Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Η Έδεσσα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού


27 ΣΕΠ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Η Έδεσσα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπ μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο Τουρισμός είναι Προορισμός και τα οφέλη του πρέπει να φτάνουν σε όλους. Μόνο έτσι εξασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη κάτι που έγινε φανερό με την πρόσφατη κατάρρευση ενός παγκόσμιου tour operator. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με θέμα Τουρισμός Εκπαίδευση & Θέσεις Απασχόλησης ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στους χώρους και του Μουσείου Νερού Έδεσσας και παρακολούθησαν 2 παρουσιάσεις-σεμινάρια. 
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, παρουσία της προέδρου της ΔΗΚΕΔΕ κ.Νατάσας Ιατρίδου, του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ.Αλέξη Πασχάλη, του Δντή του Δήμου κ.Σάκη Δήμτση. Την εκδήλωση με τους μαθητές και τους σπουδαστές με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συντόνισαν οι συνεργάτες του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας με τον υπεύθυνο Τουρισμού της Εδεσσας κ.Ευάγγελο Κυριακού. Στην ανοικτή πρόσκληση ανταποκρίθηκε και ο υπεύθυνος Τουρισμού Οχρίδας κ.Γκιόκο Αποστόλοσκι. Την εκδήλωση στήριξε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης με το καθηγητή Θανάση Δερμετζόπουλο και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος ενώ τοπικά ο πολυχώρος Καταρράκτες του Τάσου Σινιόσογλου διέθεσε χώρο για τα σεμινάρια στους μαθητές και τους σπουδαστές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως μέσα από τον χώρο του Τουρισμού μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες μέσα σε .. 24 ώρες αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και πλατφόρμες όπως του AirBnB. Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τους Δημήτρη Μωυσιάδη, Δημήτρη Γόντη, Χρήστο Τσαλιγόρη τους εθελοντές Κώστα Φίστα, της Εύας Νεδέλκου και του Κώστα Κοτζιάμπαση ενώ η υπεύθυνη του Κέντρου Πληροφόρησης Κατερίνα Δέλλιου παρά το πρόβλημα υγείας ήταν παρούσα στην ετήσια εκδήλωση του Κέντρου που οργανώνεται για 3η χρονιά (πρώτη φορά το 2017). Να σημειώσουμε ότι για την ημέρα του Τουρισμού η Edessa City Card διατέθηκε στους επισκέπτες της πόλης στο συμβολικό ποσό του 1€. 
Ο Τουρισμός είναι Προορισμός και η Έδεσσα έχει αναβαθμισμένα προγράμματα που συνδυάζουν εκπαίδευση και ψυχαγωγία παραμένοντας στην κορυφή των επιλογών του σχολικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα. Εξάλλου τα Ξενοδοχεία και η Εστίαση δεν είναι τα μόνα εργαλεία για την συνολική εμπειρία που θέλει ο ταξιδιώτης να έχει στον προορισμό. Τα Κέντρα Πληροφόρησης, οι δραστηριότητες, οι αγορές τοπικών προϊόντων, η πολιτιστική κληρονομιά και η τοπική ταυτότητα είναι αυτά που ελκύουν τους επισκέπτες. Όλα αυτά που παράγουν εμπειρίες και συναισθήματα. Με την ψηφιακή επανάσταση να έχει ξεκινήσει ο Τουρισμός θέλει από όλους μας συνεχή εκπαίδευση ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των προορισμών και όλων όσων δρουν επιχειρηματικά. Η πρόσφατη κατάρρευση ενός παγκόσμιου κολοσσού δείχνει ότι ζούμε σε μια εποχή αλλαγών όπου ο αυθεντικός, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά υπεύθυνος Τουρισμός μπορεί να αποτελεί σταθερό πυλώνα της βιώσιμης ανάπτυξης αρκεί να τον καταλάβουμε και να τον αγαπήσουμε ... σύμφωνα με τον ειδικό διαχείρισης προορισμών Ευάγγελο Κυριακού. Η ετήσια εκδήλωση στόχο είχε να εμφυσήσει στους μαθητές, σπουδαστές και συμμετέχοντες τις αξίες της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης καθώς και των δυνατοτήτων απασχόλησης που παράγονται για τις τοπικές κοινωνίες. 
Σημειώνουμε ότι η Έδεσσα & η ορεινή Πέλλα μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης συμμετέχει στην Έκθεση Θεματικού Τουρισμού στην Αθήνα 19-21 Οκτ όπως και στην έκθεση Philoxenia 2019 στην Θεσσαλονίκη μαζί με επιχειρηματίες και φορείς τουρισμού-πολιτισμού που θα εκφράσουν το ενδιαφέρον τους. 
Περισσότερες Πληροφορίες στο 2381020300.




Πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση» για οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας


Πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση» για οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας

Στο πρώτο ουσιαστικά Δημοτικό Συμβούλιο της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου , η δημοτική μας παράταξη έθεσε την σφραγίδα της προκειμένου να ενώσουμε δυνάμεις για έναν Δήμο ηγετικά παρόντα στις μεγάλες διεκδικήσεις της κοινωνίας μας.
Έτσι λοιπόν η «Κοινωνία σε Κίνηση» αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, αλλά και την δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών της Έδεσσας για το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο έργο ανάπτυξης που ταλανίζει τον Δήμο μας εδώ και εικοσιπέντε χρόνια,ζήτησε την σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, πρόταση η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα. Μοναδικό θέμα αυτού θα είναι η διεκδίκηση της άμεσης χρηματοδότησης και υλοποίησης του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης - Έδεσσας όπως και η διαμόρφωση του διεκδικητικού πλαισίου.
Είναι απαραίτητο αυτό να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των βουλευτών και των δημάρχων όλου του νομού , του περιφερειάρχη κυρίου Τζιτζικώστα του αντιπεριφερειάρχη κυρίου Τζαμτζή του προέδρου του επιμελητηρίου Πέλλας κυρίου Τσώτσου τη συμμετοχή του σεβασμιότατου μητροπολίτη  Ιωηλ και βέβαια των εκπροσώπων των παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων του νομού. Η Έδεσσα ως πρωτεύουσα του νομού οφείλει να πάρει τις πρωτοβουλίες.
Επειδή υπάρχει η αίσθηση ότι το έργο οδηγείται στις καλένδες, θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία και εφησυχασμό.
Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Έδεσσα μπροστά.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 έως και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019.



Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

          Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 19/2-10-2019), που ισχύει από αύριο Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 έως και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019.
          Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).
          Σύμφωνα με το παραπάνω έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού:
          Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης (03-10-2019) και από τα δυτικά, με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν στα βορειοδυτικά από χαλαζοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά:
1. Αύριο Πέμπτη (03-10-2019), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.
2. Την Παρασκευή (04-10-2019)
α. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί.
β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.
γ. Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (05-10-2019).
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες: 
Καταιγίδες - Βροχές
·      Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·      Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
·      Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
·      Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
·      Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
·      Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Θυελλώδεις άνεμοι
·      Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τον άνεμο, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
·      Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
·      Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
·      Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
·      Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση για τις σοβαρές ελλείψεις αντισεισμικής θωράκισης στα σχολεία της χώρας



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Για τις σοβαρές ελλείψεις αντισεισμικής θωράκισης στα σχολεία της χώρας.

