Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Γ. Καρασμάνης : Οι μάσκες για το ΠΑΑ 2014-2020 έπεσαν !


Γ. Καρασμάνης : Οι μάσκες για το ΠΑΑ 2014-2020 έπεσαν !
Έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από την καθυστερημένη έγκριση του ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 για να παραδεχθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ότι το δήθεν «ριζικά ανασκευασμένο» και το δήθεν «επιστραφέν ως απαράδεκτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» ΠΑΑ, δεν είναι τίποτα άλλο από το αρχικά υποβληθέν από την προηγουμένη κυβέρνηση – τον Ιούλιο του 2014 – Πρόγραμμα. Με ακριβώς τα ίδια μέτρα και δράσεις και το ίδιο και απαράλλακτο προϋπολογισμό (με ορισμένες μόνο αυξομειώσεις ως προς τα κονδύλια του, που έχουν να κάνουν με την απώλεια 900 εκατ. ευρώ από το προηγούμενο Πρόγραμμα 2007-2013, εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, των παλινωδιών και της απαράδεκτης αδιαφορίας που επέδειξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη διάρκεια του 2015).
Επιτέλους «οι μάσκες έπεσαν», καθώς επίσημα πια – με την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε προ μηνός στη Βουλή με πρωτοβουλία του βουλευτή Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη και τη συνυπογραφή  45 βουλευτών της Ν.Δ. – γίνεται ξεκάθαρο ότι καμία διαπραγμάτευση δεν υπήρξε, καμία τροποποίηση του Προγράμματος, σε σχέση με το αρχικά υποβληθέν, δεν έγινε και κανένα επιπλέον κονδύλι, πέραν των πετσοκομμένων αρχικών, δεν προστέθηκε στο ΠΑΑ 2014-2020.
Με την απάντησή του στους ερωτώντες βουλευτές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποκηρύσσει πλέον τις περιβόητες, ψευδέστατες και παραπλανητικές δηλώσεις του περί υποβολής του Προγράμματος από την προηγούμενη κυβέρνηση «το Νοέμβριο του 2014» και εκείνες, παρουσία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,  περί υποβολής «λίγο πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015».
Παραδέχεται πια την πολύμηνη καθυστέρηση στην έγκριση του Προγράμματος, από την αδράνεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού ο ίδιος αποφάσισε να ασχοληθεί με το Πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2015, μετά την επανεκλογή του και αφού στο μεσοδιάστημα των 10 μηνών κρατούσε αραχνιασμένες στα συρτάρια του γραφείου του τις απαντήσεις της Διαχειριστικής Αρχής, που έπρεπε να σταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εγκριθεί το Πρόγραμμα.
Χαρακτηριστική, επίσης, είναι η παραδοχή του κ. Αποστόλου ότι, μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 ασχολήθηκε μόνο με τις «απαιτούμενες προπαρασκευαστικές διοικητικές ενέργειες» (π.χ. έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, το νέο οργανόγραμμα των Ειδικών Υπηρεσιών, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, στους Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης και την Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου ΠΑΑ). Ενέργειες, που θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν ολοκληρωθεί εντός του 2015 και η καθυστέρησή τους «φόρτωσε» επιπλέον δυσκολίες στην έγκριση του ελληνικού Προγράμματος, με αποτέλεσμα 902 εκατ. ευρώ από το προηγούμενο Πρόγραμμα (συν 62 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών, τα οποία ουδέποτε καταβλήθηκαν στους δικαιούχους στη διάρκεια του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) να μεταφερθούν αναγκαστικά στο νέο (αφού τα κονδύλια δεν μπόρεσαν να απορροφηθούν), μειώνοντας έτσι κατά 21% τα διαθέσιμα κονδύλια για τα προγράμματα και τις ενισχύσεις των αγροτών του νέου ΠΑΑ 2014-2020.
