Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Με αφορμή μια αυτοκτονία


Ξυπόλητος ακροβάτης στο κενό
Σύνορο ζωής και  θανάτου το γείσο
Εύθραυστη ισορροπία, ομίχλη στο νου.

Βραχυκυκλωμένα ηλεκτρικά μηνύματα
Συνοθύλευμα σκέψεων, "βέρτιγκο"
Αλγόριθμοι, συνισταμένες, δήμιοι.

Γερασμένη εφηβεία, αδιέξοδο
Ανούσιος αγώνας, ουτοπικός
Μόλις δεκαοκτώ κι όμως τελειωμένος.

Αποτυχημένο το πείραμα
Κονσερβαρισμένη η γνώση σας
Δολοφόνος η κρεατομηχανή πτυχίων.

Απόγνωση των χρεωκοπημένων γονιών
Αφαίμαξη του δήθεν "δωρεάν"
Μεδούλι ρουφάει, αποστραγγίζει.

Αναχωρητική η απόφαση
Μετέωρο το βήμα, ύψος, ίλλιγγος
Ένα βήμα εμπρός, άλμα λύτρωσης.


Το έδαφος πλησιάζει υπερηχητικά
Σύντομη, σφοδρή σύγκρουση
Πετάω λεύτερος, αητός, ζωντανός.




Πρόσκληση Ορκωμοσίας του Νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αλμωπίας.


Πρόσκληση Ορκωμοσίας του Νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αλμωπίας και του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας καθώς και των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων.


Η τελετή Ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:00 στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο της Αριδαίας


Ο Εκλεγείς Δήμαρχος

Μπάτσης Χρήστος

Αγροτουρισμός : Καλλιεργήστε τουρίστες…στο χωράφι σας! Άρθρο του Διευθυντή του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Γεώργιου Γιόρτσου



