Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Οι κυκλόστομοι και ο V. D. Vladykov - Γράφει ο Π. Σ. Οικονομίδης

Τοποθέτηση φωτιστικών ιστών και σωμάτων ύψους 39.516,62 € σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ LED ΥΨΟΥΣ 39.516 ,62 €

Μετά από πολλά χρόνια αξιοποιούνται χρήματα για την τοποθέτηση φωτιστικών ιστών και σωμάτων ύψους 39.516,62 € από τα οποία τα 31.550,63 € είναι από τον ΛΑΓΗΕ και τα 7.965,99 € από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018. Αιτήσεις πολιτών για ηλεκτροφωτισμό χρόνια δεν ικανοποιούνταν και δόθηκε λύση, βελτιώνοντας την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους.

Τ.Κ Βορεινού 9 Ιστοί και 10 Φ.Σ. 10.758€
ΤΚ Γαρεφείου 7 Ιστοί και 14 Φ.Σ.8.440.€
ΤΚ Φούστανης 1 Ιστός και 2 ΦΣ 1205 €
ΤΚ Αψάλου 2 Ιστοί και 2 ΦΣ 2.314,84€ ΤΚ Ξιφιανής 2 Ιστοί και 2 ΦΣ 2.314,84 € ΤΚ Προδρόμου 1 ΦΣ 48,36 €
ΤΚ Πιπεριάς 1 Ιστός και 3 ΦΣ 1254,14 €
ΤΚ Τσακώνων 1 Ιστός και 6 ΦΣ 1399.2 €
ΤΚ Θεοδωρακίου 2 ΦΣ 96,72 €
Αριδαία - Υδραία 20 ΦΣ και 3 μετατοπίσεις 5840,13 €
Αετοχώρι 1 Ιστός και 1 ΦΣ 1157,42 €
Εξαπλάτανος 1 Ιστός και 1 ΦΣ 1157,4€
ΤΚ Λουτρακίου 2 Ιστοί και 2 ΦΣ 2314,8€
ΤΚ Προμάχων 1 Ιστός και 1 ΦΣ 1157,4 €
Σύντομα θα ικανοποιηθούν και άλλες αιτήσεις που θα κοστολογηθούν από τη ΔΕΔΗΕ.

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Πέλλας για τη χειμερινή περίοδοΣε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Πέλλας για τη χειμερινή περίοδο

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Αν δεν σχεδιάσουμε το μέλλον, θα μας κυνηγήσει το παρελθόν»


Με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε η χειμερινή, τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Την συζήτηση συντόνισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά η οποία, επίσης, παρουσίασε μία σύντομη εισήγηση για την υφιστάμενη κατάσταση και τους στόχους του επιχειρησιακού σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε δύο κύριες θεματικές. Τον απολογισμό της τελευταίας θερινής περιόδου και την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδιασμού των φορέων για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και πλημμυρών. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας, με τη συμβολή Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών του οικείου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας, από τον Γεωλόγο Μηχανικό κ. Σίφη Παπαδόπουλο. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι υπό ανάπτυξη και περιλαμβάνει εκτεταμένα γεωγραφικά, οικολογικά και κοινωνικά δεδομένα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη αποφάσεων σε περιπτώσεις διαχείρισης κρίσης. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών, να μπορούν να έχουν μία εποπτική εικόνα για τις συνθήκες και τις εναλλακτικές δυνατότητες αντιμετώπισης, με στοιχεία που θα μπορούν να είναι άμεσα διαθέσιμα σ’ αυτούς ακόμη και μέσω συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Όπως ανέφερε η κα. Αηδονά, ο απολογισμός της θερινής περιόδου ήταν θετικός, με σχετικά λίγα περιστατικά δασικών πυρκαγιών τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό φαίνεται να διαδραμάτισε η συνεργασία όλων των φορέων, με κοινές δράσεις καθαρισμού οδών και οικοπέδων, βελτίωσης της πρόσβασης σε επιλεγμένες περιοχές, πραγματοποίησης μεικτών περιπολιών, καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Ευνοϊκά είναι τα στοιχεία και για την ετοιμότητα αντιμετώπισης χιονοπτώσεων. Η κα. Αν. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι φέτος, πολύ ενωρίτερα από άλλες χρονιές, υπάρχει πλήρης ετοιμότητα, με ανάδοχο εργολάβο αποχιονισμού και επαρκή ποσότητα άλατος στις αποθήκες της Π.Ε. Πέλλας.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, των Δήμων, των Δασικών υπηρεσιών, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, του ΔΕΔΗΕ καθώς και των εθελοντικών οργανώσεων. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα πραγματικά στοιχεία του επιχειρησιακού τους σχεδιασμού, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα προβλήματα και ελλείψεις που αντιμετωπίζουν και δυσκολεύουν το έργο τους (ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμός, γραφειοκρατία, κ.ά.).

Γενικό συμπέρασμα από την σύσκεψη είναι ότι ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενόψει της χειμερινής περιόδου. Η συνεργασία και αλληλοσυμπλήρωση των φορέων είναι σημαντική για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...