Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αλμωπίας: Καλές γιορτές!

 


Δ. ΜΠΙΝΟΣ: Πανελλήνια πρωτοτυπία η επιβολή φόρων στα κοιμητήρια από το Δήμο Αλμωπίας

 


Δ. ΜΠΙΝΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ!!!

Πανελλήνια πρωτοτυπία η επιβολή φόρων στα κοιμητήρια από το Δήμο Αλμωπίας, εν μέσω πανδημίας όπου πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με πολλούς συμπολίτες μας να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν ακόμα και στις βασικές τους υποχρεώσεις.

Ο κ. Μπάτσης και όσοι στηρίζουν την άποψη αυτή, σχεδιάζουν με ποιο τρόπο θα εισπράξουν χρήματα από τους Δημότες και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Τα τέλη αφορούν την πόλη της Αριδαίας αλλά και όλα τα χωριά του Δήμου Αλμωπίας και η ψήφισή τους έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους πολίτες.

Ναι, εμείς ψηφίσαμε πριν λίγα χρόνια τον Κανονισμό Λειτουργίας των κοιμητηρίων. Αλλά ποτέ δεν προχωρήσαμε στην επιβολή τελών, γιατί ακούσαμε την κοινωνία στο ευαίσθητο αυτό θέμα και ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημά της. Γιατί στόχος μας σε κάθε μας απόφαση, είναι να πορευόμαστε μαζί με τους πολίτες και όχι απέναντί τους, όπως κάνει με κάθε ευκαιρία η σημερινή Δημοτική Αρχή. Γιατί εμείς, δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι έχουμε το αλάθητο, αλλά προχωράμε πάντοτε με γνώμονα το κοινό καλό. Γιατί δεν είναι υποχρεωμένο το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει τέλη.

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι υπάρχουν ζητήματα σχετικά με τα κοιμητήρια, που πρέπει να διευθετηθούν, όπως είναι η εύρεση χώρων για επέκτασή τους, όπου χρειάζεται, οι τεχνικές παρεμβάσεις, που είναι απαραίτητες σε αρκετές περιπτώσεις, ο καθαρισμός τους, αλλά και η τήρηση κανόνων λειτουργίας τους.

Τίθενται κάποια σημαντικά ερωτήματα, όπως: Ο Δήμος Αλμωπίας είναι έτοιμος να αναλάβει όλη τη διαδικασία ταφής, όπως κάνουν άλλοι Δήμοι που εισπράττουν ανάλογα τέλη από τους πολίτες; Έχει υπηρεσία κοιμητηρίων για να κάνει κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι. Επομένως, όλη η διαδικασία έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα.

Έχουμε ήδη προτείνει, να προκληθεί μια συνολική διαβούλευση στο θέμα αυτό και να ληφθούν αποφάσεις, που θα έχουν συμμάχους την κοινωνία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Μέχρι να γίνει αυτό, επαναφέρω την πρότασή μας, να μπορεί ο Δήμος μέσω του Τεχνικού Προγράμματος να αναλαμβάνει να συντηρεί και να παρεμβαίνει στα κοιμητήρια, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...