Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ημερίδα του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με θέμα "Παραγωγική ανασυγκρότηση στο Δήμο Αλμωπίας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής"


Σας προσκαλούμε στην ημερίδα που διοργανώνει το Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ την Τετάρτη17.04.2019 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο και ώρα 17:15.
με θέμα " Παραγωγική ανασυγκρότηση στο Δήμο Αλμωπίας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής"

Εισηγητές :
1. Πρόεδρος Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ)

κ. Γρηγοριάδης
2.Γραμματέας Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ)

κ.Σπανός
3.Μεταδιδακτορικός ερευνητής κ. Τσιάρας

(εκπαιδευτής ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
4.Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια κ. Κολιούσκα

(εκπαιδεύτρια ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)

Παρουσίαση Καταρτιζομένων στην Ειδικότητα: Τεχνικός Δασικής Προστασίας


Ερωτήσεις- Συζήτηση- Συμπεράσματα

Ελαφρύ Γεύμα


Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Γιόρτσος Α. Γεώργιος


Τηλ. Γραμματείας
2384028241
2384028242
2384024928 

Ανακοίνωση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της παράταξης "Εδώ Ζούμε" του Χρήστου Μπάτση


 Ο ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, επικεφαλής του συνδυασμού "Εδώ Ζούμε" έχει την τιμή να ανακοινώσει έναν ακόμη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης.



Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια του.


Με εκτίμηση
Μπάτσης Χρήστος
Υποψήφιος Δήμαρχος 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας - ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας - ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”


Η ΔΗ.Κ.Ε Αλμωπίας, το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠ με Α  ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ‘’, ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Λιάση Ιωάννη, για τη συντήρηση και επισκευή των ηχητικών συστημάτων του κέντρου μας.
              

                               Με εκτίμηση

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ
ΚΔΑΠ με Α ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’
ΔΗΜΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Άμεση κινητοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Π.Ε. Πέλλας με αφορμή τις χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ημερών



Άμεση κινητοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Π.Ε. Πέλλας με αφορμή τις χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ημερών

Μετά τις χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε Τοπικές Κοινότητες του πρώην Δήμου Μενηίδας αλλά και σε άλλες περιοχές, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά είχε μέσω του γραφείου της άμεση επικοινωνία και συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης κ. Γαϊτάνης ενημέρωσε τους συνεργάτες της κας Αντιπεριφερειάρχη για τις ενέργειες που έγιναν αμέσως μετά τις έντονες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή.

Ειδικότερα, έγινε επικοινωνία του κ. Γαϊτάνη με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και, συγκεκριμένα, με την Προϊσταμένη κα. Μαρία Παππά κατα την οποία αναφέρθηκε ότι ξεκίνησε ήδη η διενέργεια επισημάνσεων και αναγγελιών προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημίας απο τις χαλαζοπτώσεις στις καλλιέργειες των παραγωγών. Ακόμη συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία σε θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Πέλλας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας παρακολουθεί σε συνεργασία με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής το τρέχον θέμα, όπως και όλα τα ζητήματα που αφορούν τους παραγωγούς της περιοχής μας και βρίσκεται στη διάθεση τους για ενημέρωση και στήριξη των πρωτοβουλιών τους.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αριδαίας διοργανώνει Πασχαλινό παζάρι


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ BAZAAR ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αριδαίας διοργανώνει Πασχαλινό παζάρι (bazaar) από την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 έως και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 σε χώρο της Λέσχης Φρουράς Αξιωματικών Αριδαίας. Θα εκτεθούν οι πασχαλινές κατασκευές που δημιούργησαν με πολύ μεράκι οι μαθητές με τους καθηγητές τους, στα εργαστήρια του σχολείου μας.
Στο παζάρι θα πωλούνται πασχαλινές λαμπάδες, λικέρ, φυτά, αρωματικά σαπούνια ποδιές μαγειρικής, τσάντες, κοσμήματα, κηραλοιφές κ.ά.
Στο χώρο, επίσης, θα εκτίθενται  λαμπάδες και χειροποίητες κατασκευές των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας. 
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι το πρωί από 10.30-12.30 και το απόγευμα από 18.00-20.30 (ημέρες καταστημάτων).
Τα έσοδα από τις εισπράξεις θα διατεθούν για τις ανάγκες και τις δράσεις των σχολείων.
Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών μας.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ»


Ο ανεξάρτητος  υποψήφιος  Δήμαρχος Δήμου Αλμωπίας Παρούτογλου Νικόλαος  , έχει την τιμή να ανακοινώσει υποψήφιους δημοτικούς  σύμβουλους  με τον συνδυασμό του  «ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ» .






