Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018
"Ρασάου" . Το λάχανο τουρσί των ντόπιων, που ξετρελαίνει.
Στη περιοχή μας αγαπούν πολύ το λάχανο και το καλλιεργούν. Αγαπούν πολύ και τους λαχανοντολμάδες τους οποίους φτιάχνουν με πολύ επιτυχία.
Βέβαια το λάχανο είναι εποχιακό και επειδή οι Προμαχιώτες το αγαπούν όλη τη χρονιά το συντηρούν στην άλμη. Παίρνουν ολόκληρα τα λάχανα, με ένα μαχαίρι κάνουν ένα βαθούλωμα εκεί που είναι το κοτσάνι, το γεμίζουν με αλάτι και στοιβάζουν αυτά τα λάχανα μέσα σε βαρέλια. Μετά γεμίζουν με αλμυρό νερό τα βαρέλια και αφήνουν...