Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Μια τρελή, τρελή σαραντάρα των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ  ΩΡΑ 9μμ 
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
Μια τρελή, τρελή σαραντάρα των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΚΥΔΡΑ:  ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ, ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΓΔΑ,  Le Μετρ,  τα πάντα

Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγεωργιάδης
Μουσική: Τάσος Δίσκος, Μάχη Κυπραίου
Τραγούδι: Ελένη Μιχαηλίδου, Κατερίνα Κυριακίδου, Φώτης Πυριτίδης
Χορός: Νίκος Καρασαβίδης, Ελένη Μιχαηλίδου
Χορογραφίες: Ευγενία Πετροπούλου, Σοφία Μανουσαρίδου
Σκηνογραφία, ενδυματολογία, φωτισμοί: Σταύρος Καραγεωργιάδης
Μακιγιάζ: Μαρία Πετροπούλου
Κομμώσεις: Όλγα Κιουρτσίδου
Κονσόλα: Γιάννης Καλλαιτζόγλου, Τόλης Καπέλης, Ραφαήλ Παρλάκογλου

Παίζουν:  Ελένη Μιχαηλίδου, Φώτης Πιριτίδης, Σταύρος Καραγεωργιάδης,
Δέσποινα Μαυρίδου, Κωνσταντίνα Χριστιανίδου, Κατερίνα Κυριακίδου,
Γιώργος Σαμαρτζίδης, Ευαγγελία Κιλικλή, Λένα Παντελίδου, Μαρία Χατζημπουγάτσα,  Σοφία Παπαδοπούλου, Νίκος Καρασαβίδης

Ανακοίνωση από το ΚΕΑ του Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «H ΕΝΩΣΗ»

       
                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
     Το ΚΕΑ του Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «H ΕΝΩΣΗ»  ενημερώνει τους αγρότες – κτηνοτρόφους της Αλμωπίας που υποβάλλουν δήλωση ΟΣΔΕ  πως η καταλυτική ημερομηνία για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων είναι η 30η Ιουνίου 2017 επίσης η υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ ή οι αλλαγές της δήλωσης είναι η 9η Ιουλίου 2017.
     Την δήλωσή σας μπορείτε να την καταθέσετε με ασφάλεια ΜΟΝΟ στον Α.Φ.Ο.Σ Αλμωπίας χωρίς πληρωμή στο 1ο χλμ Αριδαίας – Τσακώνων και στο νέο γραφείο στο κέντρο της Αριδαίας επί της οδού  Αθ. Διάκου και Πολυτεχνείου γωνία. . Το ποσό θα κρατηθεί από την επιδότησή σας.

Πληροφορίες στα τηλ. 23840.21380/23454

Συνάντηση εργασίας της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα


Συνάντηση εργασίας της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα


Συνάντηση εργασίας της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Κ.Μ. Κώστα Γιουτίκα πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Κ.Μ. Νίκου Τσοτσόλη, παρουσία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Π.Κ.Μ. Γιώργου Τσαγκαρλή, του Διευθυντή Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Ε. Πέλλας Γιάννη Πατσιά και του Προϊσταμένου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Πέλλας Στέφανου Αργυράκη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το εξαιρετικά σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων, ενώ, παράλληλα, έγινε αποτίμηση της μέχρι τώρα λειτουργίας των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) της Π.Ε. Πέλλας. Συζητήθηκαν και θέματα όπως διερεύνηση ενδεχόμενων λύσεων για την αποτελεσματική λειτουργία των περιβαλλοντικών υποδομών της Π.Ε. Πέλλας και η υλοποίηση έργων και δράσεων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) από πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Επιπλέον και, ενόψει της θερινής μεταποιητικής περιόδου αναφέρθηκε η ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης των πιθανών περιβαλλοντικών προβλημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν από τη λειτουργία των μεταποιητικών μονάδων. Ακόμη έγινε αναφορά στη λειτουργία των υποδομών διαχείρισης αστικών υγρών αποβλήτων καθώς και στην αναγκαιότητα για αποτελεσματικούς ελέγχους ώστε, να εξασφαλιστεί η σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία τους από τις αρμόδιες ΔΕΥΑ.

Επιπροσθέτως, τέθηκε το θέμα της προστασίας του ποταμού Λουδία και της Τάφρου 66, θέματα για τα οποία βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης μελέτες, οι οποίες εκπονούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι οποίες αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία και περιβαλλοντική αναβάθμιση των ανωτέρω υδάτινων αποδεκτών, προκειμένου να ενταχθούν έγκαιρα σε χρηματοδοτικό μέσο.


