Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΧΡΕΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 

Η εξαγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ρύθμιση των αγροτικόν χρεών σε ασφαλιστικούς φορείς, εφορία και τράπεζες (πρώην ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, δάνεια Αγροτικής  Τράπεζας ή άλλες που έκλεισαν και είναι υπό εκκαθάριση κλπ) είναι ρύθμιση-κοροϊδία. 
Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που αποτελεί συνεχεία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τη ληστρική φορολόγηση, την υπέρογκη  αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και κάθε είδους χαράτσια, έχει αποτέλεσμα να πηγαίνει το 50% του κάθε χρόνο μειούμενου αγροτικού εισοδήματος στον κρατικό κορβανά και να οδηγούνται στο ξεκλήρισμα οι μικρομεσαίοι αγρότες. 
Αυτή είναι η αιτία που δημιουργήθηκαν  και αυξάνονται οι οφειλές επειδή οι αγρότες αδυνατούν να ζήσουν τις οικογένειες τους και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.  Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι η εγκύκλιος που θα βγει και θα διευκρινίζει δήθεν τις σχετικές ρυθμίσεις , μπορεί να είναι υπέρ μας.  
Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράξει ότι μπορεί προς όφελος του κράτους και των τραπεζών και να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις χωραφιών, σπιτιών και ότι άλλο περιουσιακό στοιχείο υπάρχει. Για αυτό ζητάει η αίτηση ένταξης να γίνεται στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο κράτος να έχει πλήρη εικόνα και να ελέγχει άμεσα την κινητή και ακίνητη περιουσία των αγροτών. Έτσι αναιρεί, πριν ακόμη την ψηφίσει, και τη δέσμευσή της για ακατάσχετο όριο 15000€ στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έγινε κάτω από την πίεση των αγροτικών μπλόκων. 
Σε ότι αφορά στα χρέη στην πρώην ΑΤΕ, η κυβέρνηση υιοθετεί στην ουσία την πρόταση ρύθμισης του εκκαθαριστή της τράπεζας, που στόχο έχει την απαλλαγή της από τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια. Πρόκειται κατά το πλείστον για καλλιεργητικά δάνεια, που είχαν περιέλθει στο «κόκκινο» πριν από το κλείσιμο της ΑΤΕ και το πέρασμα της «καλής ΑΤΕ» στην Τράπεζα Πειραιώς το 2012, για τα οποία η πλειοψηφία των αγροτών έχουν πληρώσει μια και δυο φορές το κεφάλαιο που δανείστηκαν, αλλά το χρέος, λόγω των υψηλών επιτοκίων και των πανωτοκίων, αντί να μειωθεί, πολλαπλασιάστηκε. Τώρα η κυβέρνηση όχι μόνο δεν σβήνει αυτό το χρέος, όπως υποσχόταν προεκλογικά, αλλά πιέζει τους αγρότες να πληρώσουν κι άλλα.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες να δυναμώσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες να συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης και την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των χρεών διεκδικώντας:
Ατομικό αφορολόγητο 12000€ προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολογία με βάση το πραγματικό εισόδημα των αγροτών. Σταδιακή φορολόγηση ως 45% για επιχειρηματίες και μεγαλοαγρότες.  
Να καταργηθεί η ασφαλιστική εισφορά του 7% για την περίθαλψη  που πληρώνουν οι αγρότες στον ΕΦΚΑ. Δωρεάν υγεία και πρόνοια σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ουσιαστικές συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις. Κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές. 
Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, μείωση του κόστους παραγωγής και κατάργηση όλων των χαρατσιών. 
Να ψηφιστεί άμεσα το κατάσχετο όριο 15000€ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 
Διαγραφή των προσαυξήσεων στις χρωστούμενες οφειλές σε εφορία πρώην ΟΓΑ κλπ. Κούρεμα των ληξιπρόθεσμων χρεών των μνημονιακών χρόνων σε ποσοστό 30% σε όσους έχουν μέχρι 12.000 ευρώ πραγματικό φορολογητέο εισόδημα και συνολική αντικειμενική αξία ως 300000€.  Ρύθμιση με πολλές άτοκες δόσεις σε ότι χρέος έχει απομείνει ανάλογα με το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα.
Μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και αγροεφόδια.   
Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000€. διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ. 

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 

Δελτίο Τύπου: Ανθοέκθεση Έδεσσας


Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την Κυριακή στην χορωδία του ΚΑΠΗ να παρουσιάσει την συναυλία «Όταν ανθίζουν οι πασχαλιές». 
Αναβλήθηκε για την Κυριακή 20/05 την ίδια ώρα στο πάρκο Καταρρακτών, βοηθούντος του καιρού.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με συναυλία την Δευτέρα 14/05 και ώρα 20:00, το Εδεσσαϊκό Θέατρο την Τρίτη 15/05, ενώ την Τετάρτη 16/05 έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα 3ωρο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τους συλλόγους της πόλης.

