Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 προγραμματισμένη επίσκεψη εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο έργο της ΠΟΠΣΜ και ιδιαίτερα στις ανησυχίες που δημιουργούνται από την καθοδηγούμενη αλλοίωση της αυθεντικής Μακεδονικής Παράδοσης, με αιχμή του δόρατος την αντικατάσταση των κατά τόπους γλωσσικών ιδιωμάτων με τη λόγια Σκοπιανή Γλώσσα, με σαφή στόχο την απόδειξη ύπαρξης δήθεν «Μακεδονικής» γλώσσας και μειονότητας εντός Ελλάδος. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τον έντονο προβληματισμό των εκπροσώπων της ΠΟΠΣΜ σε ότι αφορά τις ολέθριες επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην περίπτωση ύπαρξης του όρου «Μακεδονία» (σε σύνθετη ονομασία ή με παράγωγα αυτού) στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι ο πολύπαθος λαός της Μακεδονίας, παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου και προσμένει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να προασπίσει το εθνικό συμφέρον και να επιδιώξει τη μακροχρόνια σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μη αποδεχόμενη οποιαδήποτε ονομασία φέρει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγα αυτού. Αναφέρθηκε ότι την ίδια άποψη εξέφρασαν ομόφωνα με αντίστοιχο ψήφισμα οι Μακεδόνες ανά τω κόσμω στο 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2017. Αυτό αποτελεί ηχηρό μήνυμα προς αυτούς που υποστηρίζουν ότι η άποψη για ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αποτελεί ακραία θέση, καθώς η καθολική αποδοχή της από το ΣΥΝΟΛΟ των Μακεδόνων, εντός κι εκτός Ελλάδος, δείχνει την πραγματική βούληση του  λαού της Μακεδονίας, η οποία είναι ανεξάρτητη από πολιτικά και κομματικά συμφέροντα.
Με την επίσκεψη στον Πρώτο Πολίτη της χώρας πραγματοποιήθηκε η έναρξη της καμπάνιας με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ», την οποία συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και την υποστήριξη πολλών οργανώσεων εντός Ελλάδος. Συγκινητική είναι η διάθεση ομογενών Ελλήνων να συνδράμουν οικονομικά και ηθικά σε αυτήν την προσπάθεια. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που δίνεται σε όλους τους Έλληνες να στηρίξουν τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού, παίρνοντας σαφή θέση ενάντια στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων, υπογράφοντας σχετικό ψήφισμα με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Αλέξη Τσίπρα. Σε επόμενη ανακοίνωση θα γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίον θα πραγματοποιηθεί η συλλογή υπογραφών για το εν λόγω ψήφισμα.
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΣΜ έδωσαν δύο συμβολικά δώρα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας: ένα χειροποίητο ρολόι τοίχου με το λογότυπο της ΠΟΠΣΜ και το σύγγραμμα MACEDONIA EVIDENCE. Πρόκειται για μια έκδοση του Μακεδονικού Κέντρου Μελετών των ΗΠΑ (2011), η οποία αφορά σε επιστολή που υπέγραψαν 372 ακαδημαϊκοί από όλον τον πλανήτη, αναφέρεται στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας, είναι μεταφρασμένη σε 4 (τέσσερις) γλώσσες και απεστάλη στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ κ.Barack Obama.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη την ΠΟΠΣΜ για τις άοκνες και ανιδιοτελείς προσπάθειες που καταβάλουν τα μέλη της και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην προαναφερθείσα καμπάνια, καθώς αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση του πολίτη να συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις για τα μείζονα κρατικά θέματα (εθνικά).  Ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΠΟΠΣΜ να τον κρατούν ενήμερο για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο συγκεκριμένο ζήτημα.


