Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Είναι πολλά τα Θύματα …………..Κυριάκο! Του Στέλιου Όρλη



Είναι πολλά τα Θύματα …………..Κυριάκο!
Του Στέλιου Όρλη*
Τα τελευταία χρόνια πολλοί συνάνθρωποι μας  έχουν χάσει την ζωή τους και πολλοί/ες περισσότεροι έχουν τραυματισθεί & έχουν υποστεί βλάβες, σε εργασίες υλοτομίας στους ορεινούς όγκους και τα δάση της περιοχής μας.
Από μόνο του το γεγονός θα έπρεπε να κινητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς και να παρθούν μέτρα για την πρόληψη και ενίσχυση της Υγείας & της Ασφάλειας των εμπλεκομένων σε αυτού του είδους τις εργασίες.
Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να γίνει αναλυτική “Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου” για τις εργασίες που γίνονται στο Δάσος- Βουνό, κατά την κοπή, μεταφορά και αξιοποίηση δένδρων-Ξυλείας, είναι μια διαδικασία που προβλέπεται από το νομικό πλαίσιο για επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους.
Για την συγκεκριμένη  κατηγορία εργαζόμενων , -Υλοτόμοι-εργαζόμενοι στο βουνό-, Θεωρώ ότι την πρωτοβουλία θα πρέπει να την πάρει το Δασαρχείο -Δ/νση δασών, οι οποίοι φορείς έχουν και την ευθύνη-εποπτεία της διαχείρισης του δάσους.
Η συγκεκριμένη διαδικασία-ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ-περιλαμβάνει:

Εντοπισμό των πηγών κινδύνου για την υγεία & ασφάλεια των εργαζομένων στο δάσος
Εξακρίβωση των δυνητικών κινδύνων για την υγεία & την ασφάλεια των εμπλεκομένων στην υλοτομία.
Εκτίμηση του μεγέθους των κινδύνων και των επιπτώσεων στην υγεία &  την ασφάλεια  
-Προγραμματισμό  και διαχείριση  των διαδικασιών πρόληψης ( τι και πως πρέπει να γίνεται)
           
Ασφαλώς  η πιο πάνω διαδικασία είναι σύνθετη και εξειδικευμένη, απαιτεί τεχνοκρατική-διεπιστημονική γνώση, γνώση του πεδίου που υλοποιούνται οι υλοτομικές εργασίες και το πιο σημαντικό ,διαβούλευση και συζήτηση με τους ιδίους τους εργαζόμενους.

 Άμεσα λοιπόν, πρέπει να δρομολογηθούν ενέργειες-δράσεις  από την πλευρά της πολιτείας-Δασαρχεία-Δ/σεις Δασών-έτσι ώστε να αρχίσει να εμπεδώνεται κουλτούρα πρόληψης-αποφυγής & προστασίας για όλους όσους δραστηριοποιούνται  με εργασίες στο δάσος και τους ορεινούς όγκους και οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν πληρώσει με υψηλό “φόρο αίματος -υγείας” την ενασχόληση τους, με την ζωτική για την τοπική οικονομία ,υλοτομία.
Ακούει κανείς ; Ίδωμεν.
*Ο Στέλιος Όρλης ,είναι
Διπλ. Μηχ/γος Μηχ/κος
Δ/ντης του Εργαστηριακού Κέντρου Αριδαίας

Ο Σύνδεσμος Επισήμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν.Πέλλας , διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή στην Πάτρα-Καλάβρυτα-Αρχαία Ολυμπία



 3ήμερη  εκδρομή  στην  Πάτρα-Καλάβρυτα-Αρχαία Ολυμπία 


Ο  Σύνδεσμος  Επισήμων  Διαιτητών  Ποδοσφαίρου  Ν.Πέλλας , διοργανώνει  3ήμερη  εκδρομή  στο    από  27/9  μέχρι  29/9 στην Πάτρα-Καλάβρυτα-Αρχαία Ολυμπία. Η  τιμή  συμμετοχής  είναι  120  ευρώ  κατ'  άτομο  σε  4*  ξενοδοχείο  στην  Πάτρα  με  πρωινό.  Όσοι  επιθυμούν  να  λάβουν  μέρος  στην  εκδρομή  πρέπει  να  το  δηλώσουν    στο  τηλ.  6974911258 .  

