Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ο ΑΛΜΩΠΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ



Ο ΑΛΜΩΠΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Η αγωνιστική περίοδος 2015 - 2016 ολοκληρώθηκε για την ομάδα μας με το καλύτερο τρόπο. Ο στόχος της ανόδου στη Γ' εθνική έγινε πραγματικότητα. Η επίμονη και επίπονη προσπάθεια Διοίκησης, προπονητών και ποδοσφαιριστών με την ολόπλευρη στήριξη των φίλων του Αλμωπού επιβραβεύθηκε.
Η Διοίκηση σχεδίασε, οργάνωσε και παρακολούθησε βήμα προς βήμα την εξέλιξη του σχεδίου.
Αυτοί όμως που το υλοποίησαν είναι οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές μας, πρωταγωνιστές της μεγάλης προσπάθειας. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε για αυτό.
Η συνεργασία μας με την ΕΠΣ Πέλλας υπήρξε αρμονική, ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη περίοδο των αγώνων μπαράζ. Τόσο ο Πρόεδρος Στέργιος Αντωνίου, όσο και τα μέλη της ήταν δίπλα μας και τους ευχαριστούμε γι' αυτό.
Θερμά ευχαριστούμε το Δήμο Αλμωπίας και το Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη που στηρίζουν την προσπάθεια μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η στήριξη τους θα έχει και συνέχεια.
Η συμπαράσταση των φιλάθλων μας από την Αλμωπία αλλά και την Πέλλα γενικότερα ήταν ανεπανάληπτη. Βοήθησαν, ο κάθε ένας με τον τρόπο του, ώστε να έχει η Πέλλα εκπρόσωπο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στις Εθνικές κατηγορίες. Ολόψυχα τους ευχαριστούμε και τους καλούμε να είναι δίπλα μας και την επόμενη αγωνιστική σεζόν στο δύσκολο Πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. Τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα δια των αθλητικών συντακτών τους, κάλυψαν κάθε λεπτό με άρτιο επαγγελματισμό όλη τη μεγάλη μας πορεία. Θερμά τους ευχαριστούμε.
Σε όλους τους Συλλόγους της Πέλλας ευχόμαστε καλή συνέχεια με επιτυχία σε κάθε τους δραστηριότητα.

Καλό καλοκαίρι σε όλους

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Αλμωπού

Αριδαίας

Κλαίνε οι μελισσοκόμοι στην Ελλάδα: Έρχεται το τέλος...



Κλαίνε οι μελισσοκόμοι στην Ελλάδα για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Όπως λένε οι παλιοί μελισσοκόμοι: "Η φύση έπαψε να δίνει το μέλι απλόχερα. Τα παλιά χρόνια γινόταν τρύγοι που οι σημερινοί μελισσοκόμοι δεν έχουν δει ούτε στον ύπνο τους". Η παραγωγή μελιού έχει μειωθεί δραματικά, οι ανθοφορίες έχουν γίνει πολύ ευαίσθητες, και χρόνο με το χρόνο τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Ο καιρός πηγαίνει κόντρα τα μελίσσια, και αυτός είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που κανείς δεν μπορεί να δαμάσει. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Οι αγρότες ραντίζουν ασυστόλως πάνω στις ανθοφορίες, και δολοφονούν τις μέλισσες. Ο πυρκαγιές, οι παράνομες υλοτομίες και ότι σχετίζεται με τον άνθρωπο  υποβιβάζει συνεχώς τον φυτικό μας πλούτο!

Πολλοί μελισσοκόμοι αποδίδουν τη μεγάλη αυτή πτώση στην αλλαγή του κλίματος, την άνοδο της θερμοκρασίας, και την ανθρώπινη δραστηριότητα που συνεχώς βιάζει το περιβάλλον με κάθε τρόπο. Όπως λένε μερικοί μελισσοκόμοι η φύση για να τιμωρήσει εμάς, τιμωρεί τις μέλισσες, εφόσον απο αυτές εξαρτάται η ζωή κάθε έμβιου όντος σε αυτό το πλανήτη! Όπως είχε πεί και ο Ainstain, αν οι μέλισσες χαθούν, η ανθρωπότητα έχει λιγότερα απο 3 χρόνια ζωής. Απο τις μέλισσες επικονιάζονται τα άνθη, και χωρίς αυτές τα φυτά δεν μπορούν να δημιουργήσουν καρπούς. Είναι μια αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας που συμβαίνει τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια, και μόνο ο άνθρωπος θα καταφέρει να σπάσει. Και όταν σπάσει η αλυσίδα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες...

