Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Προώθηση έργων της Π.Ε. Πέλλας από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά



Προώθηση έργων της Π.Ε. Πέλλας από την
Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά

Έγκριση σύναψης δύο προγραμματικών συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 285.000,00 € από το Περιφερειακό Συμβούλιο Π.Κ.Μ.



Οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέσπασαν τη θετική γνωμοδότηση και, κατ’ επέκταση την έγκριση για τη σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας που αφορούν:

-                          «Ασφαλτόστρωση οδού στην τοπική Κοινότητα Ριζού» μετά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Π.Ε. Πέλλας και στον Δήμο Σκύδρας, συνολικού προϋπολογισμού 255.000,00 € και
-                          «Ανακατασκευή – επίστρωση αύλειου χώρου 1ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας» μετά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Π.Ε. Πέλλας και στον Δήμο Έδεσσας, συνολικού προϋπολογισμού 30.000,00 €.

Η πρώτη σύμβαση περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος αγροτικής οδοποιίας, σε μήκος περίπου 2 km στον οικισμό της Τ.Κ. Ριζού, βελτιώνοντας την καθημερινή μετακίνηση κατοίκων και επαγγελματιών που μεταφέρουν μεγάλο μέρος των αγροτικών προϊόντων από και προς την Πέλλα. Αναφορικά με τη δεύτερη, αυτή αφορά στην ανακατασκευή - επίστρωση αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού  Σχολείου Έδεσσας, με ασφαλτόστρωση της αυλής, διαμόρφωση του γηπέδου μπάσκετ και ανύψωση της περίφραξης για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τις δραστηριότητες των παιδιών.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την προώθηση θεμάτων που έχουν σχέση με τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη διευκόλυνση κατοίκων – επισκεπτών - επαγγελματιών της περιοχής μας, σε συνδυασμό με ενέργειες αναβάθμισης των σχολικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν εντός της διοικητικής μας επικράτειας. Άμεσα προωθούνται κι άλλα έργα στην Π.Ε. Πέλλας με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών σε διάφορους τομείς και την επίλυση προβλημάτων που έχουμε εντοπίσει και αντιμετωπίζουμε επιτυχώς σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους τοπικούς φορείς», δήλωσε στο περιθώριο έγκρισης των προγραμματικών συμβάσεων η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΕΠΑΛ έτους 2019


Διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.).


Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. αρχίζουν από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και λήγουν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019. Πιο αναλυτικά:
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).



Α2. Προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου.
Από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ως τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 21-6-2018 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΕΠΑΛ (το ακριβές διάστημα θα ανακοινωθεί αργότερα), θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την 15η Ιουλίου.


Οι απόφοιτοι του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας έλαβαν τα Πτυχία και τα Απολυτήρια τους


Την Πέμπτη 20-06-20109 οι απόφοιτοι του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας έλαβαν τα  Πτυχία και τα Απολυτήρια τους ενώ οι  μαθητές των υπολοίπων τάξεων έλαβαν τους βαθμούς τους και συνεχίζουν για την ολοκλήρωση των  σπουδών τους
Με τις καλύτερες αναμνήσεις από την παρουσία τους στο σχολείο τους ευχόμαστε ότι καλύτερο.

 Οι Εγγραφές στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ συνεχίζονται από 25 έως 28 Ιουνίου.
Τηλ. : 2384021740
Ωρες :18:30 – 22:00

Οι Εκπαιδευτικοί
Ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας

Χρήστος Παπανικολάου

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...