Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Η Ελληνική Δικαιοσύνη θεωρεί βάσιμη τη μήνυση κατά Κοτζιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) ανακοινώνει ότι:
ο Πρόεδρος της κ.Γεώργιος Τάτσιος στις 31/5/18 κατ’ εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΠΣΜ, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας κατ άρθρον 135 ΠΚ, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κ.Χρήστου Νάιντου.
Η μήνυση αυτή διεκπεραιώθηκε ταχύτατα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Την 1/6 διαβιβάστηκε με αρ. πρωτ. ΑΕ2018/1619 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Στις 7/6 χρεώθηκε σε Εισαγγελέα στην Αθήνα.
Η Εισαγγελέας κα Παπαγεωργακοπούλου αμελλητί στις 5/7/18 (πριν δηλαδή την πρόσκληση των Σκοπίων στο  ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα στις 12/67/18) διαβίβασε την μήνυσή μας, μέσω του Υπουργού  Δικαιοσύνης στην Βουλή.

Εν τω μεταξύ, είχαμε όλες οι παμμακεδονικές (Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας, Αφρικής, και η υποφαινομένη)   προσφύγει από 28/6/18 στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παρότι  ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, γνώριζε το γεγονός αυτό,  κράτησε στο γραφείο του την παραγγελία της κυρίας Εισαγγελέως για διαβίβαση στην Βουλή, για χρονική περίοδο μεγαλύτερη των 2,5 μηνών.
Κατά την υπογραφή της κατάπτυστης (Συμφωνίας των Πρεσπών), ο μηνυόμενος κ.Κοτζιάς σφετερίστηκε και την εξουσία της Βουλής.

Σήμερα μιλάμε για τετελεσμένο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας με σφετερισμό της εξουσίας που απονέμει το Σύνταγμα στο κρατικό αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών. Μιλάμε για κατάλυση δημοκρατικών θεσμών, της έκφρασης του Ελληνικού λαού μέσω  δημοψηφίσματος και της λαϊκής κυριαρχίας, ως και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος ( η βουλή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την αυθεντική βούληση του ελληνικού λαού).

Επίσης τετελεσμένο, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, κατ’ άρθρον 138 ΠΚ.
Να σημειωθεί ότι όταν ο κ.Κοτζιάς με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ τετελεσμένα, με πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, υπήρχε ήδη σε εκκρεμότητα εις βάρος του, ανοιγείσα ποινική  υπόθεση ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Άρα όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες του είναι ποινικά κολάσιμες και ακυρώσιμες  και για τον λόγο ότι γνώριζε ο ίδιος ο κ.ΚΟΤΖΙΑΣ (και οι, Υπουργός Δικαιοσύνης, Πρωθυπουργός, Υπουργός Εθνικής Άμυνας), ότι διερευνάτο ποινικά η ύπαρξη αδικήματος στις πράξεις του ως Υπουργού Εξωτερικών. Όταν δηλαδή δέσμευε την Ελλάδα στις 17/6 υπογράφοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ, που κατά τον ισχυρισμό μας σημαίνει και παραχώρηση εδάφους..
Από τις 5/7/2018 η μήνυσή μας βρισκόταν στα συρτάρια του Υπουργού Δικαιοσύνης κατ’ επιλογήν του και κατά παράνομο τρόπο, διότι ο νόμος επιτάσσει αμελλητί την διαβίβαση στην Βουλή. Η Βουλή έκλεισε με θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος, από τον φρούραρχο στις 13 Ιουλίου, (ημερομηνία μάλιστα, κατά την οποία συζητείτο η αίτηση αναστολής των Παμμακεδονικών Ενώσεων στην Ολομέλεια του ΣτΕ).
Κατά τον τρόπο αυτόν φαλκιδεύτηκε το δημοκρατικό πολίτευμα και στερήθηκε από τους έλληνες βουλευτές το δικαίωμα να κρίνουν κατά συνείδηση σε άμεσο χρόνο, και πριν προκύψουν τετελεσμένα για την Ελλάδα από τις παράνομες πράξεις του Υπουργού, εάν κρίνουν ότι οφείλει άμεσα να αρθεί η ασυλία του και να καταστεί κατηγορούμενος.
Ώσπου στις 28/9 εν μέσω του ορυμαγδού της πληροφόρησης για το δημοψήφισμα στα Σκόπια ,  ο Υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε την μήνυσή μας στην Βουλή, μαζί με άλλες 4 ήσσονος σημασίας, με προφανή σκοπό να ΑΡΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ  ΕΙΔΗΣΗΣ, ώστε να περάσει απαρατήρητη και τελικά να θαφτεί.
Σε κάθε περίπτωση, όταν ο Υπουργός έδινε εντολή στην αντιπροσωπεία μας στο ΝΑΤΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, και πολύ περισσότερο, να μην φέρει αντίρρηση στην απαίτηση της Τουρκίας, η χώρα αυτή να προσκληθεί με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΚΕΤΟ!, ήταν απολύτως υπόλογος έναντι της Δικαιοσύνης και δεν είχε καν, ούτε την κατ’ επίφασιν νομιμότητα, λόγω, έστω,  άρνησης της Βουλής για άρση της ασυλίας του. .Κι αυτό επειδή ο Υπουργός Δικαιοσύνης προτίμησε την ασφάλεια και κράτησε την μήνυσή μας στο συρτάρι του.
Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση
Σχετικά με τη μήνυση, την οποία έκρινε προς διερεύνηση η Ελληνική Δικαιοσύνη, ΔΙΑΒΙΒΆΖΟΝΤΑΣ ΑΜΕΛΛΗΤΊ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ,  οφείλουν πολλοί περισσότεροι από 30 βουλευτές (που είναι το απαιτούμενο ελάχιστο) να ζητήσουν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής διερεύνησης των ποινικών αδικημάτων του Υπουργού Εξωτερικών, με πρότασή τους (μάλιστα, όλοι όσοι λένε ότι είναι αντίθετοι στη Συμφωνία οφείλουν έμπρακτα να το αποδείξουν).

