Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ



Αριδαία, 24/6/2016

ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ

Νοικοκύρεμα στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Έτσι συνεχίζει να πορεύεται η Διοίκηση των Λουτρών, η οποία αποφάσισε και υλοποίησε την μετακόμιση των γραφείων της Δημοτικής Επιχείρησης από τους χώρους του Αλεξάνδρειου Υδροθεραπευτηρίου όπου προκαλούσαν συμφόρηση, σε ένα ευρύχωρο κτίριο ακριβώς πάνω από τον καταρράκτη που μέχρι σήμερα έμενε κλειστός σε αχρηστία.
Τα νέα γραφεία εξασφαλίζουν πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους, καθώς επίσης και σωστή οργάνωση του ογκώδους αρχείου της Δημοτικής Επιχείρησης. Παράλληλα, συστεγάζονται τα γραφεία όπου εργάζεται και συνεδριάζει η Διοίκηση. Συγκεκριμένα, υπάρχουν γραφεία για τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Διευθυντή, το Δ.Σ., την Γραμματεία, το αρχείο, τη στιγμή που μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχαν μόνο δύο μικροί χώροι δίπλα στις εσωτερικές πισίνες.
Όλα τα παραπάνω δεν κόστισαν ούτε ένα ευρώ στην Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών, αρκούσαν η πολιτική βούληση, ο προγραμματισμός, η οργάνωση και η μεθοδικότητα.
Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα που φέρνει την Λουτρόπολη του Δήμου Αλμωπίας πιο κοντά στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών Λουτροπόλεων, καθώς όπως είναι γνωστό έχει ενταχθεί στο αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας.



"ΑΒΑΝΤΙ" - Θερινό σινεμά ΦΣΕ Μ.Αλέξανδρος - ΔΗΚΕΔΕ (περιοχή Μύλων, Καταρράκτες)



Θερινό σινεμά ΦΣΕ Μ.Αλέξανδρος - ΔΗΚΕΔΕ (περιοχή Μύλων, Καταρράκτες) ώρα 21.00

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ



          ΑΒΑΝΤΙ (1972)

Σκηνοθεσία: Billy Wilder
Ηθοποιοί:  Jack LemmonJuliet MillsClive Revill
Διάρκεια: 140 λεπτά
Είδος ταινίας: Κωμωδία



Ο επιχειρηματίας Γουέντελ Αρμπάστερ πηγαίνει επειγόντως στην Ιταλία όταν ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα αφαιρεί τη ζωή στον πατέρα του και την... κρυφή ερωμένη του. Όταν καταφθάνει και η κόρη της ερωμένης, τα πτώματα των γονιών εξαφανίζονται μυστηριωδώς και οι δύο εχθροί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν το μυστήριο.

ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ



       Πενήντα Πέντε Λιμενικοί της Λέσβου θα εκπαιδευτούν  φέτος στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών και τραύματος στο πλαίσιο του προγράμματος  «Υποστήριξη Ζωής στο Αιγαίο» .
Το πρόγραμμα «Υποστήριξη Ζωής στο Αιγαίο», υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Aπευθύνεται στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Νησιών του Αιγαίου, στις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και στους πολίτες. Εκπαιδεύει στη διαχείριση επειγόντων και τραύματος.
Χρηματοδοτικά υποστηρίζεται από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, ενώ η επιστημονική εκπαίδευση γίνεται από έμπειρους εκπαιδευτές της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας και της Δ΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΠΓΝ “ATTIKON” και συνεργατών τους.
«Στόχος του προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν γνώσεις στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών και τραύματος, καθώς οι ανάγκες και λόγω του μεταναστευτικού ρεύματος είναι μεγάλες στην περιοχή του Αιγαίου» ανέφερε η Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας κα  Γ. Γερολουκά- Κωστοπαναγιώτου και πρόσθεσε:
«Η δράση αυτή εντάσσεται στις υποχρεώσεις μας ως Πανεπιστημιακών Κλινικών που λειτουργούν στα πλαίσια του ΕΣΥ και υπηρετούν τις αξίες της Κοινωνικής Aλληλεγγύης και του Ανθρωπισμού».
 
Συστηματική η εκπαίδευση των 55 Λιμενικών θα πραγματοποιηθεί  27 έως 29 Ιουνίου  στη Λέσβο και βάσει του αναλυτικού προγράμματος  περιλαμβάνει:
 
  • Πιστοποιημένο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS– BasicLifeSupport) και χρήση αυτόματου απινιδωτή (AED– AutomaticExternalDefibrillator),  χορήγηση πιστοποίησης από ERC  (EuropeanResuscitationCouncil).
  • Πιστοποιημένο Σεμινάριο Επίσχεσης Αιμορραγίας, B-con  (BleedingControlfortheInjured)  χορήγηση πιστοποίησης από NAEMT(NationalAssociationofEmergencyMedicalTechnicians).
  • Διαλέξεις σχετικές με τον πνιγμό,  την υποθερμία και την ηλίαση.
  • Εκπαίδευση στη χρήση υλικών που περιέχονται σε σάκο πρώτων βοηθειών και αναζωογόνησης.
 
