Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Άμεση εγγραφή σε μητρώα όσων ασχολούνται με την ξυλεία


Εφαρμογή Κανονισμού Ε.Ε.995/2010

Στις 29 Δεκέμβρη 2015 δημοσιεύθηκε η με αριθ. 134627/5835 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ.2872/Τ. Β΄/2015) για την εφαρμογή του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ξυλεία. (Κανονισμός Ε.Ε.995/2010). 
Στόχος του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Ξυλείας είναι η καταπολέμηση του εμπορίου των προϊόντων παράνομης ξυλείας. 
Με την παραπάνω κοινή υπουργική απόφαση θεσμοθετείται στην χώρα μας ο καθορισμός των αρμοδίων αρχών, των μέτρων και των διαδικασιών για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Ξυλείας (EUTR). 
Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να εγγραφούν άμεσα σε Μητρώα, ανάλογα με την δραστηριότητά τους , όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασχολούνται με την υλοτομία, την εισαγωγή, την διακίνηση καθώς και την εμπορία ξυλείας αλλά και των προϊόντων ξύλου (όπως π.χ. Δασικοί Συνεταιρισμοί, έμποροι και εισαγωγής ξυλείας, έμποροι καυσόξυλων, πέλετ κλπ). 
Τα Μητρώα αυτά τηρούνται στην Διεύθυνση Δασών της Π.Ε. Πέλλας και η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής αυτών που είναι υπόχρεοι ήταν η 28 Ιουνίου 2016. 

Με την υπ΄αριθμ. 144531/4225/3-8-2016 κοινή υπουργική απόφαση παρατείνεται έως τις 30-9-2016 η προβλεπόμενη από την παρ.8 του άρθρου 7 της 134627/5835/2015 προθεσμία υποβολής αίτησης από τους υπόχρεους εγγραφής στα Περιφερειακά Μητρώα ¨Φορέων Εκμετάλλευσης¨ και ¨Εμπόρων¨ στην αρμόδια αρχή Πέλλας (Δ/νση Δασών Π.Ε. Πέλλας). 

Διευκρινίζεται ότι δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού ξυλείας τα ανακυκλωμένα προϊόντα, το τυπωμένο χαρτί όπως βιβλία περιοδικά και εφημερίδες, τα υλικά συσκευασίας που περιέχουν εμπορεύματα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την υποστήριξη - προστασία ή μεταφορά άλλου προϊόντος, μερικά προϊόντα από μπαμπού και ψάθα, η ξυλεία που αγοράζεται ή πωλείται από ιδιώτες για προσωπική τους χρήση και όσα προϊόντα δεν περιλαμβάνονται στο παράρτημα I Κανονισμού του Συμβουλίου (ΕΟΚ) 2658/87. 

Επισημαίνεται δε η επιβολή χρηματικού προστίμου σε περίπτωση που ο υπόχρεος έχει παραλείψει να εγγραφεί στα μητρώα μέχρι την νεότερη ορισθείσα ημερομηνία εγγραφής δηλαδή την 30-9-2016. Πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση μη εγγραφής των υπόχρεων (Φορέας εκμετάλλευσης ή Έμπορος) στα προβλεπόμενα από τις διατάξεις της παρ. 2 εδαφ. (β) και (γ) του άρθρου 7 της εν λόγω ΚΥΑ μητρώα, η μη υποβολή της απαιτούμενης αίτησης στην προαναφερόμενη προθεσμία επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους επτακοσίων (700) ευρώ. Επιβάλλονται επίσης χρηματικές ποινές και στις περιπτώσεις μη εφαρμογής του νόμου. 


Δυνατότητα ενημέρωσης από το ειδικό δικτυακό τόπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας www.ypeka.gr(ΔΑΣΗ/ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ/ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ FLEGT) 
Για διευκρινήσεις και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού της Ε.Ε. 995/2010, οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στην Διεύθυνση Δασών της Π.Ε. Πέλλας που στεγάζεται στο Διοικητήριο στην Έδεσσα, τηλέφωνο 2381022951, Fax.: 2381029954, e mail: ddas-pel@damt.gov.gr , ή στα Δασαρχεία Έδεσσας και Αριδαίας. 

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος 
της Δ/νσης Δασών Π.Ε. Πέλλας 

Σαμαράς Αθανάσιος 
Δασολόγος με Β΄ βαθμό



ΠΗΓΗ...http://www.ialmopia.gr/2016/09/blog-post_6.html

"Τελευταίος Σταθμός" για τον Θάνο των Διάφανων Κρίνων.



