Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Και οι αγρότες της Πέλλας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των αγροτο-κτηνοτρόφων στην «Agrotica»



Και οι αγρότες της Πέλλας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριοτων αγροτο-κτηνοτρόφων στην «Agrotica»


       Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα πραγματοποίησαν δυναμικό συλλαλητήριο στην AGROTICA στη Θεσσαλονίκη βροντοφωνάζoντας το δίκαιο του αγώνα και τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση. Το δικό τους αγωνιστικό παρόν έδωσαν και οι αγρότες της Πέλλας με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο “ΕΝΟΤΗΤΑ” από το Μπλόκο Γυψοχωρίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα και τον συντονισμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

     Στη συγκέντρωση και τις ομιλίες των εκπροσώπων τους πάνω στην Εγνατία και στην πορεία που ακολούθησε μέσα στη έκθεση AGROTICA κυριάρχησαν τα συνθήματα : «Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς», «Εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ και φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», «Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», που βροντοφώναξαν μαζί αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλλά και εργαζόμενοι και φοιτητές που στηρίζουν τον αγώνα τους.

    Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην εμπορική πύλη επί της Εγνατίας,στους συγκεντρωμένους χαιρετισμό απηύθυναν οι Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Κατσιμένης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Τροφίμων – Ποτών, Σπύρος Νικολόπουλος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Αντώνης Γιαννακάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής ΑΠΘ, Στέλιος Τσικριτσής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και Διαμάντω Κρητικού,πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου.

    Κεντρικός ομιλητής της κινητοποίησης ήταν ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, που ανέφερε ανάμεσα σε άλλα : «Eίμαστε στο δρόμο του αγώνα όχι εθιμοτυπικά, αλλά γιατί υπάρχουν και είναι οξυμένα τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα είναι διεκδικητικό, δεν είναι κίνημα συναλλαγής, δεν επιλέγει αντίπαλο και κυβέρνηση για το πότε θα κάνει κινητοποιήσεις».
    Παράλληλα, κατήγγειλε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης πως συκοφαντεί τον αγώνα των αγροτών, υπογραμμίζοντας ότι « απέναντί μας στέκονται βιομήχανοι, έμποροι, εκκοκκιστές, όλοι αυτοί που κερδίζουν από το δικό μας ιδρώτα και αίμα με τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας, αλλά και αυτοί που θέλουν να βάλουν στο χέρι τη γη μας».
    Επιπλέον κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα όλους τους αγρότες και ζήτησε, για τελευταία φορά όπως είπε, από τον υπουργό να συναντήσει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που είναι στους δρόμους και παλεύει.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...