Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

18ο Σεμινάριο χορού του Λαογραφικού Ομίλου "Οι Άλμωπες"


Γ. Καρασμάνης : Λύσεις και όχι λόγια για τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας


Γ. Καρασμάνης :
Λύσεις και όχι λόγια για τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας
Για τευτλοπαραγωγούς, ροδακινοπαραγωγούς και την  Ομάδα Παραγωγών ΑΘΗΝΑ
Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :
            «Η παρουσία και ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, πέραν της διαμόρφωσης ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, οφείλει να απαντήσει δίχως περιστροφές, ξεκάθαρα και ουσιαστικά, στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τον αγροτικό πληθυσμό της Κεντρικής Μακεδονίας.
            Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του πρέπει άμεσα να δώσουν απτά δείγματα πολιτικών αποφάσεων σε τρία  βασικά θέματα, που αυτή τη στιγμή «καίνε» τους αγρότες της περιοχής :
            * Να πληρώσουν άμεσα τους τευτλοπαραγωγούς για την περυσινή τους παραγωγή, που παρέδωσαν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), δίνοντάς τους ταυτόχρονα και το υπόλοιπο ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης των ζαχαροτεύτλων (2.400.000 ευρώ) όπως έγινε και στην περίπτωση της σηροτροφίας και να προωθήσουν την επαναλειτουργία των εργοστασίων της ΕΒΖ.  Σε αντίθετη περίπτωση και μάλιστα ενόψει της σποράς της νέας σοδειάς ζαχαρότευτλων, η ελληνική τευτλοκαλλιέργεια και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε ολοκληρωτικό αφανισμό και στην απώλεια ενός εθνικού αγροτικού προϊόντος, που εδώ και 57 ολόκληρα χρόνια προσέφερε εισόδημα και εργασία σε χιλιάδες παραγωγούς, εργαζόμενους και κατοίκους της Μακεδονίας.
            * Να καταβάλουν τις στρεμματικές αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς για τις εισοδηματικές απώλειες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια από το συνεχιζόμενο εμπάργκο στις εισαγωγές κοινοτικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία. Αποτελεί δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το περασμένο καλοκαίρι και η απόρριψη του σχετικού αιτήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί ολιγωρία ή λόγο υπεκφυγής για την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών, που επίσης ζημιώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγουμένων μηνών και που και γι αυτή την απώλεια εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς αποζημίωση.
            * Να δώσουν πολιτική λύση στο κοινωνικό πρόβλημα των 1.200 αγροτών μελών της Ομάδας Παραγωγών Αθηνά, προωθώντας νομοθετική ρύθμιση που να τους απαλλάσσει από τον αλληλέγγυο και παράλογο καταλογισμό ΦΠΑ για δραστηριότητες στις οποίες μπορούσε να εκδοθεί απαλλακτικό ΦΠΑ.
            Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικούν έμπρακτες λύσεις στα προβλήματά τους και όχι λόγια του αέρα και εξαγγελίες κενού περιεχομένου. Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».

​ 





ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ
τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΗΛ:2382024220, 2381026080
ΦΑΞ:2382082761

ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ της ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ της ΟΓΕ για την 8η ΜΑΡΤΗ



Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών,
μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει για να τιμήσει την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,

 το Σάββατο 31 Μάρτη 2018, 6:00' μ.μ.
στην Πλατεία ΕΠΟΝ στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών.

     Μέσα από αφήγηση και μουσικοθεατρικό σκετς, θα παρου-σιαστεί το ιστορικό της 8ης Μάρτη.
    Οι πρώτοι σκληροί – αιματηροί αγώνες των εργατριών, πριν 161 χρόνια, οι αναγκαίοι αγώνες που πρέπει να γίνουν σήμερα.

    Αγώνες που πρέπει να έχουν στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών όλων των εργαζομένων, γυναικών και ανδρών, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική προστασία της μητρότητας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας – ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας – ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”

Η ΔΗ.Κ.Ε Αλμωπίας, το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠ με Α  ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ‘’, ευχαριστούμε θερμά τους κ. Μάρκου Μαρία, Μάρκου Σοφία και Μάρκου Πέτρο, για τη δωρεά χρηματικού ποσού αντί στεφάνων στη μνήμη του παππού τους Παπαχρήστου Γεώργιου.
              
