Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ο Γιάννης Σηφάκης καλεί τους αγρότες και συνεταιριστές της Πέλλας στην εκδήλωση του ΣΕΑΣ την Δευτέρα 20 Μάρτη στην Σκύδρα


Γιάννης Σηφάκης :  Κάλεσμα στους αγρότες και συνεταιριστές της Πέλλας για την εκδήλωση του ΣΕΑΣ την Δευτέρα 20 Μάρτη στις 6μμ στην Σκύδρα

Η εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν ο Αλέξης Μπακούρος, κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και υπεύθυνος για τις οργανώσεις παραγωγών , ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς   και ο Θανάσης Ζανιάς , αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Οι αγρότες και οι συνεταιριστές μπορούν από «πρώτο χέρι» να ακούσουν και να ρωτήσουν  για την Υπουργική Απόφαση για τις οργανώσεις και τις Ομάδες παραγωγών, για την οργάνωση των αγροτών και κτηνοτρόφων σε νέα βάση. 
Ο ίδιος ο κ. Μπακούρος επεξεργάζεται και την Υπουργική Απόφαση, που αναμένεται, για την πληρωμή των αγροτών από τους εμπόρους το πολύ σε δύο μήνες.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θανάσης Ζανιάς θα ενημερώσει για τις πληρωμές των αποζημιώσεων και θα απαντήσει σε ερωτήσεις σε σχέση με τον ΕΛΓΑ. 
Η εκδήλωση αυτή μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στο ξεκίνημα για μια εντελώς άλλη κατάσταση στην αυτοοργάνωση του αγροτικού κόσμου στην Πέλλα. Ο ΣΕΑΣ που οι ίδιοι οι αγρότες ίδρυσαν την περασμένη χρονιά θα βοηθήσει αποφασιστικά σε αυτό.  Και η εκδήλωση αυτή, που διοργανώνει,  είναι μια χρήσιμη εκδήλωση ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Καθαρισμός της περιοχής ανάμεσα σε Προμάχους και Σωσάνδρα όπου παρατηρείται ρίψη μπάζων




ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΖΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!
Προχωρήσαμε με τα μηχανήματα του Δήμου μας στον καθαρισμό της περιοχής ανάμεσα σε Προμάχους και Σωσάνδρα όπου παρατηρείται ρίψη μπάζων και άλλων υλικών, καθώς επίσης και σε εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού.

 Παρόντες οι συνεργάτες μου Αντιδήμαρχοι Στέφανος Αβραμίκας και Γιώργος Γούδης, οι οποίοι καταβάλουν μία μεγάλη προσπάθεια μαζί με την υπόλοιπη ομάδα για να αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας.

 Το επόμενο διάστημα θα προγραμματίσουμε συνάντηση με όλους όσους δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να υπάρχει συνεργασία και να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προστασία του περιβάλλοντος.






Παρεμβάσεις καθαρισμού των υδροσυλλεκτικών δεξαμενών των Προμάχων σε "Ράζινα" και "Μοναστήρι"


ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ

Τις δεξαμενές των Προμάχων που βρίσκονται στις τοποθεσίες «Ράζινα» και «Μοναστήρι» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Γούδη, κ. Χρήστο Γεωργίου και κ. Στέφανο Αβραμίκα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, καθώς ο Δήμος Αλμωπίας πρόκειται να προχωρήσει στον καθαρισμό τους. Εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί αυτό, καθώς παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις, μαζί με την παρέμβαση στην δεξαμενή του Θεοδωρακείου, εντάσσονται στο πρόγραμμα της πυροπροστασίας από το οποίο υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.






Ευχαριστήριο από την Ομάδα Εθελοντών Προμάχων


Η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο κατάστημα "Δημιουργίες" Γεωργία Μητσάνη και στους γενναιόδωρους ιδιοκτήτες του Δημήτρη και Γεωργία, για τις συνεχείς και απλόχερες προσφορές ανθέων προς την ομάδα μας, κάθε φορά που ζητήθηκε η συνδρομή τους.

Ευχαριστούμε!!!





Ρυθμίσεις οφειλών από την Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Αλμωπίας αντιλαμβανόμενη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ενημερώνει τους πολίτες που έχουν οφειλές ότι έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν έναντι μέρος του ποσού που οφείλουν κατόπιν ρύθμισης της οφειλής.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και για την ορθή ενημέρωσή σας μπορείτε να επισκεφθείτε τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. στο υπόγειο του Δημαρχείου, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να ενταχθείτε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις προς αποφυγή της βεβαίωσης των οφειλών στην Εφορία. 

Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν έλεγχοι στις παροχές ύδρευσης σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες και στην πόλη της Αριδαίας, με στόχο την αποκατάσταση των αδικιών μεταξύ των πολιτών και την εξυγίανση της Επιχείρησης ώστε να συνεχίσει να έχει τη δυνατότητα να παρέχει τις υπηρεσίες της στους πολίτες με συνεχή αναβάθμιση.

ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Μία ευχάριστη επίσκεψη δέχτηκαν το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη.

Συγκεκριμένα, υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο 60 μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ) και το Fortes Lyceum School του Gorinchem της Ολλανδίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή μας στα πλαίσια προγράμματος εκπαιδευτικής ανταλλαγής με τίτλο «The journey to the… Land of Herbs». Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του ΠΣΠΘ κ.κ. Ε. Ρώσσιου, Ε. Πετρίδου και Ν. Γουναρόπουλος.

Ο Δήμαρχος τους υποδέχτηκε και τους μίλησε για την περιοχή μας. Τους εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου μας και παράλληλα αναφέρθηκε στο φυσικό πλούτο της Αλμωπίας και τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Μάλιστα, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να απολαύσουν το μπάνιο τους στην εξωτερική πισίνα των Λουτρών και να γνωρίσουν από κοντά τη μαγεία της φύσης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις άλλες μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στον τόπο μας και σχετίζονται με την ορειβασία, τα θρησκευτικά και βυζαντινά μνημεία κ.α.

Ως αναμνηστικό τους χάρισε από έναν τουριστικό οδηγό, μέσα από τον οποίο θα ενημερωθούν εκτενέστερα για όλα τα αξιοθέατα του Δήμου Αλμωπίας.





Ενημέρωση για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.Κ.Π.Α.) του Δήμου Αλμωπίας είχε ο Δήμαρχος


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕ.Κ.Π.Α.

Εκτενή ενημέρωση για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.Κ.Π.Α.) του Δήμου Αλμωπίας είχε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Δόντσο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αρχικά, συζητήθηκε η δικαίωση των 33 εργαζομένων και συνταξιούχων του ΚΕ.Κ.Π.Α. στους οποίους θα αποδοθεί το «επίδομα των 176 ευρώ», το οποίο ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 410.775,96 ευρώ και θα καταβληθεί μέχρι τις 15 Απριλίου 2017. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία ολοκληρώνεται μετά από μια διαδικασία αρκετών χρόνων. Παράλληλα, η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποδώσει κατά το προηγούμενο διάστημα το εφάπαξ σε συνταξιούχους εργαζόμενους τους ΚΕ.Κ.Π.Α. Έτσι, η Δημοτική Αρχή μέσα από χρηστή διαχείριση έχει εξαλείψει όλες τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους του ΚΕ.Κ.Π.Α.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στους δέκα παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας φιλοξενούνται 238 παιδιά, ενώ οι αιτήσεις που εκκρεμούν είναι μόλις δέκα και θα απορροφηθούν σταδιακά με την προβλεπόμενη διαδικασία. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι από τους δέκα παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν στο Δήμο Αλμωπίας, οι εννέα είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ.

Τέλος, έγινε συζήτηση για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, για την οποία ο Δήμαρχος τόνισε πως θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο με δράσεις που θα δώσουν νέες διεξόδους και δυνατότητες στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ :Αναγκαιότητα αναβάθμισης του θεσμικού ρόλου της Εθνοφυλακής


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ :
 ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 
ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ


Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή σε συνεργασία με τον Βουλευτή Δράμας  Κυριαζίδη Δημήτριο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την αναγκαιότητα αναβάθμισης του θεσμικού ρόλου και του εκσυγχρονισμού του πλαισίου λειτουργίας του Σώματος της Εθνοφυλακής μέσω της αύξησης των αρμοδιοτήτων του. 

