Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Κτηνιατρικές εργασίες, σημάνσεις εμβολιασμοί αδέσποτων ζώων συντροφιάς

 


Αριδαία, 09/04/2021

 

Θέμα: Υπογραφή της σύμβασης για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο  «Κτηνιατρικές εργασίες, σημάνσεις εμβολιασμοί αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Από τις 8/4/2021 ο Δήμος Αλμωπίας έχει και επίσημα για άλλη μια χρονιά παροχή υπηρεσιών κτηνιατρικών πράξεων για τα αδέσποτα.

Τα τελευταία 7 χρόνια ο Δήμος μας καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει ώστε να μειώσει τον αριθμό των αδέσποτων ζώων στην κοινωνία που ζούμε.

Δυστυχώς τα αδέσποτα δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο έρχεται και πρέπει να αντιμετωπιστεί .Τα αδέσποτα τα δημιουργεί ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και μόνο ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μπορεί να  σταματήσει το φαινόμενο αυτό.

Κανένας Δήμος, κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει λύση εάν δεν σταματήσουν οι συνεχόμενες εγκαταλείψεις.

Ας γίνουμε πρότυπο για τις νέες γενιές. Μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας και να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι από τις προηγούμενες γενιές σε αυτό το θέμα.

Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς πρέπει να κατανοήσουν πως εγκαταλείποντας ένα ζώο προκαλούν τεράστια προβλήματα στην κοινωνία που ζούμε. Θα πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως πολίτες και να μην συμβάλουμε στην εγκατάλειψη των ζώων.

Ως υπεύθυνοι πολίτες θα πρέπει να φροντίζουμε για την ευζωία του ζώου μας.                          Θα πρέπει να προφυλάξουμε την κοινωνία που ζούμε Στειρώνοντας, εμβολιάζοντας και τσιπάροντας τα ζώα μας έτσι ώστε να αποφύγουμε οτιδήποτε ανεπιθύμητο.

Εμείς ως Δήμος συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και ζητούμε συμμάχους όλους τους ευσυνείδητους πολίτες, όλους όσοι θέλουν να έχουμε έναν δήμο χωρίς αδέσποτα, όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση αυτή με κάθε μέσο από την πλευρά τους.

Αντικείμενο  της  παρούσας  σύμβασης  είναι  η παροχή  κτηνιατρικών

εργασιών, σημάνσεων και  εμβολιασμών αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου

Αλμωπίας, οι οποίες θα εκτελεστούν από την ανάδοχο.

 

Η  παροχή  των  κτηνιατρικών  υπηρεσιών  στα  αδέσποτα  ζώα

Η παροχή  των  κτηνιατρικών  υπηρεσιών  στα  αδέσποτα  ζώα

συντροφιάς  του  Δήμου  Αλμωπίας  θα  γίνεται  αποκλειστικά  και  μόνο

μετά από ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και έγγραφη εντολή της υπηρεσίας στην ανάδοχο, σε ζώα  που  μεταφέρονται  στο  ιατρείο  είτε  από  το  εντεταλμένο  συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Αλμωπίας, είτε με οποιοδήποτε άλλον τρόπο (π.χ. μεταφορά από πολίτη).

 

Ο  Δήμος  Αλμωπίας  συνεργάζεται  με  τον  Φιλοζωικό  Σύλλογο  Αριδαίας

«Η ΕΛΠΙΔΑ» στο πλαίσιο διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και έχει καταφέρει από την αρχή της θητείας μας έως τώρα να προβεί σε 240 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και πάνω από 600 κτηνιατρικές πράξεις σε μόλις ενάμιση χρόνο!

 

 

 

Χατζηγιαννίδης Χρήστος

 

Αντιδήμαρχος Δήμου Αλμωπίας.

Απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων.

 


Έδεσσα, 9-4-2021

 

             ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΝΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ  ΣΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ, ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥΣ, ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΡΕΟΝΤΑ           ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021

 

Με την αρ. 200800(1265)/6-4-2021, (ΑΔΑ:ΨΠ217ΛΛ-ΤΦΨ) Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών αυτών, στους ποταμούς Αξιό, Αλιάκμονα, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Αλμωπαίο, Στρυμόνα, Λουδία και Αγγίτη μέχρι τα όρια με το Νομό Δράμας (θυρόφραγμα οικισμού Συμβολής) και όλους τους παραπόταμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών, καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Π.Κ.Μ., συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής λίμνης Άγρα, από την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 12 μ.μ. μέχρι και το Τετάρτη 02 Ιουνίου 2021 και ώρα 12 μ.μ.

Οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες έχουν την αρμοδιότητα τήρησης - εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης στην περιοχή αρμοδιότητάς των.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Περισσότερες πληροφορίες στα αρμόδια Τμήματα Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων:

1.    Π.Ε. Πέλλας: 2381351256

2.    Μ.Ε. Θεσσαλονίκης: 2313330382

3.    Π.Ε. Κιλκίς: 2341350153

4.    Π.Ε. Ημαθίας: 2331350123

5.    Π.Ε. Πιερίας: 2351351141

6.    Π.Ε. Σερρών: 2321355248

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...