Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Τα Νέα της Πέλλας (Τεύχος 44).















Ανακοίνωση της Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ για εργαζόμενους κονσερβοποιϊας Παυλίδη στα Γιαννιτσά



ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ

Τώρα μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας

και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με αφορμή τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις με την καταγραφή δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας «Παυλίδης» στα Γιαννιτσά, η Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ τονίζει την ανάγκη διεκδίκησης μέτρων ουσιαστικής προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε πολλές που καταγράφονται σε μαζικούς χώρους δουλειάς, όπως είναι τα εργοστάσια και τα σούπερ μάρκετ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, απόλυτα συνεπής με το σύστημα που υπηρετεί, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε ικανότατη στο να δώσει προνόμια στις μεγάλες επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που κουνά το δάχτυλο στο λαό και μιλά για «ατομική ευθύνη». Είναι υποκριτική η στάση κυβέρνησης και εργοδοσίας που εκ των υστέρων προσπαθούν να φανούν «συνεπείς και με αίσθημα ευθύνης», αφού καθημερινά οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται από την εργοδοσία να κρατήσουν κρυφά τα κρούσματα που εμφανίζονται, την ίδια ώρα που τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται «λάστιχο» για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η εύλογη ανησυχία και ο φόβος μπροστά στο ενδεχόμενο η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στο νομό μας, τώρα πρέπει να γίνουν απαίτηση, διεκδίκηση για άμεσα μέτρα αποφασιστικής στήριξης:

        Να λειτουργήσουν και τα δυο Νοσοκομεία του Νομού μας με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες , και οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες την καλοκαιρινή περίοδο, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες σε ιατρικό , νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Να υπάρχουν επαρκή κρεβάτια ΜΕΘ στελεχωμένα.

        Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή του λαού, για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα.

         Να γίνουν μαζικά προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας υγειονομικού κι άλλου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στην υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι”.

        Να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας. Να μη γίνει καμιά απόλυση!

        Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία, που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

        Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

        Να αναπτυχθούν τουλάχιστον 3.500 κρεβάτια ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.

        Να εξασφαλιστεί η αναγκαία ποσότητα και ποιότητα προστατευτικών μέσων, υγειονομικό υλικό κλπ.

        Τεστ με αποκλειστική ευθύνη κράτους και εργοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους του εργοστασίου και στις οικογένειές τους. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις περιοχές από όπου προέρχονται οι εργαζόμενοι.

        Καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης.

 

 

9 Σεπτέμβρη 2020

Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Δημοσίευση ανακοίνωσης Δήμου Αλμωπίας για τις λαϊκές αγορές

 

                                                   Ανακοίνωση - Υπενθύμιση 

Από τον Δήμο ΑΛΜΩΠΙΑΣ ενημερώνουμε όλους τους πολίτες καθώς και τους πωλητές των λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές του Δήμου ΑΛΜΩΠΙΑΣ .

Όλοι οι πολίτες που εισέρχονται στις λαϊκές αγορές του Δήμου μας θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να φορούν μάσκες.

Όλοι οι πωλητές θα πρέπει να τηρήσουν τα 3 μέτρα απόστασης μεταξύ των πάγκων.

Τα μέτρα του πάγκου των πωλητών θα πρέπει να είναι ΑΥΣΤΗΡΑ τα αναγραφόμενα στην άδεια τους.

Σε μέρη στα οποία δεν θα μπορεί να τηρηθεί η απόσταση των τριών(3) μέτρων θα πρέπει υποχρεωτικά οι συνορεύοντες πωλητές να μειώσουν από ένα μέτρο τους πάγκους τους.

Όλοι οι πωλητές υποχρεούνται να φορούν μάσκα και να έχουν αντισηπτικά στους πάγκους τους.

Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στους πωλητές, πλην εξαιρέσεων από τον νόμο.

Θα υπάρξει έλεγχος των παραπάνω.