Η επίσκεψη τελείωσε με την επίδοση του σχετικού ψηφίσματος που ακολουθεί εκ μέρους τον Συλλόγων/Μελών και συνεργαζόμενων Σωματείων της ΠΟΠΣΜ:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Προς Εξοχότατατον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κύριον Προκόπη Παυλόπουλο
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
28 Νοεμβρίου 2017
     Στις 13 Απριλίου 1992 πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά σύσκεψη των τότε πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε ο τότε Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μολυβιάτης: «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”».
     Ακολούθησε η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή«Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική. Αυτά τούς τα είπα και τους τα έχω γράψει».
      Όμως δεδομένου ότι μετέπειτα και χωρίς νεώτερη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ αναγράφεται: «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία” που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», δημιουργούνται στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Μακεδόνες ιδιαίτερα έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις για το ότι η επερχόμενη λύση θα είναι σχετική με την παραπάνω θέση του ΥΠΕΞ και όχι με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία είναι σύμφωνη με εκείνη του συνόλου των Ελλήνων.
     Επειδή κάθε άλλη θέση της όποιας Ελληνικής Κυβέρνησης, από εκείνη της παραπάνω απόφασης των πολιτικών αρχηγών σε συνδυασμό με την επακόλουθη δήλωση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι αντίθετη της θέλησης του συνόλου του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα των Μακεδόνων,
     Επειδή είναι δεδομένο ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ είναι κορυφαίο κρίσιμο εθνικό θέμα,
     Τα συμπαρατασσόμενα στη συνέχεια του παρόντος Νομικά Πρόσωπα, με την απόλυτη βεβαιότητα ότι εκφράζουμε την εθνική και πατριωτική αμετακίνητη θέση του συνόλου των Ελλήνων
Ζ Η Τ Α Μ Ε
ο όρος «Μακεδονία» να μη συμπεριλαμβάνεται στην Ελληνική πρόταση για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992. Στην περίπτωση που οποιαδήποτε Κυβέρνηση εκτραπεί από αυτήν, παρακαλείσθε να επιδιώξετε με όλο το καταξιωμένο κύρος σας την προκήρυξη δημοψηφίσματος με το ερώτημα της αποδοχής ή όχι της εκτροπής από την απόφαση του 1992 αποκλεισμού το ονόματος «Μακεδονία».
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
 1. ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»
 2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
 3. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»
 4. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
 5. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ –ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΕΛΛΑΣ «ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ»
 6. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
 7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΒΟΛΩ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
 8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΡΤΣΟΒΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΝΕΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»
 9. ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΟΙ ΕΔΕΣΣΑΣ
 10. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
 11. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΗΓΕΝΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
 12. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
 13. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Δ. Δ. ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ
 14. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΑΣ ΠΕΛΛΑΣ «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»
 15. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
 16. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ «ΤΟ ΠΟΖΑΡ»
 17. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΩΛΑΚΑ ΔΡΑΜΑΣ
 18. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
 19. ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Η ΠΕΛΛΑ»
 20. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»
 21. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ «ΚΑΓΚΕΛΕΥΤΟΣ»
 22. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
 23. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΦΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
 24. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ «ΤΟ ΤΣΙΝΑΦΟΡΟ»
 25. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΚΙΛΚΙΣ «ΠΑΙΟΝΕΣ»
 26. ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΔΡΑΜΑΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
 27. ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
 28. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΠΕΛΛΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ»
 29. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ «ΕΛΠΙΔΑ»
 30. ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ «ΤΟ ΠΡΑΒΙ»
 31. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
 32. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ «Ο ΑΡΑΠΗΣ»
 33. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
 34. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
 35. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΓΟΝΕΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
 36. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
 37. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ «Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ»
 38. ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΒΕΣΤΑΡΙΩΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ «ΓΚΟΝΟΣ ΓΙΩΤΑΣ»
 39. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ «ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ»
 40. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»
 41. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΡΩΠΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
 42. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΡΤΟΦΥΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ «ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ»
 1. ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΥΣΑΚΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ «ΟΙ ΡΕΣΙΝΙΩΤΕΣ»
 2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
 3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
 4. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΜΕΛΕΝΙΚΟΥ & ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΑΡΜΟΝΙΑ»
 5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
 6. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
 7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
 8. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΑΣΟΥ «ΒΑΚΧΟΣ»
 9. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΓΑΔΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «ΣΑΪΤΑΣ»
 10. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
 11. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ»
 1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΗΓΕΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΘΕΡΜΗΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
 2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΘΕΡΜΗΣ
 3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
 4. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΕΡΗΣ ΚΙΛΚΙΣ «ΤΟ ΠΑΙΚΟ»
 5. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΚΟΠΑΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ »Η ΜΙΕΖΑ»
 6. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ »ΚΑΜΠΟΣ» ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
 7. ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΥΚΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
 9. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ »ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΙ»
 10. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΩΜΝΙΩΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ »ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»
 11. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ»
 12. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΤΟΠΙΩΝ Ν.ΕΦΕΣΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ»
 13. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ – ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ»
 14. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑΙΑΣ
 15. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΥΣΗΣ»
 16. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
 17. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
 18. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΑΝΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
 19. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ »ΝΕΣΤΩΡ»
 20. ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
 21. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»
 22. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΥΑΝΙΣΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «Η ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ»
 23. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΛΤΟΤΟΠΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
 24. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΒΟΤΣΗ
 25. ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ»
 26. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
 27. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ «ΠΙΕΡΕΣ»
   81. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ «Ο ΑΜΥΝΤΑΣ»

