Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Ευχαριστήρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑριδαίαςΕυχαριστήρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας

 

Οι μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας ευχαριστούν θερμά:

● Τους υπεύθυνους του Κέντρου Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας & Αντιμετώπισης Μαθησιακών Δυσκολιών Κικίδη Θεόδωρο και Αγοραστού Ηλιάνα, που προσέφεραν τα έπιπλα και τον εξοπλισμό του φροντιστηρίου τους, για τις ανάγκες του σχολείου μας.

Το αρτοποιείο «Εκ Νικοδημείας», Καραβασιλόπουλος Ε. & Υιός Ο.Ε. για την πολύτιμη και συνεχή προσφορά αρτοπαρασκευασμάτων για το πρωινό των μαθητών μας.

Την επιχείρηση τυροκομικών προϊόντων Γερακάρης Δ. & ΣΙΑ Ο.Ε. για την προμήθεια του σχολείου μας με προϊόντα της εταιρείας.

 ● Την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. για την ευγενική χορηγία δωροεπιταγής συνολικής αξίας 150 ευρώ, για αγορά προϊόντων από την ομώνυμη αλυσίδα super market, για τις ανάγκες του εργαστηρίου Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής του σχολείου.

Την εταιρεία «THERMOPOLIS» Κωτσόπουλος Ε. & Παραστατίδου Μ. για την προσφορά υδραυλικών ειδών, για τις ανάγκες συντήρησης του σχολικού κτιρίου μας.

● Το κατάστημα επαγγελματικής ένδυσης και εξοπλισμού ΑΦΟΙ Π. ΤΟΠΑΛΙΔΗ Ο.Ε, για τη δωρεά μιας επαγγελματικής φόρμας εργασίας για τις ανάγκες των μαθητών μας.

Τους ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες!

 

Με εκτίμηση!

Βασδάρης Αναστάσιος

Διευθυντής ΕΕΕΕΚ Αριδαίας

Ημερίδα για την αγορά εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

 


Έδεσσα, 18-11-2021

Ημερίδα για την αγορά εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Η γνώση των αναγκών της αγοράς εργασίας είναι η βάση για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καθοδήγηση των νέων εργαζομένων»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας του «Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της απασχόλησης και μίλησε για τις ειδικότερες συνθήκες της αγοράς εργασίας στην Πέλλα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έχει συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κατά την τριετία 2019-2021, παρά το γεγονός ότι η απασχόληση έχει πληγεί ιδιαίτερα λόγο της οικονομικής ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19.

 

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή στην Ημερίδα:

 

«Τα ζητήματα της αγοράς εργασίας είναι τα πιο σοβαρά και σημαντικά για την τοπική κοινωνία και ολόκληρη την Περιφέρεια, η οποία αναζητά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ποιότητας ζωής. Η εξασφάλιση μίας ικανοποιητικής και δίκαια αμειβόμενης εργασίας, είναι η βάση για την προσωπική ολοκλήρωση και ευημερία όλων μας. Έτσι, η πολιτεία, οι τοπικές αρχές και φορείς οφείλουν να είναι συμπαραστάτες των πολιτών και, ιδίως, της νέας γενιάς, στην εξεύρεση εργασίας, στο πλαίσιο της βιώσιμης Ανάπτυξης. Η σημερινή δράση είναι μία μόνο από τις πολλές δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα της Απασχόλησης και Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού. Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας έχει δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση και διεύρυνση της αγοράς εργασίας, με πολλές διαφορετικές δράσεις, οι οποίες αφορούν την πραγματική οικονομία και αγορά εργασίας της Περιφέρειας. Η διάγνωση αναγκών της Αγοράς Εργασίας είναι η βάση μίας Στρατηγικής για την Απασχόληση και βέλτιστη αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην Πέλλα, έχουμε το παράδειγμα με τις καλλιέργειες κι αρκετά λάθη στον προγραμματισμό των αγροτικών παραγωγών που έχουν γίνει στο παρελθόν. Έτσι, πολλές φορές, χρειάστηκε να βγουν κάποιες καλλιέργειες οι οποίες δεν ήταν αποδοτικές ενώ, άλλες φορές, η ικανότητα πρόβλεψης και η καινοτομία των αγροτών μας, ανταμείφθηκαν πλουσιοπάροχα από αγροτικά προϊόντα που είχαν υψηλή ζήτηση σε παραδοσιακές αλλά και νέες αγορές. 