Εξοργιστική για τους αγρότες μας είναι και η παραδοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι, δύο χρόνια μετά την υποβολή του ΠΑΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και εκείνα τα ελάχιστα προγράμματα που προκηρύχθηκαν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, σε κανένα δεν έχει ολοκληρωθεί και οριστικοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησης, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πότε θα πιστωθούν τα σχετικά κονδύλια στους λογαριασμούς των δικαιούχων. 
    Είναι μάλιστα τέτοια η αδιαφορία του για τις ανάγκες της ελληνικής γεωργίας και την αγωνία των νέων αγροτών που θέλουν να ασχοληθούν με αυτή, καθώς προ τριημέρου παρέτεινε ξανά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα ενίσχυσης της εγκατάστασης νέων γεωργών μέχρι τις 9.1.2017, ενώ ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν, συμπεριλαμβανομένης και της αξιολόγησης των αιτήσεων, μέχρι τέλος του έτους, ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση των ενισχύσεων. Το δε νέο πρόγραμμα για τη  «Στήριξη των επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων», για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση εδώ και 20 ημέρες, ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί, στερώντας πολύτιμους πόρους σε υποψήφιους επενδυτές
Χαρακτηριστική, τέλος, είναι η παραδοχή στην απάντησή του στους 46 βουλευτές του κ. Αποστόλου ότι, αδιαφόρησε, απαξίωσε και ακύρωσε, αντί να επιδείξει επιμονή, για το πρόγραμμα διαχείρισης κινδύνων (M17), προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ, για την ενίσχυση της ασφάλισης του φυτικού και του ζωικού κεφαλαίου και την αντιστάθμιση του αγροτικού εισοδήματος από δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες, που προξενούν μεταξύ των άλλων και την ακαρπία.
Όπως ο ίδιος παραδέχεται, δεν είχε την ικανότητα να απαντήσει σε παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ούτε να υποστηρίξει την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος, αφού δεν μπόρεσε ούτε τη σχετική μελέτη να καταθέσει εγκαίρως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε να αξιοποιήσει την ευαισθησία και τις προτροπές για το μέτρο αυτό του ίδιου του Επιτρόπου Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, κάνοντας σήμερα έναν σχεδόν ανίσχυρο να ανταποκριθεί στις καθημερινές απαιτήσεις ΕΛΓΑ και τους πληγέντες παραγωγούς να βρίσκονται σε αβεβαιότητα ως προς τις αποζημιώσεις του χαμένου εισοδήματός τους. 
Αναφορικά με το εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 (ατόφιο όπως αρχικά υποβλήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση), στο οποίο ο κ. Αποστόλου δεν συνεισέφερε ούτε στο ελάχιστο, καλό θα ήταν να σταματήσει τις καθυστερήσεις στην απορρόφηση κονδυλίων και να πάψει να ρίχνει τις ευθύνες στην καθυστέρηση της έκδοσης των αναγκαίων διοικητικών αποφάσεων, τις οποίες εάν ήθελε θα μπορούσε να τις είχε ολοκληρώσει από πέρυσι.
   Φυσικά και δεν χρειαζόταν η επίσημη παραδοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ΠΑΑ 2014-2020 και του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Οι Έλληνες γεωργοί, κτηνοτρόφοι και ψαράδες το γνωρίζουν από πρώτο χέρι ! Όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι, το 2015 υπήρξε μια καθοριστικά χαμένη χρονιά, την ευθύνη της οποία φέρει εξολοκλήρου η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Αποστόλου.
Όμως και η φετινή χρονιά, που ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως «μια από τα ίδια», καθώς ελάχιστα μέτρα των εν λόγω Προγραμμάτων έχουν προκηρυχθεί και κανένα δεν έχει μπει σε πλήρη εφαρμογή, στερώντας έτσι από τον αγροτικό κόσμο, την αγορά και την ελληνική ύπαιθρο πολύτιμους πόρους και ρευστότητα, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προχωρά σε αυξήσεις φόρων, εισφορών, ΦΠΑ, ειδικών φόρων κατανάλωσης, μειώνοντας ταυτόχρονα μισθούς, συντάξεις και διαθέσιμο εισόδημα.
28/ 11/ 2016

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο φιλοξενεί τη Θεατρική ομάδα Νέας Πέλλας «ΠΕΛΛΑΙΑ ΜΟΥΣΑ» και το έργο «Οι συμπεθέρες»


