Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην ΠΕ Πέλλας.



Έδεσσα, 24-5-2020

Πραγματοποίηση επίσημων εκδηλώσεων Ημέρας Μνήμης
για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην ΠΕ Πέλλας

Με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, περιεκτικό περιεχόμενο και εκπροσώπους όλων των Προσφυγικών, Ποντιακών και Πολιτιστικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην ΠΕ Πέλλας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα της Γενοκτονίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα, ομιλία από τον Λαογράφο-Ερευνητή και Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών κ. Απόστολο Ασλανίδη και ανάγνωση ψηφίσματος, απαγγελία ποιήματος και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού της πόλης.

Σε σύντομο μήνυμά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19 δεν μας αποτρέπει από την εκπλήρωση της ηθικής μας υποχρέωσης για απότιση φόρου τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αποκτά ένα ιδιαίτερο, συμβολικό νόημα, θυμίζοντάς μας τα δεινά που έχει περάσει ο Ελληνισμός και την μεγάλη ικανότητά του για προσαρμογή, αναδιάταξη των δυνάμεών του σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρόοδο και ευημερία. Είναι χαρακτηριστικός ο στίχος του παραδοσιακού τραγουδιού που ακούμε αυτές τις ημέρες και στέλνει ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας  “η Ρωμανία πέρασεν, η Ρωμανία επάρθεν, η Ρωμανία αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο”, για τους Έλληνες, αλλά και τους επίδοξους καλοθελητές. Με την ευκαιρία, εύχομαι υγεία για όλους μας και δύναμη ψυχής ώστε να μπορέσουμε να μετατρέψουμε την πανδημία της κρίσης σε εφαλτήριο για κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη».   



Ανακοίνωση από τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ετήσια αναμνηστική φωτογράφιση των μαθητών της A΄ Τάξης  και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους την Δευτέρα 25/5/2020 ώρα 18.00 στον χώρο του Σχολείου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...