Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Ενίσχυση με μόνιμο Ιατρικό Προσωπικό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

 


 

 

 

 

 

 

 ΘΕΜΑ:« Ενίσχυση  με μόνιμο Ιατρικό Προσωπικό του Νοσοκομείου  

                 Γιαννιτσών».

 

Η Διοίκηση της Ν.Μ. Γιαννιτσών στο πλαίσιο της περαιτέρω  ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού με ειδικότητες της πρώτης γραμμής, καλωσορίζει τον νέο μόνιμο ειδικό Ιατρό ΕΣΥ κ. Απόστολο  Σοβατζίδη,  Επιμελητή  Β΄ Χειρουργό , ο οποίος και θα στελεχώσει το επιστημονικό δυναμικό της Χειρουργικής Κλινικής.  Ευχόμαστε στο νέο ιατρό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών καλή σταδιοδρομία  και καλή τύχη. 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                           Ο  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                                     του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ - Ν.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

                                                                                     ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ      


Τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή όλων των φορέων του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας

 


Έδεσσα, 12 Φεβρουαρίου 2021

 

Τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή όλων των φορέων του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας ενόψει

επικίνδυνων καιρικών φαινομένων («Μήδεια»)

 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: Οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις

 

Τηλεδιάσκεψη, με τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, επικεφαλής πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και την συμμετοχή των εκπροσώπων του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενόψει των αναμενόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων «Μήδεια». Συγκεκριμένα, στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του κ. Αντιπεριφερειάρχη, οι Δήμαρχοι Έδεσσας, Σκύδρας και Πέλλας κκ. Δ. Γιάννου, Κ. Ιγνατιάδου και Γ. Στάμκος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλμωπίας Π. Νάνου και Δ. Γιάντσης, ο υποδιοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Διευθυντής Αστυνομικών Υπηρεσιών Πέλλας Π. Περδικάτσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ζ. Γιώτης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η ετοιμότητα του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και δρομολογήθηκε η συνεργασία των φορέων για την καλύτερη διαχείριση της έκτακτης ανάγκης. Αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση και ολικός παγετός, ο οποίος θα πλήξει την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες. Αναλυτική ενημέρωση θα υπάρχει ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων.

 

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Υπάρχει πρόβλεψη για ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας έχει τεθεί σε επιφυλακή και έχουμε οργανώσει υψηλό βαθμό ετοιμότητας, με πρόσθετα μέτρα και μέσα. Χρειάζεται όμως προσοχή από τους πολίτες. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις ελάχιστες απολύτως αναγκαίες. Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη μετακίνησης, αυτή πρέπει να γίνεται με χρήση  αντιολισθητικών συστημάτων στα οχήματα. Με περίσκεψη και διάθεση συνεργασίας θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κρίση».

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Παιδείας Δήμου Αλμωπίας

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Η Διεύθυνση Παιδείας Δήμου Αλμωπίας, ενημερώνει ότι λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια»,  έχει προβεί  στις παρακάτω ενέργειες σχετικά με τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου:

1 ) Έχουν αποσταλεί οδηγίες στις Δ/νσεις όλων των Σχολικών Μονάδων, όλων των βαθμίδων, για την αντιμετώπιση του ψύχους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας (λειτουργία καυστήρα κλπ.), ώστε να μην παρουσιαστούν ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

2) Έχουν χορηγηθεί στις Σχολικές Μονάδες του ορεινού όγκου του Δήμου, επαρκείς ποσότητες αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού.

3) Η πιθανή αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων, θα αποφασιστεί την Κυριακή 14/02, αναλόγως της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος

Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής

 

Γιάντσης Δημήτριος

Λειτουργία Δήμου Αλμωπίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 13 & 14 Φεβρουαρίου, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αριδαία, 12/02/2021

Θέμα: Λειτουργία Δήμου Αλμωπίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 13 & 14 Φεβρουαρίου, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

 

Βάσει των έκτακτων μέτρων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, καθώς και των οδηγιών της ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια», ο Δήμος Αλμωπίας θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «Βορέας» που ενεργοποιεί τον μηχανισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων επιπτώσεων από την χιονόπτωση και τον παγετό.

 Σύμφωνα με το σχέδιο «Βορέας», οι υπηρεσίες του Δήμου Αλμωπίας βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 13 & 14 Φεβρουαρίου, εφαρμόζοντας τα εξής:

1.       Το κτίριο του Δημαρχείου ορίζεται ως θερμαινόμενος χώρος και θα παραμείνει ανοιχτό, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

2.       Θα υπάρχει 24ωρη τηλεφωνική γραμμή ανοιχτή για οποιοδήποτε πρόβλημα ή παροχή βοήθειας (τηλ: 2384350210 – 211 – 212).

3.       Για το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν στα παραπάνω τηλέφωνα καθώς και στο 6970104644 (κ. Γιάντσης Δημήτριος).

4.       Θα υπάρξει δυνατότητα φιλοξενίας και παροχή τροφής στην Μαθητική Εστία Αριδαίας για άτομα που χρίζουν βοηθείας.

5.       Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχει κινητοποιήσει τον στόλο των οχημάτων που χρειάζονται και συνεργεία άμεσης επέμβασης.  Δόθηκε προτεραιότητα στις κοινότητες του ορεινού όγκου του Δήμου μας, όπου διατέθηκαν μηχανήματα αποχιονισμού και επαρκείς ποσότητες αλατιού. Θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Εργοτάξιο Δήμου Αλμωπίας. Τα τηλ. επικοινωνίας για επιπτώσεις από τα καιρικά φαινόμενα, είναι 2384023215­ και 6944838599 (κ. Ιατρίδης Γεώργιος).

6.       Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την Π.Ε. Πέλλας και την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

7.       Τον γενικό συντονισμό των δράσεων αναλαμβάνει ο Γ.Γ. του Δήμου Αλμωπίας, κ. Τσιμτσιρίδης Γεώργιος (τηλ. 6975855578).

 

Για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία «Μήδεια» και για τη δική σας ασφάλεια:

  • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

·         Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες.

·         Όσοι εκτελείτε κτηνοτροφικές εργασίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε προμηθευτεί με ποσότητα τροφής για την σίτιση των ζώων για τουλάχιστον 10 ημέρες.

·         Όσοι πολίτες πρέπει να ταξιδέψετε για σοβαρούς λόγους προμηθευτείτε αντιολισθητικές αλυσίδες και προτιμήστε το ταξίδι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

·         Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και περιοριστείτε τις απολύτως απαραίτητες.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...