«Οι συμπεθέρες» στην Έδεσσα

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο φιλοξενεί τη Θεατρική ομάδα Νέας Πέλλας «ΠΕΛΛΑΙΑ ΜΟΥΣΑ» και το έργο «Οι συμπεθέρες» σε κείμενα και σκηνοθεσία Βούλας Αργυράκη. Πρόκειται για μια απολαυστική ηθογραφική κωμωδία με πολυπληθές σχήμα, ζωντανή μουσική και τραγούδια, που περιγράφει τις στενές σχέσεις μιας γειτονιάς, τους έρωτες αλλά και τις συγκρούσεις μέσα από καθημερινά πράγματα. Οι ήρωες του έργου διαπιστώνουν ότι αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν και ότι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι μόνο η διαφορετική ντοπιολαλιά του καθενός.

Η παράσταση είχε προγραμματιστεί να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώθηκε το καλοκαίρι από το Εδεσσαϊκό Θέατρο με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. , οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες όμως δεν επέτρεψαν την παρουσίαση της παράστασης. Το Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού Θεάτρου τηρώντας την υπόσχεση του προς το θεατρόφιλο κοινό, κάλεσε το σχήμα το οποίο με ευχαρίστηση αποδέχτηκε την πρόσκληση. Έτσι, με ελεύθερη είσοδο, καλούμε τους συνδημότες μας να παραβρεθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας (πρώην Νομαρχία) το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8μμ, για να απολαύσουν μια καλοδουλεμένη με πολύ γέλιο παράσταση.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 36/2016) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Για σήμερα Δευτέρα (28-11-2016)  
  1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Αύριο Τρίτη (29-11-2016)
  1. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:
Α. Της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 300 μέτρα).
Β. Σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μέτρα). Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως τη νύχτα και προς Τετάρτη οπότε είναι πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια (περίπου από τα 500 μέτρα).
    2. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
   3.  Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και 9 Μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο
   4. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυψη πτώση (8 με 10 βαθμούς κατά τόπους).



Την Τετάρτη (30-11-2016)
  1. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν:
Α. Σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 200 μέτρα).
Β. Σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).
    2. Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιανατολικά το πρωί.
    3. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 Μποφόρ.
    4. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα προς την Πέμπτη (1-12-2016) σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.
Πάντως γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά έως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν.
                
Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Παρακαλούνται οι  φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

 Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ., καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά για θέματα παγετού και χιονοκάλυψης.
  • Να φροντίζουν να διαθέτουν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες για τα αυτοκίνητά τους.
  • Να αποφεύγουν να ρίχνουν νερά στις αυλές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, όταν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες παγετού.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ


ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ( ΔΗ.Κ.Ε.Α )
3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


             ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
  Τα δικαιώματα των Α με Α απασχόλησαν τον ΟΗΕ και άλλους Διεθνής Οργανισμούς. Συντάχθηκαν πρότυποι κανόνες που εφαρμόζονται από μεγάλο αριθμό κρατών και αποτελούν την ηθική και πολιτική δέσμευση για εξίσωση ευκαιριών. Η 3 Δεκέμβρη <<Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας >>καθιερώθηκε για την προάσπιση πολιτικής δράσης των  Α με Α και των οργανώσεών τους.   To σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν μέτρα που εξασφαλίζουν την αυτονομία τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρα.
Η αναπηρία δεν είναι νόσος. Είναι κατάσταση που αφορά διαφορετικούς όρους και συνθήκες ζωής του ανθρώπου. Η διαφορετικότητα δεν πρέπει να ορίζεται σαν στίγμα  ή  ιδιαίτερη ταυτότητα αλλά, να αποτελεί πράξη συνείδησης  προς όφελός τους. Οφείλουμε σεβασμό και αποδοχή της ιδιαιτερότητας συμβάλλοντας έτσι στην αλλαγή κοινωνικών στάσεων και αντιλήψεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη ζωή τους.
  Όλοι από την πλευρά μας να συμβάλλουμε στην αλλαγή νοοτροπίας και στην προσέγγιση των ατόμων με αναπηρία μέσα από ενημερωτικές και εκπαιδευτικές εκστρατείες.
  Οι μικρές ηλικίες νηπιακή και δημοτικού είναι η πιο ιδανικές για παρέμβαση αλλαγής νοοτροπίας.
Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης προχώρησε στην έκδοση ενός οδηγού όπου περιέχει 18 κανόνες συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με Α με Α . Σχεδιάστηκε για να βελτιωθεί η καθημερινή ζωή τους.
  Το κείμενο αποτελεί μετάφραση από τα αγγλικά αντίστοιχης έκδοσης Κροατικής Συνομοσπονδίας. Α με Α.

