Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Διαγνωστικά Τεστ με άμεση γνωστοποίηση του αποτελέσματος στα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας



Έδεσσα, 13/11/2020

 

Διαγνωστικά Τεστ με άμεση γνωστοποίηση του αποτελέσματος στα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας

 

Μετά από την εμφάνιση μεγάλου αριθμού θετικών κρουσμάτων στον κωρονοϊό COVID-19 και μετά από συνεννόηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή με τον ΕΟΔΥ, ειδικό συνεργείο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε διαγνωστικά τεστ σε στελέχη της Π.Ε. Πέλλας. Τα συγκεκριμένα τεστ δίνουν διαγνωστικό αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο.

 

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Οργανώσαμε την ομαδική πραγματοποίηση του rapid test για τον COVID 19, προκειμένου να έχουμε μία συνολική εικόνα και να μπορέσουμε να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών της ΠΕ Πέλλας, με ασφάλεια τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους εξυπηρετούμενους πολίτες. Το κύριο μέσο προστασίας που έχουμε, είναι η υπευθυνότητα που χρειάζεται να δείξουμε όλοι μας. Τα θετικά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε δραματικό βαθμό και η μοναδική ακτίνα ελπίδας προέρχεται από την συνεπή εφαρμογή των μέτρων και την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ μας».  

Καθαρισμός φρεατίων ομβρίων υδάτων της πόλη της Αριδαίας.



Σας γνωστοποιούμε, ότι η τεχνική υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας έχει προχωρήσει στον καθαρισμό φρεατίων ομβρίων υδάτων της πόλη της Αριδαίας. Μάλιστα προγραμματίζουμε και πραγματοποιούμε ενέργειες καθαρισμού φρεατίων και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως αυτή την εποχή, είναι κα θα συνεχίσουν να είναι συχνά, οπότε είναι υποχρέωση μας να προνοήσουμε και να φροντίσουμε για την αποφυγή πλημμυρών.

             Πρωταρχική μας ευθύνη είναι η δημόσια υγιεινή και ασφάλεια των συμπολιτών μας.

 Σας ευχαριστούμε.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αναζητείται λύση για τα εποικιστικά οικόπεδα, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από σχετική επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας



Έδεσσα, 13/11/2020

 

Αναζητείται λύση για τα εποικιστικά οικόπεδα, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από σχετική επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας  

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη απέστειλε πριν από λίγες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής. Μέσω της συγκεκριμένης επιστολής ζητείται από το Υπουργείο να εξετάσει το ζήτημα των εποικιστικών οικοπέδων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Τζαμτζής «…υπάρχουν αιτήματα πολιτών συνοικισμών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με τα οποία ζητούν τη χορήγηση οικοπέδων για αποκατάσταση, με σκοπό να ανεγείρουν οικίες και να παραμείνουν στα χωριά τους. Ως γνωστόν από τότε που καταργήθηκε το από 24-4-1985 Π.Δ., με το οποίο παραχωρούνταν οικόπεδα σε ακτήμονες και εφόσον κρίθηκε αντισυνταγματικό το άρθρο 23 του Ν. 4061/12, δεν υπάρχει διάταξη νομού που να προβλέπει τη χορήγηση οικοπέδων, με αποτέλεσμα εποικιστικά διαθέσιμα και διαθέσιμα κατεχόμενα ακίνητα να παραμένουν αδιάθετα, να μην μπορούν να αξιοποιηθούν από το Δημόσιο και οι νέοι άνθρωποι να αναγκάζονται, πολλές φορές, να εγκαταλείψουν τα χωριά τους, λόγω στεγαστικού προβλήματος.

          Θεωρούμε ότι αν τροποποιηθεί η διάταξη του από 24-4-85 Π.Δ. και ψηφιστεί με άλλους όρους και προϋποθέσεις, θα επιλυθεί το παραπάνω πρόβλημα και ταυτόχρονα θα εισέλθουν έσοδα στο Δημόσιο λόγω καταβολής τιμήματος από τους δικαιούχους για την απόκτηση των εν λόγω εκτάσεων. Σημειώνουμε ότι στην περιοχή μας παρατηρείτε συχνά το φαινόμενο των δικαστικών προσφυγών κατά του Δημοσίου, βάσει των διατάξεων του άρθρου 4 του Ν. 3127/03 (Νόμος του Υπουργείου Οικονομικών), όπου πολίτες δικαιώνονται τα εποικιστικά οικόπεδα δωρεάν και χωρίς πολλές φορές να τα έχουν πραγματική ανάγκη».