 

Χρειάζεται λοιπόν να υπάρχει μία Στρατηγική Απασχόλησης και Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού η οποία φυσικά ξεκινά με τη διάγνωση των αναγκών της αγοράς εργασίας. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι αν η αγορά χρειάζεται λογιστές, που είναι ένα επάγγελμα σε άνθιση στην Πέλλα, χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε περισσότερους λογιστές. Αντίστοιχα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην μεταποιητική βιομηχανία της Πέλλας, μπορούμε να δούμε τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για επιστήμονες και τεχνολόγους τροφίμων καθώς, επίσης, και για στελέχη διασφάλισης Ποιότητας. Αλλά και για οδηγούς και τεχνικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παραγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων που, πλέον, δεν είναι μία εποχική δραστηριότητα, αλλά εκτείνεται σ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Αντίστοιχα και στον τουριστικό τομέα υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για προσωπικό, στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης, όπως και στις υποστηρικτικές λειτουργίες και τις προμήθειες. Μπορεί η οικονομική κρίση και η περίοδος της πανδημίας του COVID να αναχαίτισαν την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας και διεθνώς, οι προβλέψεις όμως είναι πολύ ευοίωνες για τους προσεχείς μήνες. Χρειάζεται λοιπόν να είμαστε όλοι μας προετοιμασμένοι και έτοιμοι, ώστε να μπορέσουμε να ωφεληθούμε από τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που αναμένεται να ξεπροβάλλουν στο άμεσο μέλλον. Να μπορέσουμε να κατευθύνουμε τη νέα γενιά σε τομείς και επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση και να παροτρύνουμε τους τοπικούς επιχειρηματίες να προτιμήσουν, κατά προτεραιότητα, στελέχη από την τοπική και περιφερειακή αγορά.

 

Πολλές φορές συζητούμε για τις χρηματοδοτήσεις, τις επενδυτικές ευκαιρίες, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και ξεχνούμε το πιο σημαντικό κεφάλαιο που διαθέτουμε και δεν είναι άλλο από το Ανθρώπινο Δυναμικό. Είναι αλήθεια ότι πολλά νέα παιδιά έφυγαν από την Πέλλα, αναζητώντας επαγγελματικές ευκαιρίες σε άλλες περιοχές, εκτός Ελλάδας. Όμως, αρκετά απ’ αυτά τα παιδιά επιστρέφουν ή θα ήθελαν να επιστρέψουν, έχοντας αποκομίσει πολύτιμες επαγγελματικές εμπειρίες, συχνά ακόμη και μέσα από απογοητεύσεις ή και αποτυχίες που δοκίμασαν, στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Επομένως, μέσα από την σημερινή ημερίδα, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμη βήμα διαλόγου, αλλά και έρευνας και δράσης, για τη στρατηγική σύνδεση μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού. 

 

Οι πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εννοείται ότι δεν σταματούν εδώ. Υπάρχουν πολλές παράλληλες δράσεις, στον τομέα της εκπαίδευσης-κατάρτισης, προσέλκυσης και υποστήριξης νέων επενδύσεων και εξωστρέφειας και αναζήτησης νέων αγορών, για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στην Πέλλα. Σε όλες αυτές τις δράσεις είναι σημαντικό να είμαστε μαζί και να καταθέτουμε τις απόψεις και τις πολύτιμες εμπειρίες μας, ώστε ο σχεδιασμός και η στρατηγική μας να βασίζονται και να λαμβάνουν υπόψη τους τα πραγματικά δεδομένα και ανάγκες της περιοχής».      

ΕΛΠΙΔΕΣ Προμάχων - Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Άρνισσας.