Εναέριες ρίψεις των εμβολιακών δολωμάτων κατά της Λύσσας


Ανακοίνωση από το Τμήμα Κτην/κής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας  σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών για τη διενέργεια του προγράμματος του
 διά  στόματος εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας την άνοιξη του 2019. 

Οι εναέριες ρίψεις των εμβολιακών δολωμάτων κατά της Λύσσας αναμένεται  να ξεκινήσουν στις 15 Απριλίου και να ολοκληρωθούν γύρω στις 26 Απριλίου με πτήσεις αεροπλάνων  από την αερολέσχη της Παναγίτσας Έδεσσας. Το σχέδιο των πτήσεων είναι ενδεικτικό και υπάρχει πιθανότητα να γίνονται αλλαγές (π.χ. καθυστερήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών: βροχοπτώσεις, ομίχλες, ισχυροί άνεμοι, χιονοπτώσεις). Εμβολιασμός δεν θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα, λίμνεςκ.ά.
Με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και λόγω της σοβαρότητας της νόσου υπενθυμίζουμε τα μέτρα διαχείρισης των εμβολιακών δολωμάτων:
- Να αποφεύγεται η επαφή με τα εμβόλια-δολώματα (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού) και ειδικά με γυμνά χέρια.
-  Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης βρει ένα τέτοιο εμβόλιο-δόλωμα, δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει ή να το πατήσει, ενώ αν χρειασθεί να το πιάσει π.χ. για να το απομακρύνει σε κάποιο πιο δύσβατο μέρος, θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια μιας χρήσης ή χρησιμοποιώντας μια πλαστική σακούλα.
-  Εάν κάποιος σκύλος (κυνηγού, κτηνοτρόφου ή άλλου πολίτη) έχει προσλάβει το δόλωμα στο στόμα του, ο ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσει να το απομακρύνει αλλά να προτρέψει το σκύλο να το αφήσει. Στην περίπτωση που ο σκύλος προσέλαβε το εμβόλιο-δόλωμα ή όταν υπάρχει η παραμικρή υποψία γι’ αυτό, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει, φορώντας γάντια, να προσπαθήσει να πλύνει την εξωτερική επιφάνεια του στόματος του ζώου με νερό και σαπούνι. Εάν ο σκύλος καταπιεί το δόλωμα ή υπάρχει υποψία ότι το προσέλαβε, ο ιδιοκτήτης και τα μέλη της οικογένειάς του δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το ζώο (σάλιο ή σημεία του σώματός του που ενδεχόμενα έχει γλείψει όπως τρίχωμα, περιοχές γύρω από το στόμα, κ.τ.λ.), με γυμνά χέρια, για τουλάχιστον μία ημέρα.
- Σε περίπτωση επαφής με το εμβόλιο-δόλωμα με γυμνά χέρια, ο πολίτης θα πρέπει να μεταβεί άμεσα σε μονάδα Υγείας.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο στον άνθρωπο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ (www.keelpno.gr). Πληροφορίες για τη νόσο (τηλεοπτικό spot – video, ενημερωτικό φυλλάδιο, νομοθεσία, κ.τ.λ.) παρατίθενται στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr: Πολίτης → Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο → Λύσσα), η οποία είναι διαθέσιμη και μέσα από την ιστοσελίδα της Π.Κ.Μ. (www.pkm.gov.gr: Ενδιαφέρουν τον πολίτη → Ενημέρωση για τη Λύσσα). Το προαναφερόμενο video είναι αναρτημένο και στην ιστοσελίδα της Π.Κ.Μ.

                                                                    Η ΑΝ/ΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ

                                                                     ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Συναυλία μουσικής δωματίου στο Παρθεναγωγείο Έδεσσας


