Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Ευχαριστήριο Δημόσιου ΙΕΚ Αριδαίας



 Ευχαριστήριο Δημόσιου  ΙΕΚ Αριδαίας

Απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον καλό φίλο κ.Δημήτρη Σπυριάδη, αλλά και στον ιδιοκτήτη του γνωστού Καφέ-Ζαχαροπλαστείου Ζιλή κ .Γ.Λεμονίδη. στο Λουτράκι για την ευγενική παραχώρηση του εργαστηρίου προκειμένου τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής. να διεξάγονται σε έναν άρτιο επαγγελματικό χώρο

Με την συνεργασία αυτή ο ιδιωτικός τομέας για μια κόμη φορά στέκεται δίπλα μας, δίπλα σε έναν  Δημόσιο Εκπαιδευτικό Οργανισμό που καταρτίζει  τους Αυριανούς Επαγγελματίες που θα στελεχώσουν, φορείς υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα πολυάριθμων ειδικοτήτων.

Για εμάς στο Δημόσιο  ΙΕΚ Αριδαίας αυτή η κίνηση έχει διπλή αξία υπό το ασφυκτικό πλάισιο που έχει δημιουργήσει η πανδημία, ενώ μας δίνει κουράγιο διότι οι όποιες  ελλείψεις σε υποδομές αμβλύνονται από τέτοιες συνεργασίες, παρέχοντάς μας χρόνο για να διεκδικήσουμε τις δικές μας υποδομές που θα μας καταστήσουν ανεξάρτητους στην

Εκπαιδευτική διαδικασία.

Μ ε τιμή 

Ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Αριδαίας

Γιόρτσος Α. Γεώργιος



Δ. ΜΠΙΝΟΣ: Οφείλουμε να σχεδιάσουμε καλύτερα το μέλλον της Αλμωπίας



 Δ. ΜΠΙΝΟΣ: ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14 Δεκεμβρίου και σε ειδική συνεδρίαση του σώματος εγκρίθηκε ο Ισολογισμός και Απολογισμός του οικονομικού έτους 2018 με πλεόνασμα 655.686,47 € ενδεικτικό της συνετούς διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Αλμωπίας της οποίας περιόδου είχαμε την ευθύνη της διοίκησης.

Ένα έτος στο οποίο κατεγράφησαν σημαντικά και μεγάλα έργα όπως ο ΧΥΤΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, το Αποχετευτικό Δίκτυο Ακαρθάτων Λυμμάτων της πόλης της Αριδαίας, Αγροτικές Οδοποιίες και Αναπλάσεις Παιδικών Χαρών και του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκαν 10.987.621,36 ευρώ και εγγράφηκαν στο οικονομικό έτος 2018 για να δοθούν σε χρήση στο 2019. Έργα για δαπάνες κτιρίων όπως για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστρίου Αριδαίας (2000.000 €),Ύδρευση της Πόλης της Αριδαίας και Οικισμών όπως Αρχάγγελος,Φούστανη Λουτράκι, Όρμα και Αγάθη (3.500.000€) Πλατείες και Παιδικές Χαρές σε όλα τα χωριά του Δήμου (500.000€), Αθλητικό Κέντρο της Αριδαίας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο με γήπεδα 5×5, γήπεδο Μπάσκετ και Όργανα Εξωτερικής Εκγύμνασης και Αθλητισμού (200.000€),Αισθητική Αναβάθμιση Λουτρακίου με πλακόστρωτα,ηλεκτροφωτισμό με LED φωτισμό από την είσοδο της Λουτρόπολης μέχρι τα ξενοδοχεία στο κεντρικό δρόμο του Λουτρακίου, Ασφαλτοστρώσεις (611.000 €) ,Ανάπλαση της Εισόδου της Αριδαίας από τον Εξαπλάτανο στο ύψος των Αθλητικών Γηπέδων μέχρι το Γενικό Λύκειο Αριδαίας(225.000 €), Αγροτική Οδοποιία σε Σαρακηνούς, Ίδα και Μικροχώρι Πιπεριάς(600.000€), Αγροτική Οδοποιία στο Κτηνοτροφικό Πάρκο Γαρεφείου (200.000€) Ηλεκτροφωτισμό Οδών των Οικισμών και του Δυτικού Περιφερειακού της Αριδαίας,Έργα Αντιπλημμυρικά όπως αυτά στον Περιφερειακό της Αριδαίας, Πολυκάρπη, Προμάχους και Γαρέφι, Μελέτες για το Αρδευτικό Φράγμα Προδρόμου, η Μελέτη για την Ύδρευση της Ξιφιανής, Κόκκινοι Κάδοι για τα Φυτοφάρμακα και Μηχανισμοί Προπληρωμένης Κάρτας για την Άρδευση και άλλες πολλές παρεμβάσεις. Όλα αυτά εξασφαλίστηκαν με πολλή δουλειά και προγραμματισμό με σκοπό να αλλάξουμε την εικόνα της Αλμωπίας. Πηγές Χρηματοδότησης τα ΕΣΠΑ, ΤΟ ΥΠΕΣΔΑ, ΙNTERREG, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ AΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και τα LAEDER.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να τα ολοκληρώσει με ταχύτατους ρυθμούς και να σχεδιάσει και έργα δικά της ,που θα εκτελέσει η επόμενη Δημοτική Αρχή.Οφείλουμε να σχεδιάσουμε καλύτερα το μέλλον της Αλμωπίας και να δρομολογήσουμε Αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή μας.


