Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση από τον Αθλητικό Σύλλογο "Ελπίδες Προμάχων"


Από τον Αθλητικό Σύλλογο "Ελπίδες Προμάχων", ανακοινώνεται ότι η κλήρωση για τα Πασχαλινά αρνιά η οποία "έτρεχε", ακυρώνεται λόγω των κυβερνητικών μέτρων κατά του κορωνοϊού και τα ήδη προπωλημένα λαχεία θα ισχύσουν σε μελλοντική λαχειοφόρο αγορά για διαφορετικό έπαθλο.

Έκκληση για προσφορά αίματος.


23χρονος από την Αλμωπία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και έχει ανάγκη από αίμα και αιμοπετάλια. 

Την τρίτη το πρωί 9:00 η κινητή μονάδα αιμοδοσίας της Έδεσσας θα βρίσκεται στο ΚΑΠΗ της Αριδαίας (λόγω της γρίπης η αιμοδοσία δεν γίνεται στο κέντρο υγείας) όσοι ενδιαφέρεστε και μπορείτε να δώσετε αίμα, θα σας παρακαλούσαμε να το κάνετε.

Επιπλέον στα παρακάτω στοιχεία μπορείτε να δώσετε αίμα από οποιοδήποτε Νοσοκομείο, ή Τράπεζα αίματος της χώρας.

Στοιχεία:
Αναστάσιος Τζάτσης του Δημητρίου
Νοσοκομείο Παπανικολάου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ: Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε άπραγοι αλλά μένουμε ενεργοί πολίτες.



Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε άπραγοι αλλά μένουμε ενεργοί πολίτες.

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες
    Από την πρώτη στιγμή ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ δηλώσαμε ότι θα είμαστε δίπλα στη διοικούσα αρχή στην αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και ο δήμος μας. Πιστεύουμε ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι η βάση για να ξεπεράσουμε μαζί όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες
    Στο Δήμο μας συστάθηκε μία επιτροπή αντιμετώπισης των συνεπειών του Κορονοϊού με τη βοήθεια των εργαζόμενων από τον ευρύτερο τομέα του, τη σύμπραξη του <<Κέντρου Κοινότητας>> και του <<Βοήθεια στο σπίτι>> καθώς και αιρετών. Επιπλέον ο δήμος Έδεσσας με τους εργαζόμενούς του υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) μέσα από μία διαδικασία όπου ωφελούμενοι είναι όσοι λαμβάνουν το επίδομα αλληλεγγύης.  Τα τρόφιμα αυτά βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο (ΔΑΚ) και διατέθηκαν σταδιακά.
    Θεωρούμε απαραίτητο αυτή η επιτροπή να διευρυνθεί ενσωματώνοντας τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό σύλλογο. Αυτό θα ενισχύσει τόσο την επιστημονική επάρκεια όσο και τη πρόσβαση σε επιπλέον φαρμακευτικό υλικό. Επίσης πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτή όλοι οι γιατροί του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς του νοσοκομείου μας ,δίνουν την επικίνδυνη μάχη κατά του Κορονοϊού στην πρώτη γραμμή.
Αγαπητοί συνδημότες μας
    Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε άπραγοι αλλά μένουμε ενεργοί πολίτες. Η κρίση που βιώνουμε όλοι είναι πρωτόγνωρη και δεν μας έχει δείξει ακόμη όλη της την έκταση σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Κοντά στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας που προέκυψαν από τη τραγική δεκαετία που περάσαμε, προστίθενται συνάνθρωποί μας που πρόσφατα έχασαν το μεροκάματό τους και θα χρειαστούν την διευρυμένη ομπρέλα των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου μας. Η υποστήριξη τους εκτός από ηθική πρέπει να είναι και υλική.
Ζητούμε:
- Απόλυτη διαφάνεια ,με παροχή στοιχείων σε όλους τους συνδημότες μας σχετικά με τη διαχείριση της έκτακτης κρατικής επιχορήγησης η οποία θα διατεθεί αποκλειστικά για τις έκτακτες και όχι τις πάγιες ανάγκες του Δήμου.
- Διανομή όλων των τροφίμων και των άλλων υλικών μέσα από την επιτροπή χωρίς την ανάμειξη πολιτικών προσώπων.
 - Άμεση λειτουργία και στήριξη δομών Κοινωνικού Φαρμακείου, Κοινωνικού Ιατρείου, Κοινωνικού Παντοπωλείου.
- Κοινωνικό catering έτοιμων μερίδων σε όσους το έχουν ανάγκη.
- Άμεση στελέχωση υπηρεσιών με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους για την αντιμετώπιση περισσοτέρων περιστατικών υποστήριξης.
-Διάθεση ηλεκτρονικών μέσων (tablets) καθώς και δυνατότητα πρόσβασης στο internet κάθε μαθητή, μαθήτριας, φοιτητή που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα
Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι συνδημότες μας για παροχή βοήθειας είναι το 23810 23101. Εκεί καταγράφονται και αξιολογούνται όλα τα περιστατικά με απόλυτη εχεμύθεια,  εξασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Γιατί έτσι μας πρέπει!

