Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2020

 Από αύριο, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 08:00 θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2020, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 14:00. Σημειώνεται ότι φέτος ξεκινάει η διαδικασία νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ.

Δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 508,20 € έως 1.016,40 € και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα: Οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού – μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου – κινηματογράφου, του χορευτή – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Δικαιούχοι είναι επίσης και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2020, που κατά το έτος 2019 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2020, εφόσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 €.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2020 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξής τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2020 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται μέσω του ατομικού λογαριασμού eServices του ΟΑΕΔ.

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έτους 2020 ανά επάγγελμα

• Οικοδόμοι, Λατόμοι, Ασβεστοποιοί 752,14

• Κεραμοποιοί, Πλινθοποιοί, Αγγειοπλάστες 711,48

• Δασεργάτες – Ρητινοσυλλέκτες 711,48

• Καπνεργάτες 711,48

• Μουσικοί – μέλη του οικείου επαγγελματικού σωματείου 508,20

• Υποδηματεργάτες 508,20

• Μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης 711,48

• Χειριστές εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων 508,20

• Ηθοποιοί 508,20

• Τεχνικοί κινηματογράφου & τηλεόρασης 508,20

• Χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου 508,20

• Ελεγκτές κινηματογράφου & θεάτρου 508,20

• Ταμίες κινηματογράφου & θεάτρου 508,20

• Μισθωτοί τουριστικού & επισιτιστικού κλάδου 75 και όχι άνω των 50 από 1/10 -31/12 508,20

• Σμυριδεργάτες 1.016,40

• Ταξιθέτες θεάτρου & κινηματογράφου 508,20

• Χορευτές – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων 508,20

• Τεχνικοί απασχολούμενοι σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων 508,20

Για αναλυτικές πληροφορίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.oaed.gr/eidiko-epochiko-boethema

Λειτουργία υπηρεσιών Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιαννιτσών

 


Έδεσσα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση: 

Λειτουργία υπηρεσιών Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιαννιτσών   

Ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιαννιτσών θα λειτουργούν κανονικά, εφαρμόζοντας πλήρως τα προτεινόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την αποφυγή της διασποράς του κωρονοïού COVID-19.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και προστασία τους, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες παρακαλούνται, πριν από την επίσκεψή τους στις υπηρεσίες, να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το αρμόδιο Τμήμα για το κλείσιμο ραντεβού. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας που μπορούν να χρησιμοποιούν είναι τα επόμενα:

Για θέματα αυτοκινήτων: 2382-3-52330

Για θέματα έκδοσης διπλωμάτων: 2382-3-52340

Για τεχνικά θέματα: 2382-3-52350

Με επιτυχία η αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Προμάχων εν μέσω μίνι lockdown λόγω covid19.Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Προμάχων.
Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τα μέλη και τους φίλους της Τράπεζας, ενώ τηρήθηκε αυστηρά το πρωτόκολλο ασφαλείας  για τον covid 19.
Η Τράπεζα ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές καθώς και το εξαίρετο προσωπικό της μονάδας αιμοληψίας για την άψογη συνεργασία τόσων ετών.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...