    Μυρτώ Τζέλησι
Η Μυρτώ Τζέλησι γεννήθηκε το 1993 στο Ρέθυμνο, όπου ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Μονόχορδο.  Το 2008 απέκτησε Πτυχίο Αρμονίας με Άριστα με καθηγητή τον Βαγγέλη Συμσίρη, ενώ το 2012 πήρε Πτυχίο Πιάνου με Άριστα και Έπαινο με καθηγήτρια την Έλσα Φήταμ. Συνέχισε τις μουσικές σπουδές στο Αττικό Ωδείο με τον Διονύση Μαλλούχο και το 2014 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα, Πρώτο Βραβείο και ειδική διάκριση (Χρυσό μετάλλιο). Παράλληλα, το 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2018 έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο Master of Music-Performance on Stages (Classical Piano) της σχολής ΗKU Utrechts Conservatorium στην τάξη του Martyn van den Hoek ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε μαθήματα τσέμπαλου στην τάξη του Siebe Henstra. Αυτήν την περίοδο συνεχίζει ως contract student στην τάξη του καθηγητή Stephane de May στη σχολή Codarts Rotterdam.
Έχει παρακολουθήσει masterclasses με τους P. Frankl, D. Blumenthal, Ε. Σαραφιανό, Δ. Δημόπουλο, P. Moll, Π. Δημόπουλο κ.α. και σεμινάρια πάνω σε ευρύτερους μουσικούς τομείς όπως Τεχνική Αlexander, Τσέμπαλο, Παιδαγωγική του Πιάνου, Jazz Πιάνο κ.α. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Ολλανδία και Ισπανία όπως στο Festival aan de Waal (Zaltbommel) Liszt Week (Tivoli Vredenburg), ‘’Σινιάλο, ένας Φάρος Πολιτισμού στον Φλοίσβο’’ (Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβου), ‘’Η αιώνια αναζήτηση της ομορφιάς’’ (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), ‘’Το DNA του Μπετόβεν’’ (Βιβλιοθήκη Μεγαρου Μουσικής Αθηνών) κ.α. ενώ έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς όπως τα μουσικά βραβεία ΦΙΛΩΝΑΣ 2014 και DionysiaTrust 2013.
Η αγάπη της για συνεργασία με άλλους μουσικούς την ώθησε να ασχοληθεί με τη μουσική δωματίου και τη συνοδεία πιάνου με ειδίκευση στην τάξη εγχόρδων καθώς και εκκλησιαστικών φωνητικών συνόλων. Έχει, επίσης, συμμετάσχει σε ευρύτερα καλλιτεχνικά δρώμενα όπως μουσικοθεατρικές παραστάσεις, μουσικοκινητικούς αυτοσχεδιασμούς, σχήματα μοντέρνας μουσικής κ.α.


Alfonso Gonzalez Martinez
 Γεννημένος στη Noia (Galicia) της Ισπανίας, πραγματοποίησε τις προπτυχιακές σπουδές πιάνου στο Conservatorio de Musica de Castilla y León (Salamanca) με την καθηγήτρια Patrín García Barredo ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ουτρέχτη στην τάξη της διακεκριμένης σολίστ Klara Wurtz. Το 2018 έλαβε τον τίτλο Master of Music-Performance on Stages (Classical Piano) από το HKU Utrechts Conservatorium και συνεχίζει να παρακολουθεί μαθήματα με τον Stephane de May ως contract student στη σχολή Codarts του Ρότερνταμ. Επιπλέον, ενδιάμεσα στις πανεπιστημιακές του σπουδές έχει φοιτήσει με τον καθηγητή Alexander Gold στο ωδείο “Escola de música Berenguela” (Santiago de Compostela). Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια και masterclasses με τους  Ana Guijarro, Marta Zabaleta, Alberto Rosado, Boris Berman, Ferenc Rados, Edith Fisher or Kenedy. Moretti μεταξύ άλλων.
Ως φοιτητής στο HKU Utrechts Conservatorium παρακολούθησε μαθήματα τσέμπαλου (solo, basso continuo) με τον Siebe Henstra και πήρε μέρος σε συναυλίες παλαιάς μουσικής με μπαρόκ σχήματα και ορχήστρες σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών όπως TivoliVredenburg.
Με διεθνή καριέρα και συναυλίες σε Ισπανία, Ολλανδία και Πορτογαλία έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως “II Festival internacional de Jovens Pianists” (Amarante-Portugal), “Músicas desnudas” (Madrid), “Ciclo de novos intérpretes 2016 da Asociación Galega da Lírica” (Santiago de Compostela-Spain) και αίθουσες όπως Tivoli Vredenburg (Utrecht), Círculo de Bellas Artes (Madrid), Fentener van Vlissingen zaal (Utrecht), Paraninfo da USC (Santiago de Compostela) κ.α. Αξίζει να σημειωθεί η ειδίκευσή του στη μουσική 20ου και 21ου αιώνα καθώς έχει συνεργαστεί με ορχήστρες σύγχρονης μουσικής με διευθυντές όπως Oscar Colomina I Bosch, Kevein John Edusei or Javier Castro και έχει ερμηνεύσει ρεπερτόριο συνθετών όπως Peter Eotvos, George Antheil, Bernhard Lang, Elena Mendoza, George Crumb, G. Ligeti, John Cage, A. Schoenberg, A. Webern. Συνεχίζει να στηρίζει τη σύγχρονη μουσική και συνεργάζεται τακτικά με νέους δημιουργούς.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του ασχολείται με τη μουσική δωματίου και τη συνοδεία πιάνου. Έχει ειδικευτεί στη συνοδεία τραγουδιστών και φωνητικών συνόλων με εμπειρία σε ηχογραφήσεις, ακροάσεις, εξετάσεις αλλά και θρησκευτικές τελετές και πριβέ συναυλίες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε δραστηριότητες με θέμα το μουσικό αυτοσχεδιασμό, μουσικο-κινητικές παραστάσεις κ.α.