Πληρωμή Αποζημιώσεων Ύψους 17.926.117,51 € Από Τον ΕΛΓΑ


Πληρωμή Αποζημιώσεων Ύψους 17.926.117,51 € Από Τον ΕΛΓΑ


Αποζημιώσεις ύψους 17.926.117,51 € θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. αύριο, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, σε 65.653 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους .
Ειδικότερα, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν :
Β. την τελική εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν στις αρχές του 2017 και συνδέονται με τη δήλωση καλλιέργειας του 2016.
Γ. εκκαθαρίσεις ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο που συνέβησαν εντός του 2016,  και στο πρώτο τρίμηνο 2017.
Με βάση την κατάταξη των πληρωμών που θα καταβληθούν αύριο, το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο Νομός Πέλλας όπου καταβάλλονται συνολικά 2.758.292,92 ευρώ, ενώ ακολουθούν οι Νομοί Ηλείας, Ημαθίας, Λαρίσης και Κορινθίας.

Για να δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά νομό πατήστε εδώ.

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, για την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας, της περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017


Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας γίνεται γνωστό ότι ορίστηκαν οι ημερομηνίες  των εξετάσεων, για την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας, της περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 και έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα των εξετάσεων είναι το παρακάτω:

ΔΕΥΤΕΡΑ 11-12-2017

1.ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ στην έδρα της στο Α.Π.Θ. στις 10:00π.μ.
2.ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στις 9:30π.μ.
3.Ω.Ρ.Λ. στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στις 8:30π.μ.

ΤΡΙΤΗ 12-12-2017                            
1.ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ στην έδρα της στο Α.Π.Θ.
2.ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ στο Νοσοκομείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-12-2017
1.ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ  στο Νοσοκομείο  Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στις 13:00μ.μ.
2.ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ  ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο  ΑΧΕΠΑ
3.ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
4.ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ  στο Ψ.Ν.Θ. στις 9:30π.μ.
 
ΠΕΜΠΤΗ 14-12-2017
1.ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ (γραπτά)  στο Νοσοκομείο  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στις 10:00π.μ.
2.ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ  στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Γ.Ν.Θ. Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ στις 10:00π.μ.
3.ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ (γραπτά)  στο Νοσοκομείο  ΑΧΕΠΑ στις 09:30π.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-12-2017
1.ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ (προφορικά)  στο Νοσοκομείο  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στις 10:00π.μ.
2.ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ (προφορικά)  στο Νοσοκομείο  ΑΧΕΠΑ στις 9:30π.μ.
3.ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΩΡΑΚΟΣ  στο Νοσοκομείο  ΑΧΕΠΑ στις 8:00π.μ.
4.ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ  στο Νοσοκομείο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ στις 12:30μ.μ.
 
ΔΕΥΤΕΡΑ  18-12-2017
1.ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ  στο  Νοσοκομείο  ΑΧΕΠΑ στις 11:00π.μ.
2.ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο  ΑΧΕΠΑ
3.ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΑ  στην έδρα της  στο Α.Π.Θ. στις 10:00π.μ.
4.ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ  στην έδρα της  στο Α.Π.Θ. στις 10:00π.μ.
 
