Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

"Η τίγρη" από τον Διογένη



Η τίγρη

Η νέα δουλειά του αγαπητού σε όλους Διογένη.


Φωνή - Φωνητικά : Διογένης
Κιθάρα : Ν.Αμπάρης
Φλογέρα : Ν.Ματζηρίδης
Ποντιακή λύρα : Διογένης
Μπάσο : Π.Ματζαρίδης
Νταούλι : Γ.Νικολαΐδης

Πρόσκληση του Μ.Χ.Σ. Προμάχων στις εκδηλώσεις του


Γιάννης Σηφάκης : Εγκρίθηκαν από το ΠΔΕ 200.000,00 € για χώρο αθληισμού και αναψυχής κοντά στο 2ο Δημοτικό Αριδαίας


Βουλευτικό γραφείο Γιάννη Σηφάκη :  Εγκρίθηκαν 200.000,00 € από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση για δημιουργία χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων και αναψυχής σε οικόπεδο πλησίον του 2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας 
Η εμπάθεια από τον Δήμαρχο και το τοπικό «λιβανιστήρι» του ( ξεπέρασε σε εβδομαδιαία fake news ακόμη και τον ΣΚΑΙ) ενάντια στον βουλευτή Πέλλας που προέρχεται από την Αλμωπία(!!!) ξεπέρασε κάθε όριο αυτές τις εορταστικές μέρες. Πώς, με τόσα ψέματα,  θα μπουν σε εκκλησίες και θα κάνουν μεγάλους σταυρούς; Απέδωσαν δήθεν «κατόπιν ενεργειών» της βουλευτού εκ Γιαννιτσών όταν η ίδια ( σε ανακοίνωση της) δεν αναφέρει απολύτως καμιά αφού, πράγματι, ήταν ανύπαρκτη η όποια παρέμβαση της ( όποιος γνωρίζει τις σχέσεις της με τον αναπλ. Υπουργό καταλαβαίνει). Ποιόν νομίζουν ότι θίγουν έτσι; Μόνο γελοιοποιούνται στους δημότες τους.
Ο φόβος τους, μπροστά στην αποκάλυψη της μετριότητας τους, επιτείνεται αυτές τις εορταστικές μέρες που έρχονται πιο κοντά στην αυτογνωσία και τον «καθρέφτη» τους. 
Η κυβέρνηση εγκρίνει αθλητικά και άλλα έργα στην Αριδαία. Ο Δήμος είναι ικανός να τα εκτελέσει; 

Τι γίνεται με τα 6 αθλητικά έργα ( Γήπεδο Αλμωπού, Κλειστό γυμναστήριο για στεγάνωση,θέρμανση και αποδυτήρια, κλειστή αγορά, Εξαπλάτανος, Πρόμαχοι, Σωσάνδρα) που είχαν εγκριθεί για τον Δήμο Αλμωπίας πριν 1,5 χρόνο κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στην Αριδαία (μετά από πρωτοβουλία του Γιάννη Σηφάκη) και ακόμη κανένα δεν ξεκίνησε να κατασκευάζεται; Και αυτό όταν έχουν έτοιμη χρηματοδότηση πάνω από ένα χρόνο;  Αδυναμία; Ανικανότητα; Όλοι οι άλλοι Δήμοι της Πέλλας έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή των έργων που εγκρίθηκαν την περσινή χρονιά. 
Ως πότε θα κινδυνεύει η Αλμωπία να χάνει ή και να επιστρέφει χρηματοδοτήσεις λόγω της ανικανότητας απορρόφησης των εγκεκριμένων κονδυλίων;  Δεν αρκεί η απώλεια των εγκεκριμένων 500.000,00 € για το αρδευτικό έργο της Φούστανης πριν ένα χρόνο λόγω αδράνειας και αδιαφορίας του Δήμου; 
Με τις αδικαιολόγητες επιθέσεις του ολιγοκεντρικού κέντρου που διοικεί τον Δήμο Αλμωπίας ( στο οποίο δυστυχώς έδωσαν το δικαίωμα να συμμετέχει και ο εμπαθής «υπάλληλος» που έχει στην ιδιοκτησία του ξεπεσμένο blog λιβελογραφημάτων ( δήθεν ανωνύμων «σχολίων» που γράφει μόνος του)) εναντίον του βουλευτή έρχονται μέρα με την μέρα πιο μακριά από το λαϊκό αίσθημα  λειτουργώντας ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου του και των δημοτών του ( μια ζωή η Αλμωπία την ίδια βλακεία θα συνεχίζει, να προσπαθεί να τρώει τους ανθρώπους της; )  και εκτίθενται ανεπανόρθωτα στα μάτια των Αλμωπαίων που να είναι σίγουροι ότι δεν τρώνε κουτόχορτο και δεν ξεχνούν τίποτα. 
Να ξεκινήσουν και να τελειώσουν πολύ γρήγορα τα εγκεκριμένα αθλητικά έργα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η κοροϊδία ας πάρει τέλος.
Πως θα εγκριθεί η μελέτη του χλοοτάπητα του γηπέδου του Αλμωπού ( η οποία υπεβλήθη στην ΓΓΑ και ήδη υπήρξε παρέμβαση για την χρηματοδότηση της από τον Γ.Σηφάκη) αν δεν προχωρήσει η κατασκευή των 5 έργων που εκκρεμεί; Με ποιά αξιοπιστία; 