Ο Ελληνικός λαός πράττει το πατριωτικό του καθήκον. Οι βουλευτές οφείλουν και αυτοί να αχθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διερευνήσουν τα ποινικά αδικήματα του κ. Κοτζιά μετά πρόταση τουλάχιστον 30 βουλευτών.

Άλλως οφείλει η Δικαιοσύνη να ανακτήσει την πραγματική της λειτουργία και ανεξαρτησία, και να διώξει αυτεπαγγέλτως, ως οφείλει τα ποινικά αδικήματα που διέπραξε ο κ. Κοτζιάς.
Κριτής όλων ο ελληνικός λαός  . Όλοι παίρνουμε θέση.
Η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει Ελλάδα.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΔΗ.Κ.Ε.Α) :Ευχαριστήριο για την Λαμπαδηδρομία



Ευχαριστήριο για την Λαμπαδηδρομία
                                   ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

           ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΔΗ.Κ.Ε.Α) 


Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 ο Δήμος μας συμμετείχε στην 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Οι πολίτες της Αλμωπίας, υποδέχθηκαν εγκάρδια τη «Φλόγα της Αγάπης», αγκαλιάζοντας για άλλη μια φορά την προσπάθεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) που έχει στόχο να διαδώσει και να αναπτύξει σε όλη την Ελληνική επικράτεια πανανθρώπινες ιδέες,  με κυρίαρχη αυτή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Γιατί, αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο μας δίνουμε ζωή κι ελπίδα στους συνανθρώπους μας.


Η ευαισθητοποίηση και η αλληλεγγύη του κόσμου αποδείχθηκε ακόμη μια φορά κατά τη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας.


Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας, όπου εθελοντές μετέφεραν τη «Φλόγα της Αγάπης» και τη διάθεση για ζωή στα χωριά του Δήμου Αλμωπίας.

Δεκάδες λαμπαδηδρόμοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, όπου ένωσαν τις φωνές τους και το όραμά τους για διαρκή προσφορά και συμμετοχή σε αντίστοιχες δράσεις.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά και ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ όλους τους Πολιτιστικούς, Εθελοντικούς και Αθλητικούς Συλλόγους καθώς και τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας οι οποίοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της λαμπαδηδρομίας.
Συγκινητική και ευχάριστη ήταν η μεγάλη συμμετοχή παιδιών τα οποία συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη δράση και αποτελούν το μέλλον στην πραγματοποίηση πανομοιότυπων εκδηλώσεων.


Η διοργάνωση των  δράσεων πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρηση Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α).

Αρωγοί της προσπάθειάς αυτής στάθηκαν η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας, το Κέντρο Υγείας Αριδαίας, το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας, το Τμήμα Συνοριακών Φυλάκων Αριδαίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας καθώς και οι εργαζόμενοι του εργοταξίου του Δήμου μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα ΜΜΕ τα οποία στήριξαν την εκδήλωση, συμβάλλοντας με τη μετάδοση της πληροφορίας στην ανάδειξη του μεγαλείου της εθελοντικής προσφοράς, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τη χρηματοδότηση του Δήμου Αλμωπίας για την κατασκευή έργων αποκατάστασης και προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, ζήτησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας


ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 553.715 ΕΥΡΩ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΩΠΤΩΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Τη χρηματοδότηση του Δήμου Αλμωπίας για την κατασκευή έργων αποκατάστασης και προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, ζήτησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Πρόκειται για ένα σημαντικό αίτημα, καθώς στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να λυθούν προβλήματα που προκύπτουν από τις βροχοπτώσεις στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:
- Τ.Κ. ΠΕΡΙΚΛΕΙΑΣ-ΛΑΓΚΑΔΙΑΣ – 50.000,50 ευρώ
- Τ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ και ΜΗΛΙΑΣ – 50.000,50 ευρώ
- Τ.Κ. ΤΣΑΚΩΝ – 49.996,55 ευρώ
- Τ.Κ. ΦΙΛΩΤΕΙΑΣ – 24.999,66 ευρώ
- ΑΡΙΔΑΙΑ (ΕΡΓΟ ΟΜΒΡΙΩΝ) – 55.001,64 ευρώ
- Τ.Κ. ΞΙΦΙΑΝΗΣ – 50.000,50 ευρώ
- ΑΡΙΔΑΙΑ (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΤΑΜΟΥ) – 70.038,19 ευρώ
- Τ.Κ. ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ – 50.000,16 ευρώ
- Τ.Κ. ΟΡΜΑΣ – 25.128,81 ευρώ
- Τ.Κ. ΔΩΡΟΘΕΑΣ – 50.000,16 ευρώ
- ΑΡΙΔΑΙΑ (ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ) – 78.548,75 ευρώ
Το συνολικό ποσό για τις παραπάνω παρεμβάσεις, ανέρχεται σε 553.715,42 ευρώ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...