Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής


7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής. ΔΕΘ.

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής, όπου ο Καθηγητής Δρ. Γεώργιος Μίνος, από το Εργαστήριο Βιολογίας & Ιστολογίας, Μικροσκοπίας & Ανάλυσης Εικόνας, Συστηματικής & Βιομετρίας, του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, παρουσίασε τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής του έρευνας-μελέτης για την “ΙΧΘΥΟΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ”. 
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού έλεγχου που πραγματοποίησε με την ερευνητική του ομάδα το 2018 στο Υδατόρεμα ¨ΠΟΡΟΙ¨. 
Αποτελέσματα που κρίθηκαν ενδιαφέροντα με εκδήλωση και άλλων ερευνητικών φορέων στο να συμμετέχουν στην έρευνα και μελέτη της περιοχής.



Η Αγάπη… όλοι έχουμε ανάγκη από αγάπη!



Η Αγάπη… όλοι έχουμε ανάγκη από αγάπη!
Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου  Γιάννης Ξηντάρας (simvouleftikigamou.gr)  

Είναι προφανές πως μία σχέση δεν είναι δεδομένη , απαιτεί θυσίες και από κοινού προσπάθειες για να διατηρηθεί μέσα στο χρόνο. Ιδιαίτερα οι μακροχρόνιες σχέσεις φθείρονται και κατά συνέπεια, όπως είναι φυσικό, επέρχεται η ρουτίνα. Στη σχέση, λοιπόν, υπάρχουν ανάγκες που έχουμε και εμείς και οι σύντροφοί μας. Πολλές φορές όμως σκεφτόμαστε εγωιστικά και δεν φροντίζουμε όσο θα έπρεπε τον άνθρωπό μας.
Και οι δύο σύντροφοι έχουν ανάγκες που πρέπει να καλύπτονται άρτια. Ποιες είναι αυτές…; 
·         Η Αγάπη, όλοι έχουμε ανάγκη από αγάπη. Κανένας δεν είπε: «Αχ… έσκασα, μη μου δίνεις άλλη αγάπη!». Ποτέ μην σταματάμε να λέμε «σε αγαπώ», είναι τόσο σημαντικό, είναι ένα συστατικό που διατηρεί τη σχέση.
·         Η Φροντίδα και το Ενδιαφέρον. Είναι βασικό να αισθανόμαστε τον άλλον, να συζητάμε μαζί του για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του και να τον αφήνουμε να μας εκφράζει τα ενδότερα συναισθήματά του. Αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς που είμαστε ο άνθρωπός του, σε ποιον θα τα πει; Με λίγα λόγια να έχουμε ενσυναίσθηση και να μην αδιαφορούμε, να μπαίνουμε στη θέση του άλλου, όχι μόνο στις χαρές αλλά και στις λύπες και στις αποτυχίες του.
·         Η Καλοσύνη. Το να είμαστε καλοί με τον/την σύντροφό μας και να μην κρατάμε κακίες. Για όλα υπάρχουν λύση αν τα συζητάς…
·         Η Εμπιστοσύνη σε μία σχέση είναι το Α και το Ω. Το αντίθετό της… η Ζήλια το μεγαλύτερο ελάττωμα που μπορεί να είναι και το συστατικό της συντριβής της.
·         Η Συγχώρεση είναι επίσης, σημαντική στη σχέση. Είναι φυσικό να γίνονται λάθη, κανένας δεν είναι τέλειος… Καλό είναι να συζητάμε τα λάθη μας και να συγχωρούμε τον/ την σύντροφό μας. Άλλωστε και εμείς θα θέλαμε να μας συγχωρέσουν αν κάπου σφάλαμε. Το να ξέρεις να συγχωρείς και να μην κρατάς κακίες είναι αρετή!
·         Ο Ρομαντισμός και η Φαντασία είναι εξίσου σημαντικά συστατικά που καλύπτουν τις ανάγκες και διατηρούν την σχέση ζωντανή και λειτουργική.

