Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Παραλαβές ροδάκινων, δαμάσκηνων και βερύκοκων από τον Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
     Ο Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ» ως αναγνωρισμένη  Οργάνωση Παραγωγών και υλοποιώντας το πρόγραμμα της Επισιτιστικής Βοήθειας ενημερώνει τους παραγωγούς - αγρότες ότι παραλαμβάνει τα παρακάτω προϊόντα :

ροδάκινα  - νεκταρίνια (εμπορεύσιμα – κατάψυξη – χυμό)
δαμάσκηνα
βερίκοκα

Αρχικά στα εξής κέντρα : ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΦΙΛΩΤΕΙΑΣ – ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. : 23840.21380 
Υπεύθυνη  Κωτσίου Βάγια.
                                                                                          Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας
                                                                                                           «Η ΕΝΩΣΗ»

Ανακοίνωση του Μ.Χ.Σ. "Οι Πρόμαχοι" για την κλήρωση των 1.000 ευρό


Ο τυχερός αριθμός που κερδίζει τα 1000€ είναι το 2107.

 Ο κάτοχος του δεν έχει βρεθεί ακόμα, σε περίπτωση που βρεθεί μπορεί να επικοινωνήσει με τον αντιπρόεδρο του Μ.Χ.Σ. "Οι Πρόμαχοι"  κ. Τσαμπούρη Γιώργο στο τηλέφωνο  6976986994. 

Γιάννης Σηφάκης Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για την κρίση στο επιτραπέζιο ροδάκινο με όλες τις οργανώσεις παραγωγών και συνεταιρισμούς της Πέλλας


Γιάννης Σηφάκης : Πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά η εκδήλωση για την κρίση το επιτραπέζιο ροδάκινο που διοργάνωσε ο βουλευτής με συμμετοχή όλων σχεδόν των οργανώσεων παραγωγών και συνεταιρισμών της Πέλλας 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο Γιώργος Γαϊτάνης γεωπόνος της ΔΑΟΚ Πέλλας, ο προσωρινός πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς, οι Μανώλης Παπαδόπουλος, Παντελής Μπερμπέρης και Δημήτρης Τσίτσης πρόεδροι των ΟΠ Πέλλας, ΟΠ του ΑΦΟΣ Αλμωπίας και ΟΠ Φλαμουριάς αντίστοιχα, ο τεχνικός σύμβουλος της ΟΠ Φλαμουριάς Δημήτρης Τερζής. Παρευρέθηκαν ακόμη οι Γιάννης Στογιαννίδης και Γιώργος Σταυρίδης. 
Ακολούθως τον λόγο πήραν πρόεδροι συνεταιρισμών και οργανώσεων παραγωγών, πρόεδροι αγροτικών συλλόγων και πολλοί αγρότες που παρευρέθηκαν.
Ο βουλευτής στην ομιλία του ανάλυσε το πρόβλημα της μεγάλης φετινής κρίσης στο επιτραπέζιο ροδάκινο, τις αιτίες της που είναι δομικές, τα άμεσα μέτρα που έχουν ληφθεί ( το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας με δωρεάν διάθεση στο οποίο η Πέλλα μπαίνει ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά την μικρή «δοκιμαστική» περσινή συμμετοχή της, την προσπάθεια του Υπουργού για αύξηση των ποσοτήτων επισιτιστικής και τον φάκελο προς την Κομισιόν για ειδικό πρόγραμμα για το ροδάκινο με στρεμματική ενίσχυση των παραγωγών), τα στοιχεία παραγωγής για την Πέλλα που αποδεικνύουν ότι η Πέλλα είναι πρώτη στην χώρα σε 4 πυρηνόκαρπα ( κεράσι, συμπύρηνο ροδάκινο, βερίκοκο και δαμάσκηνο) και δεύτερη ( αλλά με πολλά στρέμματα) στο επιτραπέζιο ροδάκινο, τα στοιχεία εισαγωγών ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών που αποδεικνύουν ότι οι εισαγωγές ροδακίνου από Ελλάδα ( πλήν Ρουμανίας και Βουλγαρίας) είναι πολύ ελάχιστες, ανέλυσε τις αιτίες αυτής της κατάστασης, επισήμανε ότι μόνο με  αναδιοργάνωση και αύξηση εμπορικών μεγεθών με εταιρικές συμπράξεις των παραγωγικών φορέων μπορεί να αρχίσει η αντιστροφή της κατάστασης. 
Αναλύθηκαν ακόμη οι ενέργειες της κυβέρνησης για τα «στέκια», για την πληρωμή το αργότερο σε δύο μήνες από τους εμπόρους, η ανάγκη ίδρυσης οργανώσεων παραγωγών στην Πέλλα και Κοινοπραξίας Οργανώσεων παραγωγών, η ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης της τυποποίησης και συσκευασίας των προϊόντων από τις οργανώσεις παραγωγών  και πολλά άλλα.
Από όλους επισημάνθηκαν τα βήματα που έκανε η Πέλλα στην οργάνωση του αγροτικού κόσμου τον τελευταίο 1,5 χρόνο, η ανάγκη ενίσχυσης του ΣΕΑΣ και εταιρικών συμπράξεων για εμπορικούς σκοπούς που ξεκινούν. 


Ο Αλμωπός Αριδαίας ανακοινώνει την σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου


Ο Αλμωπός Αριδαίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείτε από τους:

Πρόεδρος: Κοτίδης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος: Βαδάς Χρήστος
Γεν. Γραμματέας: Τσιτιρίδης Ιωάννης
Ταμίας: Μποτσφάρης Νάσος
Μέλη: Γάτσος Κωνσταντίνος
Παντελίδης Φώτης
Μπαλκατζής Παναγιώτης

Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από έμπειρους αλλά και νέους ανθρώπους με όρεξη να βοηθήσουν τον ιστορικό σύλλογο της περιοχής μας. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την σύσταση των επιτροπών που θα οργανώσουν και θα σχεδιάσουν τη λειτουργία της ομάδας.

Με τιμή
Δ.Σ. Αλμωπού Αριδαίας

Ανακοίνωση από το 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΙΣ
 6/7/2017 ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 
ΚΑΙ
 ΣΤΙΣ 14/7/2017 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
ΑΠΟ ΤΙΣ  8:30 ΕΩΣ ΤΙΣ 13:30

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

         ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Συμμετοχή του «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Αλμωπίας στην πανελλαδική απεργία των Σωματείων

 
             
 48 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Το προσωπικό των υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Αλμωπίας ανήκοντας στην Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι» Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία των Σωματείων του ΒσΣ.
48 απεργία την Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017,
με συμμετοχή στην κινητοποίηση στην Αθήνα την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017.
Λέμε όχι στην επί σειρά ετών ομηρία των εργαζομένων του ΒσΣ, οι οποίοι εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Λέμε όχι στον εμπαιγμό 3.500 εργαζομένων του ΒσΣ
Λέμε όχι στις καθησυχαστικές υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας και ζητάμε επιτέλους να γίνουν πράξη.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.      Την αναγνώριση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του ΒσΣ σε αορίστου χρόνου διότι εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων,
2.     Απαιτούμε την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για οριστική λύση του εργασιακού μας ζητήματος και άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τη λύση της πολύχρονης εργασιακής μας ομηρίας.

Με εκτίμηση

Το προσωπικό των υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Αλμωπίας 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...