Πρόσκληση, Εκδήλωση «Δες τον τουρισμό αλλιώς», Σάββατο 18/12/2021



 Σας προσκαλούμε στην υβριδική εκδήλωση «ΔΕΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΛΛΙΩΣ | Για έναν βιώσιμο τουρισμό στην Κεντρική Μακεδονία» της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο 4 Εποχές, 3ο χιλιόμετρο Αριδαίας - Λουτρά Πόζαρ.


Ο τουρισμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς τομείς στην Ελλάδα, με συνολική συμμετοχή στο ΑΕΠ και στην απασχόληση που ξεπέρασε προ πανδημίας το 21% και έτεινε αυξανόμενος την τελευταία δεκαετία. Με την έλευση της πανδημίας οι πρωτόγνωρες αλλαγές στη ζωή όλων μας εισήγαγαν δυσκολίες τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και των επαγγελματιών του τουρισμού, αναδεικνύοντας όμως παράλληλα και μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τον τουρισμό στη χώρα μας.

Η προτεινόμενη «αλλιώτικη» προσέγγιση είναι να ξανασχεδιαστεί ο τουρισμός, όχι μόνο εθνικά αλλά και περιφερειακά ούτως ώστε: Να αξιοποιεί όλους τους τοπικούς πόρους και να προωθεί την κυκλική οικονομία. Να σέβεται τη φέρουσα ικανότητα του κάθε τόπου, αλλά και να αναδεικνύει όλη τη γκάμα τουριστικών προϊόντων που πληρούν τους όρους των Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας, όπου αυτά υπάρχουν. Να εξασφαλίζει την ποιότητα και ασφάλεια στην εργασία και να προωθεί τη δημιουργία νέων, πράσινων θέσεων εργασίας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πλούσια σε ανθρώπινους και φυσικούς πόρους, έχει πολλές και ποικίλες δυνατότητες να πρωτοπορήσει και να δρομολογήσει μια πράσινη ευημερία μέσω ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι:
Βούλα Πατουλίδου – Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης
Χρήστος Δημητριάδης – Εκδότης και Αρχισυντάκτης «Νέα της Πέλλας»
Φίλιππος Γκανούλης – Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την Παράταξη Οικολογία-Πράσινη Λύση

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:
Δημήτρης Βασιλειάδης – Επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων «Interview», που θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για βιώσιμο τουρισμό στην Ελλάδα
Γρηγόρης Τάσιος – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)
Άγγελος Ζαμάνης – CEO της εταιρείας Agrovision
Αλέξανδρος Μυλωνάς – Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας

Συμπερασματικές παρατηρήσεις απο την Λίζα Αβραμίδου – Περιφερειακή Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας με την Παράταξη Οικολογία-Πράσινη Λύση. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Δομήνικος Κ. Χρυσίδης, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Οργανωτικός Γραμματέας του Μεσογειακού Δικτύου των Ευρωπαίων Πρασίνων.

Χορηγοί επικοινωνίας: Η καθημερινή εφημερίδα τα «Νέα της Πέλλας». Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live-streaming από το ειδησεογραφικό ραδιόφωνο Κεντρικής Μακεδονίας Avena.gr - ΥouTube https://www.youtube.com/channel/UCaQy5jmbCncbyagoXi2urCw

Για την είσοδο στις 4 Εποχές ισχύουν τα έκτακτα μέτρα λόγω COVID-19: απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και αστυνομική ταυτότητα.

Συγκέντρωση χαρτιού για ανακύκλωση από τα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας



 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 17/12/2021

Θέμα: Συγκέντρωση χαρτιού για ανακύκλωση από τα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας

Έπειτα από πρωτοβουλία του Τμήματος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Αλμωπίας και με την αγαστή συνεργασία των δασκάλων, μαθητών και γονέων-κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων, συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός αποκομμάτων παλαιού χαρτιού ανακύκλωσης, από τα Σχολικά Κτίρια, ο οποίος μεταφέρθηκε με τα οχήματα του εργοταξίου του Δήμου Αλμωπίας, στην εταιρεία MEL ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΡΤΟΥ Α.Ε’’, η οποία ασχολείται με την παραγωγή ανακυκλωμένου χαρτονιού με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Το χρηματικό αντίτιμο, που θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του ΝΠΔΔ ‘’ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ’’, θα κατανεμηθεί αναλογικά στις Σχολικές Μονάδες και θα συμβάλει συμβολικά στην κάλυψη δαπανών τους, ως κίνητρο και επιβράβευση για την προσπάθειά τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των δασκάλων, οι μαθητές επέδειξαν αξιέπαινο ζήλο σε αυτή την προσπάθεια και είχαν την ευκαιρία να ‘’γνωρίσουν’’ την ανακύκλωση και την σημασία που έχει αυτή τόσο στα πλαίσια της περιβαλλοντικής συνείδησης και αφύπνισης, όσο και στα πλαίσια της ατομικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ο Δήμος Αλμωπίας, θα αξιοποιήσει και θα προωθήσει στο μέγιστο δράσεις και καμπάνιες σε σχέση με την ανακύκλωση στα σχολεία και την αξία της στην προστασία του περιβάλλοντος, γιατί όσα βήματα και αν κάνει η πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση δεν κάνουν τίποτα μόνα τους, αν δεν υπάρχει πρωτίστως ατομική βούληση. 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΑΝΟΥ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...