Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

1η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ του ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD ΠΕΛΛΑΣ


ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ CLLD/LEADER (COMMUNITY LED LOCAL DEVELOPMENT)

Σας ενημερώνουμε ότι η Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ) έχει προβεί στην 1η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ του ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD ΠΕΛΛΑΣ η οποία βρίσκεται σε ισχύ, στα πλαίσια του Μέτρου 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER ΤΑΠΤοΚ-ΠΑΑ 2014-2020»  και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους (υποψήφιους δικαιούχους) να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.
Ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων είναι η 3η Απριλίου 2019 και ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων θα είναι η 31η Ιουλίου 2019.
Πληροφορίες στο site της ΑΝΠΕ www.anpe.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝ.ΠΕ.
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΠ
ΓΙΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τελετή Ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλμωπίας


Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος σας γνωστοποιεί ότι η Τελετή Ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλμωπίας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 20.00 μ.μ. στο Κλειστό Αθλητικό Γυμναστήριο Αριδαίας.

Με Εκτίμηση
Μπάτσης Χρήστος

Έργα ύψους 1.050.000,00 € δημοπρατούνται από την Π.Ε. Πέλλας μετά από σχετικές εισηγήσεις της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά



Έργα ύψους 1.050.000,00 € δημοπρατούνται από την Π.Ε. Πέλλας μετά από σχετικές εισηγήσεις της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά


Σε νέες δημοπρατήσεις έργων προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η δημοπράτηση τεσσάρων (4) έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000,00 € που θα εκτελεστούν στους Δήμους Αλμωπίας και Έδεσσας, αντίστοιχα.

«Προτεραιότητα μας είναι η υλοποίηση του προγραμματισμού μας, ξεπερνώντας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις απαιτούμενες, χρονοβόρες διαδικασίες. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας προωθούμε τα θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, προσπαθώντας κάθε φορά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» δήλωση η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Τα έργα που θα δημοπρατηθούν είναι:

1. «Αποκατάσταση αναβαθμού στην περιοχή Τ.Κ. Ίδας», προϋπολογισμού 165.000,00 €

2. «Αποκατάσταση πρανούς χειμάρρου στην Τ.Κ. Αρχαγγέλου», προϋπολογισμού 25.000,00 €

3. «Συντήρηση επαρχιακής οδού Πιπεριάς Λουτρακίου», προϋπολογισμού 245.000,00 €

4. «Συντήρηση Παλαιάς Εθνικής Οδού Έδεσσας – Φλώρινας (περιοχή Ξανθογείων)», προϋπολογισμού 615.000,00 €

Η Μουσική βραδιά του ΑΣ Προμάχων


Παρουσία εκατοντάδων φίλων του, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η «Μουσική βραδιά» του ΑΣ Προμάχων στο προαύλιο του Γυμνασίου του χωριού.
Παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι του οικισμού αλλά και των γύρω περιοχών, εκπρόσωποι πολλών φιλικών σωματείων, πολιτικοί της επαρχίας μας αλλά και ευρύτερα του νομού, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, δεκάδες εθελοντές και φυσικά όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές.
Επικράτησε μεγάλο γλέντι μέχρι αργά τα μεσάνυχτα και οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μια δροσερή βραδιά χορεύοντας παραδοσιακούς και λαϊκούς σκοπούς υπό τον ήχο της ορχήστρας «Ρυθμοί της Μακεδονίας», ενώ τα νοστιμότατα σουβλάκια και λουκάνικα είχαν την τιμητική τους.
Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά και οι λαχνοί έγιναν ανάρπαστοι, αφού ο τυχερός θα κέρδιζε χρηματικό ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.
Έτσι η εκδήλωση κρίνεται πετυχημένη, αφού ο απώτερος σκοπός της ήταν η οικονομική ενίσχυση του ιστορικού συλλόγου και με το επικείμενο «Φράγμα Πάρτι» που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, οι διοικούντες ελπίζουν να θωρακιστεί το ταμείο του συλλόγου, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του δύσκολου και απαιτητικού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Π

























































































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...