Διαθέτουμε:
Την εθελοντική εργασία των μελών της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ σε ΚΙΝΗΣΗ όπου αυτή χρειαστεί.
Καλούμε:
Όλες τις δημοτικές παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αντιλαμβανόμενες ότι οι ώρες αυτές δεν προσφέρονται ούτε για μικροπολιτική ούτε για διαφήμιση.
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!
                                                           ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

Ευχαριστήριο από τον Δήμο Αλμωπίας.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ο Δήμος Αλμωπίας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους:

1  Νάνος Γεώργιος του Δημητρίου προσφορά σε βρεφικά είδη
2. Ιγνατίδης Χαράλαμπος  προσφορά σε φρούτα και λαχανικά
3. Κούτσουλας Ηλαεκτρικά Έίδη ¨ Mega Eyronics¨ προσφορά σε στολές  ατομικής προστασίας
4. Κρεοπωλείο Γκοτζαμανίδη  (Άψαλος ) προσφορά σε κρέατα
5. Κρεοπωλείο Γιάννου Αθανάσιος (Ξιφιανή ) προσφορά σε κρέατα
6. Κρεοπωλείο Δημητράς Μιχάλης –Μπουλγούρη Γιώτα (Αριδαία Αθ.Διάκου  35 ) προσφορά σε κρέατα

 για την προσφορά τους που έχει ως στόχο ,τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν πραγματικά ανάγκη  .
Ειδικότερα η βοήθειά που μας πρόσφεραν αφορά στους πάνω από τετρακόσιους πενήντα κατοίκους, της κοινότητας Φούστανης, που δοκιμάζεται έντονα τις τελευταίες μέρες  .
Η βοήθειά τους αποτελεί ακράδαντη απόδειξη της κοινωνικής τους ευαισθησίας .
Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τους, μέσω της οποίας αποδεικνύεται το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τους συμπολίτες μας .

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Μπάτσης Χρήστος

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση για τα άμεσα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων της χώρας μας


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Άμεσα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων της χώρας μας

