Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Συνεδρίαση του χειμερινού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προετοιμασίας



Έδεσσα, 4/12/2020

 

Με εικονική συνάντηση η πραγματοποίηση της συνεδρίασης του χειμερινού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προετοιμασίας, για την προετοιμασία απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις 

 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: Υψηλό το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των Φορέων   

 

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας πραγματοποίησης εξ αποστάσεως συναντήσεων, πραγματοποιήθηκε η φετινή τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την οποία συντόνισε ο επικεφαλής του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, συζητήθηκε εκτενώς η προετοιμασία των φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου και, ειδικότερα, τα ζητήματα πρόληψης έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων. Ακόμη, αξιολογήθηκε η θερινή περίοδος, που αφορά κυρίως τις δασικές πυρκαγιές και κατά τη διάρκεια της οποίας δεν σημειώθηκε υψηλός αριθμός επικίνδυνων περιστατικών. Η συμμετοχή των πολιτών στην συνεπή τήρηση των μέτρων προστασίας δασικών πυρκαγιών, οι περιπολίες και ο έλεγχος των παραβάσεων με την επιβολή διοικητικών προστίμων, φαίνεται να διαδραμάτισαν έναν θετικό ρόλο στον τομέα της πρόληψης.

Από τις παρουσιάσεις των εκπροσώπων των Φορέων, προκύπτει ότι υπάρχει ετοιμότητα με τα διατιθέμενα μέσα που έχουν οι ίδιοι οι φορείς καθώς, επίσης, και η δυνατότητα αξιοποίησης ιδιωτικών μέσων, μέσω αντίστοιχων συμβάσεων που έχουν καταρτιστεί. Ακόμη, έχει γίνει επαρκής εφοδιασμός άλατος για την αντιμετώπιση του παγετού και των χιονοπτώσεων. Ειδικότερα θέμα που συζητήθηκε ήταν η κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων πρόληψης και διαχείρισης καταστροφών και κρίσεων, ανά κατηγορία κινδύνου.  

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής σημειώνει: «Το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και συντονισμού μεταξύ όλων των φορέων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνεχίζει την συνεργασία της με ιδιώτη εργολάβο για την εκτέλεση του αποχιονισμού, που είναι μία λύση που μειώνει το κόστος για την πολιτεία και εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητες στη διαχείριση του παγετού και αποχιονισμού. Ακόμη, παραλάβαμε τις ημέρες αυτές μία μεγάλη ποσότητα άλατος αποχιονισμού, ενώ υπάρχει ακόμη και μία σημαντική ποσότητα από την περσινή περίοδο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, τους τελευταίους μήνες, έχει ολοκληρωθεί ένας σημαντικός αριθμός έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ειδικότερα, έχουν υλοποιηθεί καθαρισμοί ρεμάτων, στο ρέμα Τσιναρλί, στα Άθυρα, στην Άρνισσα και τα Ξανθόγεια, στο ρέμα Νότιας Περίκλειας, στο ρεμα Καρυδιάς, στο ρέμα Αχλαδοχωρίου, στο ρέμα Μπάλιτζα στο Μελίσσι, στο ρέμα Νησίου, στο ρέμα Σεβαστειανών- Ριζού, στο ρέμα Πλατάνης, της Πολυκάρπης , στην τάφρο Μεγαπλατάνου, στην Τσαρνάκα στο Λουτράκι, στο ρέμα Ντερέκι στην Έδεσσα. Έγινε η αποκατάσταση πρανούς χειμάρρου στον Αρχάγγελο και στο Μοναστηράκι και η αποκατάσταση της κοιτόστρωσης γέφυρας στην Τοπική Κοινότητα Προμάχων. Υλοποιούνται ακόμη τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στον Εδεσσαίο, στο Λουτράκι και στην γέφυρα προς Τσάκους. Φυσικά, βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή συμφωνητικού έναρξης εργασιών με τους Αναδόχους μία μεγάλη σειρά έργων πολιτικής προστασίας, όπως η ανακατασκευή αναβαθμού και αγωγού άρδευσης στους Τσάκους, η ανακατασκευή αναβαθμών στην Υδραία και στην Ίδα και άλλα. Ακόμη, στο τεχνικό μας πρόγραμμα εντάσσουμε μία σειρά από μελέτες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας προκειμένου να εξασφαλίσουμε την περεταίρω προστασία των Δήμων της περιοχής μας». 

