Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

O εορτασμός της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας



O εορτασμός της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Η επέτειος του «Όχι» παραμένει διαχρονικά επίκαιρη εμπνέοντας τους λαούς για αγώνες υπέρ της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αυτοδιάθεσης»


Με επισημότητα και τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου εορτάστηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάκης Βασιλειάδης, ενώ η Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπήθηκε από τον βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό-θεολόγο του 1ου ΓΕΛ Έδεσσας κ. Παπαχριστοδούλου Διονύσιο, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που σηματοδότησαν την αντίσταση των Ελλήνων και το έπος του ‘40.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφανιών από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών στο ηρώο της πόλης. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή των πεσόντων και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος από το στρατιωτικό άγημα, τους παραβρισκόμενους και την φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση παρέλασης υπό τους ήχους της δημοτικής φιλαρμονικής, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των ειδικών σχολείων, προσκόπων-οδηγών, όπως, επίσης, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά αναφέρει: «Η 28η Οκτωβρίου, Εθνική Επέτειος του «Όχι», αποτελεί ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας. Οι επιτυχίες της χώρας μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελούν ορόσημο των δίκαιων αγώνων για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, που εορτάζεται ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου σε ανάμνηση της προστασίας της Παναγίας προς τους Έλληνες Στρατιώτες, ας μας προστατεύει όλους και να μας δίνει υγεία, δύναμη και ελπίδα. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες». 

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας κ. Φίλιππος Γκιούρος, η Αντιδήμαρχος κα. Μαρούλα Κατσάρα-Βλάχου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Πέτρος Γαλανός, δημοτικοί σύμβουλοι Έδεσσας, ο Υποδιοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας κ. Δημήτριος Καραμούζης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Σπύρος Διόγκαρης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας κ. Παναγιώτης Φωστηρόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Μπαχαράκης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, εφεδροπολεμικών οργανώσεων και της εθνικής αντίστασης, πρόσκοποι και παλαιοί πρόσκοποι, κ.ά.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...