Ο σεισμός της 19ης Ιουλίου 2019, ανέδειξε για μία ακόμα φορά την παντελή έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών κτηρίων της χώρας μας, με τουλάχιστον 25 σχολεία των δυτικών συνοικιών της Αττικής να έχουν κριθεί ακατάλληλα για χρήση και κάποια να παραμένουν ακόμα κλειστά. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Στο Χαϊδάρι, σε 10 αυτοψίες 6 σχολικά κτήρια κρίθηκαν ακατάλληλα. Στο Μενίδι: 1ο ΓΕΛ – 6ο Δημοτικό. Στο Ν.Ηράκλειο: 1ο Γυμνάσιο, 4ο και 5ο Δημοτικό. Στο Αιγάλεω: 1ο Γυμνάσιο, 7ο Δημοτικό, 11ο Δημοτικό, Ειδικό Δημοτικό, 17ο Δημοτικό, 15ο και 18ο Νηπιαγωγείο.
Θυμίζουμε ότι παρά το γεγονός πως μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999, η τότε κυβέρνηση εξάγγειλε αντισεισμικούς ελέγχους σε όλα τα σχολεία της χώρας, εδώ και 20 χρόνια σε κανένα σχολικό κτήριο δεν έχει γίνει αντισεισμική μελέτη και ενισχύσεις σύμφωνα με τον υπάρχοντα αντισεισμικό κανονισμό και Κανονισμό Επεμβάσεων (ΚΑΝ.ΕΠΕ.)
Στην Ελλάδα έχουμε 14.000 σχολικά κτήρια. Από αυτά, το 25% έχει κατασκευασθεί προ του 1959 χωρίς αντισεισμικό κανονισμό, το 30% μεταξύ 1959 και 1985 με υποτυπώδη αντισεισμικό κανονισμό και το υπόλοιπο 45% από το 1985 μέχρι σήμερα με πιο σύγχρονες αντισεισμικές διατάξεις. Από  αυτά τα κτήρια, έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος μόνο σε αυτά προ του 1959, αλλά χωρίς να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα αυτού, προκειμένου να προχωρήσουμε σε αντισεισμική μελέτη και κατάλληλες ενισχύσεις. 
Αλλά και στα σχολεία που χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα μετά τον πρόσφατο σεισμό της 19ης Ιούλη, ακόμα και σε αυτά που είχαν ζημιές στον Φέροντα Οργανισμό τους, για κανένα δεν δόθηκε εντολή αντισεισμικής μελέτης σύμφωνα με τους σύγχρονους κανονισμούς, παρά μόνο αποκαταστάθηκαν οι βλάβες έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων μαθητών σε ένα νέο και ισχυρότερο σεισμό.

Ερωτάται ο κ Υπουργός:
·         Πότε θα ολοκληρωθεί ο προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολείων της χώρας και πότε θα ξεκινήσει ο β’βάθμιος αντισεισμικός έλεγχος σε όσα σχολεία έχει κριθεί ότι απαιτούνται, με βάση τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου;
·         Τι κονδύλι θα δοθεί σε Δήμους και Περιφέρειες για τον β΄βάθμιο αντισεισμικό έλεγχο από τον κρατικό προϋπολογισμό και για τις αναγκαίες ενισχύσεις που θα προκύψουν και τι μέτρα θα παρθούν για τα σχολεία που παρουσίασαν βλάβες στον σεισμό της 19ης Ιούλη και χαρακτηρίσθηκαν ακατάλληλα, πέραν της αποκατάστασης των βλαβών, για την προστασία τους σε έναν νέο, ισχυρότερο σεισμό;

Ο Βουλευτής

Γιάννης Δελής

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά.



    Στη σημερινή απεργιακή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης έδωσαν αγωνιστικό “παρών” εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά.

     Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών έπαιξε για άλλη μια φορά τον ρόλο της και κάλεσε σε απεργία τους εργαζόμενους μόνο στα χαρτιά ακολουθώντας τις τακτικές της ΓΣΕΕ. Ως άνθρωποι της εργοδοσίας στηρίζουν με όλους τους τρόπους τις εκάστοτε αντεργατικές κυβερνήσεις. Όπως την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι τώρα και αυτή της ΝΔ.

     Γιατί; Για να στηριχτεί πάση θυσία η υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής και να τους δώσει η κυβέρνηση ως αντάλλαγμα την παραμονή τους, με νοθεία, ΜΑΤ και βία, στις παχυλά αμειβόμενες καρέκλες τους.