 


3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

 


Έδεσσα 18-11-2021

 

3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Πέλλας, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Π.Α.Α.» 2014-2022 του κανονισμού (ΕΚ) 1305/2013 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

1.         Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022 είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Το υπομέτρο 6.1 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και το Ελληνικό Δημόσιο. Για την κάλυψη των αναγκών της παρούσας πρόσκλησης προβλέπεται ποσό συνολικού ύψους 420.000.000€ το οποίο κατανέμεται ως εξής:

Α/Α

Περιφέρεια

Προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης σε

1

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

37.300.000

2

Κεντρικής Μακεδονίας

62.200.000

3

Δυτικής Μακεδονίας

30.500.000

4

Θεσσαλίας

44.500.000

5

Στερεάς Ελλάδος

37.900.000

6

Ηπείρου

33.200.000

7

Ιονίων Νήσων

11.700.000

8

Δυτικής Ελλάδος

44.100.000

9

Πελοποννήσου

39.500.000

10

Αττικής

10.800.000

11

Νοτίου Αιγαίου

12.000.000

12

Βορείου Αιγαίου

19.000.000

13

Κρήτης

37.300.000

ΣΥΝΟΛΟ

420.000.000

 

2.         Περίοδος, τρόπος και τόπος υποβολής αιτήσεων στήριξης

Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης ορίζεται η περίοδος από 12-11-2021 έως και 14-12-2021 και ώρα 13:00. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και τις 14-12-2021.

Αιτήματα από-οριστικοποίησης αιτήσεων στήριξης υποβάλλονται στην τεχνική υποστήριξη (helpdesk) του ΠΣΚΕ, εντός της εφαρμογής του υπομέτρου (με κωδικούς χρήστη), μέχρι τις 13-12-2021.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr .

3.         Όροι, προϋποθέσεις και λοιπές διαδικασίες ένταξης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα. Λεπτομέρειες για την επιλεξιμότητα των υποψήφιων νομικών προσώπων παρέχονται στην αναλυτική πρόσκληση του μέτρου με αρ. πρωτ. 4704/11-11-21, ΑΔΑ ΨΒΓΕ4653ΠΓ-ΞΞΖ. Για τα φυσικά πρόσωπα ή/και τις εκμεταλλεύσεις τους ισχύουν:

i)          Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και φερεγγυότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους.

ii)         Είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εφαρμογής του Υπομέτρου 6.1. Περιορισμοί ως προς την επιλεξιμότητα του τόπου μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου υφίστανται μόνο για το 5ο διαμέρισμα Θεσσαλονίκης και για κάποιες περιοχές της ΠΕ Αττικής. Οι περιοχές αυτές ορίζονται στην αναλυτική πρόσκληση του μέτρου.

iii)         Έχουν εγκατασταθεί για πρώτη φορά κατά το δεκαοχτάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης. Ως ημερομηνία πρώτης εγκατάστασης νοείται η για πρώτη φορά εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) του/της υποψηφίου δικαιούχου νέου γεωργού ως «επαγγελματία αγρότη» νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα.

iv)        Έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Στήριξης έτους 2021.

v)         Δεν έχουν ασκήσει γεωργική επαγγελματική δραστηριότητα τουλάχιστον κατά τα τελευταία 5 έτη πριν την ημερομηνία πρώτης εγκατάστασης.

vi)        Αποκτούν την ιδιότητα του «ενεργού» αγρότη εντός 18 μηνών από την ημερομηνία 1ης εγκατάστασης.

vii)       Αποκτούν επαρκή επαγγελματικά προσόντα εντός 36 μηνών από την ημερομηνία έγκρισής τους.

viii)       Υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο με ελάχιστη διάρκεια υλοποίησης τα τρία (3) έτη και μέγιστη τα τέσσερα (4) έτη αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που περιγράφονται στην αναλυτική Πρόσκληση του μέτρου.

ix)        Η γεωργική εκμετάλλευση του υποψηφίου βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του.

x)         Η γεωργική εκμετάλλευση έχει μέγιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) μικρότερο ή ίσο τους ενός εκ. ευρώ και ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) μεγαλύτερο ή ίσο των:

            Δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000€) για την ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και την Εύβοια.

            Δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) για τα νησιά με πληθυσμό μεγαλύτερο των 3.100 κατοίκων πλην Κρήτης και Εύβοιας.

            Οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000€) για τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο ή ίσο των 3.100 κατοίκων.

            Οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000€) για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, που αξιοποιούν τουλάχιστον 109 κυψέλες.

xi)        Το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσης έχει περιληφθεί στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2021.

xii)       Ως προς τις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις ισχύουν επιπλέον τα ακόλουθα:

 

            Μόνο ένας εκ των συζύγων μπορεί να θεωρηθεί ως αρχηγός της οικογενειακής εκμετάλλευσης. Μεταβίβαση της αρχηγίας γεωργικής εκμετάλλευσης από σύζυγο δεν γίνεται αποδεκτή για την ένταξη στο υπομέτρο 6.1.

            Το σύνολο της οικογενειακής εκμετάλλευσης πρέπει να έχει περιληφθεί στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης.

4.         Οικονομική Ενίσχυση

Η οικονομική στήριξη καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η α’ δόση (70% του συνολικού ποσού στήριξης) καταβάλλεται αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης. Η τελευταία δόση καταβάλλεται εντός 5 ετών από την ένταξη με προϋποθέσεις την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και την επίτευξη των συναφών στόχων και δεσμεύσεων.

Ως ποσό στήριξης ορίζονται τα 35.000 ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί να προσαυξάνεται μέχρι και 5.000 ευρώ, ως εξής:

i.          Κατά 2.500 όταν ο αρχηγός της γεωργικής εκμετάλλευσης έχει μόνιμη κατοικία σε περιοχή ορεινή ή μειονεκτική ή σε νησί με πληθυσμό μέχρι και 3.100 κατοίκους.

ii.          Κατά 2.500 για γεωργικές εκμεταλλεύσεις που στην μελλοντική κατάσταση έχουν πτηνοκτηνοτροφική παραγωγική κατεύθυνση (όχι όμως μικτή).

5.         Συμπλήρωση και υποβολή αίτηση στήριξης

Οι ενδιαφερόμενοι αφού λάβουν γνώση της αναλυτικής Πρόσκλησης μπορούν να υποβάλουν αίτηση στήριξης, ηλεκτρονικά.

6.         Συμπληρωματικές πληροφορίες

Η αναλυτική περιγραφή του Υπομέτρου 6.1, οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι επιλεξιμότητες υποψηφίων και γεωργικών εκμεταλλεύσεων, η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των δικαιούχων, η διαδικασία καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων καθώς και οι δεσμευτικοί στόχοι, οι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις των δικαιούχων αναφέρονται στην με αρ. 3764/24-9-2021 Υπουργική Απόφαση και στην αναλυτική πρόσκληση του υπομέτρου. Εκτός των ενδεικτικώς αναφερομένων στην παρούσα απόφαση, οι υποψήφιοι αλλά και οι μετέπειτα δικαιούχοι υποχρεούνται να τηρούν και να πληρούν όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στις διατάξεις εφαρμογής του Υπομέτρου 6.1.

Τα στοιχεία των ενδιαφερομένων θα δημοσιοποιηθούν σύμφωνα με το άρθρο 111 του Καν. 1306/2013 και τα στοιχεία τους ενδέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από τις αρχές ελέγχου και διερεύνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Χώρας. Σε κάθε περίπτωση τηρούνται οι διατάξεις της Οδηγίας 95/46/ΕΚ και του Καν. (ΕΚ) 45/2001 περί προστασίας των δεδομένων.

7.         Δημοσιοποίηση της Πρόσκλησης

Η παρούσα αποτελεί περίληψη της αναλυτικής Πρόσκλησης του Υπομέτρου. Περαιτέρω εξειδικευμένη πληροφόρηση παρέχεται από:

         Τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών.

         Τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Πέλλας στα τηλέφωνα:

-       για την περιοχή Έδεσσας 2381351217 (Τσακίρης Βασίλειος), 2381351328 (Μούσιου Ασημίνα) και 2381351382 (Μπασινά Νικολέτα) και

-       για την περιοχή Γιαννιτσών 2381352304 (Καλιωτάκη Αναστασία) και 2381352318 Βόλτσου Αναστασία.

         Τους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: http://www.minagric.gr   και www.agrotikianaptιxi.gr  και των 13 Περιφερειών της χώρας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...