                                         Για  το  Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ                                ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΣΙΩΝΗΣ


3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΤΡΑ
27/09-29/09/2019

1Η ΗΜΕΡΑ: ΕΔΕΣΣΑ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ -ΠΑΤΡΑ
Αναχώρηση από την Έδεσσα στις 05:00 το πρωί. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στο  Διακοφτό , από  όπου , όποιος  επιθυμεί (με δικά του  έξοδα ), θα  ταξιδέψει  με  το  παραδοσιακό  τρενάκι  για  τα  Καλάβρυτα. Το  λεωφορείο  θα  μεταφέρει  τους  υπολοίπους  στο  ηρωικό  χωριό. Αφού  συναντηθούμε  όλοι  στο  χωριό  των  Καλαβρύτων , θα επισκεφτούμε την Μονή Αγίας Λαύρας και το παρεκκλήσι όπου ορκίστηκαν  οι οπλαρχηγοί της Επανάστασης του 1821.Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μέγα Σπήλαιο που είναι <<κολλημένο>> πάνω στον βράχο, τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Αφού τελειώσουμε και την επίσκεψή μας στο Μέγα Σπήλαιο, χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Στην συνέχεια                             επιβίβαση στο λεωφορείο  και  με  ενδιάμεση  στάση  στο  Αίγιο , άφιξη  στο  ξενοδοχείο  στην Πάτρα.  Τακτοποίηση. Ελεύθερος  χρόνος. Διανυκτέρευση.  
2Η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΤΡΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΠΑΤΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση  για την ξενάγησή μας στην Αρχαία Ολυμπία που είναι αφιερωμένη στον θεό Δία. Υπήρξε το πιο δοξασμένο Ιερό της Αρχαίας Ελλάδας που ήταν ο τόπος διεξαγωγής  ων Ολυμπιακών αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής γιορτής των Ελλήνων της Αρχαιότητας. Στην αρχαία Ολυμπία βρισκόταν το χρυσελεφάντινο  άγαλμα του θεού Δία έργο του Φειδία, ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου. Μετά την ξενάγησή μας θα  επισκεφτούμε  τον  Πύργο  και  το  παραθαλάσσιο  Κατάκολο για καφέ  και  φαγητό. Στην συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο ξενοδοχείο  στην  Πάτρα. Ξεκούραση. Ελεύθερος  χρόνος. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΕΔΕΣΣΑ
Πρωινό και ελεύθερος  χρόνος  στην  πόλη  της  Πάτρας  μέχρι  το  μεσημέρι , από  όπου , αφού έχουμε τακτοποιήσει τις αποσκευές μας στο λεωφορείο , θα  αναχωρήσουμε , με  ενδιάμεσες  στάσεις , για την Έδεσσα. Άφιξη στην Έδεσσα αργά το βράδυ.


ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ: 120 € ME ΠΡΩΙΝΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Τις μεταφορές με υπερυψωμένο  λεωφορείο του Γραφείου μας.  
  • Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχείο  PATRAS PALAS 4*με πρωινό.     
  • Επίσημο τοπικός ξεναγός  στην Αρχαία Ολυμπία..
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο  πρόγραμμα.
  • Αρχηγό –συνοδό του γραφείου μας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους , το  τρενάκι  στο  Διακοφτό    ( 9,5 Ε το  άτομο ) , φόρο  ξενοδοχείου  3 Ευρώ  κατά  άτομο  για  τις  δύο  διανυκτερεύσεις ,  προαιρετικές διασκεδάσεις και γενικά ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...