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AMEA



      ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

1)      ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
2)      ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
3)      ΕΕΕΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
4)      ΔΗΚΕΑ ΚΔΑΜΠΕΑ <<ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ>>
5)      ΔΗΚΕΑ –ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ¨
6)      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
7)      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΜΕΑ <<ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ>>
8)      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ<<Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ>>

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1)      ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 30/11/2016 έως 2/12/2016  ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.
2)      ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ  1//12/2016  ΕΩΣ 2/12/2016.

3)      ΕΕΕΕΚ 28/11/2016 ΕΩΣ 2/12/2016 ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Σε ενωτικό κλίμα ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών, εφεδροπολεμικών και αντιστασιακών οργανώσεων πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Ζέρζης, ο Στρατηγός της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Δημήτριος Γλυμής, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Πέτρος Γαλανός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Ιωάννης Βακουφτσής, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πέτρο Ζέρζη.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Ζέρζη:

«Τιμούμε σήμερα την Εθνική Αντίσταση. Τιμούμε τον αγώνα που έδωσαν οι Έλληνες για αυτονομία και ελευθερία, απέναντι σε έναν στυγερό κατακτητή. Έναν αγώνα που αναγνώρισε η διεθνής κοινότητα, κυρίως για τη συμβολή του στην νικηφόρα έκβαση του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου για τους συμμάχους.

Η Εθνική Αντίσταση του 1941-44 είναι η καθολική αντίσταση του Ελληνικού λαού ενάντια στην υποταγή και την εξαθλίωση. Είναι μία τρανή απόδειξη ότι οι «μικροί» μπορούν να νικήσουν τους ισχυρούς, όταν αγωνίζονται με «ψυχή» και –προπάντων- όταν το δίκιο είναι με το μέρος τους.

Τα θύματα της Εθνικής Αντίστασης ήταν χιλιάδες. Νέοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες, άνδρες, ακόμη και παιδιά που  πρόταξαν την αξία της ελεύθερης ζωής. Η Εθνική Αντίσταση αποτελεί σύμβολο ενότητας, αλληλεγγύης και κορυφαίο έργο της συλλογικής προσπάθειας του Ελληνικού λαού. Κοινό χαρακτηριστικό των αγωνιστών ήταν η ομοψυχία και η προσήλωση στον στόχο για την αποτίναξη των κατακτητών.

Όπως έχουν αναγνωρίσει πολλοί ειδικοί ερευνητές, η οργανωμένη αντίσταση των Ελλήνων κατάφερε και καθήλωσε 12 γερμανικές μεραρχίες στο ελληνικό έδαφος, επιβραδύνοντας την προέλαση των Γερμανών και επηρεάζοντας την τελική έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ηρωική δράση των αγωνιστών της αντίστασης διατήρησε υψηλό το φρόνημα του λαού μας και συντέλεσε αποφασιστικά στην ταπείνωση του κατακτητή και στην απελευθέρωση της πατρίδας μας. Στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης συμμετείχε ενεργά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Κατά τη διάρκεια της Αντίστασης αναδείχθηκε επίσης ο ρόλος της ελληνίδας. Οι ελληνίδες γυναίκες συμμετείχαν με μεγάλη θέρμη, μαζικά και ουσιαστικά, δίνοντας μία νέα υπόσταση στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Ο ρόλος της Εκκλησίας ήταν επίσης ιδιαίτερα σημαντικός. Ιεράρχες, κληρικοί, δάσκαλοι, αγρότες, όλοι μαζί, ενωμένοι πραγματοποίησαν ένα θαυμαστό έργο ηρωισμού και αυταπάρνησης.