Παρακαλούμε θερμά, για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών μας να τηρηθούν τα παραπάνω από πολίτες και πωλητές.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  

Χατζηγιαννίδης Χρήστος.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας



 Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε και οι Ενώσεις των γιατρών που εργάζονται στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, από την πρώτη στιγμή αποκαλύψαμε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ανοχύρωτο απέναντι στην επιδημία και απαιτήσαμε από το κράτος και την κυβέρνηση να πάρουν ουσιαστικά μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού.

Καταγγείλαμε την τραγική υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, και απαιτήσαμε με επείγουσες διαδικασίες να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…

Καταγγείλαμε ότι στο πρώτο κύμα της επιδημίας, τα test στον δημόσιο τομέα γίνονταν με το σταγονόμετρο και με αυστηρά «επιστημονικά τεκμηριωμένα πρωτόκολλα», την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα το μοναδικό πρωτόκολλο ήταν «όποιος έχει να πληρώσει το κάνει» και μάλιστα σε μία περίοδο που υπήρχε συνολικότερη έλλειψη αντιδραστηρίων. 

ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…

Καταγγείλαμε ότι η κυβέρνηση αντί να επιτάξει τις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, διπλασίασε την αποζημίωση από τα 800 στα 1.600 ευρώ για κάθε κρεβάτι ΜΕΘ στον ιδιωτικό τομέα.

ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…

Καταγγείλαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο και το τζογάρισμα της υγείας μας για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών…

ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…

Καταγγείλαμε ότι αποκρύπτουν κρούσματα σε τουριστικούς προορισμούς επειδή το απαίτησαν οι μεγαλοξενοδόχοι. 

Μας είπαν ότι διασπείρουμε fake news και για μία ακόμη φορά… ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…

Καταγγείλαμε ότι λίγες μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας ότι έχει εξασφαλιστεί επάρκεια αντιδραστηρίων, το ΕΚΕΑ ξέμενε από αντιδραστήρια εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης που θεωρεί την υγεία μας κόστος, χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονταν εξαιτίας των καθυστερημένων απαντήσεων. Καταγγείλαμε ότι η κυβέρνηση έστελνε πελατεία τα δημόσια νοσοκομεία  σε συγκεκριμένους ιδιωτικούς διαγνωστικούς ομίλους.

ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ.

Καταγγείλαμε την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης η οποία δεν αφήνει τους ειδικευόμενους γιατρούς   να δώσουν εξετάσεις για την ειδικότητα τους και μετά να κάνουν το αγροτικό τους, στερώντας εκτός των άλλων από τα νοσοκομεία έμπειρους συναδέλφους…

ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ…

Αίφνης μας άκουσαν. 

Μία μέρα πριν την προγραμματισμένη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας, την Τρίτη 8/9 στο Υπουργείο Εργασίας, με αίτημα την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, και πριν στεγνώσει το μελάνι του ΦΕΚ που ενισχύει τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου ενάντια στις διαδηλώσεις, έβαλαν «τον χωροφύλακα», «τον αστυνομικό διαμεσολαβητή» να μάθει: ποιο είναι το όνομα του διοργανωτή  και ο σκοπός της κινητοποίησης μας, λες και δεν το γνώριζαν, πόσοι θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση λες και έχουμε καμία γυάλινη σφαίρα και μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον.

Ένα είναι σίγουρο… Προβλέπουν ότι οι αγώνες ενάντια στην εγκληματική πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματα μας, θα δυναμώσουν το επόμενο διάστημα και παίρνουν μέτρα για να τους εμποδίσουν.

Τους ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά… Η υποκρισία έχει και τα όρια της!

Η φωνή πίσω από τις μάσκες δε θα σωπάσει. Θα ακούγεται κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο δυνατά. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στους ασθενείς μας.


Ο χουντικής έμπνευσης νόμος θα μείνει στα χαρτιά!

Οι αγώνες μας ασπίδα προστασίας της ζωής μας και της υγείας του λαού!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/09  

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...