ΤΡΙΤΗ  19-12-2017
1.ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
2.ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ στις 10:00π.μ.
3.ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ στο Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας, Τμήμα Ιατρικής Α.Π.Θ.                                   
4.ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στις 8:30π.μ.
5.ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ  στο Νοσοκομείο  ΑΧΕΠΑ
6.ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ  στο Νοσοκομείο  Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ στις 7:30π.μ.
7.ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στις 10:00π.μ.
8.ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ στις 10:00π.μ.
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 20-12-2017
1.ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ στο Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας, Τμήμα Ιατρικής Α.Π.Θ.                     
2.ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο  ΑΧΕΠΑ
3.ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
4.ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ  στο Νοσοκομείο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
 
ΠΕΜΠΤΗ 21-12-2017
1.ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
2.ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ  στο Νοσοκομείο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
3.ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο  Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-12-2017
1.ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ  στο Νοσοκομείο  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στις 8:00π.μ.
2.ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ  στο Νοσοκομείο  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ώρα  έναρξης  των εξετάσεων  ορίζεται η  9η  πρωινή πλην των αναφερομένων εξαιρέσεων.
Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2381351276, 2381351231 και 2381351280                                               


              ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την «Παγκόσμια μέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό».


Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την «Παγκόσμια μέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό».            
Την ισραηλινή κατοχή που συνεχίζεται και την επέκταση των εποικισμών κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος χθες, «Παγκόσμια μέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό», με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:
«Σήμερα, Παγκόσμια μέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, 50 χρόνια μετά τον πόλεμο του 1967 και την κατάληψη των Παλαιστινιακών εδαφών, η εγκληματική Ισραηλινή κατοχή συνεχίζεται, επεκτείνεται με εκατοντάδες εποικισμούς. Δολοφονεί εκατοντάδες ακόμα και παιδιά, φυλακίζει χιλιάδες Παλαιστίνιους.
Τα ευχολόγια δεν κρύβουν τη στήριξη του Ισραήλ από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις. Όπως της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ενισχύει τις πολιτικο-στρατιωτικές σχέσεις μ’ αυτό, αναβαθμίζει την αμερικάνικη βάση στην Κρήτη - ορμητήριο κατά των λαών της Μέσης Ανατολής και του Παλαιστινιακού.    
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, χθες, με παρέμβασή του στην ελληνική βουλή καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν εφαρμόζει την απόφαση της Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, απαιτώντας :
Ανεξάρτητο, κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του ‘67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού και των εποίκων από τα κατεχόμενα. 
Το γκρέμισμα του τείχους, την άρση του αποκλεισμού Δυτικής Όχθης και Γάζας. 
Την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων από τις φυλακές, την επιστροφή  όλων των προσφύγων».     
30/11/2017                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Γιώργος Καρασμάνης: «Εντάξτε στις Δημόσιες Επενδύσεις του 2018 το Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
«Το Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας θα γίνει,
είτε το θέλουν είτε όχι»!
Το θέμα της υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου για την Πρωτεύουσα αλλά και για ολόκληρο τον Νομό μας, την κατασκευή νέου Αθλητικού Κέντρου στ θέση ¨Τσαϊρ Πασά¨ στην Έδεσσα, επανέφερε με νέα Ερώτησή του στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης.
Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του έργου συνολικής δαπάνης έξη (6) εκατομμυρίων ευρώ, εγκρίθηκε το 2009 από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (απόφαση ΣΑΕ016 ΤΡΟΠ1) στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, και με διασφαλισμένη επιπλέον πίστωση 600.000 ευρώ για την άμεση δημοπράτησή του τον ίδιο χρόνο. Αλλά η διαδεχθείσα την Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ¨πάγωσε¨ την κατασκευή ακυρώνοντας στην ουσία την υλοποίηση του έργου.
 Με την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πολλαπλές παρεμβάσεις Καρασμάνη, το έργο επανεντάσσεται και προτάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με κωδικό 2014ΣΕ01600045,  με φορέα  χρηματοδότησης τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Έδεσσας. Δυστυχώς, και η σημερινή Κυβέρνηση ακύρωσε την κατασκευή του έργου – καταρρακώνοντας κάθε έννοια της ¨συνέχειας του κράτους¨ σε μια σύγχρονη ευνομούμενη χώρα.
Σε Ερώτηση που ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε τον Ιούνιο του 2016, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού απάντησε αναγνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο είχε όντως ενταχθεί στο ΠΔΕ του 2014 (με κωδικό 2014ΣΕ01600045/24-12-14), και με διασφαλισμένα 600.000 ευρώ για την άμεση δημοπράτησή του. Και είχε δεσμευτεί ότι, ¨θα διερευνηθεί η δυνατότητα επανένταξης του έργου σε επόμενο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.
Με την τελευταία Ερώτηση που κατέθεσε στις 30 Νοεμβρίου (1657/30.11.2017) καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και, με την ευκαιρία του εν όψει Νέου Προϋπολογισμού και του νέου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που ξεκινά τον Ιανουάριο 2018, να εντάξουν το νέο Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας. Ένα έργο που αποτελεί αίτημα πολλών ετών και θα αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε πολλούς τομείς (αθλητικό, χωροταξικό, περιβαλλοντικό, κυκλοφοριακό, πολιτιστικό, τουριστικό κλπ), όχι μόνον την Πρωτεύουσα που σήμερα ασφυκτιά, αλλά και ολόκληρο τον Νομό Πέλλας.
Ο πρώην Υπουργός, ο οποίος παρακολουθεί ¨συνεχώς και από κοντά¨ την εξέλιξη πάνω σ’ αυτό το μεγάλο θέμα, διαβεβαιώνει τους συντοπίτες μας, ότι το νέο Αθλητικό Κέντρο της Έδεσσας θα γίνει, είτε κάποιοι το θέλουν, είτε όχι!
Ακολουθεί η Ερώτηση
ΘΕΜΑ: «Εντάξτε στις Δημόσιες Επενδύσεις του 2018 το Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας»!