Απροστάτευτοι από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού παραμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της χώρας μας. Η έξαρση της πανδημίας συμπίπτει με τη συγκομιδή ευπαθών προϊόντων, όπως τα θερμοκηπιακά κηπευτικά. Η καθίζηση της κατανάλωσης, λόγω των μέτρων που έχουν επι-βληθεί και ισχύουν για τις λαϊκές και τον επισιτιστικό κλάδο, έχει ως αποτέλεσμα να μην απορροφάται ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής, ιδιαίτερα των πρώιμων κηπευτικών και να οδηγείται στις χωματερές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους παραγωγούς και την επιβίωσή τους. Οι περιορισμένες σε σχέση με την παραγωγή ποσότητες που απορροφούνται, πληρώνονται σε τιμές κόστους. 
Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας, τόσο σε ότι αφορά στο γάλα όσο και στο κρέας. Οι μεγαλέμποροι κρέατος, μπροστά και στα μέτρα που έχουν επιβληθεί ενόψει των γιορτών του Πάσχα, αγοράζουν τα αμνοερίφια σε εξευτελιστικές τιμές (κάτω από 4 ευρώ το κιλό ενώ το κόστος ξεπερνά τα 5 ευρώ), αξιοποιώντας την αβεβαιότητα στην απορρόφηση της παραγωγής, ενώ διάφορες αφορμές βρίσκουν και οι μεγαλοβιομήχανοι του τυροκομικού κλάδου για να ρίξουν την τιμή με την οποία αγοράζουν το νωπό γάλα.
Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των μεσαζόντων, των μεγαλοεξαγωγέων και των μεγαλοβιομήχανων, που εκτός από τη συμπίεση των τιμών και τους εκβιασμούς σε βάρος των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων της χώρας μας περιλαμβάνουν και την εκτόξευση των τιμών στη λαϊκή κατανάλωση (για παράδειγμα η ντομάτα στο χωράφι πουλιέται 20 λεπτά, ενώ στο ράφι του σούπερ μάρκετ πάνω από 1,5 ευρώ), δεν αντιμετωπίζονται από τα μέτρα της κυβέρνησης. Αυτά όχι μόνο δεν αμβλύνουν κανένα από τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών, αλλά στηρίζουν απροκάλυπτα τους μεγαλο-επιχειρηματίες. Oι διάφοροι χονδρέμποροι, εκκοκκιστές, ποτοβιομήχανοι, βιομήχανοι του παγωτού και τα μονοπώλια της ιχθυοκαλλιέργειας απολαμβάνουν μέτρα στήριξης και ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση κινείται με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Από τη μια ενισχύει τους μονοπωλιακούς ομίλους με τη δικαιολογία ότι έχουν προβλήματα με τη διάθεση της παραγωγής και από την άλλη αρνείται τη στήριξη κλάδων αυτοαπασχολούμενων γεωργών και κτηνοτρόφων που αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα διάθεσης των προϊόντων τους, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και των μέτρων διαχείρισής της που έχουν επιβληθεί.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε εξασφαλιστεί:
Η με κρατική ευθύνη διοχέτευση της εγχώριας παραγωγής ευπαθών γεωργικών προϊόντων, αιγοπρόβειου κρέατος και αυγών στη λαϊκή κατανάλωση, χωρίς την κερδοσκοπία των διαφόρων μεσαζόντων, σε προσιτές τιμές και με ταυτόχρονη εξασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών. Η απαγόρευση των εισαγωγών αμνοεριφίων και αυγών μέχρι να διασφαλιστούν τα παραπάνω. Η απορρόφηση του γάλακτος σε ικανοποιητική τιμή και η δωρεάν χορήγηση ζωοτροφών στις αποκλεισμένες περιοχές. 
Συνολικά η κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών, των κλάδων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας και των παραγωγών λαϊκών αγορών. Ειδικά για τους τελευταίους να εξασφαλιστεί άδεια μετακίνησης και μεταφοράς των προϊόντων τους ανάμεσα στις Περιφέρειες. Έκτακτο επίδομα, για τους παραγωγούς που νοσούν ή που αναγκάζονται να παραμείνουν στο σπίτι για τις ανάγκες παιδιών ή ηλικιωμένων. 
Η ικανοποίηση βασικών αιτημάτων επιβίωσης, όπως η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος, η αναστολή χρεών και κάθε είδους μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση. Επίσης η καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ του έτους 2019, η κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης, η μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και η χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου. Η δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη των δομών του Υπουργείου υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Η Βουλευτής
Μανωλάκου Διαμάντω

Ευχαριστήριο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή προς την εταιρία «Νέα Star Fruit Ltd»



 Έδεσσα, 6 Απριλίου  2020

Ευχαριστήριο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή προς την εταιρία «Νέα Star Fruit Ltd» για την προσφορά υγειονομικού υλικού προς την ΠΕ Πέλλας

                                                                                               
Η εταιρία «Νέα Star Fruit Ltd», ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κοινωνικά υπεύθυνων εταιριών που συνδράμουν στο έργο της πολιτείας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοïού, προσέφερε υγειονομικό υλικό (μάσκες) για τα στελέχη της ΠΕ Πέλλας. O Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση της εν λόγω εταιρίας. Σε σύντομη δήλωσή του αναφέρει: «Είναι πραγματικά συγκινητική η κοινωνική αλληλεγγύη και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς που δείχνουν πολλοί ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα μας, με την επέλαση του κορωνοïού. Είναι σημαντικό η υγειονομική κρίση που έχει πλήξει την παγκόσμια κοινότητα να μην εξελιχθεί σε οικονομική και ανθρωπιστική. Συνδράμοντας ο καθένας μας, μέσα από τον κοινωνικό και επαγγελματικό του ρόλο, ανάλογα με τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτει, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για γρήγορη επιστροφή σε συνθήκες ευημερίας και ανάπτυξης».

