Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Βιβλιοπαρουσίαση «Σ’ ευχαριστώ που μ’ αγαπάς, Μια ιστορία από την καρδιά της Αθήνας»-Δήμητρας Νούση.

 


Βιβλιοπαρουσίαση «Σ’ ευχαριστώ που μ’ αγαπάς, Μια ιστορία από την καρδιά της Αθήνας»-Δήμητρας Νούση


Παρουσίαση του βιβλίου «Σ’ ευχαριστώ που μ’ αγαπάς, Μια ιστορία από την καρδιά της Αθήνας» (εκδ.Πατάκης) της Δήμητρας Νούση θα γίνει την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στις 7 το απόγευμα, στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα).

Για τα βιβλία θα μιλήσουν:

-Ευάγγελος Κυριακού, μέλος Δ.Σ. Φ.Σ.Ε., αρθρογράφος Τουρισμού-Πολιτισμού

-Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής- λογοτέχνης

-Κατερίνα Αθανασίου, μέλος Δ.Σ. Φ.Σ.Ε- δημοσιογράφος

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το Ωδείο Δήμου Έδεσσας.

Το βιβλίο:

«Αύγουστος του 2011 στην Αθήνα. Μια συνηθισμένη γυναίκα καλείται να αναλάβει µια ασυνήθιστη δουλειά: τη διεύθυνση ενός ιδρύματος που είναι γεμάτο πληγές, σε μια Αθήνα που περνάει µια απ’ τις χειρότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της. Δεν είναι πια µόνο οι άστεγοι και οι ναρκοµανείς που έρχονται στην αυλή για το συσσίτιό τους, αλλά και οι "νεόπτωχοι": άνθρωποι της μεσαίας τάξης που έχουν χάσει τα πάντα, όχι όμως την αξιοπρέπειά τους. Ανάμεσά τους η Νίνα και η Ράινα, παιδιά προσφύγων από το Αφγανιστάν. Γεμίζουν το γραφείο της διευθύντριας µε τις ζωγραφιές, την αγάπη και τις ιστορίες τους. Έξω από την αυλή του συσσιτίου η Αθήνα μόλις που κρατιέται στα πόδια της. Μέσα στο ίδρυμα οι ελλείψεις και οι στερήσεις μεγαλώνουν, οι εργαζόμενοι παλεύουν µε τον χρόνο, τον καιρό και τις αντοχές τους. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι μια συγκλονιστική μαρτυρία, µια κατάθεση ψυχής από μια συνηθισμένη γυναίκα που βρέθηκε αντιμέτωπη µε την κατάρρευση. Αν η Αθήνα είναι η καρδιά της Ελλάδας, τότε είναι μια καρδιά που ασθενεί βαρύτατα. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι μια καρδιά που τολμάει να αγαπάει ενώ όλα γύρω της καταρρέουν. "Σ’ ευχαριστώ που µ’ αγαπάς" λέει η μικρή Φάτµα στη διευθύντρια. Κάποιες φορές η αγάπη αρκεί. Για τις άλλες, οφείλουμε να υψώνουμε το ανάστημά µας και να φωνάζουμε για χάρη αυτών που δεν έχουν πια φωνή».


Η συγγραφέας:

Η Δήμητρα Νούση γεννήθηκε στη Βέροια και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και για έξι μήνες στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών επί δύο χρόνια με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ως αριστούχος και πρωτεύσασα, στον Τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Από τα φοιτητικά της χρόνια συνεργάστηκε με το περιοδικό "Ανιχνεύσεις" που εξέδιδε τότε ο σύλλογος εργαζομένων της Τράπεζας Μακεδονίας-Θράκης, γράφοντας και δημοσιεύοντας σε μόνιμη στήλη χρονογραφήματα και βιβλιοπαρουσιάσεις. Συνέχισε τις σπουδές της στο Oxford Centre of Hindu Studies, όπου παρακολούθησε διαδικτυακά μαθήματα ινδουιστικού πολιτισμού και φιλοσοφίας, διευρύνοντας έτσι τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά της για άλλους πολιτισμούς και για την καλύτερη δυνατή προσέγγιση της πολυπολιτισμικής πραγματικότητας. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο διαδικτυακό περιοδικό "Ινδικά on line", που υποστηρίζεται από την Ελληνοϊνδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης. Τον Δεκέμβριο του 2010 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο "Στο μύθο της Αριάδνης" από τις εκδόσεις Νόβολι. Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια εργάζεται στον Δήμο Αθηναίων. Από τον Αύγουστο του 2011 ασκεί καθήκοντα διευθύντριας το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Συνδιοργάνωση: Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος»-ΔΗΚΕΔΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...