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την ένταξη το 2014 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), της κατασκευής του νέου Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας – ενός έργου εξαιρετικά σημαντικού τόσο για την πόλη όσο και για ολόκληρο το Νομό μας!
Σε απάντηση σχετικής Ερώτησης του υπογράφοντα, με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2016, ο τότε Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναγνώρισε ότι το συγκεκριμένο έργο είχε όντως ενταχθεί στο ΠΔΕ του 2014 (με κωδικό 2014ΣΕ01600045/24-12-14), και με διασφαλισμένα 600.000 ευρώ για την άμεση δημοπράτησή του. Δεσμεύτηκε δε ότι, ¨θα διερευνηθεί η δυνατότητα επανένταξης του έργου σε επόμενο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.
Συνεπώς:
ΕΠΕΙΔΗ, όπως ζήτησε η τότε ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τον Δήμο, μαζί με τη σύμβαση για το έργο υποβλήθηκαν και τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα (σχέδια, τεχνική περιγραφή, προϋπολογισμός κλπ)…
ΕΠΕΙΔΗ, τα ζητηθέντα έγγραφα υποβλήθηκαν αλλά, παρά την προαναφερθείσα δέσμευση από τον τότε Υπουργό, το έργο δεν το εντάξατε, όπως δεσμευτήκατε, στο τρέχον Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (του 2017) – αν και περίσσεψαν πάνω από τα μισά κονδύλια που έμειναν αναξιοποίητα…
ΕΠΕΙΔΗ, είμαστε στο κατώφλι της νέας χρονιάς… Έχει κατατεθεί και ήδη συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Προϋπολογισμός για το 2018… Σας δίνεται επομένως η δυνατότητα και η ευκαιρία, να ανταποκριθείτε στη δέσμευση για ένταξη και υλοποίηση του έργου…  Ενός έργου που είναι αίτημα πολλών ετών για να λύσει σε μεγάλο βαθμό προβλήματα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά εξ αιτίας των οποίων ασφυκτιά η Πρωτεύουσα, του Νομού μας…
 ΕΠΕΙΔΗ, το έργο συνιστά και λύση στο χωροταξικό πρόβλημα της πόλης ( και τούτο διότι θα παραδώσει ελεύθερα στους κατοίκους τα 37 στρέμματα που καταλαμβάνει σήμερα το παλιό στάδιο και θ’ ανακουφίσει σημαντικά την πρωτεύουσα του Νομού ).
ΕΠΕΙΔΗ, ακόμη η αποσυμφόρηση της πόλης θα δώσει διέξοδο προς τον παραδοσιακό οικισμό « Βαρόσι »  και τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας.
ΕΠΕΙΔΗ, η δημιουργία του αθλητικού κέντρου αποτελεί αίτημα ετών των κατοίκων της πρωτεύουσας και για το σκοπό αυτό έχουν ήδη απαλλοτριωθεί 75 στρέμματα έξω από τον αστικό χώρο της πόλης.
ΕΠΕΙΔΗ, ούτε νόμιμο ούτε ηθικό είναι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, να ακυρώνονται αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης – να καταλύεται δηλαδή στην ουσία η αρχή της ¨συνέχειας του Κράτους¨…
ΕΠΕΙΔΗ, προ ενός και πλέον έτους, η τότε ηγεσία του Υπουργείου είχε δεσμευτεί να εντάξει το έργο σε επόμενο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων…
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ και καλούνται να μας ενημερώσουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί:
Αν προτίθενται να εντάξουν την κατασκευή του νέου Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που ξεκινά τον Ιανουάριο, στα πλαίσια του Προϋπολογισμού για το 2018…