Η παραγωγή μελιού στην Ελλάδα όπως καταλαβαίνουμε έχει πάρει μια κατηφόρα δίχως επιστροφή. Μελίσσια χάνονται συνεχώς. Πολλοί μελισσοκόμοι πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, δεν παράγουν και τα παρατούν. Πουλάνε τα μελίσσια τους και προσπαθούν να βρούν μια άλλη λύση προκειμένου να ζήσουν τις οικογένειες τους. Τα έξοδα για να ανταπεξέλθει ένας μελισσοκόμος είναι πολύ μεγάλα. Και αυτό είναι ένα κομμάτι που οι περισσότεροι νέοι μελισσοκόμοι δεν γνωρίζουν. Διότι δεν έχουν κάποιον να τους το πεί.

Έμπειροι μελισσοκόμοι που προσπαθούν να ορθοποδήσουν με τη κατάσταση του σήμερα υποστήρίζουν ότι για να επιβιώσει κάποιος από τη μελισσοκομία δεν αρκεί να έχει πολλά μελίσσια, όπως παλιά που ήξερε ότι θα πάρει μέλι.  Πλέον πρέπει να εφαρμόζει σύγχρονες τεχνικές, να ασκεί νομαδική μελισσοκομία, και να κάνει πράγματα που στο παρελθόν ήταν άγνωστα. Ο μελισσοκόμος σήμερα πρέπει να υιοθετήσει σύγχρονες τεχνικές, εντατικής μελισσοκομίας.

Η πτώση αυτή της παραγωγής είναι σίγουρο οτι θα οδηγήσει πολύ σύντομα τους παραγωγούς να ανεβάσουν τις τιμές που πουλάνε το μέλι τους. Αν και ο ανταγωνισμός με τα μέλια του εξωτερικού που ελληνοποιούνται είναι μεγάλος, δεν υπάρχει άλλη Λύση. Το μέλι όπως λένε αρκετοί μελισσοκόμοι αποτελεί "Είδος προς εξαφάνηση". Το Ελληνικό Μέλι αποτελεί ένα προιόν που η ποιότητα του ξεχωρίζει παγκοσμίως!

Ας επικεντρωθούμε όλοι λοιπόν στο να βοηθήσουμε τη μέλισσα ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις την μέλισσα; Φυτεύοντας μελισσοκομικά φυτά στον κήπο σου! Φυτεύοντας δέντρα αμυγδαλιές, κερασιές, βερικοκιές, ροδακινιές στο κτήμα σου, να γίνει η Ελλάδα τόσο πλούσια όπως τα παλιά χρόνια! Αν ο καθένας απο εμάς φύτευε ένα μελισσοκομικό φυτό η μέλισσα θα είχε ένα πιο πλούσιο περιβάλλον με περισσότερη τροφή!

Μην ραντίζεις ποτέ πάνω σε ανθοφορία! Αν είσα αγρότης πρέπει να μάθεις πόσο σημαντική είναι η μέλισσα για την παραγωγή σου. Πρέπει να καταλάβεις οτι η μέλισσα είναι αυτή που του δίνει το ψωμί που τρώς. Για να μην το καταλάβεις όταν είναι πλέον αργά!