Από το ΠΔΕ εγκρίθηκε ακόμη και η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου για την εξυπηρέτηση των παιδιών ΑΜΕΑ της «Ηλιαχτίδας» αξίας 35.000,00 €. 

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους και θερμές ευχές για καλή χρονιά»


Σε γιορτινή ατμόσφαιρα υποδέχτηκε στο γραφείο της τους αξιωματικούς και τους φαντάρους της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, η οποία άκουσε τα κάλαντα από τη στρατιωτική χορωδία με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης απέστειλε τους χαιρετισμούς και τις ευχές της στον Στρατηγό Διοικητή της Μεραρχίας Συμεών Κεβεντζίδη και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους χρόνια πολλά, καλή συνέχεια της θητείας και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά μέλη του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» παρόντος του Προέδρου κυρίου Γιάννη Γαβριηλίδη. Τα ποντιακά κάλαντα με τη συνοδεία της παραδοσιακής λύρας έδωσαν ξεχωριστή νότα στη σημερινή ημέρα. Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης αντάλλαξε ευχές με την αντιπροσωπεία του Συλλόγου με την παρότρυνση να συνεχίσει ο Σύλλογος την προσπάθειά του για διατήρηση της ποντιακής παράδοσης.

Λίγο μετά έγιναν δεκτοί από την κυρία Αν. Αντιπεριφερειάρχη οι κ.κ. Γιώργος Δόντσιος, Πρόεδρος του Εκπολιτιστκού Ομίλου Γιαννιτσών «Η Πέλλα» και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και Δημήτριος Γιουματζίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης-Αλμωπίας «Ο Παύλος Μελάς» και πρώην Αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας της Ομοσπονδίας. Οι δύο άνδρες ευχήθηκαν στην κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της, με την κυρία Αν. Αντιπεριφερειάρχη να ανταποδίδει τις ευχές.

Ιδιαίτερη στιγμή της σημερινής ημέρας, η επίσκεψη της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ στην Μητρόπολη. Η συνάντηση με το Σεβασμιώτατο έγινε για μία ακόμη φορά σε εξαιρετικό κλίμα, συζητώντας για το μήνυμα των ημερών αυτών αλλά και την προσπάθεια που κάνει η Μητρόπολη ώστε να ανακουφίσει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας. Η κυρία Αηδονά χάρισε στον κ.κ. Ιωήλ και τον «Μυστικό Δείπνο» σε μία ιδιαίτερη μορφή, ενώ, ο Σεβασμιώτατος ανταπέδωσε με την προσφορά βιβλίου και του ημερολογίου του 2018 το οποίο είναι αφιερωμένο στην Αγία Χρυσή τη Νεομάρτυρα.


Έπειτα, η κυρία Αντιπεριφερειάρχης ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση των Συλλόγου Εργαζομένων της Π.Ε. Πέλλας παραβρέθηκε στην γιορτή αγάπης που όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώθηκε με επιτυχία και με την παρουσία των στελεχών των υπηρεσιών. Η γιορτή που είναι αφιερωμένη στα παιδιά των εργαζομένων χάρισε λίγες στιγμές ψυχαγωγίας σε μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στην αίθουσα. Στο σύντομο χαιρετισμό της η κυρία Αηδονά ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και συνεργασία ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για το νέο έτος και να μπει ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...