Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Ο Χρήστος Μπάτσης υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας


Επιστολή Ανεξαρτητοποίησης
Χθες ημέρα Δευτέρα (4/2) πραγματοποίησα  αίτηση ανεξαρτητοποίησης από τον συνδυασμό «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» τον συνδυασμό το οποίο ήρθα πρώτος σε σταυρούς από τη Δημοτική ενότητα της Αριδαίας. Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης  μου πολλοί, απλοί αλλά και σημαντικοί. Ο κυριότερος όλων είναι ότι ξεκίνησα με όραμα για μια καλύτερη Αλμωπία με σκέψη να ακούγονται οι πολίτες, να διοικήσουν οι νέοι αλλά δυστυχώς αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ. 
Ορίστηκα Αντιδήμαρχος από τις πρώτες μέρες, ανέλαβα την καθημερινότητα και εκτέλεσα τα καθήκοντα μου με το εκατόν δέκα τοις εκατό του εαυτού μου! Ξόδεψα προσωπικό χρόνο αλλά και χρήματα για έναν και μόνο σκοπό να κερδίσω το στοίχημα της καθημερινότητας και είμαι βέβαιος ότι το κατάφερα και άφησα την καθημερινότητα και ειδικά το εργοτάξιο στο καλύτερο δυνατό σημείο.  
Δυστυχώς για έμενα ήμουν μόνος σε αυτό το κομμάτι χωρίς σύμμαχο, χωρίς Δήμαρχο. Παρατηρούσα  καθημερινά μια κατάσταση δίχως προηγούμενο ενώ υπήρχαν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι επιτροπές και όλα τα σχετικά τις αποφάσεις τις καθόριζαν έξω-θεσμικοί παράγοντες οι οποίοι έκαναν κατάχρηση της ανοχής μας. Αλαζονεία, υποκρισία και facebook ήταν τα κυριότερα προβλήματα του Δημάρχου. Με προσωπικές επιθέσεις με ανάρμοστες συμπεριφορές σε συνεργάτες και Δημοτικούς συμβούλους ο Δήμαρχος προσπαθούσε να επιβάλει την γνώμη του και να κερδίσει το ψεύτικο σεβασμό. Έδειξε και συνεχίζει να δείχνει ότι θα θυσιάσει τα πάντα για την καρέκλα του με οποιοδήποτε κόστος, άλλοτε πατώντας σε δύο βάρκες στα εθνικά ζητήματα, άλλοτε επαναφέροντας με την μέθοδο της κωλοτούμπας Δημοτικούς συμβούλους που τους θεωρούσε επικινδύνους και άλλοτε με τον διορισμό ειδικών συνεργατών και αμέτρητων διμήνων στην επιχείρηση των Λουτρών (Προεκλογικά).   
Σε όλα αυτά ήμουν και είμαι αντίθετος και επειδή νοιάζομαι, ζώ σε αυτόν το τόπο και έχω όραμα για την Αλμωπία θέλω να κάνω το επόμενο βήμα, ένα βήμα το οποίο θα βλέπει ισότιμα τους πολίτες και θα δώσει κίνητρο στους νέους να επενδύσουν και να μείνουν στο τόπο μας.  
Αποφάσισα να κατέβω επικεφαλής συνδυασμού για τον Δήμο Αλμωπίας, ενός συνδυασμού ο οποίος θα βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό του κάθε πολίτη της Αλμωπίας. 

Με τιμή
Μπάτσης Χρήστος
Υποψήφιος Δήμαρχος

Απάντηση της Π.Κ.Μ.-Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης



Απάντηση της Π.Ε. Πέλλας σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης 


