Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής



Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Στηρίζουμε τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, κάνουμε πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη»


Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η προγραμματισμένη διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

«Διαχειριστήκαμε για ακόμη μια φορά μεγάλη ποσότητα προϊόντων, ιδιαίτερα ευπαθών, τα οποία μοιράστηκαν στους ωφελούμενους του προγράμματος του Τ.Ε.Β.Α. Η Π.Ε. Πέλλας είναι πρωτοπόρα θα έλεγα, καθώς όλο αυτό το διάστημα έχουμε προβεί σε χρηστή διαχείριση του προγράμματος, με γνώμονα την ανακούφιση, όσο μας το επιτρέπουν τα μέσα που διαθέτουμε, των συμπολιτών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τοπικούς επιχειρηματίες για τη συνολικότερη συνεργασία, την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για την εποπτεία της πορείας του προγράμματος, όπως και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στην προσπάθεια που κάνουμε. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ευχηθώ Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Στις τέσσερις ημέρες διανομής κρέατος, μοσχαρίσιου και χοιρινού, η απορροφητικότητα έφτασε στα επίπεδα του 80% περίπου, ενώ, με πρωτοβουλία της κυρίας Αθανασιάδου – Αηδονά επωφελήθηκαν από τη διανομή τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας αλλά κι άλλες κοινωνικές δομές της περιοχής μας.




Πασχαλινές Ευχές του Θεόδωρου Ι. Θεοδωρίδη


Ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



Ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις που «είδαν το φως της δημοσιότητας» τις τελευταίες ημέρες, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θέλοντας να παρέχει έγκυρη πληροφόρηση προς τους συμπολίτες μας, αναφέρει σχετικά με το θέμα της εκπροσώπησης της Κυβέρνησης στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Έδεσσα.

Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας και της προετοιμασίας του εορτασμού της 197ης Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προέβη στις ενέργειες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία κάθε φορά, για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Ειδικότερα, μετά την αποστολή αιτήματος προς τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για ορισμό Κυβερνητικού εκπροσώπου στον εορτασμό ακολούθησε απάντηση, με την οποία ορίστηκαν εκπρόσωποι σε διάφορες πόλεις, όχι όμως στην Έδεσσα. Η Π.Ε. Πέλλας δεν έμεινε στην απάντηση που εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αλλά προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γ.Γ., επαναφέροντας το θέμα του ορισμού εκπροσώπου της Κυβέρνησης για την Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Δεδομένης, όπως μας ειπώθηκε, της δυσκολίας εύρεσης στελέχους της Κυβέρνησης που θα την εκπροσωπούσε στις εκδηλώσεις, η απάντηση ήταν ότι θα υπήρχε νεώτερη - πρόσθετη ενημέρωση σε περίπτωση ορισμού εκπροσώπου για την Έδεσσα, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Επομένως, δεν ευθύνεται η Π.Ε. Πέλλας για την απουσία Κυβερνητικού εκπροσώπου στις εκδηλώσεις εορτασμού, αλλά η Κυβέρνηση.

Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα και η εξέλιξη της προετοιμασίας του εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου. Ο συνολικός εορτασμός και η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με κάθε επισημότητα, δυστυχώς με απουσία Κυβερνητικού εκπροσώπου.

Για τις μέρες κατάνυξης, περισυλλογής και αυτοκριτικής που διανύουμε σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Ευχές για το Πάσχα των Ελλήνων από τον Γιάννη Σηφάκη


Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με την νέα Διευθύντρια ΕΚΑΒ-2 Αγγελική Τσιούπα


Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με την νέα Διευθύντρια του ΕΚΑΒ-2 ( Παράρτημα Θεσσαλονίκης) που εποπτεύει και την Πέλλα Αγγελική Τσιούπα   
Ο βουλευτής ευχαρίστησε για την ίδρυση βάσης του ΕΚΑΒ στην Αριδαία ( που ήδη λειτουργεί από μηνός στο Κ.Υ. Αριδαίας και θα μεταφερθεί σύντομα σε χώρο που ετοιμάζει ο Δήμος Αλμωπίας για τον σκοπό αυτό. Λειτουργεί με 4 αποσπασμένους ΕΚΑΒίτες. Ζήτησε την ενίσχυση της, το συντομότερο δυνατόν, με επιπλέον προσωπικό. 
Ζήτησε ακόμη την συνεργασία του ΕΚΑΒ με το Νοσοκομείο Πέλλας για την ορθολογική κατανομή χωροταξικά των ασθενοφόρων που δώρισε ο ΤΑΠ ( ως τμήμα των αντισταθμιστικών προς τις τοπικές κοινωνίες) για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των επειγόντων περιστατικών και των διακομιδών. 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που έγινε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, και μετά τις ευχές για το Πάσχα ο βουλευτής ενημέρωσε την κα Διευθύντρια για την εξέλιξη της προμήθειας αξονικών τομογράφων και στα δύο Νοσοκομεία της Πέλλας, εξέλιξη που θα μειώσει την ανάγκη διαμετακομιδών από το ΕΚΑΒ κατά 40% περίπου. 
Έδωσε χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης και λειτουργίας των αξονικών τομογράφων σε διάστημα 3 μηνών στην Έδεσσα και σε διάστημα 6 μηνών στα Γιαννιτσά το αργότερο. 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Εξαπλατάνου