  Abraham Edmundo Gómez Chapa
Κλαρινετίστας με καταγωγή από το Μοντερέι του Μεξικό, έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες καλλιτεχνικές δραστηριότητες στη χώρα του αλλά και στο εξωτερικό. Από μικρή ηλικία συνεργάζεται με επαγγελματικές ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου, ενώ δίνει και συναυλίες ως σολίστ.
Μεγάλη του αγάπη αποτελεί η μουσική δωματίου. Αυτήν την περίοδο είναι μέλος του Methexis Ensemble, βασικός στόχος του οποίου είναι να αποτελέσει την γέφυρα μεταξύ των ιδεών των συνθετών και των συναισθημάτων του ακροατηρίου.
Έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως: Philharmonic Orchestra of the Desert of Coahuila, Chamber Orchestra of the FAMUS of the UANL, Orquesta Juvenil Universitaria Eduardo Mata, Saltillo Philharmonic Orchestra.
Έχει βραβευτεί δύο φορές με το δεύτερο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Κλαρινέτου του Μεξικό, το 2015 και το 2018.
Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του με υποτροφία στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με καθηγητή τον Julien Hervé.

Γεννήθηκε το 1994 στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αριδαία Ν. Πέλλας. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο κοντραμπάσο στην Αθήνα με καθηγητή τον Τάσο Κάζαγλη. Από το 2017 συνεχίζει να σπουδάζει στο Codarts University of Arts στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με καθηγητές τους Matthew Midgley και Luis Cabrera. Έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, σε παραγωγές της Εθνικής Όπερας της Ολλανδίας (με την Nederlands Philarmonisch Orkest), της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Philarmonia Orchestra of Athens, της Academica Athens Orchestra, του Chamber Music Festival στην Κρήτη, δίνοντας συναυλίες και παραστάσεις σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α) αλλά και του εξωτερικού (Βιέννη, Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Άιξ-Αν-Προβάνς κ.α). Επιλέχθηκε ως μέλος της ορχήστρας Νέων της Μεσογείου για το 2017 και το 2018, όπου έπαιξε ως κορυφαίος υπό την διεύθυνση διακεκριμένων μαέστρων όπως ο Pablo Heras-Casado και ο Kazushi Ono. Συμμετείχε επίσης ως κορυφαίος στην Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων από το 2015 έως το 2017 και στην Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων τη σαιζόν 2017-2018. Έπαιξε ως κορυφαίος με την ορχήστρα των Κονσερβατορίων του Ρότερνταμ και της Χάγης, λαμβάνοντας μέρος σε masterclass του σπουδαίου μαέστρου Valery Gergiev, στα πλαίσια του φημισμένου Gergiev Festival. Τον Σεπτέμβριο του 2018, δημιούργησε το Methexis Ensemble, μια πολυπολιτισμική ομάδα μουσικών, που ως στόχο έχουν να εξερευνήσουν τον πολύχρωμο κόσμο της μουσικής δωματίου. ελέσει την γέφυρα μεταξύ των ιδεών των


Η συναυλία αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ δύο μελών του Methexis Ensemble ( Abraham Gomez, Κωνσταντίνος Σηφάκης ) και του NamasDuo ( Μυρτώ Τζέλησι, Alfonso Gonzalez). Βρεθήκαμε κατά την διάρκεια των σπουδών μας στο Codarts University of Arts του Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Θα ακουστούν έργα των: Mozart, Bottesini, Bloch, Σηφάκης, Satie, Faure, Schumann, Χατζηδάκι στους εξής συνδυασμούς: πιάνο 4 χέρια, κοντραμπάσο-πιάνο, σόλο κοντραμπάσο, κοντραμπάσο-κλαρινέτο, κοντραμπάσο-κλαρινέτο-πιάνο, κλαρινέτο-πιάνο.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...