Αποκορύφωμα της δράσης της Εθνικής Αντίστασης ήταν η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, στις 25 Νοεμβρίου του 1942.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθούμε, συνοπτικά, στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή μας, κατά την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης.

Τον Απρίλιο του 1941 εισέβαλαν τα ναζιστικά στρατεύματα και διαδοχικά κατέλαβαν τα Γιαννιτσά, στις 8 Απριλίου, την Έδεσσα στις 18 Απριλίου και την Αριδαία στις 20 Απριλίου. 

Από τους πρώτους κιόλας μήνες οργανώθηκαν ομάδες αντίστασης, σε πόλεις και χωριά. Οι ενέργειες της αντίστασης που πραγματοποιήθηκαν στον τόπο μας μας ήταν πολλές και μεγάλης γενναιότητας. Αξίζει να αναφερθούν η ανατίναξη ενός φορτηγού τρένου στην Πετριά, στις 31 Ιουλίου 1944 και η ανατίναξη της Γερμανικής αμαξοστοιχίας στη Βεγορίτιδα, στις 3 Αυγούστου 1944, καταστρέφοντας 15 βαγόνια με βαρύ οπλισμό. Κορυφαίο γεγονός της Εθνικής Αντίστασης στο νομό μας ήταν η ανατίναξη 2 αμαξοστοιχιών στο Μουχαρέμ Χάνι, στις 5 Αυγούστου 1944 που προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στις δυνάμεις της κατοχής. Κάθε χρόνο, τιμούμε το συγκεκριμένο γεγονός στις αρχές Σεπτέμβρη.

Οι θηριωδίες των κατακτητών, με τη μορφή των αντιποίνων, ήταν εξαιρετικά σκληρές.
Οι κάτοικοι της Πέλλας πλήρωσαν βαρύ το τίμημα της Αντίστασης. Με πόνο ψυχής, θυμόμαστε την πυρπόληση του Γραμματικού, του Μεσημερίου, της Περίκλειας, της Λιθαριάς, του Πευκωτού και της συνοικίας Βαρόσι στην Έδεσσα.

Ακόμη, το κάψιμο του Ελευθεροχωρίου, με την εκτέλεση 17 κατοίκων στις 13 Φεβρουαρίου 1944, καθώς και την αποφράδα ημέρα της 14ης Σεπτεμβρίου 1944, στα Γιαννιτσά, όπου οι Γερμανοί κατακτητές και συνεργάτες τους εκτέλεσαν 120 κατοίκους της πόλης. Την ίδια ημέρα έκαψαν κι ένα μεγάλο μέρος της πόλης των Γιαννιτσών.

Ήταν μία πράξη απόγνωσης και εκδίκησης από τους κατακτητές καθώς έχαναν την ψυχραιμία τους. Η Ελληνική ψυχή παρέμενε ακατάβλητη και αδούλωτη, μέχρι την πολυπόθητη ώρα της απελευθέρωσης. 

Το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης, σήμερα και πάντα, είναι η εθνική ομοψυχία, η κοινωνική συνοχή, η διαρκής επαγρύπνηση για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και του δικαιώματος για αυτοδιάθεση. Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους αγωνιστές, εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και περισυλλογής. Μία ημέρα που ο καθένας από εμάς χρειάζεται να σκεφτεί το χρέος του απέναντι στους προγόνους μας και στην Ελλάδα.

Ο ηρωισμός και η αυτοθυσία των προγόνων μας, σ’ όλες τις περιόδους της Ελληνικής ιστορίας, μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Μόνο παραμένοντας ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες!


Σας ευχαριστώ».