 

Με επιστολή που υπογράφεται από τον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού κ. Θεοδόση Αθανασά με αποδέκτη τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, διευκρινίζεται ότι «η διάταξη του άρθρου 23 Ν. 4061/2012 κρίθηκε πράγματι αντισυνταγματική, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (Απόφαση ΟΛΟΜ ΣτΕ 709/2020). Όμως, όπως αναφέρεται στην συνέχεια της επιστολής το σχετικό ζήτημα είναι σε γνώση του Υπουργείου και του αρμόδιου Υπουργού και διερευνάται προκειμένου «να βρεθεί μία μέθοδος ώστε να αξιοποιηθούν οι αδιάθετες εποικιστικές εκτάσεις».

 

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Είναι σημαντικό να φέρουμε στην επιφάνεια και να αξιοποιήσουμε όλα τα φυσικά διαθέσιμα, πόρους και πηγές εισοδήματος που υπάρχουν στην Ελληνική Περιφέρεια, ώστε να αναζωπυρωθεί η οικονομία και να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική. Η απάντηση από το Γραφείο του κ. Υπουργού δείχνει ότι η κεντρική κυβέρνηση εργάζεται με υπευθυνότητα και αναζητεί τις πλέον κατάλληλες λύσεις οι οποίες, παράλληλα, διαθέτουν τα απαραίτητα νομικά ερείσματα.  Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε και με άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις, με επίκεντρο την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, την κοινωνία και οικονομία της».

Νέα της Πέλλας (Τεύχος 87).





Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Ανακοίνωση για την αήθη επίθεση δημοσιογράφων του «ΣΚΑΪ» σε βάρος της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης



Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει την αήθη επίθεση δημοσιογράφων της πρωινής εκπομπής «Ενημέρωση» στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», σε βάρος της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Είχαν μάλιστα το «θράσος» να την αποκαλέσουν ψεύτρα, όταν η συνάδελφος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν έχει κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν ξέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που εφημερεύουν μέρα παρά μέρα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα χωρίς τα αναγκαία μέσα και τις κατάλληλες υποδομές με ευθύνη της κυβέρνησης και ξέρουν τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια που κάνουν υπερωρίες στα αποστειρωμένα γυάλινα κλουβιά τους και εξαπολύουν σταγονίδια λάσπης και ύβρεων σε βάρος όποιου αποκαλύπτει την αλήθεια και διεκδικεί.

Περιμένουμε να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τη συνάδελφο η οποία αν και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, εφημερεύει νυχθημερόν στο πλευρό των ασθενών και των συναδέλφων της.

Μάταια προσπαθούν να κρύψουν ότι ο πραγματικός λόγος αυτής της σχεδιασμένης και στοχευμένης επίθεσης είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης και το συλλογικό τους όργανο,  τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένα στοιχεία, καταρρίπτουν τα κυβερνητικά fake news για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ της Θεσσαλονίκης.

Μάταια πασχίζουν να συγκαλύψουν τις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης για την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στη Θεσσαλονίκη, για την οποία οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούσαν εδώ και 20 ημέρες.

Μάλιστα μετά την επίθεση σε βάρος της συναδέλφου, όπως έγινε γνωστό, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, επειδή η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καλεί, όπως άλλωστε και άλλες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, Σωματεία Εργαζομένων, Ομοσπονδίες, ανάμεσα τους και η Ο.ΕΝ.Γ.Ε, σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι οποίες θα γίνουν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος υγείας ταυτόχρονα με τη μάχη που δίνουμε στο πλευρό των ασθενών θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε την αλήθεια και να διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας, με ΟΠΟΙΟΝ τρόπο απαιτείται.

Δε θα τα καταφέρουν να μας φιμώσουν. Η φωνή κάτω από τις μάσκες ακούγεται κάθε μέρα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, πιο απαιτητικά!



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...