Οι «Μελωδοί της Έδεσσας» με τον Χρήστο Σαμαντά και την ορχήστρα τους, συνεχίζουν το πρόγραμμα της Ανθοέκθεσης την Πέμπτη 17/05 στις 19:30  και το Θέατρο Σκιών του Αγάπιου Αγαπίου το Σάββατο 19/05 στις 20:30, προσφέρει μια παιδική παράσταση Καραγκιόζη ως κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης. 


Ορκίστηκε νέος Πρόεδρος στην Τοπική Κοινότητα Λυκοστόμου ο κ. Ιωάννης ΟυρτζάνηςΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΥΡΤΖΑΝΗΣ

Στο Δημαρχείο Αλμωπίας, τη Δευτέρα 14/5/2018, ενώπιον του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μπίνου, ορκίστηκε νέος Πρόεδρος στην Τοπική Κοινότητα Λυκοστόμου ο κ. Ιωάννης Ουρτζάνης (από τη Δημοτική Παράταξη του κ. Γιάννη Σηφάκη).
Στο νέο Πρόεδρο ο Δήμαρχος ευχήθηκε υγεία, δύναμη, καλή θητεία και καλή συνεργασία στον κοινό, καθημερινό αγώνα. Επίσης, τον ενημέρωσε για κάποια ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος του έκανε γνωστό ότι:
- Ψηφίστηκαν 14.214 ευρώ για την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και την αποκατάσταση σε τμήμα του δασικού δρόμου που έχει υποστεί κατολίσθηση.
- Σύντομα θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος για την αποκατάσταση των λακκουβών του χωριού.
- Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί το έργο που αφορά στον φωτισμό της πλατείας του Λυκοστόμου.
Ο νέος Πρόεδρος από την πλευρά του, εξέφρασε τη διάθεσή του για συνεργασία και προσφορά στην τοπική κοινωνία και τόνισε ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί, ώστε να αντιμετωπίζονται από κοινού με τη Δημοτική Αρχή τα προβλήματα του χωριού.


Γιάννης Σηφάκης: Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση του πρώτου Συνεταιρισμού κτηνοτρόφων στην Πέλλα με 27 αρχικά μέλη


Γιάννης Σηφάκης :  Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση της πρώτου συνεταιρισμού κτηνοτρόφων με 27 αρχικά μέλη από όλη την Πέλλα που θα συνεχίσουν στην ίδρυση οργάνωσης παραγωγών κτηνοτρόφων
Ο βουλευτής συναντήθηκε στην Σκύδρα με τον Γιάννη Ντίσιο πρόεδρο του Συνεταιρισμού, τον Πέτρο Σερέτη αντιπρόεδρο, τον Γιάννη Χριστοφορίδη και τον Δανιήλ Λιάκο στελέχη του συνεταιρισμού.
Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν τα πολύ σημαντικά προβλήματα που  υπάρχουν με τις χαμηλές τιμές του γάλακτος και του κρέατος, την ανάγκη να εκμεταλλευτούν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που απευθύνονται μόνο σε οργανώσεις παραγωγών, την ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι, στην πορεία,  την προστιθέμενη αξία με μεταποίηση του προϊόντος με την ίδρυση τυροκομείου, την ανάγκη συλλογικής αντιμετώπισης των θεμάτων που σχετίζονται με τις πληρωμές τους και πολλά άλλα.
Διεκδικούν την ίδρυση της Διεπαγγελματικής Γάλακτος, την ορθολογική κατανομή των βοσκοτόπων, την επιτάχυνση της εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης ( ακόμη και συμμετέχοντας και οι ίδιοι σε αυτή την διαδικασία). 
Ακόμη ο Συνεταιρισμός είναι ανοικτός για την είσοδο και νέων μελών από όλη την Πέλλα.
Ο Γιάννης Σηφάκης, αφού τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους, τους ανέφερε ότι θα είναι κοντά τους στην συλλογική αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων των κτηνοτρόφων. Τους ανέλυσε την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της σωτηρίας της κτηνοτροφίας με την ψήφιση του Νόμου για τις πληρωμές κρέατος και γάλακτος το πολύ σε δύο μήνες, την αναγραφή της ονομασίας προέλευσης κλπ στα κτηνοτροφικά προϊόντα και την προσπάθεια αντιμετώπισης των παράνομων Ελληνοποιήσεων. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και μαζί με τους κτηνοτρόφους.
Ο βουλευτής ακόμη συμφώνησε με την ανάγκη η κυβέρνηση να προσπαθήσει για την οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων για την απώλεια εισοδήματος λόγω της πολύ σημαντικής μεταβολής του εισοδήματος τους από τις μειώσεις των εμπορικών τιμών στο γάλα και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Μουσικές εκδηλώσεις στην Αριδαία από την ΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΛΑΣΣΩΝ»


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Η ΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΛΑΣΣΩΝ» στα πλαίσια της διαρκούς προσφοράς της και σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας και το ΚΕ.Κ.Π.-Α. Δήμου Αλμωπίας, πραγματοποιεί μουσικές εκδηλώσεις με τη Στρατιωτική Μουσική Γ’ ΣΣ. 

Σήμερα στο ΚΑΠΗ Αριδαίας, ενώ την Πέμπτη στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα». 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...