Από επιχειρησιακής πλευράς για την  υλοποίηση του προγράμματος θα πάνε στη Λέσβο εννέα εκπαιδευτές (χορηγός εισιτηρίων η AegeanAirlines),  πέντε προσομοιωτές και τα απαραίτητα υλικά για την πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων (χορηγός μεταφοράς η Εταιρεία ΕΦΑΜ ΑΕ).
 

Η παραπάνω δράση αποτελεί συνέχεια  της πρώτης αποστολής που πραγματοποιήθηκε πέρυσι 29 έως 30 Αυγούστου  2015 και αφορούσε Ιατρούς, Νοσηλευτές και Διασώστες που απασχολούνται σε Δημόσιες Νοσηλευτικές Δομές της Νομαρχίας Λέσβου.  Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 61 εργαζόμενοι, στους οποίους χορηγήθηκαν βεβαιώσεις πιστοποίησης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΕΜΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Καρασμάνης



O Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση – Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με την οποία ζητά το αρμόδιο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) να ξεκαθαρίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που έχουν ως αποτέλεσμα την μακρόχρονη δέσμευση της ιδιοκτησίας πολιτών χωρίς αυτοί να αποζημιώνονται.  

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης : 

««                                                                                                                  Αθήνα, 23 Ιουνίου 2016  

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) λιμνάζουν πλήθος υποθέσεων αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, οι οποίες δεν συντελούνται με την καταβολή της δικαστικά ορισθείσας αποζημίωσης.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μακρόχρονη δέσμευση της ιδιοκτησίας των πολιτών, χωρίς αυτοί να αποζημιώνονται, συμπεριφορά που έρχεται σε ευθεία αντίθεση τόσο με το άρθρο 17 του Συντάγματος, όσο και με το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΙΤΕΙΤΑΙ 
ο κύριος Υπουργός

1. Σε τι ύψος ανέρχεται το κονδύλι για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, εκτός κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από 1/1/2015 μέχρι και σήμερα.
2. Πόσα χρήματα έχουν καταβληθεί για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, εκτός κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από 1/1/2015 μέχρι και σήμερα.
3. Πόσες είναι οι εκκρεμείς αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κάθε μια από αυτές, ποια είναι τα κριτήρια κατάταξής τους και ποιος αποφασίζει και θέτει αυτά.
4. Να κατατεθεί πλήρης πίνακας που να περιλαμβάνει: α) τα ονοματεπώνυμα των δικαιούχων β) το έτος κήρυξης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης γ) τους αριθμούς των δικαστικών αποφάσεων προσωρινού ή/και οριστικού προσδιορισμού τιμής μονάδος και περί αναγνώρισης δικαιούχων, για κάθε υπόθεση ξεχωριστά δ) τα ποσά της αποζημίωσης για κάθε υπόθεση ξεχωριστά, ε) τη σειρά προτεραιότητας κάθε υπόθεσης, καθώς και στ) τα  πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΠΑ που να αφορούν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις από 1/1/2015 και μέχρι σήμερα.
5. Πόσες και ποιες υποθέσεις έχουν πλήρη φάκελο και εντούτοις δεν καταβάλλεται η αποζημίωση και για ποιο λόγο ; 
                                                                                                                           »»


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016       ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Βελτιώνουμε με παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία την εικόνα του οδικού δικτύου της Πέλλας


Στο έργο το οποίο αφορά τη συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Πέλλας και το οποίο εξελίσσεται έκανε αυτοψία ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 321.000,00 € και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με πόρους από την ΣΑΕΠ.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος σε διάφορα σημεία του οδικού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με κάποια σημεία να έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Σκύδρας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των τεχνικών παρεμβάσεων σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και τα στελέχη της. Δεδομένων των αυστηρών οικονομικών πλαισίων η υλοποίηση των έργων που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό προγραμματισμό συνεχίζονται και υλοποιούνται κανονικά.

Angry Birds Cake από τους Pastry-Designs



Στο νέο επεισόδιο σας δείχνουμε βήμα βήμα πως να φτιάξετε το πιο όμορφο Angry Birds Cake.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τούρτα για να τη διακοσμήσετε.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε american chocolate cake με βουτυρόκρεμα φρούτα του δάσους και crispy rice.

Ελπίζουμε να σας άρεσε!

Καλή σας όρεξη!

Pastry-Designs

Εκεί....



 ..Καμιά φορά μέσα στα κίτρινα φύλλα που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στον αέρα και το χώμα,
 στα πουλιά που έρχονται με καινούργια ρούχα πάντα, 
στους  πυρήνες ενός ανθρώπου,
στα χέρια, 
στα χαμόγελα..

ακούγεται αυτή η μουσική..


και κάτι Υπάρχει


εκεί που δεν μπορώ να το εξηγήσω σε κανέναν.


Αποσυμφόρηση



Με ρώτησε η μικρή: 
- Μαμά άμα σε αγγίξουν οι άνθρωποι και πλυθείς, φεύγει?

– Ναι,της απαντώ
και της λέω ψέμματα.







ΠΗΓΗ...https://lydia1196.wordpress.com/type/video/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...