Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

"Αιμάσσουσα Καρδία" στο Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας Έδεσσας.

 


Αιμάσσουσα Καρδία

«Τί είναι ο Έρως, διηρωτάτο η Υβόννη εν απογνώσει.»

 

Η μουσική παράσταση «Αιμάσσουσα Καρδία», μέσα από τον παθιασμένο προβληματισμό της νεαρής Υβόννης, επιχειρεί να άρει τα τεχνητά εμπόδια μεταξύ ύλης και πνεύματος τα οποία τόσο μάταια προσπαθεί να αποφύγει ο άνθρωπος.

Το προκλητικό «έργο ζωής» του Α. Εμπειρίκου προσφέρει αστείρευτους προβληματισμούς σχετικά με την φύση του ανθρώπου και την έκφραση αυτού μέσω του έρωτα· ενός υπέρτατου αγαθού. Ο έρωτας άγει και φέρει τις βασανισμένες ψυχές των ερωτευμένων κι ενίοτε χαρίζει την θεϊκή λύτρωση που τόσο απροκάλυπτα υπόσχεται. Στις γραμμές του εκτενούς μυθιστορήματος σκιαγραφείται μία ερωτική και πολιτική ουτοπία η οποία αγκαλιάζει την ανθρωπινότητά και τον πανελεύθερο έρωτα, δίχως τάξεις και δίχως εκμετάλλευση.

Μέσα από τις μουσικές της Αναγέννησης και του Ρομαντισμού διαγράφεται η νοητή πορεία του πνευματικού ανθρώπου ο οποίος αδιάκοπα αναζητά την θέση και τον σκοπό του σε έναν αφοπλιστικά μεγαλόπρεπο κόσμο. Μία νεκρώσιμη ακολουθία συνοδεύει τις εφήμερες ψυχές προς έναν Παράδεισο ηδονών και μία Κόλαση μαρτυρίων. Ένα έργο το οποίο εξυμνεί τον έρωτα ως τρόπο ζωής. Μέσα από τις στάχτες της περπατημένης νοοτροπίας προκαλεί με ζέση τον άνθρωπό να μετουσιώσει την ανάγκη του σε πραγματικό πάθος· σε πάθος που θα τον οδηγήσει να δει το άπιαστο εις τους αιώνες φως.

Athens Cello Quartet: Μιχάλης Κοντός, Κωνσταντίνος Χίνης, Σεμέλη - Σοφία Κωστούρου, Μιχάλης Γιαβρής

Συμμετέχει η Μαριέλα Δουμπού

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αντώνης Γιαννακός     Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Κοντός

Με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021  -  21:00

Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας | Έδεσσα

@Gavaliotissaopentheatre  · Performance art theatre

 

https://www.viva.gr/tickets/music/theatro-gavaliotissas/aimatousa-kardia/
Επισκευές και συντηρήσεις στο δίκτυο άρδευσης του Δήμου Αλμωπίας

 


Αριδαία, 17/06/2021

Θέμα: Επισκευές και συντηρήσεις στο δίκτυο άρδευσης του Δήμου Αλμωπίας

Η αρδευτική περίοδος έχει ξεκινήσει και η παρουσία του Δήμου Αλμωπίας είναι καθημερινή, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται. Η μεγάλη έκταση του συνεπάγεται και μεγάλο αρδευτικό δίκτυο. Η σωστή χρήση αυτού του δικτύου συνδέεται με την έγκαιρη χρήση του νερού.

 Η συνεργασία των αγροτών με τους υδρονομείς αποφέρει καλυτέρα αποτελέσματα στο τέλος. Η συνεχής επικοινωνία με αρωγούς τους πρόεδρους των κοινοτήτων, είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας ομαλής εξέλιξης της αρδευτικής περιόδου.

Παρακάτω, παρατίθενται μερικές φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις του συνεργείου των υδραυλικών με επισκευές και συντηρήσεις στο δίκτυο άρδευσης.

 

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΕΛΚΟΣ Τ. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΔΑΠ "Σπίτι Παιδιού": Εγγραφές για την σχολική περίοδο 2021-2022. Το ΚΔΑΠ "Σπίτι Παιδιού" σας ενημερώνει πως σε λίγο ξεκινούν οι εγγραφές για την σχολική περίοδο 2021-2022.

Παρακαλώ οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα για δωρεάν φοίτηση μέσω ΕΣΠΑ να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6974256985 και να υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης. 

Ευχαριστώ!

Άννα ΑσμέτηΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...