Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Αντώνης Τζάκος: Απάντηση στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Τζαμτζή.Τι είχες …Δάνη , τι είχα πάντα…
Αγαπητοί συμπολίτες  αναγκάζομαι να μπω σε μια διαδικασία  απάντησης προς τον κ. Τζαμτζή , το οποίο προσωπικά απεχθάνομαι ως ενέργεια  , καθώς αποτελεί στοιχείο του παλαιοκομματισμού,  κάτι που ο κ. Τζαμτζής γνωρίζει πολύ καλά από την μακρόχρονη πορεία του στα βουλευτικά έδρανα  .
Οφείλω να πω πως δεν περίμενα τίποτα περισσότερο   στην απάντηση του κ.Τζαμτζή  πέρα από την γνωστή τακτική της λασπολογίας , των προσωπικών επιθέσεων και χαρακτηρισμών . Επί της ουσίας όμως μηδέν και πολλά  θα…θα..θα….  
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή .Ο κ. Τζαμτζής μας αραδιάζει μια σειρά από ενέργειες του για το θέμα της Δ/νσης Μεταφορών όμως η πραγματικότητα λέει άλλα . Κανένα έγγραφο και καμία ενημέρωση σε κανέναν Σύλλογο εργαζομένων δεν έκανε ο κ. Τζαμτζής  για το φλέγον ζήτημα της Δνσης Μεταφορών όπως ευαγγελίζεται.  Άλλωστε οι εργαζόμενοι της Δ/νσης  Μεταφορών είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και αν δεν έχουν ήδη τρομοκρατηθεί μπορούν κάλλιστα να το επιβεβαιώσουν  . Όπως επίσης και  οι διάφορες  συζητήσεις με το Υπουργείο Άμυνας και οι υπόλοιπες ενέργειες που αναφέρει ο κ. Τζαμτζής ότι έχει  κάνει  ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω με πιο  τρόπο αποδεικνύονται. Προφανώς όχι με  λόγια του αέρα….
Η ταραχή του κ.Τζαμτζή είναι έκδηλη καθώς επί της ουσίας δεν έχει να επιδείξει καμία ενέργεια. Η έκθεση του Τεχνικού Ασφάλειας , η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2020 αναφέρει 25 σημεία για τα οποία η Δ/νση Μεταφορών θα έπρεπε να είχε ήδη φύγει από εκεί , από χθές ….Για αυτά τα 25 σημεία ακαταλληλότητας του κτηρίου δεν έκανε κουβέντα ο κ. Τζαμτζης  αλλά προσπάθησε να καλυφθεί πίσω από προσωπικές επιθέσεις και από τον….κορωνοιο.  
Και για να επισέλθω σε κάποιες λεπτομέρειες  που αναφέρει στο εγγραφο του ο κ.Τζαμτζής θα σας αναφέρω ότι θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ψηφιοποίηση του αρχείου της Δ/νσης Μεταφορών που αναφέρει  δεν σημαίνει ότι το φυσικό αρχείο θα καταστραφεί και θα απελευθερωθεί χώρος. Το φυσικό αρχείο (δηλ τα έγγραφα) είναι υποχρεωτικό από την νομοθεσία να υπάρχουν αλλά πώς να τα γνωρίζει αυτά ο κ.Τζαμτζής . Προφανώς αυτά του είπαν στο αυτί αυτά λέει δημόσια. Όσο για τις φωτογραφίες  της δημοσίευσης μου μάλλον δεν είχε τον χρόνο για να τις δει όλες .Εστιάζει σε μια μόλις από τις 23 , ενώ για τις υπόλοιπες το μελάνι στέρεψε.
Η ηθική μου και οι αξίες μου  δεν μου επιτρέπουν  να πέσω στο επίπεδο των προσωπικών χαρακτηρισμών του κ. Τζαμτζή  , οποίος αφήνει υπονοούμενα  για την εργασιακή και πολιτική μου πορεία . Αυτό όμως που θα πρέπει να καταλάβει ο. κ Τζαμτζής είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν  το Σύνταγμα και οι νόμοι και οφείλει να τα σέβεται . Το Σύνταγμα λοιπόν ορίζει και προστατεύει τις συνδικαλιστικές  ελευθερίες. Αν έχει κάποια αντίρρηση επ΄αυτού προφανώς και είναι δικό του θέμα . Οι συνδικαλιστές  υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και στην παρούσα κατάσταση αυτό πράττω και θα το πράττω για όσο διάστημα  εκπροσωπώ τους συναδέλφους μου .