Ένας μεγάλος ποιητής της γενιάς του, ο Θάνος Ανεστόπουλος, πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο τον οποίο κοίταξε κατάματα.

 Ο ίδιος είχε αποκαλύψει πως έπασχε από μεταστατικό καρκίνο των οστών τον Μάιο του 2015.AdTech Ad
Από τότε δεν σταμάτησε να πολεμά και να μην το βάζει κάτω, συνεχίζοντας να τραγουδά για την αγάπη, τον έρωτα και τη ζωή.
"Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια, έρωτα, αγώνα και δημιουργία. Ζήστε την κάθε ημέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητα μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε", έγραφε ο Θάνος πριν από μερικούς μήνες.
Τα δυσάρεστα νέα του θανάτου του ανακοινώθηκαν από στενούς του φίλους και συνεργάτες στο Facebook το πρωί του Σαββάτου. Η είδηση αναρτήθηκε και στο fan page των Διάφανων Κρίνων.
Όντας εν μέσω της γενναίας του μάχης, είχε προλάβει να μας χαρίσει δύο υπέροχες συναυλίες στην Τεχνόπολη, μαζί με όλα τα μέλη των Διάφανων Κρίνων, σε μια ιστορική επανένωση της μπάντας μετά τη διάλυση της το 2009. Ακολούθησαν δύο συγκλονιστικές εμφανίσεις στο Παλλάς και στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.


Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1967 και υπήρξε μέλος των Διάφανων Κρίνων από το 1991 όταν και σχηματίστηκαν. Η αγάπη του Θάνου Ανεστόπουλου για την ποίηση τον ώθησε στην μελοποίηση ποιημάτων μεγάλων ξένων και Ελλήνων ποιητών, που τα συναντάμε σε όλη την δισκογραφία των Κρίνων. Μια δισκογραφία που ξεκίνησε από το 1994 και ολοκληρώθηκε το 2008. Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί στο μουσικό βιβλίο των Διάφανων Κρίνων "Ο Γύρος της Μέρας σε 80 Κόσμους" (Ίνδικτος, 2005).
Το 2009 δημιούργησε μαζί με τον μουσικό και συνθέτη Νίκο Πλάτανο, το μουσικό project ''Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν'', βασισμένο σε καινούρια τραγούδια, σε μελοποιήσεις αγαπημένων τους ποιητών, καθώς και σε ανέκδοτες ακουστικές αποδόσεις τραγουδιών από τη δισκογραφία του συγκροτήματος ''Διάφανα Κρίνα''.
Όλα αυτά τα χρόνια ο Θάνος Ανεστόπουλος έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες κοινωφελούς χαρακτήρα. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών έπαιξε στις φυλακές ανηλίκων στην Αυλώνα.
Μεταξύ άλλων έγραψε μουσική για τα θεατρικά ''Δεσποινίς Τζούλια'' του Στρίνμπεργκ και ''Σ’ αγαπώ και μου λύπης'', ενώ τραγούδι του συμπεριλήφθηκε στο ''Δον Ζουάν'' του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης τραγούδια του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ταινίες μικρού μήκους.
Την άνοιξη του 2012 κυκλοφόρησε από την Inner Ear ο πρώτος επίσημος προσωπικός του δίσκος, το "Ως το Τέλος".Τελευταίο του βιβλίο ήταν η ποιητική συλλογή "Αρχίζω με το σ' αγαπώ".


Θάνο σε ευχαριστούμε που υπήρξες. Σε ευχαριστούμε για όλα.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Αριδαία, 3/9/2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Θετικά είναι τα αποτελέσματα της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στον Δήμο Αλμωπίας τον περασμένο Μάιο ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή κ. Γιάννη Σηφάκη και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή.
Συγκεκριμένα, κατατίθενται τα τεχνικά δελτία για έγκριση των παρακάτω έργων:
- Συντήρηση και παρεμβάσεις σε γήπεδα του Δ.Δ. Αριδαίας (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας), προϋπολογισμού 41.365,46 ευρώ.
- Κατασκευή αθλητικού δαπέδου αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Αλμωπίας (πρώην Κλειστή Αγορά Αριδαίας), προϋπολογισμού 28.847,02 ευρώ.
- Συντήρηση και παρεμβάσεις σε γήπεδα των Δ.Δ. Εξαπλατάνου, Προμάχων και Σωσάνδρας του Δήμου Αλμωπίας, προϋπολογισμού 30.875,70.

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: 101.088,18 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...