Αγάπη, κατανόηση, τρυφερότητα, έρωτας είναι λοιπόν τα ουσιαστικά συστατικά που αναζωπυρώνουν τη σχέση και την κρατούν μακριά από τη φθορά και το τέλος της. Μην ξεχνάμε να «ποτίζουμε» τη σχέση μας με αυτά τα τόσο θρεπτικά συστατικά…


Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου στο Περιστέρι, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών και Strathclyde University. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.

Γονείς ηρεμήστε και μην πιέζεστε από τα άσκοπα «πρέπει»



Γονείς ηρεμήστε και μην πιέζεστε από τα άσκοπα «πρέπει»

Γράφει ο Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος Γιάννης Ξηντάρας (paidi-efivos.gr)  
Αναμφισβήτητα, εμείς οι γονείς αγαπάμε τα παιδιά μας, τα νοιάζομαστε, τα φροντίζουμε, τους προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προκειμένου να τα βλέπουμε ευτυχισμένα. Καθημερινό μέλημα μας, είναι να μην στερηθούν τα παιδιά μας τίποτα, να μην παραπονεθούν, να μην στενοχωρηθούν. Μόνο η ευτυχία τους!
Ωστόσο, συχνά σε αυτή την καθημερινή μας προσπάθεια να προλάβουμε κάθε τους επιθυμία, κάθε τους αγωνία γεμίζουμε με ανησυχίες, άγχος και προβληματισμούς.  Αρχίζουμε να πιστεύουμε  πως μάλλον δεν ανταποκρινόμαστε επαρκώς στο ρόλο του γονέα, έχουμε αμφιβολίες για τον εαυτό μας και για το αν πράττουμε τα δέοντα. Έχουμε συνεχώς την ενοχή πως δε θα τα καταφέρουμε και πολλές φορές απογοητευόμαστε…
Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί και έχουμε πει: «Μα πως το έκανα αυτό, σίγουρα θα μπορούσα να το είχα κάνει καλύτερα!», «Λάθος η απόφαση μου, έπρεπε να το είχα σκεφτεί πιο συνετά!», «Έπρεπε να τον κάνω καλύτερο μαθητή», «Έπρεπε να το κάνω καλύτερο άνθρωπο».   
Όλο σκέψεις, αμφιβολίες  και κατηγορώ για τα  ‘’πρέπει’’… Ας ηρεμήσουμε και ας δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα … Ας είμαστε ρεαλιστές και ας αποδεχτούμε και ας αγαπήσουμε τα παιδιά μας όπως είναι και ας μην έχουμε αβάσιμες προσδοκίες. Η αλήθεια είναι μία… Όλοι οι γονείς θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, δεν χρειάζεται να γεμίζουμε το μυαλό μας με ενοχές. Θα μας βοηθήσει αν δεχτούμε αυτό που είμαστε πραγματικά, αν συνεχίζουμε κάνουμε αυτό που μπορούμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Δεν υπάρχει λόγος, να εξαντλούμε το μυαλό μας και το σώμα για να πετύχουμε ουτοπικά σχέδια.
Πιθανόν όταν χαλαρώσουμε και δούμε τις καταστάσεις κάτω από πιο ήρεμη οπτική γωνία, τότε να κατανοήσουμε πως  τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα και πως οι αγωνίες μας δεν είναι και τόσο σοβαρές. Δεν χρειάζεται να είμαστε συνέχεια μέσα στο άγχος, και ας απολαύσουμε το ρόλο του γονέα και τη χαρά των παιδιών μας!

Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος στο Περιστέρι, τ.συνεργ. στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής και του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ψυχοθεραπείας. Απόφοιτος Ε.Κ.Π.Α, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.

Ο Καρδιακός πόνος και πως να τον ξεχωρίζουμε!!!


Ο Καρδιακός πόνος και πως να τον ξεχωρίζουμε!!!
Ο επεμβατικός καρδιολόγος  Ηλίας Θεοδωρίδης στην εκπομπή του pellatileorasi "Υγεία δράση και ζωή" της Νίκης Πέτσου.




ΠΗΓΗ...https://www.youtube.com/watch?v=ly5QwKBEEtE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR161L5eLtXVZXM_BooR79zl_18kwpQ7RHPvYPlbTmbHck7hIY8VXDN8HmQ

Η Δασική Προστασία του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στην Έδεσσα και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Επίσκεψη του Τμήματος Δασικής Προστασίας του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Έδεσσα.