Τα περί εκλογών και τα διάφορα άλλα πολιτικά παιχνίδια  που μου προσάπτει ο. κ. Τζαμτζής είναι σαφέστατα αποτέλεσμα  της δημιουργικής οφείλω να πω φαντασίας του. Ο κ. Τζαμτζής προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικούς αντιπάλους ώστε να κρύψει την πολιτική του ανυπαρξία ως Αντιπεριφεριαρχης Πέλλας εδώ και ένα χρόνο. Προφανώς και δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτό το παλαιοκομματικό και ξεπερασμένο δρόμο.
Αγαπητοί πολίτες του Ν. Πέλλας , με το χέρι στην καρδία δηλώνω ότι είναι προς τιμήν των συναδέλφων εργαζομένων στην Δ/νση Μεταφορών Γιαννιτσών που ανέχονται αυτή την τραγική κατάσταση .Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται σε άθλιες συνθήκες εδώ και πάρα πολύ καιρό ,  τιμώντας την  Δημόσια Διοίκηση. Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Αυτή η κατάσταση δεν αρμόζει ούτε στους εργαζόμενους  ούτε και στους πολίτες της περιοχής των Γιαννιτσών .  Σας καλώ λοιπόν να συνδράμετε με όλες σας τις δυνάμεις ώστε η Δ/νση μεταφορών να μεταστεγαστεί ΑΜΕΣΑ και  οι συνάδελφοι να  εργάζονται σε ένα περιβάλλον που θα τους εξασφαλίζει πρώτα από όλα συνθήκες υγιεινής  και  ασφάλειας  που προβλέπονται  από τον νόμο και απερίσπαστοι να σας παρέχουν τις υπηρεσίες που σας αξίζουν .Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε άμεσα.  
Ο κ. Τζαμτζής  βρίσκεται στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη από το 2019  έχουμε ξεπεράσει το μισό  του 2020 και  έχει τεράστιες ευθύνες.  Δεν θα κρυφτεί πίσω από καμία αντιπαράθεση.
Αντώνης Τζάκος
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε Πέλλας
Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, στον συνδικαλιστή Αντώνη Τζάκο  Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας  Ιορδάνη Τζαμτζή,  στον συνδικαλιστή Αντώνη Τζάκο                     
 «Ανοικτές πόρτες παραβιάζει ο κ. Τζάκος.   Αυτά που έχω πει σχετικά με το τμήμα Συγκοινωνιών στον Μυλότοπο, τα παρουσιάζει ως απαιτήσεις δίκες του.»
«Έχω πει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον Σεπτέμβριο του 2019, ότι το τμήμα Συγκοινωνιών θα φύγει από τον Μυλότοπο και όλες οι υπηρεσίες στον Δήμο Πέλλας θα συγκεντρωθούν σε ένα κτίριο μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών.
Γι αυτό τον λόγο από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα τους εργαζόμενους και στις δυο υπηρεσίες αλλά και τους συνδικαλιστές. Έτσι, ξεκινήσαμε να ψάχνουμε τα ανάλογα κτίρια.
Να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά  τον Οκτώβριο του 2019, μόλις ανέλαβα,  ορίσαμε  να γίνει έλεγχος από τεχνικό ασφαλείας, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης των κτιρίων της ΠΕ Πέλλας. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020. Να λάβουμε  υπόψη μας, ότι στην συνέχεια μπήκαμε στην καραντίνα της πανδημίας του κορονοιού και οι διαδικασίες ανεύρεσης κτιρίου αναστάλθηκαν.
Η έρευνα ξεκίνησε από τα κτίρια του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης δίπλα στο Κτηνιατρείο των Γιαννιτσών.  Το ένα κτήριο μόλις είχε νοικιαστεί και το δεύτερο κτήριο λειτουργεί  ως  αποθηκευτικός χώρος.
Συζητούμε με το Υπουργείο Άμυνας, ώστε να πάρουμε κάποια κτήρια στο Στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, και έτσι να μειώσουμε τα έξοδα λειτουργίας των υπηρεσιών.