                               Με εκτίμηση

       Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΔΑΠ με Α ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’
                          ΔΗΜΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α
                     
                     ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Γιάννης Σηφάκης συζήτησε με τον ΓΓ Υπ.Παιδείας Γιώργο Αγγελόπουλο την ίδρυση 2ετών Πανεπιστημιακών σχολών και την κατασκευή σχολικών μονάδων στην Πέλλα


Γιάννης Σηφάκης :  Η ίδρυση τριτοβάθμιων σχολών εκπαίδευσης 2ετούς φοίτησης για αποφοίτους ΕΠΑΛ  και η  κατασκευή νέων σχολικών υποδομών στην Πέλλα ( Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, 4ου Δημοτικού Σκύδρας,  Νηπιαγωγείου Προμάχων,  Νηπιαγωγείου Πετριάς) συζητήθηκαν  στην συνάντηση του Βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γιώργο Αγγελόπουλο στην Αριδαία 
Η συνάντηση έγινε στην Αριδαία μετά την παρέλαση στην οποία ο Γενικός Γραμματέας εκπροσώπησε την κυβέρνηση.
Ο Γενικός Γραμματέας αφού αναφέρθηκε στην υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης στην κατασκευή των αναγκαίων κτιριακών υποδομών των σχολείων συζήτησε με τον βουλευτή τις προτεραιότητες και σε ποια φάση είναι η έγκριση κατασκευής νέων σχολικών μονάδων στην Πέλλα. 
Επίσης συμφώνησε με το αίτημα του βουλευτή στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να εξεταστεί η δυνατότητα ίδρυσης αποκεντρωμένων σχολών των Πανεπιστημίων 2ετοιύς φοίτησης των αποφοίτων ΕΠΑΛ στην Πέλλα. Ανέφερε ότι το επόμενο δίμηνο θα συγχωνευτούν τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ( Σέρρες) , Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε ένα ενιαίο Πανεπιστήμιο και μετά θα αρχίζει να εξετάζεται η ίδρυση 2ετων αποκεντρωμένων τμημάτων για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ. 
Ο βουλευτής επέμεινε στην κατάθεση εκ μέρους του Υπουργείου χρονοδιαγράμματος κατασκευής του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, του νηπιαγωγείου των Προμάχων, του Νηπιαγωγείου Πετριάς και του 4ου Δημοτικού Σκύδρας.  
Η συνεργασία ανανεώθηκε για την Αθήνα το αμέσως προσεχές διάστημα. 
Ο βουλευτής με την ευκαιρία της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 και της απελευθέρωσης της χώρας από τον Τουρκικό ζυγό εξέφρασε σε τοπικό ΜΜΕ μετά την παρέλαση στην Αριδαία την πεποίθηση του ότι οι Έλληνες διδασκόμενοι από τον εθνικό ξεσηκωμό του 1821, όταν κάποιοι τους κατηγορούσαν ότι κυνηγούσαν το αδύνατο προεξοφλώντας την αποτυχία, θα περιφρουρήσουν την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας αν και όποτε, απευκταία, χρειαστεί στο μέλλον. Τόνισε ότι η χώρα είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας σε μια βαθιά αποσταθεροποιημένη περιοχή του κόσμου ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης της γεωστρατηγικής της θέσης με την εξέλιξη της σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο και κάλεσε την γείτονα Τουρκία να μην επιμείνει στην αδιέξοδη πολιτική της πρόκλησης και της όξυνσης. Επανέλαβε ακόμη την θέση της κυβέρνησης ότι η χώρα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να γυρίσουν γρήγορα και σώοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Ανδριανούπολη και καταδίκασε την προσπάθεια από την Τουρκία μετατροπής ενός συνήθους μεθοριακού περιστατικού σε σοβαρό θέμα στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.  

