Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

"Ζωοδόχεια 2018" από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γαρεφείου ''ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ''


Ο Μ.Σ. Γαρεφείου ''ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ'' σε συνεργασία με την οικογένεια Μπινου, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά μια 
ιστορική εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός σε ένα υπέροχο περιβάλλον με απίστευτη θέα.
τα ΖΩΟΔΟΧΕΙΑ 2018 είναι γεγονός.

Η γνήσια χριστιανική ορθόδοξη πίστη σε συνδυασμό με την παράδοση και το υπέροχο περιβάλλον που υπάρχει σε ένα ιδανικό υψόμετρο στο βουνό του Γαρεφείου πάνω από την τοποθεσία ''Μεγάλη Πέτρα'', εκεί που ο κάθε ένας μας έρχεται πιο κοντά στον Θεό και ο καθαρός αέρας μαζί με τις εικόνες ξυπνάνε μνήμες και Ιστορικά γεγονότα που έχουν ζήσει πολλοί κάτοικοι του χωριού. Παράλληλα η παρουσία των νεότερων γενναίων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την μεταλαμπάδευση της ιστορικής πραγματικότητας του τόπου μας, της γης της Μακεδονίας.
Ενώ το όραμα και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ιστορική αυτή τοποθεσία όπου υπάρχει και το εκκλησάκι ξυπνάει μνήμες στην οικογένεια Μπίνου αλλά και σε όλους τους κατοίκους του χωριού μας που κάθε χρόνο το αγκαλιάζουν στηρίζοντας το με την παρουσία και την συμμετοχή τους.

Και το 2018 θα περιμένουμε επισκέπτες από όλη την Αλμωπία και όλους τους κατοίκους του χωριού μας για να αναβιώσουμε το παραδοσιακό έθιμο αρχικά με την Εκκλησιαστική Λειτουργία στις 11:00 στο εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής έπειτα στις 11:45 το μοίρασμα με το κουρμπάνι.
Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με την παρουσίαση μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων από τα τμήματα του Μ.Σ. Γαρεφείου 1. Παιδικό Τμήμα 2.Τμήμα Εφηβικό & Προεφηβικό 3. Τμήμα Γυναικών 4. Τμήμα Αρχαρίων.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλον τον κόσμο με παραδοσιακή μουσική ζωντάνια και κέφι μετά την μεγάλη νηστεία του Αγίου Πάσχα όπως αρμόζει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας...


Ο Γιάννης Σηφάκης σε Μεγαπλάτανο και Πιπεριά σε ΟΠ σπαραγγιού και στο Μαυροβούνι με αγρότες


Ο Γιάννης Σηφάκης στον Μεγαπλάτανο και την Πιπεριά με τις Ομάδες παραγωγών σπαραγγιού και στο Μαυροβούνι με αγρότες 
O Μεγαπλάτανος και η Πιπεριά εκ των πρωτεργατών στην εκ νέου οργάνωση του αγροτικού κόσμου σε οργανώσεις και ομάδες παραγωγών.
Οι πρόεδροι των οργανώσεων Μεγαπλατάνου και Πιπεριάς Νίκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Κονάκογλου αντίστοιχα ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι η παραγωγή και οι φετινές τιμές στο σπαράγγι εξελίσσονται ικανοποιητικά και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο άμεσο μέλλον. 
Οι δύο οργανώσεις συλλέγουν, καθαρίζουν, κόβουν, κάνουν διαλογή τυποποιώντας σε επτά κατηγορίες το σπαράγγι και το πωλούν σε έμπορο που το συσκευάζει και το εξάγει.
Στον Μεγαπλάτανο λειτουργεί ήδη και δεύτερη οργάνωση παραγωγών.
Στο Μαυροβούνι ο βουλευτής συναντήθηκε με αγρότες και συζήτησε μαζί τους αγροτικά θέματα. Ανέλυσε τον τρόπο που μπορεί ο αγρότης της Πέλλα να ξεφύγει από την μιζέρια και να πάει την θέση που του αξίζει στον εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό. Μίλησε για την απόλυτη ανάγκη εκ νέου οργάνωσης του αγροτικού κόσμου σε υγιή , αυτή την φορά, βάση. Για την ανάγκη συγκέντρωσης ποιοτικών προϊόντων, διαλογής, τυποποίησης, συσκευασίας και προώθησης τους σε ποιοτικές και απαιτητικές αγορές.
Μίλησε για την νομοθεσία ίδρυσης οργανώσεων παραγωγών, τα κίνητρα που συζητούνται μέσω της αλλαγής του τρόπου φορολόγησης ( που μελετάται και θα προβλέπεται να αποφασιστεί μετά τον Σεπτέμβριο που θα είμαστε έξω από την σκληρή επιτροπεία), για τον νόμο για την πληρωμή από τους εμπόρους των ευπαθών προϊόντων το αργότερο σε δύο μήνες, για τα προγράμματα τυποποίησης, μεταποίησης και συσκευασίας, ζητήματα ΕΦΚΑ, διεπαγγελματικής πυρηνόκαρπων, πληρωμής της ζημιάς από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 και την εισοδηματική ενίσχυση του επιτραπέζιου ροδακίνου λόγω απώλειας εισοδήματος με βάση τις πολύ χαμηλές εμπορικές τιμές το 2017, τις υποσχέσεις του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου και την παρακολούθηση του θέματος από κοντά μέχρι την υλοποίηση τους.



Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: «Βάλτε άμεσα τέλος στην αδικία των ¨δύο μέτρων και δύο σταθμών¨ με τα όρια ηλικίας των προσλήψεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο»!



Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

«Βάλτε άμεσα τέλος στην αδικία των ¨δύο μέτρων και δύο σταθμών¨ με τα όρια ηλικίας των προσλήψεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο»!

Στη Βουλή έφερε ο Γιώργος Καρασμάνης το φαινόμενο των ¨δύο μέτρων και δύο σταθμών¨ που παρατηρείται σήμερα στις προκηρύξεις για πρόσληψη στο Δημόσιο προσωπικού ορισμένου χρόνου.
Με Ερώτησή του, αναφέρει ότι οι σχετικές προκηρύξεις για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, θέτουν ως ανώτατο όριο ηλικίας το 65ο έτος, όταν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης έχουν πλέον αυξηθεί στο 67ο έτος! … Και ενώ, την ίδια ώρα, άλλοι δημόσιοι φορείς και υπηρεσίες (όπως πχ, το Υπουργείο Παιδείας) σε πρόσφατη απόφαση για προσλήψεις προσωπικού αυτής της κατηγορίας - αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών – προσδιορίζουν ως ανώτατο όριο το 67ο έτος των ενδιαφερομένων.
Ο πρώην Υπουργός, χαρακτηρίζει αυτήν την ανακολουθία ως κατάφωρη αδικία και αντισυνταγματική ανισότητα σε βάρος πολλών ανέργων πολιτών ηλικίας μεταξύ 65 και 67 ετών, που αυθαίρετα αποκλείονται από όλες τις προκηρύξεις προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, και έτσι στερούνται ενός εισοδήματος επιβίωσης μέχρι να συνταξιοδοτηθούν!
Καλεί δε τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες πλήρους εναρμόνισης των ηλικιακών ορίων όλων των προκηρύξεων για προσλήψεις ορισμένου χρόνου, όλων των δημοσίων υπηρεσιών, στο ανώτατο όριο των 67 ετών που ισχύει σήμερα. Δίνοντας σ’ αυτήν την αποκατάσταση της υφιστάμενης ανισότητας αναδρομική ισχύ, προκειμένου να δικαιωθούν και όσοι έχουν αποκλειστεί άδικα και αντισυνταγματικά αποκλειστεί από τις προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ και έχουν καταθέσει ενστάσεις.          
 Ακολουθεί η Ερώτηση
                                                           ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Βουλευτή Πέλλας Γιώργου ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
 ΠΡΟΣ τον Υπουργό  Εσωτερικών                                         

ΘΕΜΑ: «Να εναρμονιστεί για όλο το Δημόσιο τα ανώτατο όριο ηλικίας για προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου»

Όλες οι Προκηρύξεις για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ προσωπικού ορισμένου χρόνου, τόσο στον στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα αυτών των τομέων, εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να ορίζουν ως ανώτατο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων τα 65 έτη. Τούτο δε, ενώ τα γενικά ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης έχουν πλέον αυξηθεί και καθοριστεί στα 67 έτη!
Είναι προφανές ότι αυτή η ανακολουθία, συνιστά μια κατάφωρη αδικία εις βάρος όσων βρίσκονται σε ηλικίες μεταξύ των 65 και 67 ετών, οι οποίοι αποκλείονται απ’ όλες τις Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για προσλήψεις ορισμένου χρόνου, αν και δεν έχουν φθάσει ακόμη στο όριο συνταξιοδότησης.

ΕΠΕΙΔΗ, το γεγονός αυτό, πέρα από άδικο, είναι και καταφανέστατα αντισυνταγματικό, δεδομένου ότι καταργεί την πράξη την ισότητα μεταξύ πολιτών που πληρούν το πρώτο κριτήριο για την υποψηφιότητα πρόσληψής τους…

ΕΠΕΙΔΗ, αυτή η εξόφθαλμη ανισότητα καταγράφεται και σε πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείο Παιδείας (5-4-2018 Αριθμ. Πρωτ.: 56263/E1 ΑΠΟΦΑΣΗ) για πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2018-2019, στην οποία ως όριο ηλικίας των ενδιαφερομένων ορίζεται το (ορθόν) 67ο έτος…

ΕΠΕΙΔΗ, πολλοί άνεργοι συμπολίτες μας που διαθέτουν και με το παραπάνω τα προσόντα που ορίζουν οι Προκηρύξεις για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αλλά ηλικιακά βρίσκονται λίγο άνω του 65ου και κάτω του 67ου έτους, αποκλείονται άδικα και αυθαίρετα από το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα πρόσληψης για εργασία ορισμένου χρόνου. Στερούμενοι έτσι ενός εισοδήματος για την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους, μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου (67ο έτος) για την συνταξιοδότησή τους…

ΚΑΛΕΙΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός

Να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να εναρμονιστούν, όπως επιβάλλεται, τα ανώτατα ηλικιακά όρια όλων των Προκηρύξεων και όλων των Υπηρεσιών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με τα γενικά όρια συνταξιοδότησης που ισχύουν σήμερα – δηλαδή, από το 65ο στο 67ο έτος της ηλικία των ενδιαφερομένων.
Να έχει δε αυτή η εναρμόνιση αναδρομική ισχύ, ώστε να δικαιωθούν και όσοι από την υφιστάμενη μέχρι σήμερα άνιση αντιμετώπισή τους, έχουν αποκλειστεί από τη συμμετοχή στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και έχουν καταθέσει ενστάσεις.  

Ο Ερωτών Βουλευτής


Γιώργος Καρασμάνης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...