Αν δεν βρεθεί λύση, θα νοικιαστεί ενιαίος χώρος, με τις νόμιμες διαδικασίες,  για να συστεγαστούν όλες οι υπηρεσίες.
Σήμερα  ο κ. Τζάκος, βρίσκει την ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση.
Οι πολίτες της Πέλλας ξέρουν πολύ καλά, ποιος τους έχει  βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια, και ποιος αγωνίζεται για την προσωπική του ανέλιξη «τρυπώνοντας» πότε στο ένα κόμμα και πότε στο άλλο.
Ας φροντίσει ο κ. Τζάκος, πέρα από τα δικαιώματα της θέσης που κατέχει (άδειες κλπ), τις υπόλοιπες μέρες που πρέπει να δουλέψει, να το κάνει και όχι να παραπονιέται,  γιατί όπως με καταγγέλλει σε άλλη επιστολή προς τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, «έχω  απουσιολόγιο και  κάνω ελέγχους στην προσέλευση και την παρουσία των υπαλλήλων στην εργασία τους». Ίσως έρχονται εκλογές και πρέπει να δείξει ότι τους υπερασπίζεται.
Όσον αφορά τις φυτογραφίες με τα κουτιά είναι από την αίθουσα(πρώην γραφείο Δημάρχου)  που είναι αποθηκευτικός χώρος και  θα έπρεπε να είναι  ταχτοποιημένα και συμμαζεμένα.  
Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στο τμήμα Συγκοινωνιών στον Μυλότοπο στις 20/7/2020 στις 8πμ,  ενημέρωσα τους υπαλλήλους για την πρόθεση μου, να ψηφιοποιήσουμε σε πρώτη φάση τα διπλώματα με τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν για 8 μήνες, ώστε να μην χρειάζονται αποθηκευτικοί χώροι για τα έγγραφα  και τους ζήτησα να υπάρξει μεγαλύτερη προσπάθεια και καλύτερος συντονισμός της υπηρεσίας,  για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και ζήτησα φυσικά να μην κλειδώνει η είσοδος της υπηρεσίας τις ώρες λειτουργίας της.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ. Επιστολή σε ΥΠΑΑΤ για αποζημίωση καλλιεργητών θερμοκηπίων / παραγωγών λαϊκών


Σκύδρα, 22 Ιουλίου 2020

Θέμα: Αποζημίωση καλλιεργητών θερμοκηπίων / παραγωγών λαϊκών
Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 
ως εκπρόσωποι του κλάδου των καλλιεργητών θερμαινόμενων (και μη)  θερμοκηπίων του Δήμου Σκύδρας, σας ενημερώνουμε για ακόμη μια φορά ότι αποτελούμε ευπαθή ομάδα, η οποία έχει δεχθεί το πιο ισχυρό πλήγμα από τις 11 Μαρτίου 2020 έως και σήμερα, αφού αρκετοί παραγωγοί δραστηριοποιούνται στους χώρους των λαϊκών αγορών. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι για δύο (2) μήνες ήμασταν αδρανείς λόγω της κυβερνητικής απαγόρευσης για διάθεση προϊόντων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια. Ακόμη και σήμερα υπολειτουργούμε, όσον αφορά την δραστηριότητά μας λόγω των μέτρων. Ως εκ τούτου και παρά των προσπαθειών μας να έρθουμε σε επαφή με τον αρμόδιο φορέα, καμία διευκρίνιση δεν έχει δοθεί για το ζήτημα των αποζημιώσεων. Αντιθέτως, σε κάποιους άλλους κλάδους έχετε επιληφθεί επί του θέματος και οι ενισχύσεις έχουν ήδη καταβληθεί. 

Ακολουθώντας αυτή την δυσμενή διαδρομή στην οποία εσείς οι ίδιοι μας έχετε υποχρεώσει, οι καλλιεργητές θερμοκηπίων του Δήμου Σκύδρας, εάν δεν γίνουν αποδέκτες μιας ουσιαστικής και δίκαιης στήριξης, η οποία να ανταποκρίνεται στο πραγματικό μέγεθος της ζημιάς, δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και κατ' επέκταση δεν θα μπορούν να προβούν την επόμενη χρονιά σε καλλιέργεια. 

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και δυναμικά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε βρεθεί.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...