Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ο Πέτρος Λιανός από το Λυκόστομο στον διεθνή διαγωνισμό "vote for a logo". Στηρίξτε τον.


Ο χαρισματικός και ταλαντούχος μαθητής του ΕΠΑΛ Αριδαίας Πέτρος Λιανός από το Λυκόστομο Αλμωπίας, συμμετέχει με την εικονιζόμενη δημιουργία του στον διεθνή διαγωνισμό "vote for a logo" στον οποίο μετέχουν υποψήφιοι από 15 χώρες.

Μέχρι στιγμής προηγείται στην ψηφοφορία και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τον εξαίρετο καλλιτέχνη, μπορούν να μπουν στη σελίδα ΕΔΩ και να κάνουν κλικ στην καρδούλα που υπάρχει κάτω από το έργο του.

Ο διαγωνισμός λήγει σε δυο ημέρες και θα ήταν ευχής έργο, να στηρίξουμε όλοι μας τον συντοπίτη μας.


Καλή επιτυχία!!!

Τακτική εαρινή συνάντηση του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΠΕ ΠέλλαςΈδεσσα,  15/5/2020

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Η μάχη με τον COVID-19 δεν πρέπει να εμποδίσει την πρόληψη και δράση σε άλλους σημαντικούς τομείς της πολιτικής προστασίας»

Τηλε-διάσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου


Σε πλήρη συμμόρφωση με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοïού, η τακτική εαρινή συνάντηση του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΠΕ Πέλλας πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς των θεμάτων (με γραπτές εισηγήσεις των εκπροσώπων), αλλά και με τηλε-διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/5/2020).

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Δρ Χρήστο Μπιμπίτσο ενώ στην εικονική συνάντηση συμμετείχαν οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους των υπηρεσιών και φορέων, με αρμοδιότητα και ενδιαφέρον στην πολιτική προστασία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των φορέων και ειδικότερα θέματα συνεργασίας, προκειμένου να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση τυχών περιστατικού δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή μας.

Η χειμερινή περίοδος κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς το κύριο και δευτερεύον οδικό δίκτυο της ΠΕ Πέλλας παρέμειναν ανοικτά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα καθ’ όλη την περίοδο του αποχιονισμού. Ακόμη, δεν υπήρξαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που να προκαλέσουν σοβαρές καταστροφές. Παράλληλα συνεχίζεται και η υλοποίηση σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Βεβαίως, ακραία καιρικά φαινόμενα και παγετός έχουν προκαλέσει σοβαρές καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, από κοινού με την οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και άλλους φορείς και πρόσωπα, βρίσκονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ για την προώθηση διαδικασιών αποζημιώσεων.

Αν και υπάρχει σχετική μείωση των πυρκαγιών το τελευταίο χρονικό διάστημα, πιθανότητα λόγω της μείωσης των μετακινήσεων και δραστηριοτήτων, ο σχετικά ξηρός χειμώνας και άνοιξη αποτελούν παράγοντα αυξημένης επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές το προσεχές χρονικό διάστημα. Μεικτά, αλλά και αμιγή κλιμάκια, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του στρατού θα πραγματοποιούν περιπολίες σε όλα τα δασικά οικοσυστήματα της Πέλλας ενώ αναμένεται να λειτουργήσουν και πυροφυλάκεια, σε διακεκριμένα σημεία. Το θεσμικό πλαίσιο για παραβάτες της νομοθεσίας περί πρόληψης των δασικών πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα αυστηρό ενώ οι ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός του αστικού ιστού που χρειάζονται καθαρισμό θα πρέπει να προβούν στις αντίστοιχες εργασίες άμεσα, προκειμένου να αποφύγουν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα. 

Σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: «Ολοκληρώνουμε τις ημέρες αυτές την κοπή χόρτων σε επιλεγμένα σημεία σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της ΠΕ Πέλλας. Είναι το πρώτο σημαντικό μέτρο για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τους Εθελοντές και άλλους, ώστε να μειώσουμε την επικινδυνότητα για έναρξη δασικών πυρκαγιών. Η μάχη που δίνουμε για την αντιμετώπιση του κορωνοïού δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από άλλους τομείς της πολιτικής προστασίας για τους οποίους χρειάζεται να είμαστε ενήμεροι και επιχειρησιακά πανέτοιμοι.  Εύχομαι σε όλα τα στελέχη και τους συμμετέχοντες φορείς του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, υγεία και δύναμη για το δύσκολο, αλλά κρίσιμο για τη βιωσιμότητα της κοινωνίας μας έργο τους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, δεσμεύτηκε, μετά από αίτημα του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας Ζώη Γιώτη, να πραγματοποιηθεί και μία διαζώσης συνάντηση, με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας και τους ελάχιστους απαραίτητους συμμετέχοντες, ώστε να δρομολογηθούν επιπλέον ενέργειες συνεργασίας και να εξεταστεί εκ νέου η επιχειρησιακή ετοιμότητα και το περιεχόμενο των σχεδίων όλων.    

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...