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ των ΔΗΜΩΝ της ΠΕΛΛΑΣ για ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ


   Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” στους Δήμους της Πέλλας επανερχόμαστε στις θέσεια μας για τη στήριξη της λαϊκης οικογένειας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού από την Πολιτεία και τους Δήμους και ειδικότερα σε ότι αφορά και τους συνδημότες μας αγρότες και κτηνοτρόφους.
      Οι κτηνοτρόφοι της Πέλλας, όπως και σε όλη την χώρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήμα-τα γιατί αφ΄ενος οι γαλακτοβιομηχανίες συνεχίζουν να παίρνουν και στην περιοχή μας το γάλα σε τιμή κάτω του κόστους και αφ΄ετέρου οι μεγαλοέμποροι μπροστά στο Πάσχα πιέζουν για χαμηλότερες τιμές στο κρέας αξιοποιώντας την αβεβαιότητα που υπάρχει στην απορρόφη-ση της παραγωγής.
Εκτός όμως απο τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση βρίσκονται και οι χιλιάδες αγρότες, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των συνδημοτών μας στη Πέλλα, όπως οι φρουτοπαραγωγοί της περιοχής εξαιτίας των πρόσφατων ζημιών από τις καιρικές συνθήκες, οι παραγωγοί των πρώιμων νωπών οπωροκηπευτικών ( σπαράγγια ) που έδωσαν σε μειωμένες τιμές τα προϊόντα τους.
Την ίδια ώρα τα προϊόντα μας φτάνουν στο ράφι των μεγάλων αλυσίδων super market σε πολλαπλάσιες τιμές απλησίαστες για την εργατική λαϊκή οικογένεια. Την τεράστια αισχρο-κέρδεια που γίνεται σε βάρος του ελληνικού λαού, τόσο στα προϊόντα των αγροτοκτηνοτρό-φων, αλλά και στα ατομικά μέσα προστασίας της υγείας του όπως μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κλπ. η κυβέρνηση την δικαιολογεί με την λειτουργία της “αγοράς” την “προσφορά και ζήτηση”. 
Παράλληλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το μεγάλο κόστος παραγωγής, πανάκριβα μέσα και εφόδια, υψηλό αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ.
Μπροστά σ΄αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση εξαιρεί αγρότες και κτηνοτρόφους απο τα περιορισμένα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε και δίνει δωράκια στους επιχειρηματικούς ομίλους, αποζημιώσεις στις ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους για την απώλεια εσόδων τους, σε καλανάρχες ακόμα και στους ιδιώτες κλινικάρχες αντί να τους επιτάξει.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. 
Τώρα οφείλουμε να καλέσουμε όλοι οι Δήμοι της Πέλλας την κυβέρνηση, μαζί με όλους τους θιασώτες της “αγοράς”, την περιφέρεια που εφησυχάζει, τις διεπαγγελματικές, εδώ και τώρα λόγω του κορονοϊού, να αναλάβουν την ευθύνη της δυσλειτουργίας της "αγοράς" και να πάρουν άμεσα μέτρα στήριξης όλων όσοι πλήττονται από τον κορονοϊό και όχι μόνο για τις επιχειρήσεις και γενικότερα για το κεφάλαιο.