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος ΕΝΟΤΗΤΑ Ν. Πέλλας συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων


Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος ΕΝΟΤΗΤΑ Ν. Πέλλας συμμετείχε με πολυμελή αντιπροσωπεία στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων την περασμένη Τετάρτη 21 Μαρτίου.
Μετά από μια ζωηρή και έντονη συζήτηση όπου αναδείχθηκαν τα προβλήματα που μας βασανίζουν τα τελευταία χρόνια επικεντρωθήκαμε στην άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ροδακινοπαραγωγοί σε όλη την Ελλάδα από τις χαμηλές τιμές στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια ,που είναι συνέπεια του εμπάργκο στη Ρωσία, καθώς και οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις που έπληξαν την καλλιέργεια τον Ιούλιο του '17.
-Την ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βρισκόμαστε σε απόγνωση και αδιέξοδο από τις χαμηλές τιμές σε όλα μας τα προϊόντα, από την αδυναμία να τα βγάλουμε πέρα, την ώρα που νοιώθουμε στο πετσί μας τις συνέπειες από τις αντιαγροτικές και αντιλαϊκές πολιτικές που μας οδηγούν στον αφανισμό και μαραζώνουν τα χωριά μας.
-Την ώρα που οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις παίρνουν μαζικό χαρακτήρα και απειλούν τα σπίτια και τα χωράφια μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ οργανώνει το λεγόμενο «Αναπτυξιακό Συνέδριο» στις 26, 27 και 28 Μάρτη, με τη συμμετοχή ολόκληρης κυβερνητικής κουστωδίας, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω και γνωρίζοντας ότι σε τέτοιου είδους Συνέδρια δε βρίσκουν θέση τα προβλήματα και οι αγωνίες μας, αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 19:00 έξω από τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο (προσυγκέντρωση στις 18:00 στον Βαρδάρη).
Ως Α.Σ ΕΝΟΤΗΤΑ καλούμε μαζικά όλους τους συναδέλφους και όχι μόνο της περιοχής να συμμετάσχουν σε αυτή την διαμαρτυρία. Θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Μαυροβουνίου στις 16:15 το απόγευμα.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ - ΟΠΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948545056 & 6972317345

ΑΣ Πρόμαχοι - Ακρίτας Σωσάνδρας 1 - 1


Ισόπαλο με σκορ 1-1 τελείωσε το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του ΑΣ Πρόμαχοι και του Ακρίτα Σωσάνδρας.

Ένα δυνατό πρώτο ημίχρονο στο οποίο αιφνιδιάστηκε η γηπεδούχος ομάδα από το γρήγορο γκολ του Καραγιαννίδη, ο οποίος εκμεταλλευόμενος μια σύγχυση στην άμυνα των Προμάχων, σκόραρε στο 7’ σημειώνοντας το 0-1.
Η αντίδραση του ΑΣ ήταν γρήγορη και αφού πίεσε την ομάδα της Σωσάνδρας, ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 37’ με κεφαλιά του Μπογδάνη από το ύψος του πέναλτι γράφοντας το 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε παιχνίδι κέντρου, με πολλές δυνατές μονομαχίες μεταξύ των αντιπάλων, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για σκοράρισμα εκατέρωθεν.
Το τελικό 1-1 κρίνεται ως δίκαιο αποτέλεσμα.

Διακρίθηκαν από τους γηπεδούχους οι Μπελητάσιος, Μπογδάνης, Σατζάκης και Τσιμτσιρίδης.
Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν για την απόδοσή τους οι Ζουμπουλίδης, Χρηστίδης, Κοτζαμανώλης και Βασιλόπουλος.
Η διαιτησία του κυρίου Γιουματζίδη (Αδραμάνης – Παρούτογλου) ήταν πολύ καλή.

ΑΣ Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Μπογδάνης, Ν.Νάνος, Σατζάκης (Cippy), Ledy (Προίκος), Μεσκίνης (Σαμσούρης), Halilay (Γ. Νάνος), Μούγιος, Τσιμτσιρίδης, Μίτσκας, Καλογιάννης. Προπονητής: Δεμίρης.
Ακρίτας Σωσάνδρας: Εμμανουηλίδης, Ζουμπουλίδης, Ζουπέκο, Χρηστίδης, Κουντουράς, Κοτζαμανώλης, Βασιλόπουλος, Παρτσανάκης (Μανελίδης), Καραγιαννίδης, Τσίκος, Πασχούλης. Προπονητής: Κορέλας.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης.


































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...