Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Σχεδόν 1.000.000, 00 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για σημαντικά έργα ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου ΈδεσσαςΣχεδόν 1.000.000, 00 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για σημαντικά έργα ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου Έδεσσας

Δύο (2) σημαντικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού και τις υποδομές ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου Έδεσσας εγκρίθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα έργα έχουν προϋπολογισμό σχεδόν 1.000.000,00 € και εγκρίθηκαν με δικαιούχο φορέα τη Δ.Ε.Υ.Α. Έδεσσας. Αφορούν:

1.       Την “Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Αγίου Αθανασίου” με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 626.016,26 € η οποία είναι και η συνολική δημόσια δαπάνη του έργου και
2.      Την “Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Παναγίτσας” με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 300.000,00 € η οποία είναι και η συνολική δημόσια δαπάνη του έργου.


Η χρηματοδότηση των δύο ανωτέρω έργων θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο οποία εντάχθηκαν τα δύο έργα μετά από υποβολή πρότασης της Δ.Ε.Υ.Α. Έδεσσας και εισήγηση ένταξης των έργων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την θετική εξέλιξη της πορείας των δύο προτάσεων που αφορούν περιοχές του Δήμου Έδεσσας, οι οποίες παρουσιάζουν και μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. “Η αναβάθμιση των υποδομών που θα οδηγήσει σε βελτίωση της ποιότητας βασικών αγαθών όπως το νερό είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και, προσωπικά, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. Αδιαμφισβήτητα οι πόροι του ΕΣΠΑ της Π.Κ.Μ. δίνουν τη δυνατότητα να παρέμβουμε με καίριες αναπτυξιακές επιλογές, όπως τα δύο δίκτυα ύδρευσης για τις περιοχές Παναγίτσας και Αγίου Αθανασίου. Αυτό κάνουμε πράξη και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση. Άλλωστε, η Π.Κ.Μ. είναι η πρώτη Περιφέρεια σε απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων, κάτι που σημαίνει ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας αξιοποιούνται προς όφελος των πολιτών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής” ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Αηδονά.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...