Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού σε Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς και Πιερία. Υποχρεωτική μάσκα παντού.


 Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και με τα χθεσινά αποτελέσματα στις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για τις ανωτέρω Π.Ε. ως εξής:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις ανωτέρω περιοχές μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από αύριο Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00.

ΧΡ. ΝΙΒΟΥΡΛΗΣ: «ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ»



ΧΡ.  ΝΙΒΟΥΡΛΗΣ: «ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ»

Η αρδευτική περίοδος φτάνει στο τέλος της και η Δημοτική Αρχή απέδειξε όλους αυτούς τους μήνες πως άφησε τα πάντα στην τύχη τους. Κανένα σχέδιο και κανένας προγραμματισμός, με αποτέλεσμα οι αγρότες να προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν μόνοι τους.

Φτάσαμε στον Σεπτέμβριο και δεν υπάρχει ακόμα εργολάβος για την άρδευση. Αυτό λέει πολλά για την ανοργανωσιά που υπάρχει και σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς, μόνο λόγια και υποσχέσεις χωρίς ουσία.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του αποδείχτηκαν απροετοίμαστοι και πρόχειροι και δεν κατάφεραν να σηκώσουν το βάρος του αγροτικού κόσμου που περιμένει έργα και όχι λόγια. Λιγότεροι υδρονομείς με μικρότερη διάρκεια, καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών και ερασιτεχνισμός χαρακτήρισαν την μέχρι τώρα πορεία τους.

Σε μια χρονιά που το αγροτικό εισόδημα υπέστη μεγάλο πλήγμα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, δεν υπήρξε καμία δυναμική παρέμβαση από τον Δήμαρχο προς την κεντρική εξουσία.

Όλα αυτά και πολλά άλλα δημιουργούν μια άσχημη κατάσταση και δικαιώνουν όλους εμάς που επιστήσαμε από νωρίς την προσοχή και ζητήσαμε εγρήγορση και αποτέλεσμα.


Χρήστος Νιβουρλής

Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας»


Να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα της καθαριότητας, ζητά ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Γιάννης Μπίνας.



Να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα της καθαριότητας, ζητά ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Γιάννης Μπίνας.

Όπως λέει, είναι συχνά τα φαινόμενα κατεστραμμένων κάδων αλλά και σκουπιδιών που ξεχειλίζουν, ενώ τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός στην αποκομιδή.

Παράλληλα, ο κ. Μπίνας ζητά να δοθεί προσοχή και στα τουριστικά χωριά Λουτράκι και Όρμα, αλλά και στην Λουτρόπολη, που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

«Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» τονίζει και ζητά μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, τόσο στο Δήμο όσο και στη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών.  

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου: Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου - Α.Σ. Πρόμαχοι 1 - 1

 


Σε αγώνα προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου και Α. Σ. Πρόμαχοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης.

Οι δυο ομάδες εμφανίστηκαν ανέτοιμες, μιας και η προετοιμασία τους ξεκίνησε μόλις πριν λίγες ημέρες και οι δυο τεχνικοί, Παπανδρέου και Μπογδάνης, εξήγαγαν χρήσιμα συμπεράσματα για τους μελλοντικούς τους σχεδιασμούς όσον αφορά το στήσιμο του δυναμικού τους.
Για την ιστορία, το 0-1 σημείωσε ο Τσόλκας για τους φιλοξενούμενους και ισοφάρισε 1-1 ο Τσίκο για τους γηπεδούχους. 

Λυκόστομο: Τσακίρης, Σαμαράς, Στούπης, Κοκτσίδης, Νόσης, Μιχαλόπουλος, Βασιλόπουλος, Ντουραχίδης, Παλάνδρος, Κοτζαμανώλης, Τσίκο.(Νάνος, Μιχαηλίδης, Κιλικλής, Μπαρμπαγιάννης, Μπόιτσης, Μπακαλίδης, Ρακιάρης, Στόικος). Προπονητής: Παπανδρέου.

Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Νάνος, Παπαγεωργίου, Πέικος, Σέλκος, Ελευθεριάδης, Άτζος, Τσιμτσιρίδης, Παπασυμεών, Γεωργιάδης, Τσόλκας.(Χατζηλαμπρινός, Μούγιος, Αθανασιάδης, Ελευθεριάδης, Μιχαηλίδης, Σατζάκης, Αδραμάνης, Τρίψης, Σαμσούρης). Προπονητής: Μπογδάνης.















ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...