Ακολουθεί δήλωση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά: «Με αφορμή ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που είδε το ‘φως’ της δημοσιότητας σχετικά με τη μόλυνση του περιβάλλοντος από τη διαρροή στραγγισμάτων αλλά και την αποτελεσματική λειτουργία (τήρηση περιβαλλοντικών όρων) του ΧΥΤΑ Έδεσσας θα ήθελα να αναφέρω, ότι η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, που είχε την αρμοδιότητα μέχρι το 2016, προχώρησε στην επιβολή πέντε (5) διοικητικών προστίμων ύψους πάνω από 200 χιλ. ευρώ, το διάστημα από το 2013 έως το 2016 με παράλληλη αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Μετά από ενημέρωση από τα στελέχη της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Π.Κ.Μ. που είναι πλέον αρμόδια, αλλά και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιουτίκα σας παραθέτω αναλυτικά τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Π.Κ.Μ. για την αντιμετώπιση του θέματος:
- Αυτοψία στον χώρο από κλιμάκιο υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένου και του Δ/ντή της Υπηρεσίας. Η αυτοψία έγινε παρουσία υπαλλήλων του ΦοΔΣΑ αλλά και τοπικών παραγόντων. Διαπιστώθηκε από όλους η ύπαρξη του προβλήματος. Να σημειωθεί ότι η αυτοψία πραγματοποιήθηκε σε δύο δόσεις δεδομένου ότι την πρώτη φορά δεν προσήλθαν οι καταγγέλλοντες (ή καλύτερα προσήλθαν και δεν περίμεναν αλλά έφυγαν). Η δεύτερη αυτοψία πραγματοποιήθηκε τελικά στις 31-10-2018, αφού οι καταγγέλλοντες κλήθηκαν επίσημα μέσω του Α/Τ Έδεσσας.
- Σύνταξη έκθεσης ελέγχου και αποστολή της στον ΦοΔΣΑ με το οικ 570696(2229)/12-11-2018 έγγραφο.
- Απάντηση του ΦοΔΣΑ, με το 17699/29-11-2018 έγγραφό του, με το οποίο ενημερώνει την Υπηρεσία ότι θα προβούν σε ανάθεση υδρογεωλογικής μελέτης - ερευνητικού προγράμματος για την διερεύνηση της προέλευσης των στραγγισμάτων που διαρρέουν, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσουν να προβούν σε συλλογή και άντληση των διαρροών, ώστε να σταματήσει η διοχέτευσή τους στο ρέμα.
- Κοινοποίηση του τεύχους της υδρογεωλογικής έκθεσης από το ΦοΔΣΑ (21-12-2018). Στην μελέτη αναγνωρίζεται το πρόβλημα και προτείνεται περαιτέρω διερεύνηση του για την οριστική του λύση, αλλά και λήψη προσωρινών μέτρων για την ανάσχεση των διαρροών.
- Έγγραφο (16-01-2019) της Υπηρεσίας προς τον ΦοΔΣΑ, με το οποίο ζητείται η άμεση έναρξη των έργων που προτείνονται στην υδρογεωλογική έκθεση.
- Κοινοποίηση αιτήματος του ΦοΔΣΑ προς το Δασαρχείο Έδεσσας,  για την κατασκευή φρεατίου κατάντη του ΧΥΤΑ (18-01-2019).
Η κα. Αντιπεριφερειάρχης συνέχισε αναφέροντας πως «…παράλληλα με όλα τα ανωτέρω, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έγιναν απανωτές συσκέψεις με τον ΦοΔΣΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες, για την άμεση διευθέτηση και επίλυση του προβλήματος».
Εξάλλου, η Δ/νση Περιβάλλοντος, Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Π.Κ.Μ. είχε προβεί και στην ενημέρωση των πολιτών της Π.Ε. Πέλλας, μέσω της απαντητικής επιστολής της προς τον τοπικό τύπο (εφημερίδα ΠΕΛΛΑnews, 15-10-2018) σχετικά με το πρόβλημα και παραμένει στη διάθεση των πολιτών για το θέμα (2313-325550, κ. Τσαγκαρλής). Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες συνεργεία του ΦοΔΣΑ έχουν εντοπίσει την πηγή του προβλήματος και εργάζονται για την οριστική αποκατάσταση του.

Λαϊκή Συσπείρωση ΚΜ: Να σταματήσει τώρα η μόλυνση του περιβάλλοντος από την διαρροή στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Έδεσσας



Η μόλυνση των επιφανειακών υδάτων και ενδεχομένως του υπεδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Νέας Ζωής του Δήμου Σκύδρας, από «στραγγίσματα» του ΧΥΤΑ Έδεσσας, φαίνεται να  λαμβάνει πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά. Αυτό κατέδειξε και το οπτικοαουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε ΜΜΕ της ΠΕ Πέλλας.
Παρά τις συνεχείς καταγγελίες, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, αλλά και την επιβολή προστίμων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων, ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει την διαχείριση του ΧΥΤΑ Έδεσσας, όπως είναι προφανές από το αποτέλεσμα, δεν έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αναίρεση των αιτιών, που προκαλούν τις διαρροές και τη μόλυνση. Παράλληλα, με ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν υπάρχει ενημέρωση για την διενέργεια ή μη μελετών, που να  διερευνούν τα αίτια και την έκταση της μόλυνσης, την ύπαρξη ή μη αναγκαιότητας λήψης μέτρων για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του ζωικού κεφαλαίου της ευρύτερης περιοχής.
Μόνη η επιβολή προστίμων, είναι προφανές ότι δεν αποτελεί λύση, αφού το πρόβλημα εδώ και χρόνια εξακολουθεί να υφίσταται.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας :
 - την άμεση και πλήρη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες τους, για τα αποτελέσματα των ελέγχων, τα αίτια και την έκταση της μόλυνσης, καθώς και την λήψης των αναγκαίων μέτρων, για την προστασία της υγείας των κατοίκων  της περιοχής.
- την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να υποχρεωθεί ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα, για την ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ Έδεσσας ώστε να σταματήσει επιτέλους η μόλυνση του περιβάλλοντος, από τα «στραγγίσματα» του .