Δυνατότητα πραγματοποίησης ελέγχου COVID-19 στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας (πρώην ΙΚΑ)



Έδεσσα, 4/12/2020

 

Δυνατότητα πραγματοποίησης ελέγχου COVID-19 στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας (πρώην ΙΚΑ)  

 

Μία ακόμη δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν τεστ για τον κωρονοϊό (COVID-19) έχουν οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας  Έδεσσας, από τη Δευτέρα 07/12/2020, θα διεξάγει σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους το μοριακό τεστ κορωνοϊού (COVID-19).

Οι λήψεις τα γίνονται κάθε Δευτέρα -Τετάρτη –Πέμπτη, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Για πληροφορίες και για κλείσιμο ραντεβού θα απευθύνεστε στο τηλεφωνώ 2381027028.

Η αξιοποίηση της συγκεκριμένης δράσης αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην προστασία της δημόσιας υγείας και στον περιορισμό της διασποράς του επικίνδυνου ιού.

Ληξιαρχικές πράξεις του Ληξιαρχείου Αριδαίας μέσω email.



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σας ενημερώνουμε ότι για ληξιαρχικές πράξεις του Ληξιαρχείου Αριδαίας, μπορείτε να εξυπηρετείστε μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

lixiarxeio_aridaias@0598.syzefxis.gov.gr


Συλλυπητήριο σχετικά με την απώλεια του Ιατρού Μαιευτήρα-Γυναικολόγου, κ. Σπανού



 «Σχετικά με την απώλεια του Ιατρού Μαιευτήρα-Γυναικολόγου, κ. Σπανού».

Η Ν.Μ. Γιαννιτσών εκφράζει την βαθιά θλίψη για την απώλεια του Ιατρού Μαιευτήρα-Γυναικολόγου Νικολάου Σπανού, Επιμελητή Α΄, μόνιμου Ιατρού ΕΣΥ.

Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών και η ευρύτερη περιοχή θρηνεί καθώς στερείται των υπηρεσιών ενός ιατρικού λειτουργού που διακρίνονταν για την ευγένεια, τις γνώσεις και την επιστημονικότητα του. Ευχόμαστε Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Οι σκέψεις  όλων μας θα συνοδεύουν  τους οικείους του  εκλιπόντος Ιατρού, αυτή την δύσκολη ώρα.


                                                                               Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ                            

                                                                        ΤΟΥ Γ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ - Ν.Μ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ                                                                                                   


                                                                                     ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ


Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Ανακοινώσεις για διερεύνηση ενδεχόμενου υποβολής μηνυτήριας αναφοράς και για δηλώσεις Υπ.Υγείας



 Mε έγγραφό τους, διοικητές των ΥΠΕ αναζητούν προσωπικό από τα νοσοκομεία της αρμοδιότητας τους για να μετακινηθούν στη Βόρεια Ελλάδα με αντάλλαγμα διπλό μισθό. Διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών παρακάμπτουν διευθυντές τμημάτων και αναζητούν γιατρούς από τα ήδη τραγικά υποστελεχωμένα νοσοκομεία για να καλύψουν «άμεσες και επιτακτικές ανάγκες» των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας. Ο Υπουργός Υγείας προσφέρει σαν αντάλλαγμα για όσους «εθελοντικά» μετακινηθούν διπλό μισθό! 

Αναρωτιόμαστε. Που χρειάζεται γιατρούς στη Βόρεια Ελλάδα; Στις Σέρρες; «Το νοσοκομείο δουλεύει άψογα» δήλωνε ο Διοικητής του Νοσοκομείου μόλις πριν λίγες μέρες! «Είναι ανακρίβειες οι καταγγελίες της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών» έλεγε ο Αντιπεριφερειάρχης! Στη Δράμα; Μα «το νοσοκομείο δεν έχει πρόβλημα» δήλωνε πριν από λίγες μέρες ο κύριος Κικίλιας διαψεύδοντας την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας!!