Ο ΕΡΩΤΩΝ
Γιώργος Καρασμάνης

Βουλευτής Πέλλας 

Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας ‘’ Η Ενωση’’ : Αναρτήθηκαν οι καταστάσεις εγκεκριμένων και απορριπτομένων εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2017


Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών του Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας ‘’ Η Ενωση’’ ενημερώνει τους αγρότες-κτηνοτρόφους της περιοχης ότι αναρτήθηκαν οι καταστάσεις εγκεκριμένων και απορριπτομένων εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2017.
 Οι παραγωγοί  μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του ΚΕΑ στο 1ο χλμ Αριδαίας – Τσακώνων και στο γραφείο στο κέντρο της Αριδαίας  επί της οδού Αθανασίου Διάκου και Πολυτεχνείου γωνία(έναντι καταστήματος Vodafone) για την ενημέρωσή τους. 

Σημειώνεται ότι οι αγρότες έχουν προθεσμία έως τις 12 Δεκεμβρίου για να υποβάλουν τις ενστάσεις τους για την εξισωτική αποζημίωση του 2017.

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της Νεανικής Σκηνής του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με το έργο της Λουντμίλα Ραζουμβόσκαγια «Αγαπητή Ελένα»


Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της Νεανικής Σκηνής με το έργο της Λουντμίλα Ραζουμβόσκαγια «Αγαπητή Ελένα», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο με το εξαιρετικό κείμενο όσο και τις καθηλωτικές ερμηνείες των ηθοποιών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου συγχαίρει τους συντελεστές αυτής της παραγωγής -ηθοποιούς και τεχνικούς- για την προσπάθεια και το υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στη αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα Αθηνά Αηδονά, τον Δήμο Έδεσσας, την Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. κα Νατάσα Ιατρίδου και κο Κώστα Τακατζόγλου αντίστοιχα, τη Διεύθυνση της Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τη μαθητική κοινότητα, και φυσικά το Θεατρόφιλο κοινό, που τίμησε με την παρουσία του τις παραστάσεις της Νεανικής Σκηνής.

Ευχαριστεί επίσης τον κο Βαγγέλη Πέτκο (ERGO Market) για την ευγενική του χορηγία και την κα Αικατερίνη Μούσιου-Μπόιτση για την παραχώρηση του θεατρικού της κειμένου «Ο Ονειρούλης και το συννεφάκι του» στο Εδεσσαϊκό Θέατρο.

