Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΕΛΠΙΔΕΣ Προμάχων - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Όρμας 1-2 για το κύπελλο της ΕΠΣ Πέλλας.


Για το κύπελλο της ΕΠΣ Πέλλας οι ΕΛΠΙΔΕΣ Προμάχων φιλοξένησαν στο γήπεδο «Χρήστος Τζιβάνης» των Προμάχων, τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Όρμας από τον οποίο και έχασαν τελικά με σκορ 1-2.

Έγινε σπουδαίο παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να υπερισχύουν ποιοτικά, όμως εκείνο που έμεινε σαν τελική εντύπωση, είναι το πάθος και η αγωνιστικότητα των νεαρών ποδοσφαιριστών των Ελπίδων που άφησαν πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε όμορφο ποδόσφαιρο με πολλές φάσεις στις εστίες των δυο τερματοφυλάκων. Η εμπειρία των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο τέλος του 45λεπτου χαρίζοντάς τους το προβάδισμα.

Στην επανάληψη οι της Όρμας μπήκαν επιθετικά πιέζοντας τους Προμαχιώτες, όμως οι δεύτεροι σε μια αντεπίθεση κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Στη συνέχεια, παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο με τους δυο προπονητές να ανακατεύουν τα χαρτιά τους με αλλαγές και τακτικές, δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με κερδισμένους τελικά τους φιλοξενούμενους, αφού κατάφεραν μια ευκαιρία να την μετατρέψουν σε γκολ.

Τα γκολ:

Το 0-1 σημείωσε με πλασέ ο Λεβέντης στο 41’, ύστερα από μπαλιά-σέντρα του Μίτσκα.

Το 1-1 πέτυχε ο Σέλκος στο 55’ με δυνατό διαγώνιο σουτ, αφού τροφοδοτήθηκε με έξυπνη μπαλιά του Δίου.

Στο 60’ ο Μίτσκας της Όρμας κέρδισε πέναλτι, όταν ανετράπη από τον Κωνσταντινίδη, το εκτέλεσε ο Μπαγκής, για να εξουδετερωθεί από τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα των Ελπίδων, Ρατσίτσκα.

Το τελικό 1-2 σημείωσε ο Κοντάκος στο 72’ με όμορφο δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Από τις Ελπίδες, που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, ξεχώρισαν οι Ρατσίτσκας, Τούμπης, Δ.Ντόσκος, Κόλτσης και Σέλκος.

Από τον Μέγα Αλέξανδρο διακρίθηκαν οι Αβραμίδης, Λεβέντης, Γώγου και Μπαγκής.

Η διαιτησία του κυρίου Σγουρού(Μανωλάκης – Κ. Κωνσταντινίδης) ήταν καλή με εύκολο έργο λόγω της άψογης αγωνιστικής συμπεριφοράς των δυο αντιπάλων.

ΕΛΠΙΔΕΣ Προμάχων: Ρατσίτσκας, Γκιώτσης(Μητσάνης), Τούμπης(Μασλάρης), Ε. Βέσκος, Κωνσταντινίδης(Καραμήτσος), Ντόσκος, Κόλτσης, Κωστινάς(Δίος), Μπάτσης, Ασαλέας(Δ. Ντόσκος), Σέλκος. Προπονητής: Μούγιος.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Όρμας: Παντελίδης, Δ. Αβραμίδης, Μποζίνης, Λεβέντης, Δ. Γώγου, Τ. Αβραμίδης(Κοντάκος), Γ. Γώγου(Ιωάννου), Μίτσκας, Μάρκου. Προπονητής: Κορέλλας.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης
























Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης
 

Λειτουργία υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, μετά από τις νέες οδηγίες, για την αντιμετώπιση της πανδημίας



Έδεσσα, 14 Οκτωβρίου 2020

 

Λειτουργία υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, μετά από τις νέες οδηγίες, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19

 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Η λειτουργία των υπηρεσιών με κλείσιμο ραντεβού είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις τρέχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις και για όσο η Πέλλα εντάσσεται στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο»  

 

 

Μετά την έκδοση της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης η οποία προβλέπει «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», η Π.Ε. Πέλλας εντάσσεται στις περιοχές «υψηλού» επιδημιολογικού επιπέδου. Τα μέτρα που προβλέπονται για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, στο συγκεκριμένο επίπεδο, προβλέπουν (μεταξύ άλλων):

 

·        Υποχρεωτική χρήση μάσκας από υπαλλήλους και κοινό

·        Εξυπηρέτηση κοινού με προτεραιότητα σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού

 

Επομένως, οι πολίτες που έχουν επείγουσες ανάγκες για εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας, παρακαλούνται, πριν προσέλθουν στις υπηρεσίες υποδοχής, να κλείσουν τηλεφωνικά με τα αντίστοιχα τμήματα ή με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail). Τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας www.pella.gr ή και μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr, στη διαδρομή «Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας». Επιπλέον, για θέματα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν και το τηλέφωνο 2381-3-51243.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, καλεί τους εξυπηρετούμενους πολίτες να συνεργαστούν για την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων από την κείμενη νομοθεσία. Όπως αναφέρει: «Η συμμετοχή των πολιτών στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοïού αποτελεί μονόδρομο ώστε να παραμείνουμε υγιείς»

 

Αναλυτικά τα τηλέφωνα των Υπηρεσιών της ΠΕ Πέλλας για ραντεβού:



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...