 Άραγε για ποιο λόγο δεν εντέλλει γιατρούς να πάνε υποχρεωτικά στη Βόρεια Ελλάδα να καλύψουν τις «άμεσες και επιτακτικές ανάγκες» όταν μοιράζει τα εντέλλεσθε δεξιά και αριστερά όλο αυτόν τον καιρό όπως κάνει και με ειδικευόμενους ψυχίατρους που μετακινούνται σε τμήματα Covid, π.χ. του Θριασίου Νοσοκομείου; Όταν με εντέλλεσθε υποχρεώνει παιδοχειρουργό να καλύψει ΜΕΘ Covid ενηλίκων στη Λαμία; Γιατί πετάει την ευθύνη στους γιατρούς να πάνε δήθεν εθελοντικά, με δόλωμα το διπλό μισθό αμαυρώνοντας ακόμα και την ίδια την έννοια του εθελοντισμού; Ποιός γιατρός μπορεί να πάει από την υπόλοιπη χώρα στη Βόρεια Ελλάδα που στενάζει αυτές τις μέρες; Οι ανάγκες στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας δεν είναι «άμεσες και επιτακτικές»; Ποιος θα φύγει και ποιός θα μείνει πίσω άραγε; Ο πνευμονολόγος του Θριασίου που εφημερεύει για 65 ασθενείς να φύγει; Ο παθολόγος στο Αγρίνιο που  περιθάλπει 30 και πλέον ασθενείς; Ο εντατικολόγος της Κορίνθου που δέχεται περιστατικά από την Αθήνα; Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με τους 8 γιατρούς από την Αθήνα και την Αργολίδα; Που θα πρωτοπάνε; Στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα, στις Σέρρες, στην Κατερίνη, στα Γιαννιτσά; Ο διευθυντής παθολόγος στην Παμμακάριστο που μετακινείται περισσεύει; Όταν οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν έως 8 εφημερίες και δέχονται ασθενείς με Covid όλο το 24ωρο; Τι θα γίνει αν όλοι οι γιατροί από τις υπόλοιπες περιοχές θελήσουν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Υπουργού Υγείας, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους και πάνε στα νοσοκομεία της «πρώτης γραμμής» γιατί τα νοσοκομεία στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στα Γιάννενα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας είναι στα «μετόπισθεν» της μάχης. Δεν είναι νοσοκομεία πρώτης γραμμής!!!

Γιατί δεν προσλαμβάνει τους 4 παθολόγους που έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα για μια θέση στις Σέρρες; Γιατί δεν προσλαμβάνει όλους τους Παθολόγους, Πνευμονολόγους, Αναισθησιολόγους, Καρδιολόγους που έχουν βάλει υποψηφιότητα για τις λιγοστές θέσεις μόνιμων γιατρών που έχει προκηρυχθεί στη Βόρεια Ελλάδα; Γιατί δεν επιτάσσει τους ιδιώτες γιατρούς (εξυπακούεται με εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα όπως των υπόλοιπων γιατρών του ΕΣΥ);

Και για να έχουμε καλό ερώτημα. Γιατί ζητάει να πάνε γιατροί στη Βόρεια Ελλάδα; Αφού όσα καταγγέλλει μία «μειοψηφία συνδικαλιστών» γιατρών για τις τραγικές ελλείψεις είναι fake news και το σύστημα υγείας είναι θωρακισμένο. Όσο για την εθελοντική προσφορά, ανάμεσα στους συναδέλφους που ανέφερε τα ονόματα τους ο Υπουργός Υγείας ότι πάνε "εθελοντικά" υπάρχουν συνάδελφοι που ούτε είχαν απαντήσει στις προτάσεις που τους έγιναν  ή ακόμα χειρότερα δεν το γνώριζαν καν! Ντροπή τους. Κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας έχουν εγκληματικές ευθύνες. Ακόμα και τώρα εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που έχει οδηγήσει στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα. Ακόμα και τώρα δε διστάζουν να εφαρμόζουν την πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τη ζωή μας στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους. Είναι αδίστακτοι.

Εδώ και τώρα επιβάλλεται η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προτάσεις των μαχόμενων υγειονομικών, των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, της ΟΕΝΓΕ.

ΑΜΕΣΑ, προσλήψεις των 2500 γιατρών που έκαναν αίτηση για τις 940 θέσεις από το Φλεβάρη. Προσλήψεις μαζικές μόνιμου προσωπικού.

ΑΜΕΣΑ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, κλίνες, υποδομές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...