Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ Μ.ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2021

 


       Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το εορταστικό ωράριο της  M. Εβδομάδος των καταστημάτων:

 

                                  ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ Μ.ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2021

ΕΜΠΟΡΙΚΑ

 

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ-Μ.ΤΡΙΤΗ-Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ-Μ.ΠΕΜΠΤΗ                 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00  

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                          13:00 – 18:00       ΣΥΝΕΧΩΣ                                    

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                                09:00 – 15:00                 

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ                                                               Α Ρ Γ Ι Α

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ                                                              Α Ρ Γ Ι Α                                       ΤΡΙΤΗ (ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ )                                   Κ Λ Ε Ι Σ Τ Α

                     

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ-ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ- ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ

 

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ-Μ.ΤΡΙΤΗ-Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ-Μ.ΠΕΜΠΤΗ                  08:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00  

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                           13:00 – 18:00       ΣΥΝΕΧΩΣ                                    

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                                 08:00 – 15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ                                                               Α Ρ Γ Ι Α

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ                                                              Α Ρ Γ Ι Α                                       ΤΡΙΤΗ (ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ )                                   Κ Λ Ε Ι Σ Τ Α

 

ΚΟΥΡΕΙΑ-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

 

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ-Μ.ΤΡΙΤΗ-Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ-Μ.ΠΕΜΠΤΗ                 08:30 – 14:00 & 16:30 – 21:00  

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                          13:00 – 18:00       ΣΥΝΕΧΩΣ                                    

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                                08:30 – 16:00

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ                                                               Α Ρ Γ Ι Α

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ                                                              Α Ρ Γ Ι Α                                      ΤΡΙΤΗ (ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ )                                   Κ Λ Ε Ι Σ Τ Α

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

 

                                                                Το Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                

 

                                     ΙΩΑΝΝΗΣ   ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ                      ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΡΤΣΕΜΠΛΗΣ

Συμμετοχή Δημάρχου Αλμωπίας στην τηλεδιάσκεψη Δημάρχων για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0».

 


Αριδαία, 22/04/2021

 

Θέμα:  Συμμετοχή Δημάρχου Αλμωπίας στην τηλεδιάσκεψη Δημάρχων για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0».

 

Το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης  «Ελλάδα 2.0» ήταν το αντικείμενο της διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε από την Κ.Ε.Δ.Ε., χθες 21 Απριλίου 2021, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Χρήστου Μπάτση και περισσότερων από 300 Δημάρχων της χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, άνοιξε την συνάντηση και ακολούθησαν ομιλίες από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη , τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη και τον Γεν. Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» είναι ένα  σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο στηρίζεται σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και στην προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία. Περιλαμβάνει την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και μεταρρυθμίσεων που θα έχουν θετικό αντίκτυπο σε όλη την Ελλάδα.

Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός και ενίσχυση των Τοπικών Αρχών, προκειμένου αυτές να καταστούν ψηφιακές, βιώσιμες και ανθεκτικές ώστε να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους πόρους για την κατασκευή βιώσιμων τοπικών υποδομών. Η κατάθεση προτάσεων από το Δήμο Αλμωπίας, είναι αυτονόητη και θα γίνει με γνώμονα τις ανάγκες των Δημοτών.

Επίδοση ψηφίσματος αγροτών Π.Ε. Πέλλας στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

 


Έδεσσα, 21/4/2021

 

Επίδοση ψηφίσματος αγροτών Π.Ε. Πέλλας

στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: Είμαστε στο πλευρό των αγροτών και με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα, διεκδικούμε και μαχόμαστε για την εκπλήρωση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους

 

Αντιπροσωπεία Αγροτικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας επισκέφτηκε σήμερα (21/4/21) τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και του επίδωσε ψήφισμα, με σειρά αιτημάτων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις καταστροφές στις καλλιέργειες λόγω επαναλαμβανόμενου παγετού και, πρόσφατα, χαλαζόπτωσης.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής παρέλαβε το ψήφισμα και ανέλαβε να το κοινοποιήσει στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, όπως και στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, είχε μία εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους, ακούγοντας τις απόψεις τους και ενημερώνοντάς τους για τις συντονισμένες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί, τις προηγούμενες ημέρες, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα. Συγκεκριμένα, με κοινή επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, έχουν ζητήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο έκτακτης και δίκαιης ενίσχυσης των πληγέντων από τα πρόσφατα φαινόμενα παγετού σε περιοχές των τριών Περιφερειών.

Τα αιτήματα των τριών Περιφερειαρχών επικεντρώνονται σε τρεις άξονες, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των σημαντικών επιπτώσεων του παγετού και τα ανακοινώσε  στους αγρότες ο κ. Τζαμτζής.

 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Υπάρχει πλήρης σύμπνοια με τους αγρότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν, σήμερα, αδιέξοδο και πρόβλημα επιβίωσης. Οι καταστροφές στις παραγωγές είναι βιβλικές και, σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα υπάρχουν φρούτα ούτε για προσωπική κατανάλωση. Από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκαν και διαπιστώθηκαν οι ζημιές, αναλάβαμε συντονισμένη δράση, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Πραγματοποιήσαμε αυτοψίες σε όλες τις πληγείσες περιοχές, με  τα στελέχη της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.

Ζητούμε ακόμη,  να  ληφθούν και συμπληρωματικά μέτρα, τα οποία θα καλύψουν τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σ’ όλον τον κύκλο της παραγωγής, τυποποίησης, προώθησης, διακίνησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και, κυρίως, τους επαγγελματίες και εργαζόμενους που επηρεάζονται άμεσα. Τα μηνύματα που έχουμε ήδη από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες είναι αισιόδοξα».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...