Μέτρα βιοασφάλειας κατά της γρίπης των πτηνών


     Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. της  Π.Ε. Πέλλας  σας ενημερώνει πως το τελευταίο δεκαπενθήμερο επιβεβαιώνονται συνεχώς κρούσµατα της γρίπης των πτηνών σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης από τον υψηλής παθογονικότητας υπότυπο Η5Ν8 τόσο σε εκτρεφόµενα πουλερικά (Γερµανία, Αυστρία, Ουγγαρία) όσο και σε άγρια πτηνά (Ολλανδία, Πολωνία, Δανία, Ελβετία, Αυστρία, Κροατία).
Δεδοµένου ότι η σύνθεση της ελληνικής ορνιθοπανίδας αποτελείται κατά κύριο λόγο από µεταναστευτικά είδη άγριων πτηνών και λαµβάνοντας υπόψη τις αυξηµένες µετακινήσεις αυτήν την περίοδο, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. της  Π.Ε.Πέλλας  καλεί όλους τους κατόχους πτηνοτροφικών  επιχειρήσεων και οικόσιτων εκµεταλλεύσεων να τηρούν  τα µέτρα βιοασφάλειας εκείνα που µειώνουν τον κίνδυνο µετάδοσης του ιού από τα άγρια πτηνά (προστασία συστηµάτων χορήγησης τροφής και νερού, µη χρήση πόσιµου νερού από ακάλυπτες εξωτερικές δεξαµενές, αποφυγή κατά το δυνατό της άµεσης επαφής µε χρήση κατάλληλων προστατευτικών µέσων κλπ).
       Καλεί επίσης όλους τις λοιπές υπηρεσίες και ιδιωτικούς φορείς που έρχονται σε άµεση και συχνή επαφή µε άγρια πτηνά (δασικοί υπάλληλοι, κυνηγοί, οµοσπονδιακοί θηροφύλακες, ορνιθολόγοι, κέντρα περίθαλψης, φορείς διαχείρισης κλπ), έτσι ώστε σε περιπτώσεις εύρεσης νεκρών ή ηµιθανών πτηνών που ανήκουν σε είδη υψηλού κινδύνου να ειδοποιούνται οι αρµόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες στα ακόλουθα τηλέφωνα:
Τμήμα Κτηνιατρικής: 2381351336-338
Α.Κ. Έδεσσας: 2381351331-334
Α.Κ. Αριδαίας: 2384021391
Α.Κ. Φούστανης: 2384062214
Α.Κ. Σκύδρας: 2381089339
Α.Κ.Γιαννιτσών: 2382022594
Α.Κ.Κρύας Βρύσης: 2382061563
Α.Κ. Δροσερού: 2381096198

     Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή  σας για κάθε πληροφορία  ή απορία  προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στη χώρα μας.



Επικαιροποίηση κανόνων αλιείας για την λίμνη Βεγορίτιδα και τα εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Πέλλας.


  Το Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει ότι:
1. Σύμφωνα με το Β.Δ. 142/1971 άρθρο 1 παρ. 5 (ΦΕΚ 49/τ΄Α/12-3-1971) «απαγορεύεται απολύτως σε όλες τις λίμνες και ποταμούς της Επικράτειας η αλιεία των υδροβίων ζώων α) πέστροφας κατά το από 1η Νοεμβρίου έκαστου έτους μέχρι της 15 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους χρονικό διάστημα β)  κορέγονου κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους».
2. Επίσης σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 36/1977 (ΦΕΚ 16 τ΄ Α/19-1-1977) απαγορεύεται η αλιεία με δίκτυα στη λίμνη Βεγορίτιδα, τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους.    
Θα παρακαλούσαμε την Εισαγγελία Έδεσσας να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της για την τήρηση των παραπάνω, καθώς τα τελευταία χρόνια κυρίως στη λίμνη Βεγορίτιδα, παρατηρούνται φαινόμενα λαθραλιείας στον κορέγονο.
Θα παρακαλούσαμε τους Δήμους να φροντίσουν για την ενημέρωση των δημοτών τους.
Στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία.
        Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
              

    ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2017

Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι βαθύτατα αντιλαϊκός και επιβαρύνει με νέα βάρη τις πλάτες των αγροτών-κτηνοτρόφων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων. 
Ο κρατικός προϋπολογισμός που χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «προϋπολογισμός ανάπτυξης» και ότι φέρνει «ανακούφιση» στα λαϊκά εισοδήματα, στην πραγματικότητα παραχωρεί νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια. Αποτυπώνει τα μέτρα του 3ου μνημονίου και λειτουργεί προσθετικά στους προηγούμενους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς για τα οποία έχουν συμφωνήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ που τα ψήφισαν.
Εντείνει την φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, περικόπτει ακόμη περισσότερο τα κονδύλια που εξυπηρετούν στοιχειώδεις ανάγκες του λαού. 
Οι «νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις» εκτοξεύονται στα 4 δις ευρώ για την επόμενη χρονιά, εκ των οποίων τα 3.1 δις ευρώ είναι από την επιβολή νέων αντιλαϊκών άμεσων και έμμεσων φόρων και τα 960 εκατ. ευρώ από περικοπές δαπανών που αφορούν στις λαϊκές ανάγκες σε παιδεία, υγεία και πρόνοια για τις οποίες θα πληρώσει επιπλέον η λαϊκή οικογένεια. 
Εντείνει την φοροληστεία και σε βάρος αγροτών-κτηνοτρόφων αφού προβλέπει φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, φορολογία 22% ως 20000€ εισόδημα και μετά αυξάνει σταδιακά στο 29% ως 30000€ εισόδημα, 36% ως 40000€ και 45% σε μεγαλύτερο εισόδημα. Με τα πολυήμερα μπλόκα καταφέραμε να κερδίσουμε μείωση της φοροληστείας αφού ισχύει αφορολόγητο όριο 8670-9500€. 
Θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε πολλά δις ευρώ σε έμμεσους φόρους που αφορούν και τους αγρότες-κτηνοτρόφους αφού από 1/1/2017 θα επιβληθούν νέοι ειδικοί φόροι και τέλη στα καύσιμα κίνησης, την κινητή τηλεφωνία, τα τσιγάρα, καπνό και ηλεκτρονικό τσιγάρο, στον καφέ και από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Καταργήθηκε από τον Οκτώβριο η επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα για τους αγρότες. 
Την ίδια στιγμή παραχωρεί νέες φορολογικές απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο με μείωση της φορολογίας κατά 7% σε όλα τα «νομικά πρόσωπα» δηλαδή τις μεγάλες επιχειρήσεις, και επιπλέον έκπτωση 20.4 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο. Δίνει ζεστό χρήμα 6,4 δις με το  πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Οι αγρότες-κτηνοτρόφοι θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 92.7 εκατ. ευρώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΓΑ και 3 εκατ. ευρώ από τις εισφορές τους στον ΕΟΠΠΥ ενώ θα υπάρχει μείωση των συντάξεων τους. 
Ταυτόχρονα, παραμένουν τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως χαμηλές τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα που καθορίζουν οι μεγαλέμποροι, η άρνηση του ΕΛΓΑ ν' αποζημιώσει για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, οι περικοπές και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές επιστροφών ΦΠΑ,  των επιδοτήσεων/ ενισχύσεων κι ο αποκλεισμός απ' αυτές χιλιάδων μικρομεσαίων παραγωγών, οι κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για αγροτικά χρέη.  
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζικό ανυποχώρητο αγώνα. Να δώσουμε μαχητική απάντηση στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό στην πανελλαδική απεργία της 8ης Δεκεμβρίου μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία διεκδικώντας να μην εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός και να μείνει στα χαρτιά το ασφαλιστικό έκτρωμα που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση. 
Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να μας οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα. Εντείνουμε τον αγώνα και τον συντονισμό μας σε πανελλαδικό επίπεδο βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση. 
Τις επόμενες ημέρες θα εκφραστεί σε όλη την χώρα αγωνιστική παρέμβαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με πολύμορφες κινητοποιήσεις. 
Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, τα Μπλόκα και τις Επιτροπές Αγώνα στην Πανελλαδική Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για να αποφασίσει τον συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας. 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ των ΜΠΛΟΚΩΝ 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...