ΠΗΓΗ...http://orinimelissa.blogspot.gr

"Αν μιλούσε το αι2ον" - Παρουσίαση του ανατρεπτικού βιβλίου της Νένας Χρονοπούλου στο Λουτράκι


Υπάρχουν δωρεάν προσκλήσεις για τους ενδιαφερόμενους στο "Πράσινο Περίπτερο" των Προμάχων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας παραμένει Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Με συνεργασία και αποφασιστικότητα υλοποιούμε τον αναπτυξιακό προγραμματισμό μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας παραμένει Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. συνεχίζοντας το έργο του

Σε ειδική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκε το νέο σχήμα διοίκησης της Π.Κ.Μ. Στη νέα δομή διοίκησης υπάρχουν αλλαγές στους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, ίδρυση νέων, αλλά και διαίρεση υπαρχουσών τομεακών Αντιπεριφερειών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραμένει στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. μετά από αυτές τις αλλαγές και συνεχίζει κανονικά το έργο του.


Σε σύντομη δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των αλλαγών από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: «Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την υλοποίηση του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού για την Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

"Φτιάχνοντας τους ανθρώπους…ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο!" - Paulo Coelho


Ένας πατέρας προσπαθούσε να διαβάσει την εφημερίδα του, αλλά ο νεαρός γιος του δε σταματούσε να τον ενοχλεί.
Ο πατέρας, εκνευρισμένος απ’αυτή την κατάσταση,έσκισε ένα φύλλο-που παρουσίαζε μια υδρόγειο σφαίρα-το έκοψε σε πολλά κομμάτια και τα έδωσε στον γιο του.
-Να κάτι για να κάνεις. Σου δίνω ένα χάρτη του κόσμου, δείξε μου αν μπορείς να τον ξαναφτιάξεις έτσι όπως ήταν…κι άρχισε να διαβάζει ξανά την εφημερίδα του, ξέροντας ότι αυτό θα κρατούσε το παιδί απασχολημένο όλη την μέρα.Ωστόσο έπειτα από δεκαπέντε λεπτά, το παιδί επέστρεψε μαζί με τον χάρτη.
-Η μητέρα σου σου δίδαξε λοιπόν γεωγραφία; ρώτησε ο πατέρας έκπληκτος
-Δεν ξέρω τι είναι αυτό, απάντησε το παιδί.
Στην άλλη πλευρά της σελίδας βρισκόταν το πορτρέτο ενός άντρα.
Κι από την ώρα που κατάφερα να ξαναφτιάξω τον άντρα ξανάφτιαξα και τον κόσμο!

Paulo Coelho

Γιάννης Σηφάκης : Πάταξη «μαύρης» διακίνησης αγροτικών προϊόντων



Γιάννης Σηφάκης : Πάταξη «μαύρης» διακίνησης αγροτικών προϊόντων απευθείας από το χωράφι κυρίως από Βούλγαρους και Ρουμάνους εμπόρους 

Ευρεία σύσκεψη Υπουργείου Ανάπτυξης- Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης- Οικονομικής Αστυνομίας – ΣΙΚΑΠ – Ομάδων παραγωγών αγροτών- Μεταποίησης- προέδρου Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης με συμμετοχή βουλευτή Γιάννη Σηφάκη ( Πέλλα) και Φρόσως Καρασαρλίδου ( Ημαθία)   
Αυστηροποίηση των διατάξεων για τους χώρους συγκέντρωσης αγροτικών προϊόντων
Στόχος η διαφύλαξη των Ομάδων Παραγωγών, των Συνεταιρισμών, των σοβαρών εμπόρων και εν τέλει του ίδιου του αγρότη 
Στην σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη μελετήθηκαν τρόποι για την πάταξη των κυκλωμάτων «μαύρης» διακίνησης αγροτικών προϊόντων ( ροδάκινα, κεράσια και άλλα) καθώς και αυστηροποίηση των διατάξεων για τους χώρους συγκέντρωσης αγροτικών προϊόντων σε Πέλλα και Ημαθία. 
Από όλους τους παρευρισκόμενους τονίστηκε η απόλυτη ανάγκη πάταξης των κυκλωμάτων «μαύρης» διακίνησης αλλά και η ανάγκη σοβαρών αποφάσεων και εξορθολογισμού της συγκέντρωσης κυρίως του συμπύρηνου-βιομηχανικού ροδάκινου. 
Η αντιμετώπιση των κυκλωμάτων ουσιαστικά παράνομης διακίνησης θα είναι καίρια και αποτελεσματική.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...