       Η έξαρση της πανδημίας ανέδειξε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, τις βαριές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τις τεράστιες ελλείψεις του συστήματος υγείας,  που ήταν γνωστές και πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού.Τις ανεπαρκείς υποδομές στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτι-κό προσωπικό, την έλλειψη σχεδίου, πόρων και προετοιμασίας για την αντιμετώπιση έκτα-κτων καταστάσεων και καταστροφών.
         Κυβερνήσεις και Ε.Ε. χρόνια τώρα θυσιάζουν το δικαίωμά σου στη δημόσια και δωρεάν Υγεία, στο θεό της εμπορευματοποίησης, της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της διασφάλισης των ματωμένων πλεονασμάτων.Οι πολιτικές της μείωσης των κονδυ-λίων για την υγεία, οδήγησαν χρόνο με τον χρόνο τα δημόσια νοσοκομεία και της μονάδες ΠΦΥ, τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο, στην σημερινή απαξίωση.
        Η προβολή από την κυβέρνηση των δωρεών από κάθε είδους - βαθύπλουτους καλοθελη-τές,- είναι ενταγμένη στη λογική ότι το δημόσιο νοσοκομείο πρέπει να βρεί τα δικά του έσοδα, πουλώντας Υγεία ή αναζητώντας- ευεργέτες- μεγιστάνες.  Αλλωστε ο υφυπουργός κ. Κοντο-ζαμάνης σε δήλωσή του ανέφερε πως αυτή η τακτική  θα τους βοηθήσει να χτίσουν την υγεία του αύριο. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αναδεικνύεται η αξία ενός αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος Υγείας, σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου, ικανού να προστατεύσει τη λαική υγεία, στις πάγιες και τις έκτακτες περιπτώσεις.
     Απαιτούμε για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, μαζί τους : 
• Άμεση αποζημίωση των χιλιάδων κτηνοτρόφων που δίνουν την παραγωγή τους στις γαλακτοβιομηχανίες, αντίστοιχα να παρθούν όλα τα αναγκαία μετρά για την υγεία τους και  να παρθούν όλα τα αναγκαία για την απορρόφησή της γαλακτοπαραγωγής, σε ικανοποιη-τική τιμή και όχι κάτω του κόστους.
• Άμεση στήριξη των παραγωγών πρώιμων κηπευτικών ( καλλιεργητές θερμοκηπίων, σπαραγγοκαλλιεργητές ), που βλέπουν τις τιμές των προϊόντων τους να κατρακυλούν. Να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία των λαϊκών αγορών, χωρίς περιορισμούς ανά Περιφέ-ρεια εξασφαλίζοντας ειδική άδεια μετακίνησης για την μεταφορά των προϊόντων.
• Να δοθεί αυτή την περίοδο η δυνατότητα στους πωλητές λαϊκών αγορών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, μη υποχρεωτικής αυτοπρόσωπης παρουσίας όσο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα. 
• Άμεση πληρωμή των αγροτών που προμηθεύουν τα προϊόντα τους σε σούπερ μάρκετ, λαχαναγορές. Να ληφθούν μέτρα διάθεσης από το κράτος των προϊόντων που δεν μπορούν να διατεθούν, στη λαϊκή κατανάλωση και να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας.
• Να εξασφαλιστεί ο εφοδιασμός όλων των απασχολούμενων στις λαϊκές αγορές με τα αναγκαία υλικά προφύλαξης (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ.) με ευθύνη και επιβάρυνση της Περιφέρειας με αξιοποίηση του ανταποδοτικού τέλους.
• Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι τα προϊόντα τους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και σε όσα προϊόντα θα πληγούν. Ειδικότερα για τους κτηνοτρόφους ενόψει του Πάσχα και με τη χαμηλή τιμή στο κρέας να παρθούν μέτρα για να διοχετευτεί στην αγορά το ελληνικό κρέας και για αυτό το διάστημα να σταματήσουν οι εισαγωγές κρέατος. Το ίδιο ισχύει για τους παραγωγούς που βγαίνουν στις λαϊκές αγορές που έχουν κλείσει ή δεν τους επιτρέπεται για οποιοδήποτε λόγο να στήσουν πάγκο. 
• Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος και άμεση επανασύνδεση όπου έχει γίνει διακοπή.
• Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα.
• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη άρδευσης για όσο διαρκέσει η πανδημία, επίσης από τις ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ χωρίς απώλεια των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων και με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών απο την κυβέρνηση, απο το ΕΛΓΑ, τα χαράτσια στον ΕΝΦΙΑ, τα τοκοχρεολύσια στις τράπεζες.
• Να δοθεί έκτακτο επίδομα, για τους αγροτοκτηνοτρόφους που νοσούν ή που αναγκάζονται να παραμείνουν στο σπίτι για τις ανάγκες παιδιών ή ηλικιωμένων.
• Για τους αγροτοκτηνοτρόφους με ετήσιο εισόδημα ως 12.000 ευρώ να διαμορφωθεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και να μην καταβληθεί το τέλος επιτηδεύματος, προκειμένου να μπορέσουμε οι ίδιοι να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές συνέπειες που ήδη αυξάνονται.
• Άμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το 2019 και των αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ. Είναι χρήματα που οι αγροτο-κτηνοτρόφοι έχουν  ήδη προπληρώσει στον ΕΛΓΑ, καμιά κυβέρνηση εδώ και 9 χρόνια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ. Άμεση καταβολή στο 100% από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων για το 2019. Τέρμα η κοροϊδία! Επιπλέον άμεση εξόφληση όλων των χρωστούμενων σε αγρότες και κτηνοτρόφους από ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΣΕΑ, προγράμματα, εξισωτικές αποζημιώσεις.
• Να δοθεί άμεσα η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους.
• Να δοθεί η απαραίτητη παράταση, για όσο χρόνο χρειαστεί, για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ οι οποίες πρέπει να γίνονται δωρεάν με ευθύνη των δομών του υπουργείου και χωρίς καμιά επιβάρυνση των παραγωγών.
• Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους εργάτες γης στις καλλιέργειες που η παρουσία τους είναι απαραίτητη.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ( Επικεφαλής της Παράταξης )
ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΤΣΙΤΣΑΓΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ- ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...