Ø  Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Σωτήρης Αβραμόπουλος
Ø  Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας
Βασίλης Ρέβας
Θόδωρος Ιγνατιάδης
Φιλιώ Σαραντίδου

Ø  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκύδρας
Γιάννης Σουμελίδης
Ø  Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σκύδρας
Μάνος Κανάκης

Υπογραφή σύμβασης από την Αν. Αντιπ/ρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά για την ενίσχυση της ασφάλειας του οδικού δικτύου



240.000,00 € από την Π.Ε. Πέλλας για την ενίσχυση της ασφάλειας του οδικού δικτύου – Υπογραφή της σύμβασης από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά


Τη σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση στοιχείων ασφαλείας οδικού δικτύου ευθύνης Π.Ε. Πέλλας» υπέγραψε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά παρουσία του κ. Μαϊδη, εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 240.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πέλλας και, συγκεκριμένα, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
«Καλύπτουμε ανάγκες που αποτελούν προτεραιότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή, βάσει των οικονομικών περιθωρίων που υπάρχουν. Η συντήρηση του οδικού δικτύου ευθύνης μας είναι έργο συνολικό, το οποίο δεν αφορά μόνο το οδόστρωμα, αλλά, επιπλέον, τις πινακίδες, τα στηθαία, τη διαγράμμιση, το φωτισμό κ.λπ. Κάθε φορά επεμβαίνουμε με γνώμονα την επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν, διευκολύνοντας την μετακίνηση των πολιτών, την κυκλοφορία – διάθεση των παραγόμενων αγαθών στην αγορά με ασφάλεια και με τις καλύτερες συνθήκες» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθανασιάδου – Αηδονά στο περιθώριο υπογραφής της σύμβασης.
Η παρούσα μελέτη περιλαμβάνει αποκατάσταση στοιχείων ασφαλείας (εργασίες σήμανσης και ασφάλισης) στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας. 
 Αναλυτικότερα θα εκτελεστούν εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας και αποξήλωση παλαιών όπου απαιτείται, τοποθέτησης σιδηρών κιγκλιδωμάτων, τοποθέτησης πινακίδων (πληροφοριακών, επικινδύνων θέσεων και ρυθμιστικών) και διαγράμμισης οδοστρώματος
 Οι ακριβείς θέσεις των στηθαίων, των κιγκλιδωμάτων και των πινακίδων θα υποδεικνύονται από την Διευθύνουσα Υπηρεσία κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, ενώ, η διαγράμμιση περιλαμβάνει οδικά τμήματα όλων των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας.

Έκοψαν την Πίτα για το νέο έτος οι Σπουδαστές, οι Εκπαιδευτές και η Διοίκηση του Δημόσιου ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!


Στο γνωστό Κέντρο Δεξιώσεων «ΔΗΜΗΤΡΑ» έκοψαν την Πίτα για το νέο έτος οι Σπουδαστές, οι Εκπαιδευτές και η Διοίκηση του Δημόσιου ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!
Στη ζεστή και φιλόξενη «ΔΗΜΗΤΡΑ» συγκεντρώθηκαν πάνω από 350 άτομα (σπουδαστές, εκπαιδευτές, προσωπικό και συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ).
Τις 8 XXL Βασιλόπιτες ετοίμασαν οι Αρτοζαχαροπλάστες του IEK ΑΡΙΔΑΙΑΣ και απέσπασαν τα εύσημα για τη γευστικότητα και το χειροκρότημα για την φιλότιμη συμμετοχή.
Η εκδήλωση που έχει καθιερωθεί εδώ και έξι  πλέον χρόνια και που έχει φιλοξενηθεί σε όλους τους μεγάλους χώρους δεξιώσεων και συγκέντρωσης της περιοχής μας, αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για ανασύνταξη δυνάμεων, επικοινωνία με τους σπουδαστές και το προσωπικό και στόχευση για νέα πορεία που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τις ευκαιρίες της αγοράς εργασίας.
 Για όλους εμάς στο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, αποτελεί κεντρικό στόχο, το περεταίρω άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, η προσφορά στο κοινωνικό μέτωπο και η καθημερινή απόδειξη ότι παρόλη την δύσκολη οικονομική συγκυρία φωνάζουμε παρών στις εξελίξεις.
 Εξελίξεις που τις διαμορφώνουμε στο βαθμό που μας αναλογεί και συμμετέχουμε σε ό,τι πηγαίνει τον τόπο μπροστά.
 Καλή Χρονιά με Υγεία σε όλους σας και Καλή Δύναμη σε όλους τους ενήλικες που αποφασίζουν να βρίσκονται στις τάξεις μας επενδύοντας τον χρόνο και την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο.

Με εκτίμηση ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Α. Γεώργιος



Τηλ.
2384028241
2384028242
2384024928

fb|iekaridaias
site|www.iekaridaias.gr









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...