Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποψήφιους Εκπαιδευτές Δημοσίων ΙΕΚ κατά το 2018-2019


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (σύνδεσμος) η φετινή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε υποψήφιους εκπαιδευτές, για την κάλυψη των αναγκών κατάρτισης των ΔΙΕΚ Χειμερινού εξαμήνου 2018Β και Εαρινού Εξαμήνου 2019Α. Παρακαλούμε, όσοι ενδιαφέρεστε, να την διαβάσετε προσεκτικά ειδικά φέτος που για πρώτη φορά είναι τόσο αναλυτική. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις εξής ημερομηνίες:
  • Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων: από 06/08/2018 ώρα 15:00 έως 24/08/2018 ώρα 15:00
  • Προθεσμία υποβολής φακέλων δικαιολογητικών στα κατά τόπους ΔΙΕΚ: από 17/08/2018 έως 28/08/2018.
Όσοι επιλέξουν το ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ για υποβολή, σας ενημερώνουμε πως θα δεχόμαστε φακέλους το εν λόγω διάστημα κατά την πρωινή λειτουργία του ΔΙΕΚ, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.
Εκπαιδευτές που κατέθεσαν την περσινή χρονιά φάκελο στο ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ μπορούν, εφόσον το επιθυμούν,  να υποβάλλουν μόνο αντίγραφο της Αίτησης καθώς και τα πρόσθετα δικαιολογητικά που έχουν αποκτήσει τη φετινή χρονιά. Εξαιρούνται όσοι υπέβαλλαν πέρυσι ένσταση, γιατί οι φάκελοι τους έχουν αποσταλεί μόνιμα στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Σας ενημερώνουμε πως το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 συνεχίζουν τη λειτουργία τους στο ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ, στο Γ’ Εξάμηνο Σπουδών, οι εξής ειδικότητες
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  • ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
  • ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
  • ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
  • ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
  • ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
(κατεβάστε τους ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ από εδώ: https://1drv.ms/f/s!Aj9WkaKX790FgUb-Bs54vAwMO41s )
ενώ έχουμε ζητήσει τη λειτουργία και των παρακάτω ειδικοτήτων στο Α’ Εξάμηνο:
  • ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ
  • ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ
  • ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
(κατεβάστε τους ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ από εδώ: https://1drv.ms/f/s!Aj9WkaKX790FgT6ZzsndgRvB4_LI )
Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε εκπαιδευτικό προσωπικό, γεγονός που έρχεται ως επιστέγασμα της αλματώδους ανάπτυξης του ΔΙΕΚ ΈΔΕΣΣΑΣ τα τελευταία χρόνια. Θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώσετε γνωστούς σας εκπαιδευτές, που ενδεχομένως θα ήθελαν να διδάξουν στο ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ, να υποβάλλουν αίτηση μέσα στις προθεσμίες. Ειδικά σε ειδικότητες που δεν καλύπτονται από αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ (Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Αρτοποιεία, Φωτογραφία, Σχεδιαστής Μόδας κλπ.) υπάρχει μεγάλη έλλειψη, όπως επίσης και στα μαθήματα που σχετίζονται με την ΙΑΤΡΙΚΗ (κυρίως στις ειδικότητες του ΔΙΑΣΩΣΤΗ, της ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και της ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ).

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο από την Π.Ε. Πέλλας


Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο από την Π.Ε. Πέλλας

Οι προγραμματισμένες εργασίες στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ολοκληρώθηκαν μετά από σημειακές παρεμβάσεις σε τμήματα τα οποία εντάσσονται στα έργα που υλοποιεί η Π.Ε. Πέλλας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου ΠΕ Πέλλας για το έτος 2017, 2018 και 2019» με προϋπολογισμό 963.000,00 € περατώθηκαν οι εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στην ανηφόρα του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας – Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας, όπως, επίσης, στην είσοδο της Τ.Κ. Άγρα, στη λεγόμενη «στροφή Μπάπκα».

Ταυτόχρονα, στην Τοπική Κοινότητα Κλεισοχωρίου έγιναν οι αποκαταστάσεις του οδοστρώματος οι οποίες περιλαμβάνονται στο έργο «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Πέλλας» προϋπολογισμού 250.000,00 € ενώ, ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες εντός του οικισμού της Τ.Κ. Σωτήρας. Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν κι άλλες εργασίες, μετά τον οικισμό της ομώνυμης κοινότητας, όπως και στη διασταύρωση για Μαργαρίτα.

Πέρα από τις προαναφερθείσες παρεμβάσεις, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν εργασίες και σε άλλα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας.

              Στο περιθώριο των εργασιών αυτών και λόγω των καιρικών συνθηκών των τελευταίων ημερών ολοκληρώθηκε η κοπή δένδρων με επικίνδυνη κλίση προς το οδόστρωμα της Επαρχιακής Οδού Έδεσσας – Αριδαίας (10 χλμ περιοχή “αεροπλάνο”) με τη συνδρομή συνεργείου υλοτόμων του Δασαρχείου Έδεσσας, του Δήμου Έδεσσας (παραχώρηση μηχανήματος, καλαθοφόρου και χειριστή), του ΔΕΔΔΗΕ Έδεσσας για την απομάκρυνση καλωδίων κατά την κοπή των δένδρων, της Τροχαίας Έδεσσας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας για το πλύσιμο του καταστρώματος της οδού.







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...