Κλείνοντας, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα και τα στελέχη των υπηρεσιών για τη συνάντηση και την εποικοδομητική συζήτηση, τόνισε ότι βασικός στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανόνες, ώστε να εξυπηρετείται η ανάπτυξη, αλλά, ταυτόχρονα, να προστατεύεται το περιβάλλον και η δημόσια υγεία μέσω της διενέργειας ελέγχων σε όλα τα επίπεδα, όπως προκύπτει κάθε φορά από την κείμενη νομοθεσία. 

ΚΗΛΗ ΑΘΛΗΤΩΝ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.


        Το Καλοκαίρι, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι η καλύτερη περίοδος  για την  αποκατάσταση της κήλης των αθλητών  καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται εκτός αθλητικών υποχρεώσεων.
Το γεγονός ότι η περίοδος αποθεραπείας διαρκεί μόλις 4 με 6 εβδομάδες δίνει την  δυνατότητα σε κάθε αθλητή, που εχει πρόβλημα κήλης, να την αντιμετωπίσει χωρίς πίεση χρόνου.
«Πράγματι η καλοκαιρινή περίοδος προσφέρεται κυρίως για ποδοσφαιριστές και  μπασκετμπολίστες, χωρίς πίεση χρόνου, να αποκαταστήσουν την κήλη τους»αναφέρει ο  ΔρΔιαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospital.

Αξίζει να τονιστεί ότι η κήλη, που αποτελεί το 2 με 5 % όλων των αθλητικών τραυματισμών, στο παρελθόν ανάγκασε σπουδαίους αθλητές να διακόψουν την καριέρα τους.
«Η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας εχει ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος και σήμερα η αποκατάσταση της κήλης λαπαροσκοπικά διαρκεί μόλις 40 με 50 λεπτά και εχει ποσοστό επιτυχία που ξεπερνά το 98%» εξηγεί ο  Δρ Θωμάς.
           ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ   ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ   ΚΗΛΗΣ
Η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τη χρήση πλέγματος προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο και η μέθοδος αυτή εχει καθιερωθεί πλέον ως μέθοδος επιλογής.
Πραγματοποιείται μέσα από 3 τομές των 5 χιλιοστών στο δέρμα,χωρίς διατομή περιτονιών , απονευρώσεων ή μυών επομένως κατά συνέπειαελάττωση του μετεγχειρητικού πόνου και άμεση επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους (ταχύτατη ανάρρωση).
Είναι σημαντικό  να αναφερθεί ότι όταν το πρόβλημα είναι αμφοτερόπλευρο η λαπαροσκοπική αποκατάσταση γίνεται δια των ιδίων τομών και για της δύο πλευρές.
  «Το σημαντικότερο όμως ,όπως εξηγεί ο Δρ Θωμάς, είναι το γεγονός ότι η παραμονή του   αθλητή στο νοσοκομείο περιορίζεται σε λίγες μόνον ώρες, μέχρι το πολύ μία μέρα. Ο χειρουργημένος μπορεί να περπατήσει  και να καθίσει την ίδια μέρα, ενώ η επιστροφή στις καθημερινές του  δραστηριότητες όπως είναι το μπάνιο, το ανέβασμα μιας σκάλας, η οδήγηση, το σήκωμα βάρους μέχρι πέντε κιλά, ακόμα και οι σεξουαλικές δραστηριότητες, αποκαθίστανται μέσα σε διάστημα τριών με πέντε  ημερών»
Η λαπαροσκοπική επέμβαση, εγγυάται άριστο αισθητικό αποτέλεσμα αφού δεν υπάρχει ουλή, ενώ από ιατρικής πλευράς, επισημαίνεται  η μη δημιουργία φλεγμονών αλλά , ούτε και μετεγχειρητικών λοιμώξεων.
Η μέθοδος αυτή, πέραν των  πλεονεκτημάτων που έχει, δίνει τη δυνατότητα στο 95% των χειρουργημένων αθλητών να επανέρχονται μετά από 4-6 εβδομάδες στις κανονικές αθλητικές τους δραστηριότητες σε αντίθεση με τις περιπτώσεις ανοιχτής επέμβασης ,που οι ασθενείς χρειάζονται 3-4 μήνες.
                                     ΚΗΛΗ    ΑΘΛΗΤΩΝ
Το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών ή αλλιώς κήλη των αθλητών, είναι  πάθηση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αθλητές  ( άνδρες και γυναίκες) κυρίως ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές ή γενικότερα αθλούμενοι.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ,άλγος στην περιοχή της βουβωνικής χώρας και στην ηβική σύμφυση , που μερικές φορές είναι τόσο έντονο που ο επαγγελματίας αθλητής μπορεί να εγκαταλείψει ακόμη και μια λαμπρή  καριέρα.
  Ο αιτιολογικός μηχανισμός αυτής της πάθησης είναι ο οξύς ή χρόνιος τραυματισμός που μπορεί να συμβεί το ίδιο ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες αθλητές, κυρίως ποδοσφαιριστές λόγω συγκεκριμένων κινήσεων (π.χ. ΣΟΥΤ) και στους καλαθοσφαιριστές (π.χ. ΑΛΜΑΤΑ).
   Έτσι έχουμε διάχυτο άλγος επιδεινούμενο με την άσκηση και ιδιαίτερα κατά την έκταση των ισχίων ,στο στρίψιμο και στη στροφή . Ο πόνος αντανακλά στον προσαγωγό ή στους όρχεις, και γίνεται εντονότερος με το βήχα ή το φτέρνισμα ή κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
  Μπορεί να είναι αποτέλεσμα:
ØΧαλάρωσης του έξω βουβωνικού στομίου,
Ø Ρήξη της απονεύρωσης του έξω λοξού,
ØΔιαχωρισμός βουβωνικού συνδέσμου,
ØΡήξη του κοινού καταφυτικού τένοντα,
ØΡήξη της απονεύρωσης του εγκάρσιου κοιλιακού,
   Κλινικά είναι δύσκολο να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στην κήλη των αθλητών και στα άλλα αίτια βουβωνικού άλγους.  Για την διαφοροδιάγνωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακτινογραφίες ,υπέρηχους ,κηλογραφίες ,μαγνητική τομογραφία ώστε να αποκλείσουμε της άλλες αιτίες.
 Η διάγνωση του βουβωνικού άλγους στους αθλητές είναι δύσκολη για δύο λόγους:
ØΗ ανατομία της περιοχής είναι πολύπλοκη και
ØΣυνήθως συνυπάρχουν 2 με 3 διαφορετικοί τραυματισμοί.
 Η συντηρητική θεραπεία με φάρμακα και φυσιοθεραπεία συνήθως αποτυγχάνει αλλά σε περιπτώσεις αβέβαιης διάγνωσης  μπορεί να δοκιμαστεί.
 

