Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥΣ


 ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥΣ

-      Πρόταση για συμμετοχή στο Δ.Σ. των Λουτρών εκπροσώπων της Ένωσης Ξενοδόχων, του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων και του Προέδρου της Τ.Κ. Λουτρακίου.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Λουτρακίου, πραγματοποίησε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» κ. Δημήτρης Μπίνος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στον τομέα του τουρισμού, στον οποίο στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό η τοπική οικονομία της περιοχής μας. Με «ναυαρχίδα» τη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών, κάθε χρόνο πολλοί επισκέπτες από από την Ελλάδα και τον κόσμο επισκέπτονται την Αλμωπία. Δυστυχώς, η μεγάλη υγειονομική κρίση που περνά η πατρίδα μας και ολόκληρος ο πλανήτης, δεν άφησε ανεπηρέαστο και το δικό μας τουριστικό προϊόν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο και απασχόλησε τη συνάντηση.

Ο κ. Μπίνος, μετά από παραγωγική συζήτηση, τόνισε ότι όλοι πρέπει να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επενδύσει στον τόπο μας. Κάλεσε τη Διοίκηση του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, να επιδείξει σοβαρότητα και υπεύθυνη στάση και να πάψει να επιρρίπτει τις ευθύνες στους άλλους. Η Λουτρόπολη αποτελεί και θα αποτελεί ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες της. Τόνισε επίσης, πως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πληγεί η εικόνα του Δήμου μας από την έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται σε γειτονικούς Δήμους και να γίνει σαφές ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα που καθιστούν το Δήμο μας ασφαλή.

Τέλος, ο κ. Μπίνος προχώρησε σε μία πρόταση την οποία μάλιστα όπως δήλωσε θα έπρεπε να είχε πάρει και η προηγούμενη Διοίκηση της οποίας ήταν Πρόεδρος και σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει. Συγκεκριμένα, πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο των Λουτρών να συμμετέχει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λουτρακίου και εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων, με την αύξηση του αριθμού των μελών από 9 σε 11. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη συνεργασία για τον ένα κοινό στόχο και σκοπό, που είναι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.


ΟΣΥΑΠΕ - ΧΟΡΗΓΗΣΗ «ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ» ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                            Αθήνα  18/9/2020   

                                                  Αριθμ. Πρωτ.:155

 

ΧΟΡΗΓΗΣΗ «ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ» ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ                 ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Παρότι ήταν αναμενόμενο εν μέσω πανδημίας covid-19 να κλείνουν σχολεία λόγω ύπαρξης κρουσμάτων, μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα, δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους γονείς.

Αναφερόμαστε στην χορήγηση «ειδικής άδειας» στους εργαζόμενους, προκειμένου να φροντίζουν τα παιδιά τους όταν κλείνουν  τα σχολεία ή τα τμήματα στα οποία φοιτούν.

Φαίνεται πως η φροντίδα και η ευαισθησία λείπουν…

Φαίνεται πως μετά το απαράδεκτο καθεστώς «συμψηφισμού» της χορήγησης «άδειας ειδικού σκοπού» με τις κανονικές άδειες των εργαζομένων και της νομοθέτησης της απλήρωτης υπερωρίας για τους εργαζόμενους που τίθεται σε προληπτική καραντίνα (μετά την επιστροφή στην εργασία τους), συνεχίζεται η προσπάθεια να φορτώνονται στους εργαζόμενους τα βάρη της πανδημίας, φορτώνοντας τους και με «χαμένα» μεροκάματα.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Περιφερειάρχες, αφού σε καμιά Περιφέρεια/ Περιφερειακή Ενότητα απ’ όσες κλείνουν σχολεία ή τμήματά τους (πχ Πέλλα, Λέσβο, Ηλεία, Αττική κλπ) δεν εκδόθηκε καμιά οδηγία από τις Περιφερειακές Αρχές προς τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά και πρέπει να τα φροντίσουν, να μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους με «ειδική άδεια».

Απαιτούμε :

·         Να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές να προχωρήσουν στις απαραίτητες ρυθμίσεις και να δώσουν εντολές χορήγησης «ειδικής άδειας» στους υπαλλήλους για την απουσία τους στις περιπτώσεις κλεισίματος του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους.

·         Να  μη χρεωθεί καμιά ημέρα κανονικής άδειας σε εργαζόμενους γονείς για τις «ειδικές άδειες» (άδειες ειδικού σκοπού κλπ) στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19

·         Να καταργηθεί η ρύθμιση για τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων που τίθενται σε προληπτική καραντίνα.

 

ü  ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ 

ü  ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ «ΛΑΣΤΙΧΟ»

ü  ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ –ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ

       


       

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχύ από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020.Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 05/18-09-2020) με ισχύ από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).

Tο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της 16ης Σεπτεμβρίου 2020 με αριθμό 4 επικαιροποιείται με βάση τα νεότερα στοιχεία ως εξής:

1. Την Παρασκευή (18-09-2020) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου - από την Λευκάδα και νοτιότερα - την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα - κυρίως την κεντρική - και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.

2. Το Σάββατο (19-09-2020) θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

 

 

3. Την Κυριακή (20-09-2020) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Tα Εξωτερικά Ιατρεία των δύο Μονάδων Υγείας της Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ να τεθούν σε πλήρη λειτουργία ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Γιαννιτσά, 18.09.2020

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                     

3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

Ν.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 

Κατόπιν διαδοχικών συσκέψεων με τους Διευθυντές των κλινικών εντός των δύο (2) Νοσηλευτικών Μονάδων του Γ. Ν. Πέλλας (Έδεσσας και Γιαννιτσών) και υπό τις οδηγίες της Διοικήσεως της 3ης Υ.ΠΕ (Μακεδονίας), αποφασίστηκε:

 Tα Εξωτερικά Ιατρεία των δύο (2) Μονάδων Υγείας της Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ να τεθούν σε πλήρη λειτουργία      

  από τη Δευτέρα 21-09-2020.

 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ                                                      Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ                                                                

          του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ                                                                   του Γ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ

       ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ                                                              ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΝΤΣΟΣ                                                                                                      


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...