  Ενώ έχουν καθίσει στο σβέρκο των εργαζόμενων παριστάνοντας τους αντιπροσώπους τους, ασχολούνται με τρεις βασικές δουλειές αυτή την περίοδο:

·        να σπέρνουν απογοήτευση και μοιρολατρία στους εργαζόμενους, τη λογική του τίποτα δεν γίνεται, ή ακόμα χειρότερα να μεγαλώνουν τα κέρδη των αφεντικών για να έχουμε και αυτά τα λίγα,
·        να... περιμένουν να δουν τί θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, που ήδη έχει φέρει μια σειρά εμβληματικών αντιλαϊκών μέτρων
·        και να επιτίθενται στο ταξικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ, με κάθε τρόπο να προσπαθούν να επιτεθούν στους αγωνιστές εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη για ένα ταξικό, μαζικό, ενωτικό εργατικό κίνημα, ενάντια στις ορέξεις των εργοδοτών.
     Σε αυτή τη σαπίλα μπορούν να απαντήσουν οι εργαζόμενοι με οργάνωση στα σωματεία τους από τα κάτω, με συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς για το πώς θα οργανωθεί ο αγώνας.

     Στην προσπάθεια αυτή το ταξικό κίνημα έκανε για άλλη μια φορά ό τι περνάει από το χέρι του. Τις προηγούμενες μέρες ενημέρωσε τους εργαζόμενους, τους κάλεσε να σταθούν πιο δυναμικά απέναντι στις εξελίξεις που διαδραματίζονται σε βάρος τους. Γιατί μόνο έτσι στο δρόμο της πάλης θα βρεθούμε περισσότεροι εργάτες, περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες, περισσότεροι νέοι εργαζόμενοι μαζί με τους συνταξιούχους. Όλοι εμείς που πληρώνουμε τόσα χρόνια το βαρύ λογαριασμό της αντεργατικής πολιτικής.

    Είμαστε βέβαιοι, ότι σε αυτόν το δρόμο, σε αυτόν τον αγώνα θα μπουν και θα σταθεροποιηθούν και όσοι σήμερα δυσκολεύονται να το κάνουν.Όσοι ταλαντεύονται αν οι αγώνες μπορούν να δώσουν αποτελέσματα. Όσοι κάτω από το βάρος της εργοδοτικής τρομοκρατίας δεν έχουν κάνει το βήμα, ενώ καταλαβαίνουν το χαρακτήρα της επίθεσης.
      Όσοι διατηρούν ελπίδες ότι η αντεργατική επίθεση κάπου θα σταματήσει, ότι τα αντεργατικά μέτρα θα τελειώσουν.
     Σήμερα, υπάρχει μεγάλη πείρα. Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες.
    Οι ρυθμίσεις που προωθούνται για τα συνδικάτα και το δικαίωμα της απεργίας φανερώνουν ότι παίρνονται μέτρα καταστολής γιατί η αντεργατική πολιτική και επίθεση συνεχίζεται αμείωτη.
     Με το ηλεκτρονικό φακέλωμα, το χτύπημα της απεργίας, δεν επιδιώκουν απλά να μπλοκάρουν τη λειτουργία των συνδικάτων και τους αγώνες.
    Θέλουν να ελέγξουν το περιεχόμενο των αγώνων και τη λειτουργία των συνδικάτων στα πλαίσια και τα ραβασάκια που θα στέλνει ο ΣΕΒ. Δηλαδή, να φτιάξουν συνδικάτα όπως η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
       Να στηρίζουν το παραμύθι της «ανάπτυξης για όλους».
     Να συμφωνούν στο τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την προσαρμογή στις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας.
    «Ό,τι σφυρίζει» ο βιομήχανος να βρίσκει το χειροκρότημα των συνδικάτων και των εργαζομένων.
    Θέλουν να μη σκέφτονται οι εργάτες, να μην παλεύουν, να μην γνωρίζουν ότι μπορούν με τον πλούτο που παράγουν να ζήσουν καλύτερα και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.
     Τα μέτρα καταστολής που παίρνουν στοχεύουν να πείσουν τους εργάτες, με την απειλή και το φόβο, να υποταχτούν στη σημερινή βαρβαρότητα.
     Τους απαντάμε και  σήμερα με την συμμετοχή μας.
     Η επίθεση είναι διαρκής, θα συνεχιστεί. Για να έρθουν θετικά αποτελέσματα για τη ζωή μας, για το σήμερα και το μέλλον των παιδιών μας, πρέπει να παλέψουμε σκληρά εμείς.