Η ειδικότητα της Δασικής Προστασίας (από τις λίγες στη χώρα) με την τεράστια προσέλευση σπουδαστών από όλη την Ελλάδα αποτελεί για το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στρατηγική στόχευση στον τομέα του Περιβάλλοντος και των Πολιτικών Περιβαλλοντικής & Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο του μαθήματος Βιολογία-Οικολογία Άγριων Ζώων & Πτηνών οι σπουδαστές μας της ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους του ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ και τη Διευθύντρια κ. Θεοδωρίδου Σοφία.


Η κ. Θεοδωρίδου ανέλυσε το πεδίο δράσεων και τις δραστηριότητες του ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ και τη συνολική προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Οι σπουδαστές μας επισκέφθηκαν επίσης την όμορφη περιοχή των Μύλων στους Καταρράκτες και το Υπαίθριο Μουσείο.
Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία την κ. Θεοδωρίδου Σ. και τους συνοδούς εκπαιδευτές κ. Γαλλή και κ. Κολιούσκα για την πρωτοβουλία.


Με εκτίμηση 

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Α. Γεώργιος


Τηλ.

2384028241 
2384028242 
2384024928 










Υπογραφή σύμβασης από την Αν. Αντιπ/ρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά για την ανάπλαση εισόδου Κρύας Βρύσης Δήμου Πέλλας



120.000,00 € από την Π.Ε. Πέλλας για την ανάπλαση της εισόδου της Κρύας Βρύσης Δήμου Πέλλας


Τη σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση εισόδου Κρύας Βρύσης (οδός Άγιος Λουκάς – Κρύα Βρύση)» υπέγραψε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 120.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πέλλας και, συγκεκριμένα, από τους Ιδίους Πόρους.
«Δημιουργούμε τις συνθήκες για ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και των διερχόμενων οδηγών, προστατεύοντας, παράλληλα, τις υφιστάμενες υποδομές. Με τους πόρους που διαθέτουμε σε αναπλάσεις σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βελτιώνουμε υποδομές της καθημερινότητας που είναι απαραίτητες για τις οικονομικές δραστηριότητες των πολιτών» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθανασιάδου - Αηδονά.
Η παρούσα μελέτη αφορά εργασίες ανάπλασης στην περιοχή της εισόδου της Κρύας Βρύσης, επί του δρόμου Άγιος Λουκάς – Κρύα Βρύση και στην οδό Καζαντζίδη. Πρόκειται να κατασκευασθεί πεζοδρόμιο και αντικατάσταση της περίφραξης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Για την προστασία του δρόμου που παρουσιάζει καθιζήσεις στην οδό Καζαντζίδη (περιφερειακή οδός) και επί της περιφερειακής τάφρου, θα γίνουν εργασίες τοποθέτησης συρματοκιβωτίων. Επιπλέον, θα γίνει δεντροφύτευση με καλλωπιστικά δέντρα και εργασίες επιδιόρθωσης υφιστάμενων πλακοστρώσεων (κρασπέδων, πεζοδρομίων κ.λπ.) σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Αλμωπίας "ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ"


Ανακοίνωση Έναρξης Εγγραφών.
2ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 2019
<<ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ>>
Αναλυτική Προκήρυξη-Έναρξη εγγραφών.
Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει την επίσημη έναρξη εγγραφών  και σας καλούμε να πάρετε μέρος στο 2ο Ημιμαραθώνιο Αλμωπίας<<ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ>>.
Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Αλμωπίας  θα διεξαχθεί  την  ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ του 2019 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν , να κάνουν την εγγραφή τους, για τον Ημιμαραθώνιο και τα αγωνίσματα των 5χλμ. και των 1000μ. στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης:

Η περίοδος των εγγραφών ορίστηκε μέχρι την Τετάρτη  8 Μαϊου.
Η Αλμωπία ένας πανέμορφος  και φιλόξενος τόπος σας περιμένει να τρέξετε ή να  περπατήσετε και να απολαύσετε τις ομορφιές της.
Σας περιμένουμε!!!
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...