Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας



 Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη στις 15.00.

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας  δεν συμμετείχαν  καθώς θεωρούν ότι και μετά την τελευταία συνεδρίαση δεν υπολογίζει ούτε σέβεται κανέναν.

Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για παραχώρηση και αξιοποίηση δημόσιων εκτάσεων .

 


Έδεσσα, 2 Φεβρουαρίου 2021

 

Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για παραχώρηση και αξιοποίηση δημόσιων εκτάσεων  

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό, με στόχο την παραχώρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκτάσεων του δημοσίου, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την βιώσιμη τοπική και αγροτική ανάπτυξη της Πέλλας.

 

Συγκεκριμένα, μέσω σχετικών επιστολών προς το Υπουργείο, ο κ. Τζαμτζής  έχει ζητήσει την παραχώρηση αγροτικών τεμαχίων( εκτάσεις πρώην ΚΕΓΕ), με τα υφιστάμενα κτίσματα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για ερευνητικούς σκοπούς και, ειδικότερα, για τις δυναμικές δενδρώδεις καλλιέργειες που έχουν εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης, για τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας.

Εξάλλου, ο κ. Τζαμτζής επιδιώκει  την υπογραφή προγραμματικών συμφωνιών με το ΕΘΙΑΓΕ, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και ιδιώτες, για την ανάπτυξη της έρευνας σε δενδρώδεις καλλιέργειες, με βάση την τοπική πραγματικότητα και αγορά.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, έχει ζητήσει επίσης την παραχώρηση έκτασης 80 στρεμμάτων στην πόλη της Αριδαίας, μαζί με το υφιστάμενο διώροφο κτίριο, με σκοπό την επισκευή και ενεργειακή αναβάθμισή του, ώστε να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, αλλά και το Κτηνιατρείο Αλμωπίας, με σύγχρονο και υγειονομικά άρτιο εξοπλισμό.

 

Μία ακόμη ιδέα για την οποία έχει ζητήσει ο κ. Τζαμτζής τη συνδρομή του Υπουργείου είναι η πιστοποίηση και η υποστήριξη της παραγωγής του τοπικού παραδοσιακού προϊόντος «μπούκοβο», σε συνεργασία και με τοπικό συνεταιρισμό της  Αλμωπίας , ενώ 75 στρέμματα από την παραχώρηση που ζητείται, μπορούν να αξιοποιηθούν για την εν λόγω καλλιέργεια.    

Ζωντανή αναμετάδοση της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

Ο Δήμος Αλμωπίας, ενημερώνει τους δημότες του, ότι πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της συνεδρίασης του  Δημοτικού Συμβουλίου ζωντανά.

Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 15:00  και οι πολίτες μπορούν να το παρακολουθήσουν, μέσω της επίσημης σελίδας του Δήμου Αλμωπίας στο Facebook: https://www.facebook.com/municipalityofalmopia

ΔΗΛΩΣΗ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ Η ΠΕΛΛΑ ΑΠΟΚΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

 


ΔΗΛΩΣΗ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ

Η ΠΕΛΛΑ ΑΠΟΚΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

 

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, μετά την συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, ικανοποίησαν όλους τους πολίτες στην Πέλλα.

Η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, θα γίνει πραγματικότητα με την ένταξη των παρακάμψεων Γιαννιτσών, Χαλκηδόνας και της παράκαμψης Μαυροβουνίου ( τμήμα Μαυροβούνι - Έδεσσα) για χρηματοδότηση, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ωριμάσει τις μελέτες των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας , έχει ορισθεί « η τιμή μονάδος των απαλλοτριώσεων » από την Κτηματική Υπηρεσία Θες/νίκης και μένει να γινεί το δικαστήριο για την οριστική τιμή μονάδας των απαλλοτριώσεων στην παράκαμψη Χαλκηδόνας.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχει ολοκληρώσει τις μελέτες του τμήματος Παράκαμψης Μαυροβουνίου (τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα).

Με την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ολοκλήρωση της Νέας Εθνικής οδού Θεσ/νίκης – Έδεσσας.

 

Ως Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για τον αγώνα που έδωσε ώστε να δρομολογηθεί η παραπάνω εξέλιξη.

Είναι γνωστό σε όλους μας που είμαστε δίπλα του, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρούσε και με ίδια έσοδα, την υλοποίηση των έργων των Παρακάμψεων, διότι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το έργο αυτό, ήταν πρώτης  προτεραιότητας.

Το έργο αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα για την  Π.Ε. Πέλλας, κάτι που επισημάνθηκε κατ’ επανάληψη σε συσκέψεις που κάναμε στην Π.Ε. Πέλλας, σε συναντήσεις με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την ένταξη των Παρακάμψεων στο Ταμείο Ανάκαμψης, κατανοώντας τις παρεμβάσεις μας για την υλοποίηση του έργου αυτού.

Να ευχαριστήσω τους Βουλευτές της Πέλλας κ.κ. Καρασμάνη Γιώργο , Σταμενίτη Διονύσιο και Βασιλειάδη Λάκη , για τις παρεμβάσεις τους και τον αγώνα τους.

Το έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας έπρεπε να έχει γίνει από το 2010, όταν ήταν εγκεκριμένα 120 εκατ. από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η επόμενη κυβέρνηση το 2010 μετέφερε τα χρήματα σε έργα περιφερειακών δρόμων εντός του Νομού Θεσσαλονίκης.

Για όλους λοιπόν εμάς που χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε για να γίνει πράξη η Νέα Εθνική Οδός Θεσ/νίκης - Έδεσσας, οι ανακοινώσεις των κ.κ. Κώστα Καραμανλή – Απόστολου Τζιτζικώστα, μας ικανοποιούν απόλυτα και μας δικαιώνουν . Οι πολίτες της Πέλλας δεν θα ξεχάσουν, ότι η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της.


 

Με τιμή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

 

 

Ιορδάνης Τζαμτζής

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...