Το πρόγραμμα των ομιλιών στους Προμάχους από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες


Ο Δήμος Αλμωπίας στις 4- 6 Οκτωβρίου θα υποδεχτεί στο Δημοτικό Κτήριο Προμάχων  τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες, οι οποίες από το 2014 παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, με συνολικά 58 αποστολές. 
Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α' Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ  σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) και φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος.
Στα πλαίσια της επίσκεψης των Κινητών Ιατρικών Μονάδων θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στο Γυμνάσιο Προμάχων τις παρακάτω ημερομηνίες:
Παρασκευή  04/10/2019 και ώρα 10:30πμ-12:30π.μ με θέμα 
Γονείς& Παιδί –Μαθησιακές Δυσκολίες
Σάββατο 05/10/2019 2019 και ώρα 10:30πμ-12:30π.μ με θέμα 
Γονείς& Παιδί –Μαθησιακές Δυσκολίες
Σάββατο 05/10/2019 και ώρα και ώρα 14:00μμ- με θέμα 
Γνωρίζοντας την  Μεσογειακή Δίαιτα.




Κινητές Ιατρικές Μονάδες με δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους Προμάχους.

Χρυσό μετάλλιο ο Γιάννης Κουκουσέλης στο KARATE Turkish Open


Ο νεαρός Έλληνας καρατέκα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, επικρατώντας στον τελικό της κατηγορίας cadet Kata, του Αιγύπτιου Ehab Omar με το εμφατικό 5-0

Ο αθλητής του Α.Σ Καράτε "Αλμωπία" χάρισε στη χώρα μας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, κατακτώντας την πρώτη θέση μέσα από 19 συμμετέχοντες στην κατηγορία.

Ο "χάλκινος" στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του περασμένου Μαρτίου, ξεκίνησε την πορεία του προς την κορυφή με δύο αγώνες "θρίλερ". Στον πρώτο γύρο επικράτησε του Σέρβου Rebro Matej με 3-2, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε και τον, μετέπειτα "χάλκινο" της κατηγορίας, Kaynar Furkan (Τουρκία).

Από εκεί και πέρα ο Έλληνας καρατέκα βρήκε ρυθμό με τους αντιπάλους του να μην μπορούν να τον ακολουθήσουν. Στον ημιτελικό του πρώτου pool, ο Κουκουσέλης επικράτησε με 4-1 του Μαροκινού El Mansoury Salah παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του γκρουπ.

Εκεί συνάντησε τον Τούρκο Aslan Gorkem, τον οποίον κέρδισε επίσης με 4-1 εξασφαλίζοντας το μετάλλιο. Στο...χρώμα ο Κουκουσέλης δεν συμβιβάστηκε. Πήγε για το χρυσό το οποίο και κατέκτησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Αντίπαλός του ο Αιγύπτιος, Ehab Omar, που σε αντίθεση με τον Έλληνα αθλητή, είχε φτάσει στον τελικό με μόλις δύο νίκες...Στον ημιτελικό ο Omar επικράτησε δύσκολα με 3-2 κόντρα στον Αζέρο Namazov Emin, όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική.

Ο Κουκουσέλης ήταν απλά εντυπωσιακός και απόλυτα πειθαρχημένος στο πρόγραμμά του επικρατώντας με 5-0, κατακτώντας το πρώτο  χρυσό μετάλλιο για την ελληνική αποστολή.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον Δάσκαλό μου ΓΙΩΡΓΟ ΚΕΒΙΔΗ που είναι συνεχώς δίπλα μου και όχι μόνο στον τομέα της προπόνησης. 
Και όλους όσους πίστεψαν και πιστεύουν σε εμένα και με στήριξαν ψυχολογικά και οικονομικά.
Σας ευχαριστώ όλους.
Αυτό το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα για τον δρόμο προς το παγκόσμιο στο ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ της ΧΙΛΗΣ.
Η προσπάθεια και η προπόνησή μας συνεχίζεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ 

Γιάννης Κουκουσέλης

https://www.facebook.com


πηγές...https://www.stathopoulost.com
             https://www.facebook.com/Goju-Kai-Karate-D

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...