Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας για διεξαγωγή rapid test στην Αριδαία την Τρίτη 09/03

 


Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ – Κινητή μονάδα Πέλλας, σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test για όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην πόλη της Αριδαίας την Τρίτη 09/03/2021 στην Κεντρική Πλατεία Αθ. Σέτσκου από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Για την μετάβαση στον χώρο διεξαγωγής των test, μπορείτε να στείλετε γραπτό μήνυμα με τον κωδικό 1 στο 13033 ή ατομική δήλωση.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Λειτουργία Δήμου Αλμωπίας και διευκρινίσεις σχετικά με την μετακίνηση των πολιτών εντός του Δήμου.

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 04/03/2021

Θέμα: Λειτουργία του Δήμου Αλμωπίας στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού και διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών εντός του Δήμου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ με αριθμ. πρωτ.: Αριθμ. Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805 με θέμα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00,θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού (τηλ. πληρ. 2384350210 και 2384350211).

Τα μέτρα που προβλέπονται για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, στο συγκεκριμένο επίπεδο, προβλέπουν:

 

·        Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

 

·        Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.

 

·        Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.

 

·        Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

 

·        Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.

 

·        Συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και διενέργεια συναντήσεων εργασίας είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων. Κατά τη λειτουργία συλλογικών οργάνων που διενεργούν διαδικασίες στις οποίες προβλέπεται συνέντευξη, αυτή διενεργείται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων χωρίς τη φυσική παρουσία του καλούμενου σε συνέντευξη. Στην περίπτωση αυτή το συλλογικό όργανο ορίζει τους αναγκαίους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας αναφορικά με την ταυτοπροσωπία του καλούμενου και τη μη υποβοήθησή του από εξωγενείς παράγοντες.

 

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να καταθέτετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα αιτήματά σας για τις κάτωθι υπηρεσίες του Δήμου:

·        ΚΕΠ: (kep@0598.syzefxis.gov.gr)

·        Ληξιαρχείο Αριδαίας (lixiarxeio_aridaias@0598.syzefxis.gov.gr)

·        Ληξιαρχείο Εξαπλατάνου (eu.tsakiri@598.syzefxis.gov.gr)

·        Δημοτολόγιο (dimotologio@0598.syzefxis.gov.gr)

 

καθώς και τις αιτήσεις ΤΑΠ (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμωπίας στην ενότητα ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ).

 

Τα στοιχεία επικοινωνίας των υπόλοιπων υπηρεσιών είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου: dimosalmopias.gov.gr

Επομένως, οι πολίτες που έχουν επείγουσες ανάγκες για εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου Αλμωπίας παρακαλούνται, πριν προσέλθουν στις υπηρεσίες υποδοχής, να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού, με τα αντίστοιχα τμήματα.

Διευκρινίζουμε ότι, βάσει της νέας ΚΥΑ, η μετακίνηση επιτρέπεται εντός των ορίων του Δήμου Αλμωπίας. Στο SMS με κωδικό 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS με κωδικό  3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου Δήμου.

 

Ως προς το SMS  με κωδικό 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα, προφυλάσσοντας εμάς και τους γύρω μας.

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Αποχαιρετώντας έναν άξιο δημόσιο λειτουργό»

 


Έδεσσα, 4  Μαρτίου 2021

 

 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής:

«Αποχαιρετώντας έναν άξιο δημόσιο λειτουργό»

 

Ένα «τελευταίο αντίο», θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ, στον Γιάννη Μισσελή, τον άξιο δημόσιο λειτουργό, όπως τον γνώρισα, μέσα από τη συνεργασία μας με την ιδιότητα μου ως Δημάρχου Σκύδρας αλλά και ως Βουλευτή Πέλλας.

Άνθρωπος της δουλειάς και όχι των «φώτων» της δημοσιότητας, συνήθως στο γραφείο του από νωρίς το πρωί, ασχολούμενος με ιδιαίτερη αγάπη και προσήλωση με τη διοίκηση του έργου της Νομαρχιακής κι αργότερα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Προσέγγιζε πάντοτε με γνώση και ρεαλισμό όλα τα θέματα και, πολύ γρήγορα, σου εξηγούσε αν «κάτι γίνεται ή δεν γίνεται». Δεν χρησιμοποιούσε ποτέ μισόλογα. Ήταν ο άνθρωπος της αλήθειας, της εντιμότητας και της ειλικρίνειας. Γνώριζε σε βάθος όχι μόνο το νομικό και θεσμικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης, αλλά και τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες μέσω των οποίων διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις, έχοντας την πολύτιμη ικανότητα, να μπορεί να προβλέψει το μέλλον μίας υπόθεσης, ανάλογα με τους πιθανούς χειρισμούς της. Έτσι, είχε γλυτώσει πολλούς διοικούντες από κακοτοπιές, αλλά είχε υποστηρίξει και πολυάριθμα στελέχη του δημόσιου τομέα στο έργο τους και στην καριέρα τους.

Πάντοτε ανιδιοτελώς και χωρίς να τον ενδιαφέρει η «καρέκλα» (έφτασε στον βαθμό του Γενικού Διευθυντή απολύτως με την αξία του), ούτε καν το «ευχαριστώ» που του όφειλαν πολλοί.

Υπήρξε από τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που προώθησαν την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση και, μάλιστα, σε εποχές που οι κομματικοί μηχανισμοί «έκοβαν και έραβαν». Ακόμη, ήταν πάντοτε αμερόληπτος και δίκαιος στις εισηγήσεις του και, με την υπομονή και ηρεμία που τον διέκριναν, κατάφερε να καθιερώσει πολλές σημαντικές τομές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην Πέλλα και πανελλαδικά. Αρκετές από τις ιδέες του έχουν γίνει ρυθμίσεις και νόμοι του κράτους, επιλύοντας χρόνια ζητήματα στην Αυτοδιοίκηση,  παρέχοντας σημαντικές αρμοδιότητες στους Αυτοδιοικητικούς, αφού, αθόρυβα και «σε ανύποπτο χρόνο», τις συζητούσε με πολιτικά πρόσωπα που κατά καιρούς είχαν πρόσβαση στη νομοθετική εξουσία. Είναι γνωστό ότι πολλά σημαντικά πολιτικά πρόσωπα (σε όλους τους χώρους) και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης τον συμβουλεύονταν, συνήθως με δική τους πρωτοβουλία.

 

Νιώθω πραγματικά συγκίνηση που ο Γιάννης Μισσελής δεν είναι πια ανάμεσά μας, που δεν έχω τη δυνατότητα να συζητήσω μαζί του θέματα που για την επίλυσή τους θα ήταν πολύτιμη η εμπειρία του. Με πόνο ψυχής, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.  

 

Δάνης Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...