Παρουσίαση της νέας ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Τα έντονα αγροτικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας καθώς και η ανάγκη για ενίσχυση του διαρκώς μειούμενου αγροτικού εισοδήματος οδηγούν σε επιλογές που στοχεύουν στη διαφοροποίηση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, και στην ανάδειξη προοπτικών για τους νέους που επιλέγουν να παραμείνουν στα χωριά τους.
Αυτό ακριβώς το κενό επιχειρούμε να καλύψουμε στο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, με την επιλογή να λειτουργήσει η ειδικότητα Τεχνικός Αγροτουρισμού. Μια καινοτόμα για τα δεδομένα της χώρας μας , όχι όμως και για αυτά του εξωτερικού και κυρίως του Μεσογειακού και όχι μόνο Αγροτουριστικού Τομέα.
Στο παρόν άρθρο επιχειρούμε να ρίξουμε περισσότερο φως στο τι είναι ο Αγροτουρισμός, πώς συνδέεται άρρηκτα με το προφίλ της περιοχής μας και πόσο σημαντικό είναι να καλύψουμε το κενό καταρτίζοντας ανθρώπινο δυναμικό που ήδη ασχολείται ή επιθυμεί να ασχοληθεί με το καινοτόμο αυτό επαγγελματικό πεδίο.
Η Αλμωπία θα έπρεπε ήδη, αλλά δεν είναι καθόλου αργά να ηγηθεί στον Αγροτουρισμό και να βγει μπροστά αποδεικνύοντας ότι τόσο οι αγρότες της όσο και οι οικοτεχνίες μπορούν να επεκταθούν στον τομέα των υπηρεσιών απορροφώντας σημαντικό μέρος της τουριστικής κίνησης της Λουτρόπολης και δημιουργώντας νέο τουριστικό προϊόν.
Πάμε λοιπόν….
Αγροτουρισμός είναι :
-το σύνολο των δραστηριοτήτων που συνδέονται με την αγροτική παραγωγή και το πολιτιστικό περιβάλλον των αγροτικών περιοχών,
-οι αγροτικές ασχολίες,
-τα τοπικά προϊόντα,
-η παραδοσιακή κουζίνα και τοπική γαστρονομία ,
-η παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης σε χώρους ενοποιημένους ή μη με αγροτικές εγκαταστάσεις.
Ο αγροτουρίστας επιθυμεί ενεργητικές διακοπές, αναζητά συνεχώς να απασχολείται με ποικίλες δραστηριότητες, συνδυάζοντας έτσι την περιπέτεια την ενεργό συμμετοχή και δράση στη φύση, έχει αυξημένη οικολογική συνείδηση και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας. Επίσης, ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και την κουλτούρα άλλων λαών.
Στην πράξη ο αγροτικός πληθυσμός καλείται κυρίως μέσω των νέων μελών μιας οικογένειας να επεκτείνει τη δραστηριότητά του φιλοξενώντας τουρίστες που επιθυμούν την επανασύνδεση με τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες υπαίθρου.
Υπάρχουν χιλιάδες ανθρώπων που επιλέγουν αυτού του είδους τον τουρισμό προερχόμενοι από αστικά περιβάλλοντα και αποκομμένοι από τη γη και την παραγωγή της.
Ο Τεχνικός Αγροτουρισμού, επιδοτείται σημαντικά από προγράμματα ΕΣΠΑ και αποφοιτώντας είναι σε θέση να οργανώσει τη δική του μονάδα επεκτείνοντας την ήδη υπάρχουσα γεωργική εγκατάσταση και διοργανώνοντας δραστηριότητες όπου οι τουρίστες θα παρακολουθούν και θα συμμετάσχουν στην παραγωγή όλων των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων….
Φανταστείτε το παράδειγμα που σε λίγο καιρό όλοι θα ζήσουμε περπατώντας στα σοκάκια των Προμάχων με τα διάσημα Μπαχοβίτικα πιπέρια…..
Γιατί να μην είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τουρίστες (εγχώριους και από το εξωτερικό) που θα θελήσουν να συνδυάσουν την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία και να συμμετέχουν στο ψήσιμο της Μπαχοβίτικης Πιπεριάς…. ή στην απόσταξη τσίπουρου
Να το επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο…;
Κι όλη αυτή η δράση να καταλήγει σε ένα Διεθνές Φεστιβάλ Αγροτουριστικών Προϊόντων Αλμωπίας, με θεματική συμμετοχή όλων των τοπικών οικοτεχνιών (γλυκίσματα, σάλτσες, πίτες, τσίπουρο,μαρμελάδες, κόκκινο πιπέρι, μπούκοβο ποντιακή γαστρονομία, τουρσιά, τοπικοί αμπελώνες, αποστακτήρια κλπ)
Εν κατακλείδι και επειδή κινδυνεύω να αδικήσω τη δυναμική της ειδικότητας του Αγροτουρισμού, σας καλούμε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα με εμπιστοσύνη, δυναμισμό και αποφασιστικότητα και θα σταθούμε καθοδηγητικά, στα πρώτα σας βήματα στην εκπαιδευτική σας αυτή επιλογή. Ταυτόχρονα δίπλα μας θέλουμε συμμάχους όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς κλάδους (Ένωση Ξενοδόχων, Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Δημοτική Επιχείρηση Λουτρών, Δήμο Αλμωπίας, Οικονομικό Επιμελητήριο Πέλλας κλπ)
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και σας υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές για τις 8 νέες ειδικότητες του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ θα γίνονται ηλεκτρονικά σε ιστότοπο που θα σας ανακοινώσουμε και με προθεσμία από Δευτέρα 02-09-2019 έως Δευτέρα 09-09-2019.
Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ θα παραμένει ανοικτό από τις 19 Αυγούστου για την εξυπηρέτηση του κοινού και μπορείτε να προσέρχεστε σε περίπτωση που δεν τα καταφέρετε με την ηλεκτρονική σας εγγραφή.
Τέλος μην ξεχνάτε ότι έχετε την επιλογή της άμεσης επικοινωνίας μας στο messenger μέσω fb iekaridaias
Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός οργανισμός Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Ν. Πέλλας, θα συνεχίσει να παρέχει τις βέλτιστες επιλογές σπουδών επιλέγοντας καινοτόμα προγράμματα που δίνουν ευκαιρίες στον τοπικό πληθυσμό με προσήλωση στην νεολαία αλλά και τις μέσες ηλικίες που επλήγησαν οξύτερα από την οικονομική κρίση.
Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και ανανεώνουμε το ενημερωτικό μας ραντεβού με την παρουσίαση και των υπόλοιπων καινοτόμων ειδικοτήτων μας : Θρησκευτικός Τουρισμός, Συνοδός Βουνού, SPA-Λουτρoθεραπεία.

Με εκτίμηση Γιόρτσος Α. Γεώργιος
Διευθυντής ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Τηλ. Γραμματείας
2384028241
2384028242








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...