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Εξαπλατάνου, ένα σημείο αναφοράς για το χωριό που παρουσίαζε μια άσχημη εικόνα και το οποίο δεν ήταν προσπελάσιμο λόγω των σημαντικών φθορών που είχε υποστεί, είτε από τις ρίζες των δέντρων, είτε από τις καταστροφές στα πλακάκια, στα πεζοδρόμια και στο σιντριβάνι.
Συγκεκριμένα, οι εργασίες περιελάμβαναν καθαιρέσεις πλακοστρώσεων, αποξήλωση κρασπέδων, εκσκαφές για τη διαμόρφωση του εδάφους, επιχώματα από κοκκώδη υλικά, πλήρωση νησίδων με φυτική γη, κατασκευή βάσης με δομικό πλέγμα και σκυρόδεμα, καθώς και εργασίες κρασπεδώσεων, πεζοδρομήσεων και πλακοστρώσεων. Στο χώρο της πλατείας και σε ορισμένα σημεία του πεζοδρομίου, έγινε διαμόρφωση διάβασης-πρόσβασης ΑΜΕΑ, για την ασφαλή διέλευσή τους με ράμπες όπως προβλέπουν οι προδιαγραφές. Επίσης, έγιναν εργασίες επισκευής στον εξωτερικό χώρο του σιντριβανιού, καθώς είχαν αποκολληθεί πολλά πλακίδια τα οποία και αντικαταστάθηκαν.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.998,83 (με το ΦΠΑ) και η επίβλεψη έγινε από το Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας .Χρηματοδότηση του έργου ΣΑΤΑ 2016.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος τόνισε σε δήλωσή του την αναγκαιότητα υλοποίησης αυτού του έργου, καθώς πρόκειται για κεντρικότατο σημείο του Εξαπλατάνου και πλέον οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτόν τον χώρο, που μέχρι πριν λίγο καιρό παρουσίαζε μια άσχημη εικόνα και σίγουρα δεν μπορούσε να είναι χρηστικός και λειτουργικός.






ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: «κληρωθέντες λαχνοί»


Δείτε τους αριθμούς των λαχνών που κερδίζουν πέντε αρνάκια και ένα κατσικάκι.


Με εκτίμηση


            Ο εφημέριος του Ναού                                                  Τα μέλη της Επιτροπής

Αιδεσιμότατος π. Γεώργιος Κούλας                                           Γλαπατζής Ηλίας

                                                                                                    Δάλλης Θεόδωρος

                                                                                                    Τουρπέσης Πασχάλης

                                                                                                    Τσιπάρης Πέτρος

Στη διαμόρφωση χώρου δίπλα στο Κέντρο Κοινότητας στην Αριδαία, προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας, με στόχο να στεγάσει το ΕΚΑΒ.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ

Στη διαμόρφωση χώρου δίπλα στο Κέντρο Κοινότητας στην Αριδαία, προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας, με στόχο να στεγάσει το ΕΚΑΒ.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Αβραμίκας που έχει αναλάβει τον συντονισμό των εργασιών, συνεργάστηκε την Τρίτη 3/4 με τη Διευθύντρια Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΚΑΒ κ. Αγγελική Τσιούπα και τους απεσταλμένους του ΕΚΑΒ, ώστε να γίνουν όλα όπως πρέπει και να δημιουργηθεί ένας χώρος κατάλληλος.
Όπως έχει ανακοινωθεί, έρχονται οι 4 διασώστες του ΕΚΑΒ με απόσπαση, ενώ τα ασθενοφόρα θα εδρεύουν στην Αριδαία και έτσι θα μειωθεί ο κρίσιμος χρόνος για την αντιμετώπιση των δύσκολων περιστατικών.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...