Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Καμπάνια διεκδικήσεων για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Αλμωπία από την ΣΤ' Τάξη του Δημοτικού σχολείου Προμάχων


Καμπάνια ευαισθητοποίησης και πρόσκληση κινητοποίησης ξεκίνησαν οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού σχολείου Προμάχων με στόχο την βελτίωση του πολύπαθου Κέντρου Υγείας Αριδαίας, ως προς τις υποδομές, το προσωπικό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Η δράση των παιδιών συνίσταται στην συλλογή υπογραφών από τους ενήλικους κατοίκους, που θα αποτυπωθούν στο κείμενο των πολύ δίκαιων και αυτονόητων αιτημάτων και που θα παραδοθούν σε κάθε υπεύθυνο που σχετίζεται με τα θέματα υγείας.
Αξιόλογη κίνηση με σημαντικά μηνύματα προς όλους, από μικρά παιδιά, τα οποία παραδειγματίζουν με τις διεκδικήσεις τους και παρακινούν τους μεγαλύτερους να "ξεβολευτούν" από το ραχάτι της οικογενειακής θαλπωρής και να αγωνιστούν για αυτονόητες αξίες, όπως η υγεία και η πρόληψη.


ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Είναι μια μέρα ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας, περπατάνε στο δρόμο, για μια στιγμή λέει ο Γιωρίκας:

Ερώτηση προς τους βουλευτές του νομού Πέλλας Γεώργιο Καρασμάνη, Ιωάννη Σαχινίδη, Ιωάννη Σηφάκη και Θεοδώρα Τζάκρη

                                                        
                                                          ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους βουλευτές του νομού Πέλλας  Γεώργιο Καρασμάνη, Ιωάννη Σαχινίδη, Ιωάννη Σηφάκη και Θεοδώρα Τζάκρη.

Αγαπητοί κύριοι και κυρία, εκπρόσωποι των κατοίκων του νομού Πέλλας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο...
Τον τελευταίο καιρό έχει αναζωπυρωθεί ο διάλογος σχετικά με την πολυετή διαμάχη της πατρίδας μας με το κρατίδιο της FYROM και πολλοί διατείνονται ότι οι συνθήκες είναι «ευνοϊκές» (για ποιόν άραγε;), ώστε να επέλθει μια οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σε μια σειρά θεμάτων τα οποία χρονίζουν. Μεταξύ πολλών (οικονομική συνεργασία, μειονοτικά θέματα, εδαφικές διεκδικήσεις, αλυτρωτισμός) το βασικότερο αγκάθι για την επίτευξη της όποιας συμφωνίας, αποτελεί  και η ονομασία του κρατιδίου.
Από τα επίσημα όργανα των πολιτικών φορέων, ακούγονται διάφορες «γκρίζες» πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, το όνομα στο οποίο θα συμφωνήσει η Ελληνική πλευρά, θα περιλαμβάνει ΚΑΙ τον όρο Μακεδονία, πλαισιωμένο από κάποιον επιθετικό, γεωγραφικό  προσδιορισμό.

ΕΠΕΙΔΗ
Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού απορρίπτει μετά βδελυγμίας την όποια χρησιμοποίηση του όρου Μακεδονία ή παραγώγου της.
ΕΠΕΙΔΗ
Η Μακεδονία προϋπήρχε ημών και υμών εις τους αιώνες, και η δόξα της τίμησε τον Ελληνισμό στα πέρατα της Υφηλίου.
ΕΠΕΙΔΗ
Χύθηκαν ποτάμια αίματος από τους Μακεδόνες για την υπεράσπιση και την απελευθέρωσή τους από τους ανά τον χρόνο κατακτητές της.
ΕΠΕΙΔΗ
Ο Μακεδόνας δεν θα επιτρέψει τον αήθη σφετερισμό του ιστορικού του ονόματος, ούτε θα επιτρέψει το ξεπούλημά του στον βωμό του όποιου εφήμερου κέρδους (οικονομικού-πολιτικού).
ΕΠΕΙΔΗ
Όποια πέτρα κι αν σηκώσει κανείς, θα ανακαλύψει το μεγαλείο της Ελληνικότητας του δοξασμένου τόπου, τεκμήρια αδιάψευστα και αναμφισβήτητα περί της ιστορικής ορθότητας, την οποία κάποιοι αμφισβητούν με περισσή αφέλεια.
ΕΠΕΙΔΗ
Τα μαρμάρινα Ηρώα σε κάθε χωριό, κωμόπολη και πόλη της Μακεδονίας, είναι κατάμεστα με χρυσά γράμματα από τα ονόματα των χιλιάδων πεσόντων ηρώων υπερασπιστών της, βοώντας εκκωφαντικά ότι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΠΕΙΔΗ
Δεν έχει καταστεί σαφής η θέση των πολιτικών φορέων στους οποίους ανήκετε.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ
1. Ποια είναι η δική σας προσωπική άποψη και τι ακριβώς προτίθεστε να πράξετε σε περίπτωση που σας ζητηθεί να συναινέσετε στην παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στο γειτονικό κρατίδιο;
2. Πώς θα ενημερώσετε τους εντολείς ψηφοφόρους σας, τους οποίους εκπροσωπείτε στο Ελληνικό κοινοβούλιο;
3. Τι σκοπεύετε να πράξετε στην περίπτωση που έχετε διαφορετική γνώμη;
4. Είστε υπέρ ή κατά της πάγκοινης απαίτησης του συνόλου σχεδόν του Ελληνικού λαού για την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το οποίο θα αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός;


 Εν αναμονή των απαντήσεών σας
ΑΛΛΩΣ
Ο Μακεδόνας Έλληνας μπορεί να συγχωρεί διάφορες παραλείψεις ή λάθη ή αμέλειές σας για διάφορα περιφερειακά θέματα, όμως στο τεράστιο αυτό Εθνικό θέμα, έχει νου, κρίση και δύναμη να επιβάλλει την Κάθαρση.


Δημήτρης Σαλαμάνης
Προμαχιώτικα Νέα

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...