«Ευαισθητοποίηση-Αλληλεγγύη-Ανθρωπιά»


Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη υποστήριξης των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε τις περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου Αττικής, οργανώνει δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, στοχεύοντας στην ανακούφιση και ενίσχυση των κατοίκων με τρόφιμα και είδη Α΄ανάγκης.
 Το Εδεσσαϊκό Θέατρο επικροτεί την εκστρατεία του αδελφού συλλόγου για τη συγκέντρωση βοήθειας, προσφέροντας το δικό του πακέτο με τρόφιμα και είδη Α΄ανάγκης και συγχαίρει τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Ποντίων για την πρωτοβουλία.
 Ελπίζοντας στην θετική ανταπόκριση των συνδημοτών μας, η συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών θα συνεχιστεί ως τις 13 Δεκέμβρη .
Πληροφορίες στα τηλ 6976401127 και 6948181178.

«Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά. Μια εξαιρετική παράσταση, που ετοίμασαν οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Βέροιας.


Την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017 και ώρα 8.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία ακόμα εξαιρετική παράσταση, που ετοίμασαν οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Βέροιας. 

Πρόκειται για την μαύρη κωμωδία με τίτλο «Εχθροί εξ’ αίματος», η οποία αποτελεί και το πρώτο θεατρικό έργο του Αρκά. Μια κωμωδία «ζωτικής σημασίας» με κύριο στοιχείο το ανατρεπτικό χιούμορ του συγγραφέα. 
Το παχύ έντερο (Δημήτρης Γκιλιόπουλος) και το λεπτό έντερο (Λίζα Τσέκου) προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση του οργανισμού που βρίσκεται σε κώμα ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα χωρίς να ξέρουν αν πρέπει να εμπιστευθούν τις πληροφορίες που τους δίνει το δεξί νεφρό (Γιώργος Τσίρης).

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε., τη συνεργασία των ΕΠΑΛ Βέροιας και ΕΠΑΛ Έδεσσας και την τεχνική υποστήριξη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου. Η παράσταση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς αντί εισιτηρίου κατά την προσέλευση, καλούμαστε να ενισχύσουμε με τρόφιμα τις αυξημένες ανάγκες λόγω εορτών, της Ιεράς Μητρόπολης και του Γηροκομείου Έδεσσας.

«Αρχοντογιός παντρεύεται» από την Θεατρική ομάδα του συλλόγου Στραντζαλιωτών Ν.Πέλλας «Η Στράντζα»


Την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη 2017 και ώρα 8.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, το Εδεσσαϊκό Θέατρο φιλοξενεί την παράσταση «Αρχοντογιός παντρεύεται» από την Θεατρική ομάδα του συλλόγου Στραντζαλιωτών Ν.Πέλλας «Η Στράντζα».

 Το έργο μας ταξιδεύει στη δεκαετία του ΄30 στην πόλη των Γιαννιτσών, όπου συμβιώνουν πρόσφυγες Στραντζαλιώτες με ντόπιους κατοίκους. Ένα Σαββατιάτικο πρωινό, κι ενώ οι γυναίκες της γειτονιάς ζουν την ρουτίνα της καθημερινότητας, μια ντόπια μάνα αντιλαμβάνεται πως ο μοναχογιός της είναι ερωτευμένος με μια χήρα προσφυγοπούλα, και τότε αρχίζει το…..γλέντι.
 Μια ηθογραφία με πολλά κωμικά στοιχεία που με πολύ μεράκι έγραψε η Βούλα Αργυράκη, υπογράφοντας και την σκηνοθεσία.
 Οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας των δύο συλλόγων, τέθηκαν από την περσινή θεατρική περίοδο όπου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργάνωσε το Εδεσσαϊκό Θέατρο, φιλοξένησε την πρώτη Θεατρική απόπειρα των Στραντζαλιωτών με το έργο «Απόψε νυχτερεύουμε» επίσης σε κείμενα και σκηνοθεσία Βούλας Αργυράκη. 

Πρωταγωνιστούν οι: Χρήστος Παπαδόπουλος, Κώστας Παρδάλης, Σωσώ Καραφωτάκη, Μαρία Μανδάλη, Σταματούλα Γεωργιάδου, Κατερίνα Γεωργιάδου, Ζωή Παζουκίδου, Μαρία Ηρωίδου, Αθηνά Ιωάννου, Μαρία Ζωγράφου, Βιργινία Παναγιωτίδου και Σπύρος Μήτσκας. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...