www.dthomas.grΤηλ  6977597085

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για τα ροδάκινα


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για τα ροδάκινα
         Αναφορικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, στο 2ο Φεστιβάλ Ροδάκινου στη Βέροια, περί χορήγησης ενισχύσεων στους ροδακινοπαραγωγούς για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται φέτος από την κατάρρευση των τιμών του προϊόντος, ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση :
         «Χαιρετίζουμε την προσχώρηση του κ. Αποστόλου στην αγροτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και την εφαρμογή των ιδίων ακριβώς μέτρων που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση, επί υπουργίας μου, για τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών.
        Δηλώνουνε απερίφραστα ότι, θα υποστηρίξουμε και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για την άμβλυνση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και φέτος ο κλάδος του ροδάκινου, όπως άλλωστε υπεύθυνα πράξαμε το 2014.
        Εμείς δεν πρόκειται ποτέ, όπως επανειλημμένα ο κ. Αποστόλου από τη θέση της αντιπολίτευσης, αλλά και της κυβέρνησης, να κάνουμε λόγο για «παράνομες, κάτω από το τραπέζι, αντικοινοτικές, χωρίς έγκριση, ετσιθελικές, ετεροβαρείς και προεκλογικές ενισχύσεις», ούτε θα καταγγείλουμε, - όπως τα σημερινά στελέχη της συμπολίτευσης αιρετά και διορισμένα έπρατταν μέχρι χθες - τα μέτρα για τη στήριξη του προϊόντος και του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών, που λάβαμε ως κυβέρνηση. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η πολιτική για την αγροτική μας οικονομία και τους Έλληνες αγρότες πρέπει να είναι εθνική και όχι μικροκομματική και λαϊκίστικη.
        Φθάνει μόνο οι εξαγγελίες του κ. υπουργού να γίνουν πράξη και να μην αποτελούν υπεκφυγή και προσπάθεια κερδίσματος  πολιτικού χρόνου απέναντι στα προβλήματα που έχει σωρεύσει η ανερμάτιστη μέχρι σήμερα πολιτική του.
Με την ευκαιρία πάντως αξίζει να υπενθυμίσουμε στον κ. Αποστόλου, που επαίρεται για το «εκκολαπτόμενο» καταστατικό της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυνηνόκαρπων ότι, εδώ και δυόμιση χρόνια έχει «λησμονήσει» να προκηρύξει το Μέτρο 9 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που εμείς καταρτίσαμε, για την ενίσχυση της σύστασης Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, Κοινοπραξιών Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ».


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                           22/06/2017

Κλειστός θα παραμείνει ο ΧΥΤΑ του Δήμου Αλμωπίας την Πέμπτη 22/6


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επειδή ο ΧΥΤΑ θα παραμείνει κλειστός, την Πέμπτη 22/6 δεν θα πραγματοποιηθεί με κανονική ροή η αποκομιδή των απορριμμάτων και για τον λόγο αυτό ο Δήμος Αλμωπίας κάνει έκκληση σε κατοίκους και επαγγελματίες να αποφεύγουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους.
 Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...