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :

« « «  Ως γνωστόν για την ενίσχυση και υποβοήθηση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία το ειδικό σώμα της Εθνοφυλακής, η οποία, ως ορίζεται στο νόμο, αποτελεί οργανική Ένοπλη Δύναμη του Στρατού Ξηράς. Ο θεσμικός ρόλος της Εθνοφυλακής και η καίρια συμβολή της στον τομέα της εθνικής άμυνας είναι αναγνωρισμένοι από όλους, οφείλοντας κατά τούτο να εξάρουμε για μία ακόμη φορά το έργο των Εθνοφυλάκων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χάριν της πατρίδος και χωρίς ανταλλάγματα, πέραν του πενιχρού εισοδήματος που λαμβάνουν μεμονωμένα στελέχη της ως εκ του ανατεθέντος σε αυτούς έργου της φύλαξης ορισμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Δεδομένων δε των προκλήσεων που δέχεται καθημερινά η Χώρα από εξωτερικές απειλές αλλά και ένεκα του γεγονότος ότι έχουν ήδη παρέλθει αρκετά έτη από τον Ν. 1295/1982 δια του οποίου και συνεστάθη το σώμα, η αναβάθμιση του θεσμικού της ρόλου και προεχόντως ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας της Εθνοφυλακής μέσω της επαυξήσεως των αρμοδιοτήτων της εν καιρώ ειρήνης, παρίσταται αναγκαίος. 

Εν όψει των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Υπάρχει πρόθεση του Υπουργείου σας να αναβαθμίσει τον θεσμικό ρόλο και τις αρμοδιότητες της Εθνοφυλακής; Και αν ναι, με ποιο τρόπο και σε ποια κατεύθυνση ;
2. Σε σχέση με τις καθυστερήσεις καταβολής των ιδιαιτέρως πενιχρών αμοιβών όσων Εθνοφυλάκων παρέχουν έργο φύλαξης στρατιωτικών εγκαταστάσεων, για ποιο λόγο υφίστανται αυτές και πότε εν τέλει θα καταβληθούν τα οφειλόμενα ;                                                                       

Ευχαριστήριο από το ΚΔΑΠ με Α ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΄΄


Το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠ με Α ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΄΄ ευχαριστούν θερμά τις οικογένειες Αραμπατζή Σταύρου και Γεώργιου , για την προσφορά χρηματικού ποσού αντί στεφάνων, στη μνήμη του πατέρα τους Αραμπατζή Θεόδωρου.

Βρέθηκαν κλειδιά στην πλατεία των Προμάχων


Βρέθηκαν στην πλατεία των Προμάχων τα εικονιζόμενα κλειδιά.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραλάβουν από το "Πράσινο Περίπτερο" του χωριού.

Ευχαριστήριο της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων


Η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων ευχαριστεί θερμά το πρότυπο Κέντρο Κήπου Γεωργιάδη και τους ιδιοκτήτες του Θεόδωρο και Λίτσα, για την αμέριστη συμπαράσταση, που προσφέρει στην ομάδα μας, τόσο από πλευράς γεωπονικών συμβουλών, όσο και υλικοτεχνικών.

 Η συνεχής τους βοήθεια και η ανιδιοτελής τους προσφορά, τους έχει καθιερώσει στη συνείδησή μας και τους θεωρούμε πλέον, μετά από την μακρόχρονη και αγαστή συνεργασία μας, ως μέλη της ομάδας μας.

Ευχαριστούμε!!!








Για θέματα της ανακύκλωσης ενημερώθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χρύσας - Τσάκων, από τον προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Αλμωπίας


ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΑΣ – ΤΣΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Για τα θέματα της ανακύκλωσης ενημερώθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χρύσας - Τσάκων, από τον προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Αλμωπίας κ. Γιώργο Ιατρίδη. Παρόν ήταν και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Στέφανος Αβραμίκας, ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, το πως κάνουμε σωστά ανακύκλωση, καθώς επίσης και για τα περιβαλλοντικά οφέλη που έχουμε για κάθε υλικό που ανακυκλώνεται.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αλμωπίας έχει αναγάγει σε ζήτημα άμεσης προτεραιότητας την ευαισθητοποίηση των παιδιών, και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε δήλωσή του τόνισε ότι ως εκπαιδευτικός γνωρίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνεται σωστά η νέα γενιά για την ανακύκλωση και τα πλεονεκτήματά της.

Κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου "ΕΝΟΤΗΤΑ"


Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και όλους όσους πιστεύουν στο δυνάμωμα τους οργανωμένου αγροτικού κινήματος μέσω των κοινωνικών συμμαχιών, στον επόμενο σταθμό της συνεχιζόμενης αγωνιστικής μας πορείας συμμετέχοντας στο αγωνιστικό συλλαλητήριο για την 107ης Επέτειο του Κιλελέρ, την Κυριακή 19 Μάρτη στις 12:30 το μεσημέρι,  στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

 Στέλνουμε μήνυμα :
Το σύνθημα «τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» που φωνάζουμε στις κινητοποιήσεις μας, το εννοούμε κι αν χρειαστεί θα το κάνουμε πράξη.
Κολίγοι στα νέα «τσιφλίκια» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε.»

Υ.Γ Πληροφορίες για ώρα αναχώρησης στο τηλέφωνο 6948545056

EYXAΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

        Αριδαία, 15/3/2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

  Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» του Δήμου Αλμωπίας ευχαριστεί δημόσια τo Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Αριδαίας, που στα πλαίσια της αποτίμησης φόρου τιμής στον εκλιπόντα Νικόλαο Ξενιτίδη και ακολουθώντας το παράδειγμά του προσέφεραν από το Ταμείο του Σωματείου τους το ποσό των 100 ευρώ, στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΔΑΠ Ατόμων με Αναπηρία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», με την ευχή στην μνήμη του εκλιπόντα να βρίσκονται πάντα σωματεία και άνθρωποι που θα προσφέρουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
 Τραπεζανίδης Γιώργος

Δράσεις της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων (15 Μαρτίου 2017)



Την Τετάρτη 15 Μαρτίου η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων πραγματοποίησε την πρώτη από μια σειρά δράσεων που έχει δρομολογήσει για φέτος, στην προσπάθειά της να διατηρήσει τον τόπο καθαρό και περιποιημένο, προσθέτοντας διάφορες ποιοτικές-περιβαλλοντικές πινελιές στον όμορφο και ιστορικό οικισμό.

Εκτός από την ομαδικότητα, την συνοχή, την ηλικιακή διαστρωμάτωση, το πάθος και την αγάπη για τον τόπο και τον εθελοντισμό, επικράτησαν οι όμορφες στιγμές με τα πειράγματα, τα κεράσματα και τις ανθρώπινες ζεστές σχέσεις που αναπτύσσονται και που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στο σύντομο πέρασμά μας από την γήινη ματαιότητα.... 

Έτσι, τα μέλη της ομάδας αφού καθάρισαν τον χώρο της πλατείας, φύτεψαν νέα λουλούδια στον χώρο του αγροτικού ιατρείου, της Εκκλησίας και του Ηρώου του χωριού, ανανεώνοντας τα περσινά και έκαναν την απαραίτητη προεργασία σε τοίχο στον δρόμο προς τα σχολεία, με σκοπό να τον διακοσμήσουν ζωγραφίζοντάς τον.

Στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην μεγάλη αίθουσα του Κέντρου Νεότητας του χωριού, όπου εργάστηκαν επί δίωρο, καλλιτεχνώντας τα ξύλινα έπαθλα που ετοιμάζουν για να δοθούν στους συμμετέχοντες  στους αγώνες αιωροπτερισμού "Προμάχεια 2017"οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο 7-8-9 και 10 Απριλίου. Στην όλη ενέργεια, συμμετείχαν και μέλη της διοργανώτριας λέσχης flypella flypella.airsportpellas ζωγραφίζοντας και εξιστορώντας τις ιπτάμενες εμπειρίες τους.

Η επόμενη δράση της ομάδας είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή  19 Μαρτίου και περιλαμβάνει παρόμοιες παρεμβάσεις στο παλιό Ηρώον, με φύτεμα λουλουδιών , καθαρισμό του χώρου και περιποίηση των αιωνόβιων πλατάνων. Παράλληλα θα ζωγραφιστεί ο παράπλευρος τοίχος και θα καθαριστεί ο χώρος της παιδικής χαράς.

Η ομάδα απευθύνει πρόσκληση για όσους επιθυμούν, να συμμετάσχουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, δίνοντας μια όμορφη και πολιτισμική ώθηση στα τεκταινόμενα του χωριού, αποδεικνύοντας  έμπρακτα,  την αγάπη και την θέληση για αναζωογόνηση του ευλογημένου μας τόπου. 















































































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...